22 Ocak 2016 Cuma

Söz Verdim ve Bence Gitmelisin!




Acımı buraya (çok dolmadığım sürece) yazmamaya söz verdim.

Yazı yazmak konsantre olmak dedi, acına konsantre oluyorsun dedi.

Yazma, söz ver bana dedi.

Söz verdim.

Artık Efsun'u ya da Efsun'suzluğu not defterlerime ya da word dosyalarına yazacağım.

Buraya ise normal bir psikoloji ile yazmaya çalışacağım.

Bu yazıya da telefonumda bir süre önce yazmışım. 
Olduğu gibi eklemek istedim.


75 yorum:

  1. Neler yaşadığını senden başka kimse bilemez, bu sebeple seni kimse yargılayamaz. Yaşamak zorundasın, hayatı bir yerlerden yakalamak zorundasın. Zaman alışmayı kime öğretmiyor ki. Seni yaralamak isteyenlere bakma dinleme Canım. Geçen gün Galata'ya gelmişsin evim çok yakın seni görmek isterdim.

    YanıtlaSil
  2. Lakin yazmak odaklanmaksa (ki katılıyorum), defterlere yazdıkların da odaklayacak seni. Ben "yazma" diyemem, her zor anımda yazarak rahatladım bugüne dek. Fakat, belki daha güler yüzlü bir ruhla yazsan, yaşananlara şükrederek yazsan, ruhunda bir kara çevirebilirsin bu zor anları. Yazdığın notu yazmak zorunda kalışın ne acı insanlar adına, elbet güleceksin. Elbet mutlu olacaksın. Hayat acılarla, insanın yüzüne rüzgar vururken buruk bir gülümseyiş olarak resmediliyor benim aklımda. Elbet mutlu olacaksın! Seni seven herkes mutlu olmanı, keşfetmeye devam etmeni istiyor, HERKES.

    YanıtlaSil
  3. Mutlu olacaksin Sergül ablacigim.. gerseye ragmen hayat devam ediyor edecek ve sen mutlu olacaksin ♡♡..

    YanıtlaSil
  4. Kimse duymaz ki içindeki çığlığı... Sıkma canını Sergül ablam... Giden gitsin, biz burdayız... Dualarım sizinle...

    YanıtlaSil
  5. Bugün bir milat olsun Sergül, bugün inşallah gerçek yol arkadaşın olmayanların senden uzak olduğu günlerin başlangıcı olsun!

    YanıtlaSil
  6. Hayat bazen karşımıza çok acı tecrübeler çıkarıyor ama emin olun sevdiklerine yaşatıyor Allah tüm büyük acıları.Yaşatıyor ki öbür dünyaya kalmasın hiçbir kefareti ve orada en en iyi yerde en sevdiklerinizle olmanız için.Siz o kadar iyi niyetlisiniz ki o kadar güzel bir enerji yayıyorsunuz ki umutsuz olan birçok insana da umut ışığı oluyorsunuz,daha çok gençsiniz,eminim bu sınavı hayırlısıyla geçip eşinizle çok güzel günler göreceksiniz ve bu dünyanın yanı sıra öbür dünyanızıda garanti edeceksiniz.Biz sizi siz olduğunuz için seviyoruz kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok sorunu olan ve mutsuz olan insanlar kendi sorunlarıyla meşgul olmamak için çevrelerindeki insanlara sarıyorlar böyle,daha önce instagram hesabınızdada dayanamayıp ilk defa tepki gösterdim ama onlarda sizin sınavınız işte.Biz sizin yanınızdayız siz herşeyin en güzelinİ,en iyisini hakediyorsunuzun ve yaşayacaksınızda Allahın izniyle sevgilerimle Allaha emanet olun 💕💞

    YanıtlaSil
  7. herkesin acısını yaşaması farklıdır kimsenin kimseyi yargılama hakkı yoktur. sen istediklerini yaz sergül ben okumayı (dinlemeyi) sana yol arkadaşlığı için burdayım

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle doğru bir karar, salyalar akıtarak bir mutluluk kırıntısı görsek de saldırsak diye bekleyenler avuçlarını yalasınlar. Mutlu olmak insanın kendine ve ona bu hayatı veren allaha karşı sorumluluğudur. Hepimiz kendimizi olabildiğince üstte ve mutlu tutmakla sorumluyuz. Ama bazı insanlar mutsuz olmalı... Mesela durduk yere kalp kıranlar, hakka girenler, inciteneler, suç işleyenler, bunlar yaptıklarını düşünüp pişman olmalı ve hataları nedeniyle acı çekmeli ta ki kendilerini affedene ve affedilene kadar... Mutsuz olması gerekenler zalimlerdir, mazlumlar değil. Kayıp yaşadığın için sürekli mutsuz olmanı bekleyenlere, mutluluğu yakıştıramayanlara allah vicdan versin. Oysa ki mutlu olmak en çok sana yakışacak, ha gayret o günlerde gelecek inşallah. Dualarımızdasın her zaman.

    YanıtlaSil
  9. Ben evladını kaybeden anayı yeni oluşmuş bir yanardağa benzetirim. Başlarda ateşi yakar sıcaklığı kavurur. Zamanla soğur yeşerir. Ve sadece geriye iki seçeneği kalır ya biriktirir alevini yada söner ama herkes bilmeli ki o dağ oluştu bir kere dağı hiç kimse kaldıramaz başka bir yere taşıyamaz. (Durumun elbette zor Sergülcüm bizde ağzı olan konuşur feryat etsen ayrı yazar üzerler gülsen ayrı yazar üzerler tek yapman gereken üzecekleri görmemeye çalışman iyi kalpli insan lazım deyip yoluna devam edebilmen kötü gün dostu olmayanlar varsın olmasın)

    YanıtlaSil
  10. Sen hep mutlu ol hep yüzün gülsün Allahım yolunu Bahtıni açık etsin yol arkadaşım inşallah iyi olacaksın ben buna inanıyorum sende inan iyi olacaksın burası senin yolun sen istediğin gibi yürüyeceksin tabiki ki kimse seni yargılayamaz bizler senin bu yolda sadece destekleriz hep yanınızdayiz dualarım sizinle

    YanıtlaSil
  11. Canım sen içinden ne geçiyorsa yaz yazmak terapi sana bana Efsun'u da yaz gerekirse kimseyi takma herkes işine baksın..

