4 Ocak 2016 Pazartesi

Kınadıkların!




hani beni kınıyorsunuz ya,
aynısını yaşamadan bu dünyadan ayrılmayacaksınız, bunu unutmayın!

Ve bugünüm de bile bana laf sokmaya, beni yaralamaya çalışıyorsunuz ya
size asla hakkım helal değil!

Mümkünse Allah'ın önünde hesaplaşalım sizinle, ben de orada öğreneyim ne sizin derdiniz benimle?


65 yorum:

  1. Kafalar gerçekten çok ilginç. Sergül sen de her insanın doğasında olduğu gibi hep 100lerce güzel mesaj arasından 1 adet kötü mesaj yazılınca onu kafaya takıp büyütüyorsun. Ama dediğim gibi normali bu, ben olsam ben de senin gibi olurdum. Güzel bir şey yapmaya çalışırken bile, herkes sana olumlu şeyler söylerken (belki samimi değiller ama olsun), biri aradan abuk sabuk bir laf edince onu kafana takıp unutamazsın.
    Acınız çok büyük, zaman her şeyin ilacıdır umarım. Güzel yorumları, senin yanında olanları ön plana çıkarman tabi ki daha iyi olacaktır. Ama yazması kolay, uygulaması zor. Keşke ben de uygulayabilseydim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu insanlar insani insan oldugundan utandiriyor. Bunlarin derdi ne seninle gercekten anlamiyorum.
    Bunlarin ne insanliktan anladiklari var ne acidan. Akillari fikirleri kotulukte, insanin en kotu gununde yapilir mi!
    Biz yanindayiz Sergul abla merak etme. Bu kotu insanlari da olduklarina birak, onlar da elbet bir gun anlarlar.

    YanıtlaSil
  3. Sergülüm, ici pis, hayatindan memnun olmayan, hicbirsekilde mutlu olamayan o kadar cok insan var ki. Iclerindeki kini baska insanlari mutsuz etmeye calisarak tatmin ediyorlar. Bizler seni seviyoruz. Almanyadan akrabalarim araciligi ile bagis yaptim, Onlar da yapmis. Bana banka isleminin resmini gönderdiler. Cok istiyorum senin icin bu projenin gerceklesmesini. Seni Cok seviyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Üzülme gülüm. Asıl onların haline üzülmeliyiz nedir bu kötü kalplilik diye. Sen sakın üzülme güzel kalpli kardeşim benim.

    YanıtlaSil
  5. Sergul hnm uzmeyin kendinizi Allah goruyor o hicbirseyi yerde birakmaz. Benim ablam yuzde 90 engelli ve annemi babamin ailesi ilac ictin vs vs diye yillarca sucladi durdu. O suclayanlarin torunu engelli oldu. Kimse kimsenin icini goremez. Benim ablam kan uyusmazligindan dolayi doktor hatasiyla engelli dogdu ama hep annem suclandi. Biz hep lal olduk takdiri Allaha biraktik o bizim hicbir ahimizi yerde birakmadi. Size laf edenlerde cok pisman olacak ama kirilan kalbin tamiri cok zor bilirim. Kalbinizi ferah tutmaya calisin hesa vb i Allaha birakin.

    YanıtlaSil
  6. Sergul lutfen kendini boyle insanlar icin uzme Kinadigin başina gelmeden ölmezmissin insaniz hepimiz hersey bizim icin kendini bilmezler icin degmez lutfen sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Abla bosver umursama. Samimi bir sekilde yaziyorum. Kim ne derse desin. Bob Marley in bir sozu var; kisiligim ,hayatim hakkinda fikir yurutebilirsiniz,beni oyle boyle sanabilirsiniz ama emin olamazsiniz.sizin hakkimdaki sanmalariniz, yorumlariniz benim gercekte ne oldugunu degistirmez. Baktigim yeri soyleyebilirsiniz ama ne gordugumu asla.. Demis.

    YanıtlaSil
  8. ya onlar ruh hastası sergül hanım hiç dikkate almayın lütfen. Allah size sabır versin. onlara da akıl fikir versin. Anlayamıyorum insanlar nasıl korkmuyor birgün benzer şeyler yaşabileceklerinden. bu ne acımasızlık ve korkusuzluk!!!

    YanıtlaSil
  9. Cokk bos insanlar var.. en iyisi kulaklari tikamak.. ama Hz.Muhammedin dedigi gibi "kinadiginizi yasamadan ölmeyeceksiniz"..

    YanıtlaSil
  10. ya onlar ruh hastası sergül hanım hiç dikkate almayın lütfen. Allah size sabır versin. onlara da akıl fikir versin. Anlayamıyorum insanlar nasıl korkmuyor birgün benzer şeyler yaşabileceklerinden. bu ne acımasızlık ve korkusuzluk!!!

    YanıtlaSil
  11. Evlat acısı çeken ve bununla baş etmeye çalışan birini nasıl kınayabilirler inanamıyorum!!! Bunlara cevap bile vermeye değmez Sergül Hanım. Bırakın kendi pisliklerinde boğulsunlar.

    YanıtlaSil
  12. senin gibi bir insana acılı birine hala laf sokmaya çalışanların allah korkusu falan olduğuna inanmıyorum rabbim sana sabır versin onlarında hesabnını vereceği günler çok ama çok yakın başkalarının mutsuzluğundan mutluluk çıkaranlar sadece acınacak halde olan insanlar ben şaşırıyorum şok geçiriyorum böyle insanların var olduğunu düşündükçe çıldırıyorum kendilerini ne zannediyorlar acaba anlamıyorum gün gelicek herkes hesabını verecek yaptıklarının senin için rahat olsun kendini duaya bırak gerisinide rabbime allah yardımcın olsun daima yanındayız dularımızla sevgimizle kalbimizle...

    YanıtlaSil
  13. yazıklar olsun öyle insanlara.....

    YanıtlaSil
  14. Sergül ne olur takma sen onlara kafanı.Sen hakkını helal etsende etmesende ALLAH hiç bir mazlumun ahını yerde bırakmaz inan.Dediğin gibi bu acılı gününde bile kalpleri kararmış vijdan ve merhamet nedir bilmeyen insanlara tenezzül edip cevap bile verme.Bırak kudursunlar pislikler!!!

    YanıtlaSil
  15. Hayır hadi ben anlamıyorum olayım, bana anlatsınlar amaç nedir? Böylesine acılıyken Sergül bana bağırsa, küfür etse bile sesimi çıkarmam.. Ama bu genç kadın bunları yapmak bir yana o acının için de bile Okadar doru soranlar , kötü niyetli olmasa bile acısına tuz basanlara bile birşey il demedi, hatta bizlerle acısını paylaştı ve sorularımıza bile yanıt verdi.. Ya derdiniz nedir sizin ? Allahtan da mı korkmuyorsunuz

    YanıtlaSil
  16. Allahin adaletine inananlardanim sergul nezaman ahim alinsa mislisiyle yapanlar cekti bende gordum bunu duydum eminimki senin ahini alanlarda yasicak bunlari sen rahat ol..

    YanıtlaSil
  17. Canım lütfen böyle pislikleri kaale alma kendini uzme ben senin için hep dua ediyorum açın hafiflermi bilmiyorum. Ama bunlarla kendini uzme

    YanıtlaSil
  18. Uzme kendini Segulum Allah buyuk dualarim seninle

    YanıtlaSil
  19. Hayatta ki en önemli şey evlattır,ailedir.Sizin zaten canınız yanarken bu tür insanları umursamayın.Biz her zaman yanınızdayız.Acını paylaşıyorum.Herkesin yaptığı bir gün önüne gelir Sergülcüm. Ben seni ve Efsunu her zaman sevdim.Sen çok iyi bir annesin.Güzel canını hiç sıkma.

    YanıtlaSil
  20. Sen o gereksiz insanlara bakma.. Geri yazip zaman harcama hayatda baş edemezsin öyle insanlarla. Kendilerini böyle alanlarda gelişdirmiş insanlar bunlar içi dişi fesat mahluklar. Allah havale et bırak.

    YanıtlaSil
  21. Sen böyle insanları takma. Zamanını harcama. bunlar kendilerini bu alanda gelişdirmiş insanlar, içi dişi fesat olan düşüncesiz mahluklar. Allah havale et bırak kafanı yorma. Üzülme sen. Sen üzüldükce sinirlendikce bunlar amaçlarına ulaşıyor.

    YanıtlaSil
  22. Ne kadar zavallı bit hayat yaşıyorlardır ki her firsatta dikkat çekmeye çalışıyorlar yazık sevgisiz ilgisiz büyümenin sonucudur sanırım Rabbim bizi onlara benzetmesin yüreğini ferrah tut herkez ektiğini biçecek insallah

    YanıtlaSil
  23. Ne diyolar ya el insaf ! Ne istiyorlar hâla sizden ifşaedin lütfen!

    YanıtlaSil
  24. Sergülcüm bir ayette Rabbimiz buyuruyorki : kınamayın kınadığınızı yaşamadan ölmeyeceksiniz ...Gönlün Rahat olsun Rabbim senin yüreğindeki acıyı hafifletecek ve canını yakanlar korksunlar senden alacakları ahtan

    YanıtlaSil
  25. O kinayanlar, hayatta hicbir amaci olmayan, issiz-gucsuz, ne kendisine ne etrafina faydasi olan, mutsuz, baskalarinin uzuntusunden, mutsuzlugundan mutlu olmaya calisan, enerji emen bir cesit suluk - diyecegim ama suluklerin bile insanlara faydasi olabiliyor - bir cesit yaratik onlar. Bu dunyada da obur tarafta da yaptiklari onlerine gelir mutlaka.

    YanıtlaSil
  26. Bu lanet insanları hiç kaale almaya değer mi?
    Seni sevenler yanında..
    Boşver parazitleri
    Hayatta hiçbir şeye sahip olmayan ve olamayacak olan zavallılar onlar.

    YanıtlaSil
  27. Öğrendiğim an kalbim acıdı. Aklıma geldikçe de yüreğim sızlıyor. Birebir tanımadığım bir bebek icin bu kadar üzülüyorsam kim bilir ailesi ne haldedir diye daha cok üzülüyor ve Allah sizlere sabır versin diye dua ediyorum. Seni kınamak nasil mümkün olabilir? Acıların en büyüğünü yasayan bir anneye acısı ile bas etmesi icin dua etmekten baska ne yapılabilir? Yaptığın, söylediğin ve yazdığın hiç birsey icin kimse seni kinayamaz. İnsan kınadığını yasamadan olmezmis evet birde şu var; ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin. Bilseydin, ödün kopardı. Dokunamazdın. Bırak kınamayı su an sizi üzebilecek birsey yazmamak icin Allah sabır versin dışında yorum yapmaya bile korkmuştum. Umarım yazdıklarımda sizi incitecek birsey olmamıştır.

    YanıtlaSil
  28. Allah buyuk. Herkes yaptiginin hesabini verir, karsisina cikarir... Gormezden gelmeye calisin.

    YanıtlaSil
  29. Kardeşim, böyle gününde bile bu insanlarla uğraştığın için onların yerine ben utanıyor ve yerin dibine giriyorum. Nasıl insanlarla, nasıl kötü kalplerle bir arada olduğumuza şaşırıyorum. İnsanlıktan nasibini almamışlar olsa gerek.

    YanıtlaSil
  30. Duyma sergulcugum duyma sil gitsin hukuka havale et gitsin... manyaklar mi ne yahuuu!

    YanıtlaSil
  31. Canları sıkılıyor. Sosyal medyadan başkalarının hayatını bir dizi izler gibi izlemeye alışmışlar, bekledikleri tepkileri alamayınca ya da cevap vermeyince saldırıyorlar resmen.
    Aldırış etme Sergül. Senin acın sana yeter, kimsenin söylediği tek kötü kelimeyi bile önemseme...

    YanıtlaSil
  32. Gunlerce sen ve annen ruyalarima girdi. Acin acimiz oldu. Ancak biz normal hayatlatimiza devam ettik bir sekilde hala ediyoruz da ama aklımın ve dualarimin hep icindesin. Allah o.kişileri de bildiği gibi yapsın insallah. Allah Sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  33. Sana saçma sapan yorum yapanlar muhtemelen ya seni cok kıskananlardır, ya da ruhen büyümemiş insanlar (zaten ruhen buyumemis insanların uzmanlık alanıdır kıskançlık) Her toplulukta çatlak sesler olur. Bosver sen onları. Onların en büyük cezası kendileri ile yaşamak Sergülcüm.

    YanıtlaSil
  34. Sergul kardesim efsun okadar guzel bir yerdeki ona kimsenin kotulugu dokunamayacagi biryer kimsenin ona kotu gozle bakmayacagi bir yer hz.ibrahim ve sare annemiz bakiyor ona siz yanina gidinceye kadar emin ellerde yani ve hepimize bu olum kacis yok acisi cok buyuk ama mukafatida buyuk olucak simdi sizi kinayan gizler o gun geldiginde imrenerek bakicak size sadece dua dua dua baska yapacak bir sey yok sabir insirah suresini okuyun bol bol

    YanıtlaSil
  35. Neyi kiniyorlar deli mi bunlar?ciddiye alma Allah aşkına.

    YanıtlaSil
  36. Surekli takip ederim yazılarınızı cok zor sesim çıkar çok nadir düşüncelerimi yazıya dokerim. Yaşadıklarınızı şu an ki düşüncenizi ruh halinizi ne kadar da anlasakta hissetsekte bizimkiler cok hafif kalır.bütün bu karmaşa bütün bu acı içinde klavye kahramanı insanları okumak zorunda kalmanız ve yazılanlar beni insanligimizdan utandiriyor. Acidan zevk alan insanlar psikiyatrik hastalardir.ve bence beyni gelisemeyenler. Hakaretse evet hakaret. Ama sonuna kadar hak edilen bir hakaret ki bence iltifat o insan olamayan yaratıklara. Yasayabildiginiz kadar yasabildiginizi fark edebiliyorum lütfen bu sacmaliklarla kendinizi yormayin. O yaratıklar buna da sevinmesin

    YanıtlaSil
  37. Gerçekten bu durumda nasıl olumsuz yapabilir bi insan kafam kalbim almıyor...Ben inanın hergün dua ediyorum sıze ve eşinize..tanımıyorum sizi ama yüreğimde bi yerdesiniz...kötülük yapana hakkinizi helal ederseniz inanın kendinizi daha iyi hissedeceksiniz...kimse bilmesin..bırakın onlarda öyle bilsin ama siz yine de kalbinizden helal olsun diyin...♡♥

    YanıtlaSil
  38. Üzülmeyin böyle kötü düşünceli insanlar için.Gerçekten mutlu olamayan ve başkasının mutluluğunu çekemeyen o kadar kötü art niyetli insanlar var ki , sizi üzmekten zevk alıyorlar. Buda geçer inşallah.

    YanıtlaSil
  39. Üzülmeyin böyle kötü düşünceli insanlar için.Gerçekten mutlu olamayan ve başkasının mutluluğunu çekemeyen o kadar kötü art niyetli insanlar var ki , sizi üzmekten zevk alıyorlar. Buda geçer inşallah.

    YanıtlaSil
  40. Seni seven binlerce insan var. Destekleyen ve her zaman arkanda duran.. O yüzden 1000 tane elmanın içinden 1 tane çürük çıkmazsa olmaz zaten. Hiç kimse mükemmel değil. Seni yargılayanlar da keza öyle. O da etten kemikten bir insan. Onun statüsü ne ki seni üzebiliyor? Sen bildiğin yolda devam et ablacığım. Şu acılı günlerine bir parça neşe, bir parça huzur dahi olsa ekleyebilmen dileğiyle. Çok seviliyorsun.

    YanıtlaSil
  41. Ben olayı duyduğumda öle ağladım ki ruyalarimda gördüm minik efsunu başta dedim bize şaka yapılıyor kesin hatta hala allahim ne olur şaka olsun dedim. Hala video seyredemiyorum kuzumun. Senin yazdıklarını okudukça ağlıyorum seni yargılamak ne demek ya Bu hiç kimseye dusmuyor. Hele özellikle o insafsızca beddua edenler varya işte encok onlara kiziyorum sen ne olur öyle insanlara canını sıkma seni tanımayıp senin için dua eden öle güzel insanlar var ki Rabbim sana sabır versin... Tanımadan sevdik herkese nasip olmaz bu. Bununla avunmalisin. Sadece peygamber efendimizi dusun...

    YanıtlaSil
  42. Ya ne aptal bencil örümcek fikirli öküzler var ya Rabbim .... Face de cesaret edemiyorlar ama instagram da eleştiriyorlar acımasızca. Lan size ne? Aynısını yaşayın da görün!

    YanıtlaSil
  43. Ya ne aptal bencil örümcek fikirli öküzler var ya Rabbim .... Face de cesaret edemiyorlar ama instagram da eleştiriyorlar acımasızca. Lan size ne? Aynısını yaşayın da görün!

    YanıtlaSil
  44. Sergülcüm senin bir damla gözyaşına biz üzülüyoruz,kim ne derse desin üzülme,hele ki içinde merhamet,saygı gibi duyguları olmayanlara,insanlıktan nasibini almayanlara hiç üzülme,Rabbim herşeyi görüyor ve biliyor,ailen ve yol arkadaşların hep seninle...

    YanıtlaSil
  45. kim ne hakla kınıyor bilmiyorum, ama boşverin gitsin

    YanıtlaSil
  46. Lutfen onlarin soylediklerini hic duymayin bile. Sizin kalbinizi biz biliyoruz. Gerisi muhim degil. Bizim icin ozelsiniz.

    YanıtlaSil
  47. Maalesef kötü kalp diye birşey var, allah kötü kalplere iylik versin başka ne denir ki

    YanıtlaSil
  48. Evet canim bende kardesimizi 4 aylik bir bebekken kaybettik. Ve aklimdan hic cikmayan cok enteresan insanlar ve sözleri kaldi. Yada annem kanser hastaligina pencelesirken tam kurtuldu hastaneden taburcu olurken birisi gelip felan filan akrabamdada bu hastalik vardi ama öldü demesi. Hic unutmadim. Yani hic bosuna sevinmeyin öleceksin diyo acikca. Yani bende o anlarda hic hissetmedigim bir öfke birikti. Ben sesis kaldim sen konusup biraya iconi dökebiliyorsun. Yap bence icine atma ben veya biz gibi. Bu günlerde gececek ve mus mutlu ol inşallah. Bütün bu olanlara karsi hep okudum acini icimden hisstdim. Cünkü bizde yasadik. yazmicaktim ama buna dayanamadim sonunda. Kusura bakma malesef böyle insanlarla ayni nefesi paylasiyoruz.

    YanıtlaSil
  49. Yazmicaktim ama dayanamadim. Evet yasadik senin yasadiklarini az bucuk yasadik. Kardwsim 4 aylikken kaybettik. Kanser hastaligiyla mücadele ettik. Ne kadar tuhaf insan var az bucuk anladim. Belki sen daha fazla cünkü meslegin icabi daha fazla kişilerle paylastigin icin. Boşver malesef insanlar bu kadar kötü ruhlu olabiliyorlar.

    YanıtlaSil
  50. Onlar insan değil yaratık çünkü. Hiç takma.. İçinden geldiği gibi devam..

    YanıtlaSil
  51. Böyle insanları cezalandırmanın en güzel yolu onları Allaha havale etmek ablacımm böyle insanlar için başını ağrıtmaya bile değmez çünküü değecek hiçbir yanları olmadığını hepimiz çok net biliyoruzz onları Allaha havale et onların için neyin doğru olduğunu 'O' karar verir hiç uğraşmaya değmez senin canına yazıkk canım ablamm..

    YanıtlaSil
  52. Abla sen başkalarına aldırma senin hayatını yasayamayanlar sana sürekli çamur taş atarlar sonuçta meyve veren ağaç taşlanır hesabı.

    YanıtlaSil
  53. Kınayan mı var? Sen demeden acılı bir anneyi kınayarak üzecek bir insan olabileceğini hiç düşünmemiştim
    Boşver takma
    Allah'a havale et

    YanıtlaSil
  54. inanamıyorum ya daha ne istiyorlar ki senden...
    Allah ferahlık versin sana.

    YanıtlaSil
  55. Insanliginizdan utanin,böyle bir acıyla baş etmeye çalışan anneye bunu yapıyorsunuz.yazıklar olsun binlerce kez..en kötü insan olsa bile ne yazar siz böyle acı yaşamadınız ama belliki yaşamadan gitmezsiniz...yazıklar olsun.üzme kendini sergül...

    YanıtlaSil
  56. Bunu nasıl yaparlar anlamıyorum kim ne söyledi bilmiyorum da.hiç mi düşünmezler onun yerinde ben olsaydım napardım diye. herkesin acıyla basetme yöntemi farklı ve hiç biri de kınanmamalı kimisi kendini yemeğe içmeye vurur kimi içine kapanır ama senin yöntemin ne güzel sergül abla yazmak, fidan dikmek,dua etmek...İçin ne kadar temiz ne kadar güzel. Bunu anlayamıyorlar iste senin bu temizliğini içinin güzelliğini çünkü kendi kalpleri kararmıs acısı olan birine kötü söz söyleyecek onu kıracak hakkında kötü düşünecek kadar kararmıs kalpleri o yüzden bosver densiz düsüncesiz insanları bir sürü insan var seni seven..

    YanıtlaSil
  57. Sergül abla boşver gerçekten onlar konuşması bile değmeyen insanlar. İnsan bile değiller. Çok büyük acı çekiyorsunuz YÜCE RABBİM size sabır versin. Çok çok üzülüyorum. Gerçekten düşünmesi bile kötü ve siz bunu yaşıyorsunuz. Dua et namaz kıl kuran oku ama sakın rabba isyan etme :). Seni çok seviyorum. Bu günler de geçecek yakında söz. O iğrenç yorumlara kafanı kırma. Neolursun. Seni çok çok öpüyorum güzel insan :)

    YanıtlaSil
  58. allah onlarin cezasini verir merak etme bitanem uzulme diyemem sana uzuluceksin acin cok buyuk allah sana sabrini versin insallah eden bulur sen cok guzel bir anneydin ve cok guzel bir insansin efsunumuz melek oldu suan allah ona cok guzel bakiyordur emin ol

    YanıtlaSil
  59. inanmıyorum ben kaç zamandır girmiyordum ben şok oldum .allah sana sabrını versin umarım sabrını alır en azından acını yaşamana yardımcı olurlar. :( hiç dinleme kimseyi.

    YanıtlaSil
  60. allah kötü insanların yüreğine azıcık merhamet serpse keşke ne denir bilemedim allah ıslah etsin onları!!

    YanıtlaSil
  61. Ah ablam benim allah yardımcın olsun Allah onları bildiği gibi yapsın yazıklar olsun insanlar nasıl bu kadar acizleşebilmişler canım ablam sen sabret ki Allah senin yanında olsun

    YanıtlaSil
  62. Allah sabır versin çok zor bir durum ama o artık bır melek Rabbim oyle görmüş almış yanına allahım çok sanırsın başın sağolsun senı çok seviyoruz allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  63. Kim ne derse desin biz biliyoruz senın ne kadar acı çektiğini o kalpsizleri alla bildiği gibi yapsın

    YanıtlaSil
  64. Seni tanımıyorum , acını anlayamam ama Rabbim sana sabır ve dayanma gücü versin .... Böyle gereksiz insanlarada sakın üzülme ... Sen çok büyük bir acı yaşıyorsun ...Sadece rabbime sığın

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül