15 Ocak 2016 Cuma

Henüz




bilmiyordum

bu kadar sevildiğimi, bu kadar önemsendiğimi bilmiyordum.

bu kadar büyük bir acıyı yaşarken, diğer yandan kocaman bir sevgi ile sarmalandım.

hayatım boyunca bu kadar sevildiğimi hissettiğim bir an olmamıştı.

dualarınızda, düşüncelerinizde olmak güzel.
hakkınızı helal edin!

buraya son zamanlarda yazdıklarım malum.
hep bir patlama anında oturuyorum pc başına ve genelde ağlayarak yazıyorum yazıları.

hayattan HENÜZ vazgeçmiş değilim.
hayatımın en büyük sınavında, en büyük çabamı veriyorum.

30 yaşıma kadar bir kalemden, bir sakızdan, bir gülücükten bulduğum mutluluğu şu an HİÇBİR şeyden bulamıyorum.

mutlu olma duygusu, karanlık ruhumda elimin ulaşamayacağı bir yerde şu anda.

ama deniyorum.

Hayatı bırakmamayı deniyorum.
Hatta deniyoruz.
Aklınız Yoshi'de biliyorum.

O da Türkiye'de benimle, yanımda.

O da benimle benzer şeyleri yaşıyor ama benden daha dik durmaya çalışıyor.
 bana destek olabilmek için.

O gelecek ay dönecek, ben birkaç ay daha buradayım.

Vazgeçmemek için okumaya çalışıyorum.
Evet kitapların içerikleri biraz değişti, ama deniyorum.
Okumaya çalışıyorum, ondan daha fazla okuduğumu anlamaya çalışıyorum.

Ölüm üzerine tavsiye kitaplar varsa, yorum kısmına yazın lütfen.

Hayata tutunabilmek için kendime Goodreads sitesinde 25 kitap hedefi koydum bu yıl.

Bakalım ne gösterecek zaman.


112 yorum:

  1. Aynı yıldızın altındayı okuyup izle abla. Kanser riskim olduğunu öğrenince izlemiştim. Bana çok iyi gelmişti. Ağlamıştım baya içimi dökmüştüm

    YanıtlaSil
  2. Sergül, güzel kardeşim. Bir hakkım varsa helal olsun kendi adıma. Sen de helal et. Zaman içinde bu çaban yeşerecek; çok daha iyi olacaksın inşaAllah. Hatta olacaksınız. Eniştenin de yanında olmasına sevindim. Dualarla, sevgiyle, zamanla, en önemlisi Allah'ın izniyle iyi olacaksınız inanıyorum. Sana kesinlikle ve kesinlikle Bediüzzaman Hazretleri'nden 'çocuk taziyenamesi'ni okumanı öneriyorum. Linkini dm'den göndermiştim. Sevgilerimle güzel kardeşim.

    YanıtlaSil
  3. m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=38367

    YanıtlaSil
  4. Dun ki postundan sonra uyuyamafim seni dusunmekten boyle dusunmene sevindim yoshiye izin vermediler sabmistim helal olsun japonlarinda saygisi varmis bugun nihaf hatipoglunun dedigine gore olen evlatlar annesinin yanina 30 lu yaaslardaki haliyle gelip ben sinin kizin efsun diyecekmis allahim sana bunu cennette kismet etsin insallah amin

    YanıtlaSil
  5. Yoshi ye saygilar sunuyorum, hayat devam edecek işte, oyle bir şekilde ...Rabbim seninle olsun Sergul cum, Daha iyi olmana cok sevindim...

    YanıtlaSil
  6. Cennet çocukları linkini attım

    YanıtlaSil
  7. Cennetimden Bakarken çok sevdiğim bir kitap bakmanı öneririm Allah çok sabır versin Sergül abla

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Sergul, dualarimdasiniz. Size Cemalnur Sargut'un Allahima Sefere Ciktim
    Kitabini tavsiye ederim. Cemalnur Hanim da maalesef evlat kaybetmis biri, ve kitabin bir bolumunde cok carpici okumanizi cok istedigim bir bolum var. Bir nebze de olsa okuduklarinizin gonlunuzu fetahlatmasi, acinizi hafifletmesi dilegimle. Banu

    YanıtlaSil
  9. sergülcüğüm sabır dualarımızın daima seninle ve eşinle olduğunu bilmeni isterim.Sana tavsiye edebileceğim ölüm temalı bir kitap yok ama muhyiddin şekur isimli yazarın "su üstüne yazı yazmak" ve "gölgeler koridoru" isimli tasavvufi içerikli eserlerinin yüreğine iyi geleceğine inanıyorum.
    bir de çok sevdiğim bir filmden bana her zaman güç veren bir alıntıyı paylaşmak istiyorum izninle.
    "anne karnında karanlıktaki bebeğe denseydi; "dışarıda aydınlık bir dünya var, yüksek dağlarla dolu, büyük denizleri olan, dalgalanan düzlükleri olan, çiçekleri açmış güzel bahçeleri olan, dereleri olan, yıldızlarla dolu gökyüzü ve alevli güneşi olan... ve sen bu mucizelerle yüzleşmek yerine karanlıkta çevrilmiş oturuyorsun." doğmamış çocuk bu mucizeler hakkında hiçbir şey bilmediği için hiçbirine inanmayacaktır. tıpkı ölümü karşılarken bizim gibi.. "

    YanıtlaSil
  10. senin bu çabanı, gayretini görmek gerçekten şahane ablacım.. hatta bugün çok kısa da olsa seni rüyamda gördüm youtube a tekrardan videolar atmaya başlamıştım bu halinden eser yok gibi içtenlikle gülümseyerek videonu izliyordum ve gerçekten bu olayın üstesinden başarıyla gelmiştin inşallah senin tamamen iyileştiğini göreceğimiz zamanlar gelirr.. her zaman yanındayım seninleyim Yoshi abiye de selamlar..<3

    YanıtlaSil
  11. sergülcüğüm sabır dualarımızın daima seninle ve eşinle olduğunu bilmeni isterim.Sana tavsiye edebileceğim ölüm temalı bir kitap yok ama muhyiddin şekur isimli yazarın "su üstüne yazı yazmak" ve "gölgeler koridoru" isimli tasavvufi içerikli eserlerinin yüreğine iyi geleceğine inanıyorum.
    bir de çok sevdiğim bir filmden bana her zaman güç veren bir alıntıyı paylaşmak istiyorum izninle.
    "anne karnında karanlıktaki bebeğe denseydi; "dışarıda aydınlık bir dünya var, yüksek dağlarla dolu, büyük denizleri olan, dalgalanan düzlükleri olan, çiçekleri açmış güzel bahçeleri olan, dereleri olan, yıldızlarla dolu gökyüzü ve alevli güneşi olan... ve sen bu mucizelerle yüzleşmek yerine karanlıkta çevrilmiş oturuyorsun." doğmamış çocuk bu mucizeler hakkında hiçbir şey bilmediği için hiçbirine inanmayacaktır. tıpkı ölümü karşılarken bizim gibi.. "

    YanıtlaSil
  12. Sabır dostların makamıdır… Allah sıkıntı verdiyse mümine bilsin ki derecesi yükselsin diye Ve artık sadece Allah için sabretmek düşer geriye… Kalbini çevirdiğin zaman asırlar öncesine, İçini sımsıkı saracak bir ayet düşecek gönlüne:
    “Rabbin için Sabret”…
    Uğur Koşar- Rabbin İçin Sabret
    Rabbim sevgisi kadar sabır versin sizlere inşaAllah,biliyorum ki meleğimizi herkes dünyalar kadar seviyor,bu yüzden bu değim doğru olur diye düşündüm.Ablacım dualarım sizinle her zaman.Allah'a emanet olun..

    YanıtlaSil
  13. Sergül anlam bu yolda sabırla ilgili hadis okumaktır benim tavsiyem.

    YanıtlaSil
  14. Inanciniza karismak bana düşmez ben size direkt olarak Kurani okumanizi oneririm. Konu ölüm olunca herkes istediğini ,inanmak istediğini, kendini rahatlatani yazabilir çünkü. Bu konuda en iyi bilgiyi bize Rabbimiz vericektir.

    YanıtlaSil
  15. Cok Cok Cok seviliyorsun Sergülüm!!!!

    YanıtlaSil
  16. Senı böyle güçlü bulabilmek çok güzel. Keşke olmasaydı ama her şey insanlar için. Sadece bu derin acida bunu anlayabilmek çok zor. Yoshi'nin yanında olmasına çok sevindim. Allah ikinize de sabır versin. Yıllardır takipcinim fazla yorum yapmam ama hep izledim.inan ki kardeşim gibisin. Umarım en kisa zamanda ruhun dengeye ulaşır. Basın sağ olsun.

    YanıtlaSil