    YanıtlaSil
  12. bazen bazı kayıplara aklımız ermiyor ve neden ki? neden ? neden ben? niçin ? gibi sorular soruyoruz. Cevap basit bu bir sınav çekeceksin,bu bir sınav geçeceksin.Çekiyorsun,yaşıyorsun ve ister istemez iyi yada kötü sonuçlu geçiyorsun o sınavdan. Evlat kokusu dünyada cennetin kokusu ile eş değerse ve insan cennetinden ayrı düştü ise yanar... için için cayır cayır yanar. Hiçbir su, hiçbir deniz, hiçbir şey söndüremez o yangını. Aşk zaten yanmak değil mi? E anne yavrusuna aşık değil midir? Onun gidişi ile yanmanın dibine dibine vurulmaz mı? Vurulur. Geçecek Sergül hanım. Geçecek . Acısı bitmez demiyorum hafifler demiyorum unutursun demiyorum .Ama geçecek.Zaman en etkili en kuvvetli ilaç.Zaman sar yarana. Ve hayat senin için devam ediyor.Evet çok klişe çok iğrenç ve salakça bir cümle ama o hayat devam ediyor. Yaralarını sardığın anda Sergül Sergül olarak devam edecek.... Sabır ve dua ile selamlar...

    YanıtlaSil
  13. Acıdan başka türlü kurtulunmuyor ki zaten. Acılar birikince dönülmez bir noktaya gelmek, yaşayan bir ölü olduğunu hissetmek de var ve Allah kimseden bunu istemiyor. Elbette yaşayacaksın elbette yoluna bakacaksın, hatta bunları okuduğuma o kadar sevindim ki. Sen de eşin de yeniden gülmeye, yaşamaya, mutlu olmaya dönün inşallah en kısa sürede...

    YanıtlaSil
  14. İnsanoglu nasıl bir varlık ya anlamak çok zor bazen. Açın olur en yakının senden gider için yanar yüreğin parçalanır isyan edersin. Aaa kadına bak allaha isyan ediyor ne kadar günah verende o alanda günaha giriyor derler. Metanetini korursun acini içinde yaşar mutlu gorunmeye çalışırsın. İnsanlarla güzel diyaloglara gidersin gulersinsin ( için kan aglasada yansada gulersinn) aaa kadına bak daha dün en sevdiğini kaybetti bugün gülüyor nasıl da gamsız nasilda acısını bilmez derler . ah insanoglu ah. Dusme vururlar düşme gülerler. Kesme essek kuyruğunu kimi uzun der kimi kısa. Napacagimizida şaşar olduk...Rabbim sabrını büyük versin hem acına hemde insanlara karşı...

    YanıtlaSil
  15. Ya siz ne istiyorsunuz bu kadından ya! Tamam insanların arasından sivrilmek istiyorsunuz göze çarpmak için kötü yorumlar yaoıcak kadar saglıksızsınız bunu anlıyoruz ama bu kadar acılı bir kadınla kendinizi tatmin etmeyin ne yapsın kadın intihar mı etsin! Ben sergülü 1000 abonesi oldugu günden beri tanıyorum ve onun üzgün yazılarını görünce üzülüyorum ama gülen yüzünü görünce mutlu oluyorum çünkü bu kadın acısını size kanıtlamak zorunda degil bu acısını bizimle paylaşmak zorundada degildi ama bizi yakın gördügü için bunu yaptı,sagolsun.Efsunumuz artık bir melek o çok mutlu,o yüzden sergülümüz gülmeli gezmeli,tozmalı, yeni güzel yerler keşfetmeli çünkü bu kadar büyük acı yaşayan biri mutlulugu hakediyor buna karşı olanlarda depresyon sevicilerde kendi kendilerine yaşasınlar depresyonlarını

    YanıtlaSil
  16. Bu acı tecrübe ile başaçıkacağına eminim kim ne derse desin sans neyin iyi geldiğini en iyi bilen sensin

    YanıtlaSil
  17. Kabul edersen yol arkadaşıyız
    Allah boyle takdir etti
    Herseyin bir sebebi vardır.
    Sen ister acını benimle paylaş agla bagır küfret yaz ciz cek ister yapma. Ben seninle beraberim acın acım mutlulugun mutlulugum.
    Lütfen bunun dışına cıkanı önemseme lutfen
    İnsanlık sadece birlikte gülmek eğlenmek değil birlikte aglamak acı cekmek o yuzden ben gercek bir insanın yanındayım.
    Allaha emanet ol canım
    Didem

    YanıtlaSil
  18. 15 yıldır günlük tutuyorum. Yazmasam delirirdim. Anlatmasaydım, kaleme kağıda sarılmasaydım yaşadığım onca şey beni çıldıttırdı. Yazın istediğiniz şekilde yazın, yazdıkça hafiflersiniz. Buralara yazmak zorunda değilsiniz. Biliyorum hiç geçmeyecek ama anlattıkça, yazdıkça biraz daha iyi olursunuz diye umut ediyorum. Allah sizi isyandan uzak tutsun.

    YanıtlaSil
  19. Sergül hanım çok güzel hobileriniz var, kitap okumak, boyama yapmak gibi... Bunlar size bu süreçte yardımcı olacaktır. Ayrıca evet aklımızdan çıkıyor, Karamel ve Tiramisu da var. Onlar da bu süreçte size yardımcı olacaklardır. Her şey gönlünüzce olsun, iyi olacaksınız... :)

    YanıtlaSil
  20. bence diğer insanların düşündüğüne çok önem veriyorsun. şu ne düşünüyo bu ne diyo diye umursamıcam derken bile hala önemsiyorsun . yaşadığın acı çok büyük ve ne seni rahatlatacaksa onları yapmalısın. onun bunun düşüncesini takarsan kendini rahatlatamazsın . seni gerçekten seven insanlar senin zaten normal hayata dönmene çok çok sevinirler. kaldı ki o radyo programını dinleyen insanlar senin için mutlu oldu. herkesin çok acı kayıpları oluyor hayatta. ama gidenlerin arkasından bir şekilde hayata devam edilmese herkes o gidenlerin ardından ölmek ister.

    YanıtlaSil
  21. bence diğer insanların düşündüğüne çok önem veriyorsun. şu ne düşünüyo bu ne diyo diye umursamıcam derken bile hala önemsiyorsun . yaşadığın acı çok büyük ve ne seni rahatlatacaksa onları yapmalısın. onun bunun düşüncesini takarsan kendini rahatlatamazsın . seni gerçekten seven insanlar senin zaten normal hayata dönmene çok çok sevinirler. kaldı ki o radyo programını dinleyen insanlar senin için mutlu oldu. herkesin çok acı kayıpları oluyor hayatta. ama gidenlerin arkasından bir şekilde hayata devam edilmese herkes o gidenlerin ardından ölmek ister.

    YanıtlaSil
  22. Seni gercekten sevenler, seni üzgün görmek istemez! Senin gercek yol arkadaslarin, sen o yüreginin acisiyla birsey yazdigin Zaman sana kirilmaz. Bir Anne olarak istemesende, Sen isyan edebilirsin. O senin evladin , ötesi yok. Senin acin büyük ve Cok taze. Istedigin Zaman üzüntünüde bizimle paylas. Senin gercek yol arkadaslarin sevincine sevinen üzüntüne dert ortagi olanlardir!

    YanıtlaSil
  23. Acısını içinde hissederken de mutlu olabilmek, hayata devam edebilmek insanın doğasında var. Allah bizi böyle yaratmış. Kim aksini isteyebilir ki başkasından. Evladını, kardeşini yakın zamanda kaybeden kişilere kahkahalar attıran, onları gezmelere götürüp mutlu olmalarını, devam etmelerini sağlayan biri olarak yazıyorum; Gerçekten mutlu ol Sergül.

    YanıtlaSil
  24. Güzellikler hep seninle olsun yolların yolculuğun hep ışık olsun hep gül yolculuğunda belki sessizde olsa yanında yörende olmak çok güzel iyiki varsın

    YanıtlaSil
  25. Elhamdülillah çokkk daha iyi olacaksın bir yakinim eşimin cenazesinde bana Allah kocanın açısını unutturmasin demişti okadar zoruma gittiki bu nasıl dua diye 2 gün boyunca kulağında çınlayan bu sözlerle ağladım 2 gün sonra annemde eşim gibi kalp krizi geçirdi sanki 2 gün önceki olay tekrarlandı annemi hastaneye kaldırırken ambulansla bu dua kulaklarimda çinlamisti evet dua ağır ama amanasi çok derindi annemin açısınida yaşatma Rabbim kocamınaacisini unutturma diyorum 10 aydır ..... Uzattim kusura bakma Sergül cüm demem oki Rabimmm acını unutturacak beteri acılardan kederlerden seni ve aileni korusun güzel haber lerini okumayı nasip eylesin Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  26. Sonuna kadar senin yol arkadasiniz seni cok seviyorum

    YanıtlaSil
  27. Bu dünya da her şey insanoğlu için her yaşadığımız büyük veya küçük her şey bizim bu hayattaki sınavımız hepimiz öteki dünya için yaşıyoruz aslında ama bu hayatı en güzel yaşamak öteki hayatımızın sonucunu belirtiyor.. sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan seni mutlu eden neyse onlarla mutlu ol zamanla her şey yoluna girecek ve yavaş yavaş girdiğini hissediyorum ne kadar tam olarak bir iyileşme olmasa da iyileşeceksin ve belki o zaman şimdiki hayatından çok daha mutlu olacaksın sen her şeyin en iyisine layıksın.. kötü düşünen, kötü yorum yapan, için fesatlık taşıyan insanları kendi halinde yoklarmış gibi yaşamak en iyisii ben ve benim gibi herkes her zaman bu yolda her yolda sizinle birlikteyizz ve olmaya da devam edeceğiz Allah güç verdiği sürece sizi çook seviyorumm Allaha emanet olun kendinize çook iyi bakınn..<3 <3

    YanıtlaSil
  28. Ne yaparsan yap efsun zaten hep olacak herzaman birseyler onu sana hatırlatacak dilerim Allah dan ki acılarınla baş edip sancılarını okadar sağlam sarabilesin ki güzel kızın hatırına geldiğinde gülümseyerek hatırlayasın acıyla değil gün gelir insallah ondan gülümseyerek söz edersin
    Hayatta malesef ki kötü niyetli insanlar olacak ama bir o kadarda iyi kalpli insanlar var unutmaki her geceden sonra günes doğar kendini dinle kalbini yüreğini
    ne yapmak istiyorsan onu yap kim ne der diye düşünme çünkü şu durumda olan bir insan hakkında düşünülmez onun için dua edilir bunu bilmeyenler için kendini üzme
    Seni efsun olduğu için değil sen olduģun için Seven ve burada olanlar var onların dualarındasın...

    YanıtlaSil
  29. Rabbim sonsuz sabır versin ablacım sizlere Allah yardımcınız olsun hanenizi mutlu günler bekliyor olsun

    YanıtlaSil
  30. Içindeki kor ateşi senden başkası bilemez...empatisi zayıf olan insan anlayışsiz insandır...Allah herseyi bilendir emin ol bizlerde senin yuregini bilenleriz...acın acım oldu, mutluluğun herkesin mutluluğu olacaktır...dikkat et kendine gönlü yüreği temiz insan...içini kimsenin karatmasina izin verme...vermiyorsunda zaten...çok sevenin var ne mutluki sana...

    YanıtlaSil
  31. Hayat devam ediyor eyer ki toprak soğutmasaydı insan oğlu bu kadar acıya nasıl dayanirdi tabiki yiyecen icecen gezecen tozacan ama için de kopan fırtınaları yalniz sen bilecen o yüzden gerçekten takma gereksiz insanları baktin olumsuz bisey yazmış görme başını okudun sonunu getirme senin acin sana yeter

    YanıtlaSil
  32. Boş insanlar Daima boş ses yapar anlamazlar çünkü algıları sadece yargılamaya açıktır ve ne yazık ki bu insanlardan bolca var insanı gerek mutsuz ederler kötü bir laf duydukların Da ise cellallenirler kendilerini haklı göstermeye çalışırlar acıyı paylaşmayı bilmiyoruz diye bir yazı yazmıştıñ ablacım çok doğru biz seninleyiz bu yoldayız boş insanlar bırak gitsin yük olur destek yerine köstek olur rabbim acını tez elden dindirsin

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Sergül, benim görümcem babasını kaybettikten sonra psikolojik olarak sürekli öksürüyordu, doktorlar çare bulamadı antidepresanlar fayda etmedi. En son bir psikolog emdr tekniğiyle öksürüğünü geçirdi. Sanırım yaşananları unutturma tekniği...Ya da yaşananlarla baş edebilme...unutmak mümkün mü?Umarım sen de faydasını görürsün...

    YanıtlaSil
  34. Yıllardır sizi sessizce ama severek takip eden ben,bundan sonra da her anınızda yol arkadaşınız olmaya devam edeceğim..yaşadığımız acılar kolay kolay geçmiyor ama o "zaman" yok mu "zaman" işte alışıyoruz zamanla acılarımızla yaşamayı...gülüyoruz,eğleniyoruz kabulleniyoruz artık...herşey zaamanla.......

    YanıtlaSil
  35. Sergülcigim sen herzaman cok güclü bir bayansin taabiki cok üzgünsün canim hic kimsenin hakki yok seni yada yaptiklarini elestirmeye elimizden geldigi kadar sana yardim etmek isteriz sen üzülme o güzelimiz zaten hepimizin icinde ama sen ne olur üzülme hersey allahin hakki ben ve ailem seni ve aieni cok seviyoruz

    YanıtlaSil
  36. Bayılıyorum güçlü olmaya çalişmana Allah yar ve yardimcin olsun .

    YanıtlaSil
  37. Harikasın, şimdi daha da hayranım sana.

    YanıtlaSil
  38. Çok ıyu dusunmussun sergul. Kimsenin kimseyi yargilamaya hakkı yok. Ayrıca her kayıp yaşayan hayatına bir şekilde devam ediyor. Çünkü hayat böyle. Ha unutulmuyor ama sürekli diilendirmek meftayida rahatsız ediyor. İyi yaptın.

    YanıtlaSil
  39. seray suan dalgalı bi denizde gemi gibisindir bi durulup bi sallanan ama eminimki sen her rüzgara karşı dümeniini sağlam tutabilecek güçte bir kadınsın kim ne derse desin kötü gününde yanında olmayan varsın iyi günlerinde de olmasınn en güzelini yazıp düşünmüşssün iyi aksamlarrr

    YanıtlaSil
  40. Sergül ..Canımsın..Ne zamandır yazmak istedim ama bir türlü yazamadım..Elim gitmedi,dilim varmadı..Ama gücümü toplayarak yazıyorum.Şu yorumların hepsine bakıyorum da kimi senin acını bir nebze hafifletmek ki allah onlardan razı olsun..Kimi de senin moralini daha da bozmak için duygularını dile getirmiş ki allah onları da bildiği gibi yapsın..Bense..seninle aynı duyguları yaşayan ayni sen,Asil Miranın annesi ve Elfony gibi canı yanan ,o yangını söndürmeye ve acılarla yüzleşmeye çalışan bir anne.Oğlum Furkan ..15 Eylül 2012 günü 11 yaşındayken bir trafik kazası sonucu cennete intikal etti..Beraberce izmire dönerken başkalarının hataları yüzünden masum yavruma hasret kaldım.Yandım..Yandım..Ne gelir ki elden..Sapasağlam çocuk.Doğru dürüst bir grip bile geçirmeyen çocuk..Aynı araçtaydık ..Ablasının,babasının burnu bile kanamadı.Tek söylediğim cümle..Allahım bir mucize..Bizi evladımızla sınama..Ne yazık ki benim de imtihanım buymuş..Evlat asla ayrılmaz ama ..Furkan benim ruh ikizimdi..O gün kıyametin koptuğunu sandım.Ama benim kıyametim kopmuş..Yazılıda en büyük puanlı ve en zor sorular bize gelmiş..İnan hiç isyan etmedim.Sana bugüne kadar yazılan yazılardan da bahsetmek istemiyorum.Çünkü sen okuyarak araştırarak hepsini öğrendin zaten.İnsanların acımasızlığındansa bahsetmek istiyorum çünkü çok boşboğazlılar var..O da dayanma gücünü arttırsın diye..Öncelikle yanlız değilsin..Bu acıyı yaşayanlar var.Biz ne ilk,ne de son olacağız.Takdiri ilahi.Sacede beterin beteri var..Bana bunu söylediklerinde kadını boğazlalasım gelmişti..sonradan fark ettim ki özgecan olayı,kaybolan çocuklar ..daha niceleri..Sonra düşündüm ki o aracın içinden sadece ben çıksaydım..Gene rabbim yüzüme bakmış..Taziye için gelenleri gördüm..Allah hepsinden razı olsun.Ama birkaç kişi vardı ki onları allaha havale ediyorum..Aaa çok güzel yaşıyorlardı,her yeri geziyor,dolaşıyorlardı,Mutlu bir evlilikleri ve istedikleri herşeyleri vardı.Gideyim bakayım,onların üzüntülerinden nemalanayım..Diyenleri de gördüm.Yok efendim o yoldan gitmeseymişiz,yok efendim emniyet kemerleri takılı mıymış..Neler neler.En son çok sevdiğimi sandığım bir arkadaşım biz ne günah işlemişiz de böyle birşeyi allah başımıza vermiş..Herkese mutlaka bir cevabım oldu.Sonuncusuna da dedim ki Peygamber efendimiz bile 4 evladını toprağa vermiş ki peygamberimiz allahın iki cihanda da en sevdiği..Ben kim oluyorum da bana vermeyecek ve bu acıyı yaşatmayacak..Bunu söyledikten sonra arkadaşın yüzünü görmeliydin.Güçlüsün demiyorum.Bana da söylendi.Bu cümleyi de sevmem.Sadece güçlü olmaya çalışıyorum.Eşim için,sevdiklerim için..Bu arada ilaç kullanmanı hiç tavsiye etmem.Kimyasal madde alıyorsun vücuduna ve acıyı da sürekli örtüyorsun.Acılarınla yüzleştiğini gördüm .Bu güzel bir gelişme.Sakın örtme.Örtmelerine de izin verme.Efsunumuz ,Furkanımız,eceyimiz ve Asil miranımız ve nice cennet kuşları yok olmadı.Sadece intikal oldu.Yani yer değiştirdi.O seninle..Şöyle düşün lambayı açıp kapatmak için düğmelere basıyoruz değil mi.Kapattığımız zaman lamba sönüyor ,elektrik yok diyebilir miyiz.Hayır..Onların ruhları hep bizimle.Bizler de bu çilekeş dünyada görevlerimizi tamamlayarak inşallah çocuklarımıza kavuşacağız..Sadece sabır..Sabır ile koruk helva olur ..Bunu hiçbir zaman unutma..Ağlamak istiyorsan ağla.Kapatma..Ben yollarda çok ağladım.Asansöre atıp kendimi avazım çıktığı kadar ağladım.Öğretmenim ..Bu yıl 9.sınıfları okutuyorum.Ders anlatırken gözümden yaşlar süzülüyor ama bazı bakışlarda gülüşlerde oğlumu hep görüyorum.Ne demiş Yunus..Ete kemiğe büründüm,Yunus diye göründüm..Acıyı yaşa,hisset,fotoğraflara bak,örtme,kanasın yaran..Ana bil ki veren Allah,alan allah..Teslimiyeti hiç bırakma ve acıyı yaşanlarla beraber olmaya çalış..Onlar seni daha iyi anlar..Allaha emanet ol.Dualarım hep seninle güzel,fedakar anne..

    YanıtlaSil
  41. Her yazını sessizce okudum hep yorumdan kaçındım ben kalbimde her acını hissederken belki yanlışlıklı bir kelime ederimde canın yanar diye yazmadım ben seni düşünüyorum ve seni anlıyorum her gülümseyen fotoğraf attığında değil kınamak mutlu oluyorum bu yorumuda yeryüzünde bir karınca kadar senin kalbine iyi gelsin diye yazıyorum ❤

    YanıtlaSil
  42. İLK DEFA YORUM YAZIYORUM BENİM ADIM MELTEM
    BENDE BUNDAN 4 AY ÖNCE 4 AYLIK BEBEĞİMİ ANOMALİ OLDUĞU İÇİN ALDIRMAK ZORUNDA KALDIM. İLK DOKTOR SÖYLEDİĞİ ZAMAN ŞAKA YAPIYO ZANNETTİM İNANAMADIM SONRA ANLADIM Kİ ACI GERÇEK VE MUTSUZLUK...
    VE O GÜNDEN SONRA HERŞEY AMA HERŞEY BENİ RAHATSIZ ETTİ İNSANLAR SANKİ İNADINA İNADINA KARŞIMDA BEBEKLERİNİ SEVİYORLARDI HANGİ KANALİ AÇSAM BEBEKLERLE İLGİLİ REKLAMLAR...TABİKİ SENİN ACINI BENİMKİNDEN KAT KAT FAZLA UNUT ŞÖYLE YAP BÖYLE YAP DİYEMEM AMA ŞUNU BİLKİ YAZDIĞIN GİBİ GERÇEKTEN MUTLU OLACAKSIN İNŞALLAH.KİMSE SENGİN NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMIYOR SEN ASLINDA MELEĞİMİZİ UNUTMUŞ KEYFİNE ZEVKİNE DÜŞMÜŞ BİR ANNE DEĞİL ACINI HAFİFLETMEK İÇİN OYALANMAYA ÇALIŞAN KIZINI HER SANİYE HATIRLAYIPDA YARADAN İSYAN ETMEKTEN KORKUP ARTIK KAFA DAĞITMA ZAMANININ GELDİĞİNİ İDRAK EDEN BİR ANNESİN ŞÜKÜR Kİ.ALLAHA BİZDEN BUNU İSTİYOR.İSYANA DÜŞMEKTENSE KARALAR BAĞLAYIP HER NEFESTE HİÇ KIRIK ÇEKMEKTENSE MELEĞİMİZİ ÜZMEKTENSE BÖYLE YAP SERGÜL.BOŞVERRRR KİM NE DEMİŞ KİM NE YAPMIŞ.ACILI Bİ ANNEYİ ELEŞTİREN BİR İNSAN VARSA BİR MAHLUK VARSA KESİNLİKTE BU DÜNYADA HENÜZ ACI TATMAMIŞ BİR İNSANDIR BİR MAHLUKTUR Kİ ONLARA ÇOKKK YAZIK BİLMİYORLAR Kİ GÖZÜYAŞLI BİR ANNENİN AHINI ALIYORLAR. NE YAPTIN Kİ SEN ONLARA NE YAPTIN HİÇÇÇÇ HİÇBİRŞEY YAPMADIN...BİZİM İNSANIMIZ KÖTÜ MUAMELE GÖRMEDEN DÜŞMANLIK YAPMAYA HAZIRLAR...NEYSE CANIM ÇOK UZATTIM BU KONUDA DOLMUŞTU YOLUN AÇIK OLSUN TAŞ KOYARLAR ÇOK OLUR ÖNEMLİ OLAN O TAŞA ÇARPMADAN KENDİMİZİ YARALAMADAN YOLUMUZA DEVAM ETMEK ÖPTÜMM

    YanıtlaSil
  43. Her insanın acısı nasil kendisine özelse, acıyla baş etme yolu da kendine özel. Doğru olduğuna inandığın yoldan yürümeye devam et Sergül; bu yol senin yolun.

    YanıtlaSil
  44. Anladigim kadariyla sen o kolidordan cikmissin. Cevremizde zamaninda girdigi kolidorlarindan yillar gecse de cikamayan hatta orada hapis kalmis insanlar var. Onlarin seni anlamasini bekleme. Allah sabir versin.

    YanıtlaSil
  45. Sen
    Yazsanda yazmasanda
    Gezsende gezmesende
    Ağlasanda gülsende
    Ben hep senin yanındayım.

    Sesizce uzaktan sana yol arkadaşlığı yapmaya devam edicem.

    Seninle gülücem. Seninle ağlıcam.

    YanıtlaSil
  46. Acıdan ve nefret beslenen insanlara prim vermediğine çok sevindim. Beni yanıltmadığın için de teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  47. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Böyle insanlar hep olucak maalesef, hep varlar. Ama siz yüce yaradana sığındıktan sonra gerisi boş. Rabbim sizin yüzünüzü her daim güldürsün

    YanıtlaSil
  48. Rabbim her daim yüzünüzü güldürsün inşallah

    YanıtlaSil
  49. herkes herkese o kadar çok karışıyorki..acısını yaşama şeklinden evliliğinde eşiyle sınırlarına,çocuklarını yetiştirme tarzından
    ,giyim şekline kadar..herkes bi kendi işine baksa çok güzel olacak...

    YanıtlaSil
  50. sana yazılanları kafana takma demeyeceğim çünkü şuursuz insanların yaptıklarıyla kırılmamak,isyan etmemek ve bunlara gülüp geçmek duyarlı insanlar için mümkün değil.ama kendini koruyabilirsin.bundan sonra sen iyi de yazsan kötü de yazsan saldıran saldıracak,istediğin kadar git de gitmeyecek...o sebeple git deyip insaf beklemektense sen gönder.bir süre (kötü insanlar senden başka bir malzeme bulup seni ve efsunu unutana kadar)blogunu herkese açık olmaktan çıkarabilir gerçekten iyi insanlarla devam edebilirsin.seni gerçekten sevenler ne şekilde olursa olsun yanında olmaya devam eder.canını acıttıktan sonra binlerce takipçi neye yarar.Allah sabrını artırsın yüreğine ferahlık versin.

    YanıtlaSil
  51. Bu dünyada neyin sahibiyiz ki... Her an başımıza neler gelecek bilemiyoruz ki. Acınızı unutmanız ne mümkün... Biz sizi ve de yaşadığınızı nasıl anlayabiliriz ki? İnsanların tepkileriniz yada davranışlarınız ile ilgili sizi yargılamasını anlayamıyorum. Herkesin acısı ile yoğrulması, acısını sindirmesi farklıdır. Sabır dilemekten başka ne denebilir ki?

    YanıtlaSil
  52. Bu güne kadar hiç bır yazına yorum yapmadım sergül. Yapamadım. Yazdım sildim bazen. Öncelikle başın sağolsun. Allah geride kalanlara sağlıklı hayırlı ömür versin. babanemin bir lafı vardı " ah kızım,ağlamak dövünmek kimi geri getirmiş, hayat devam edıyo, birini kaybedınce cenazeden gelıyoruz da eve gelıp yemek yiyiyoruz karnımız acıkıyo." derdi.Kımın basına ne gelıcegı de bellı olmuyo. Ben olsaydım böyle yapmazdım dememek lazım yaradan "hadı ozaman bu acıyı sen yaşa da senide görelim" diyiverir. O yüzden böyle zamanlarda susmak lazım. Susup inanmak lazım. Benım acılar karşısında kendime "hayırlısı böyleymiş,yaradanın bir bildiği vardır diyemeseydık nasıl geçerdi acılar, çok şükür inancımız var" derim. Üzülceksin içten içe, bazen neden arıycaksın bazen dövüne dövüne ağlıycaksın ama alısverıs de yapacaksın sınemaya da gideceksın. Hayat böyle sergül. Kımseye bakma insanlar kötü,acımasız. Dualarım senınle. ❤ sevgiler... Emel hemşire.

    YanıtlaSil
  53. Bu güne kadar hiç bır yazına yorum yapmadım sergül. Yapamadım. Yazdım sildim bazen. Öncelikle başın sağolsun. Allah geride kalanlara sağlıklı hayırlı ömür versin. babanemin bir lafı vardı " ah kızım,ağlamak dövünmek kimi geri getirmiş, hayat devam edıyo, birini kaybedınce cenazeden gelıyoruz da eve gelıp yemek yiyiyoruz karnımız acıkıyo." derdi.Kımın basına ne gelıcegı de bellı olmuyo. Ben olsaydım böyle yapmazdım dememek lazım yaradan "hadı ozaman bu acıyı sen yaşa da senide görelim" diyiverir. O yüzden böyle zamanlarda susmak lazım. Susup inanmak lazım. Benım acılar karşısında kendime "hayırlısı böyleymiş,yaradanın bir bildiği vardır diyemeseydık nasıl geçerdi acılar, çok şükür inancımız var" derim. Üzülceksin içten içe, bazen neden arıycaksın bazen dövüne dövüne ağlıycaksın ama alısverıs de yapacaksın sınemaya da gideceksın. Hayat böyle sergül. Kımseye bakma insanlar kötü,acımasız. Dualarım senınle. ❤ sevgiler... Emel hemşire.

    YanıtlaSil
  54. Başınız saolsun uzun yıllardır blogunuzu takip eden birnevi bizlere yurtdisi japonya özelinde fahri rehberlik yapan yazilarinizla insanda okuma istegi uyandiran şahit oldugum kadarı ile insanlari ve hayati seven ve insanlara hayati sevdiren nadir bi sahsiyetainiz kızınızı kaybetmeniz buyuk talihsizlik allahtan geldik allaha gidecegiz size ve eşinize sabır ve metanet diliyorum

    YanıtlaSil
  55. Herkesinn acısını yaşama yolu farklıdır seninkide bu. Boş insanların düşüncelerini sakın takma. Onlar daha hayatlarının acısını yaşamadıkları için leş ağızlarıyla konuşur dururlar sen onları takma.

    YanıtlaSil
  56. Yaşamayan anlamaz ablacım, insan olmayan, merhametsiz olan BOŞ konuşmayı çok sever, egosu boyunu geçmiş insanlar çok severler BOŞ konuşmayı. Diyeceğim o ki sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle ol! Bırak seni yargılayanlar diğer dünya'da karşına çıkıp sana hesap verecekler zaten! Yol arkadaşlarım diyosun ya, senin hayatında bir parça yer edinmek bile mutlu ediyor beni. Sende bizim yol arkadaşımızsın, dert anlatan-dert dinleyen insanlar birbirlerini tanımasalar da yol arkadaşıdır! Seni seviyoruuuuz 💚

    YanıtlaSil
  57. Sergul abla şuanda sana yazıyorum ama bilmiyorum okuyor musun keske okusan en çok da ne isterdim biliyor musun ? Okuduğundan veya okumadığından heberim olsun isterdim.hiç bir yoruma yanıt vermemissin haberim olacağını sanmıyorum .sana tüm samimiyetimle geldim inanilmak konusunda tereddüt ediyorum aslında geçen gün noldu biliyormusun ruyamda seni gordum hanı her rüya saçma olur ya biraz öyleydi sen ve okan bayulgen benim ruyamda benim okulumda ve biz tanışıyoduk.çok güzel bir ruyaydi sana tamamını anlatma fırsatım olsa keşke burda yazmak istemiyorum ama bu rüyayı ne zaman mi gordum okan bayulgenle olan radyo yayını dinlerken uyuya kaldım ve ruyama geldin sabah uyandigimda yüzünde bi gülümseme oldu ve ben bu rüyayı halen hatırlıyorum sen benim rüyalarmi bile etkilemissin be ���� biliyorum belki herkes baş sağlığı dilerken benim böyle gündelik olaylar yazmam garip gelebilir insanlara ama yazıyorum iste tek umudum okuman bu yazıyı saglicakla kal optum seni ��������������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SERGUL ABLA YORUMUNU YAYINLAMIŞ SON BUNU BEKLİYODUM SANIRIM Bİ 20 KEZ BLOĞA GİRDİM YORUMLARA BAKMAK İÇİN ACABA NE DUSUNDUM RUYAM HAKKINDA HİÇ BİLMİYORUM ACABA OKUYARAK Mİ YAYİNLADİN AYY NE ÇOK SORU SORDUM BİLMEDİĞİM BİSEY DAHA VAR BANA İNANIP İNANMADİGİN İNAN YA DA İNANMA NE FARK EDER Kİ BEN NİYE BUKADAR TAKTİM BUNU KAFAYA SONUÇTA BEN O RÜYAYI GORDUM VE ÇOK MUTLU OLDUM HANI YANİMDAYDİN KONUŞTUK BENİM ADIMI SÖYLEMİŞTİN BELKİ DE HERŞEY BİRLEŞTİ RADYODAKİ SESİN İSTANBULDA OLMAN ... SEN ÇOK TATLISİN YA. İDOLUM BENİM ÇOK GÜÇLÜ BİR KADINSİN AYNI ZAMANDA ÇOK BİLİNCLİSİN AMA Bİ EKSİK BİLMİYORUM BELKİ BENİM İÇİN EKSİ Bİ YÖNDÜR ÇOK TAKİYORSUN SANIRIM İNSANLARI BIRAK O İNSANLARİ ALLAHA HAVALE ET ALLAHA EMANET OL CANIM ABLAM BENİM

      Sil
  58. Sende kabul edersen YOL ARKADAŞIYIZ ..

    YanıtlaSil
  59. Çok yazmaya niyetlendim ama acini hatirlatip yuregin yakmak istemedim ben bi psikolog olarak bi insan olarak aviyla mucadelene hayran kaldim hic birsey bize acilarimizi unutturmayacak acilari belki bitmeyecek ama azalacak.. Insallah her zaman kendin gibi yuregi temiz insanlarla karsilasirsin insallah bir gun bizimde bi yerlerde yolumuz kesişir..

    YanıtlaSil
  60. Sergul abla sen bu gunlerde etrafina bir balon dusunup insanlarin soylediklerini duymayacaksin. Sana neyin iyi gelip gelmedigini bir tek sen bilebilirsin ve istedigin her seyi yapabilirsin. Ozellikle bu donemde. Herkes acisini farkli sekilde yasar ve ifade eder. Icinden ne geliyorsa onu yap. Elbette iyi olacaksin bir gun, tabiki hayatinin sonuna kadar kizini ozleyeceksin ama bir donem sonra farkli bir sekilde ozleyeceksin. Hicbir aci sonsuza kadar surmez.

    YanıtlaSil
  61. Sen kimseye bakma ayrıca onları kale alıp yazı bile yazma sinek viziltisi say ayrıca sergulcum bu bi suç değil günah değil kara leke değil insanları anlamıyorum aa mutlu bak bak bak ne ayıp gibisinden yargiliyorlar ama sözde iyi olmanı istiyorlar ne yani ömür boyu bu psikoloji ilemi yasiycak sergul ben mutlu olamam olmamalı yim sanki suç işler gibi gizli saklı mi yasiycak bit sevinç bile yaşasa ya sen onları takma evladın en güzel yerde bunu sende diyorsun biliyorsun ve yaşamak için mutlu olmak için çok sebebin var eşin ailen sevenlerin belkide daha çok v.b ve hayata karşı sorumlulukların bu yüzden tabikide hayat kaldı yerden devam edicek efsun kalbinde o yok olmadi o yüzden her zaman güluceksin mutluda olucaksin herkes birilerni kaybediyor bu seni yadir gayanlar hiç bi yakinini kaybetmedi o zaman onlara göre bole bi durumda mutlu olmak suç ya demek onların başına gelde ömür boyu Nirvana ya çekilip yas tutucaklar ya sen bakma onlara insanlar çok tuhaf olmuş acıyı bile eleştirir toparlan et derken mutlu olduğunu görünce yargılar olmuşlar

    YanıtlaSil
  62. Sen kimseye bakma ayrıca onları kale alıp yazı bile yazma sinek viziltisi say ayrıca sergulcum bu bi suç değil günah değil kara leke değil insanları anlamıyorum aa mutlu bak bak bak ne ayıp gibisinden yargiliyorlar ama sözde iyi olmanı istiyorlar ne yani ömür boyu bu psikoloji ilemi yasiycak sergul ben mutlu olamam olmamalı yim sanki suç işler gibi gizli saklı mi yasiycak bit sevinç bile yaşasa ya sen onları takma evladın en güzel yerde bunu sende diyorsun biliyorsun ve yaşamak için mutlu olmak için çok sebebin var eşin ailen sevenlerin belkide daha çok v.b ve hayata karşı sorumlulukların bu yüzden tabikide hayat kaldı yerden devam edicek efsun kalbinde o yok olmadi o yüzden her zaman güluceksin mutluda olucaksin herkes birilerni kaybediyor bu seni yadir gayanlar hiç bi yakinini kaybetmedi o zaman onlara göre bole bi durumda mutlu olmak suç ya demek onların başına gelde ömür boyu Nirvana ya çekilip yas tutucaklar ya sen bakma onlara insanlar çok tuhaf olmuş acıyı bile eleştirir toparlan et derken mutlu olduğunu görünce yargılar olmuşlar

    YanıtlaSil
  63. kendi hayatlarından mutsuz olanlar, yaşadıkları hayatı boş bulanlar başkalarının acısından, mutsuzluğundan beslenirler. o kötü ve acımazsız yorumları bunu düşünerek okumanı tavsiye ederim. o kötü yorumların sayısı 5 ise burda 5000 kişi sen gülümseyen fotograf paylaştın diye gülümsüyor. sen bu yolda olduğun sürece ben de senin yol arkadaşınım, yüzün her zaman gülsün. örnek alınacak kadınsın benim için

    YanıtlaSil
  64. Seni yeni tanıdım Sergül abla.Belki buraya yazı yazmak için küçüğüm ama "SENI SEVIYORUM"Allah yardımcın olsun.Kötü yorumları takma.Onlar senin sınavın.Çok şanslısın Sergül Abla.Acını paylaşabildiğin ne çok kişi var.Çok şükür...Seni ÇOK seviyorum(uz)

    YanıtlaSil
  65. Seni yeni tanıdım Sergül abla.Belki buraya yazı yazmak için küçüğüm ama "SENI SEVIYORUM"Allah yardımcın olsun.Kötü yorumları takma.Onlar senin sınavın.Çok şanslısın Sergül Abla.Acını paylaşabildiğin ne çok kişi var.Çok şükür...Seni ÇOK seviyorum(uz)

    YanıtlaSil
  66. Rabbim insanı öyle imtihanlarla sınıyor ki
    Ben sadece diyorum cennet kolay değil elbet vardır bu acıların da biteceği mutluluğa kendini bırakacağı bir yer. Rabbim yar ve yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  67. Daha çok erken Sergülcüğüm. Emin ol açtığın kapılardan bir çıkış mutlaka bulacaksın. Ama bunun için kendini zorlama. zamana bırak. Yazmak istediklerini de blogunda yaz bence. İsteyen okur isteyen siler. Ama sen iyi olacaksın. Biz de seni sevenler ve yıllardır seni tanıyanlar seni okumaya ve destek vermeye hazırız. Kimseye kulak asma, kendini zorlama, bırak zamanın akışına. Su akar yolunu bulur. SAbır, sabır sabır. ( Bana acı kaybımdan sonra bu blogdayazmak iyi gelmişti. zatn bir süre sonra sen istemeyeceksin acılarını yazmayı. Zaman yaralara kabuk bağlatıyor.)

    YanıtlaSil
  68. Canım benim.hayat ,yaşam devam etmekte. Sen ne istiyorsan yaz. Seni yargılamak kimseye düşmez. İçinde neler kopuyor kimse bilmez. Seni seviyoruz.

    YanıtlaSil
  69. Sergul abla Efsun rabbime kavuştuğundan beri yazdığın tüm yazıları okudum. Bugün youtube de senin videolarini izledim hepsi bitti dedim ki bir instagramlarina gireyim. Hem senin hem yoshi abinin. Bir baktım eski resimlerin altına başın sağ olsun yazmışlar. Bir şok geçirdim gerçekten. Çünkü minik efsunu videolardan bile öyle sevmiştim ki. Onun böyle yumuk gözleri gülen yüzü. Gerçekten hıçkırarak ağlıyorum. Oysa onu gerçekte bile görmemiştim. Gönülden bağ oluşmuş onunla. Ablam acını anlıyorum desemde burdan sana ne yazsamda fayda etmez biliyorum. Şuan yanında olmayı böyle sana sarılmayı ne kadar istiyorum bir bilsen. Sergül abla buda senin bir imtihanın. Rabbim yardım etsin. Allah'a sığın ablacım. Geçer illahi buda geçer yüreğindeki yangın illa bir gün diner. Allah sana yardım etsin. Inşallah seni birgün göreceğim. Nolur üzülme

    YanıtlaSil
  70. Sergul abla Efsun rabbime kavuştuğundan beri yazdığın tüm yazıları okudum. Bugün youtube de senin videolarini izledim hepsi bitti dedim ki bir instagramlarina gireyim. Hem senin hem yoshi abinin. Bir baktım eski resimlerin altına başın sağ olsun yazmışlar. Bir şok geçirdim gerçekten. Çünkü minik efsunu videolardan bile öyle sevmiştim ki. Onun böyle yumuk gözleri gülen yüzü. Gerçekten hıçkırarak ağlıyorum. Oysa onu gerçekte bile görmemiştim. Gönülden bağ oluşmuş onunla. Ablam acını anlıyorum desemde burdan sana ne yazsamda fayda etmez biliyorum. Şuan yanında olmayı böyle sana sarılmayı ne kadar istiyorum bir bilsen. Sergül abla buda senin bir imtihanın. Rabbim yardım etsin. Allah'a sığın ablacım. Geçer illahi buda geçer yüreğindeki yangın illa bir gün diner. Allah sana yardım etsin. Inşallah seni birgün göreceğim. Nolur üzülme

    YanıtlaSil
  71. Sergul abla Efsun rabbime kavuştuğundan beri yazdığın tüm yazıları okudum. Bugün youtube de senin videolarini izledim hepsi bitti dedim ki bir instagramlarina gireyim. Hem senin hem yoshi abinin. Bir baktım eski resimlerin altına başın sağ olsun yazmışlar. Bir şok geçirdim gerçekten. Çünkü minik efsunu videolardan bile öyle sevmiştim ki. Onun böyle yumuk gözleri gülen yüzü. Gerçekten hıçkırarak ağlıyorum. Oysa onu gerçekte bile görmemiştim. Gönülden bağ oluşmuş onunla. Ablam acını anlıyorum desemde burdan sana ne yazsamda fayda etmez biliyorum. Şuan yanında olmayı böyle sana sarılmayı ne kadar istiyorum bir bilsen. Sergül abla buda senin bir imtihanın. Rabbim yardım etsin. Allah'a sığın ablacım. Geçer illahi buda geçer yüreğindeki yangın illa bir gün diner. Allah sana yardım etsin. Inşallah seni birgün göreceğim. Nolur üzülme

    YanıtlaSil
  72. Sergül, iyi olacaksın..dayan.
    tüm bunlar olup biterken, bir de içlerini kesif bir küf tutmuş, çürümüş insanları ise ne kadar kafaya takma desem de olmayacak biliyorum. ama gerçekten adalet diye bir kavram var. illa ki bir şekilde birileri de içindeki döktüğü pislikleri yaşayacak, biliyorsun. acını yaşa ve bitir.
    başın sağolsun.
    sana, eşine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.
    seninleyiz...

    YanıtlaSil
  73. Hadis-i şerifde buyuruldu ki:
    (Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

    YanıtlaSil
  74. Bu insanlar ne istiyor anlamıyorum evet kıznız öldü(Allah Rahmet eylesin)ama burda acılı bir anne var okadar saçma düşünüyosunuz ki kadın ayakta durmaya çalışıyo hayat devam ediyo acısını da yaşıyo kimse acısını unutmaz çünkü unutulmuyo ama bunu insanlara yansıtmak istemiyo demekki hayır anlamadığım acısını yazdığında nasıl yazıyosun acını diyenler oluyo mutlu olmaya çalışıyo nasıl insansın daha yeni kızın öldü deniliyo anlıyamıyotum gerçekten ama ben daha anne bile değilken sergüll ablayı anlıyorum anne olup hala daha çok acısını deşenler var ben sadece Allahtan rahmet ve sabır diliyorum başınız saolsun hiç kolay şey değil

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül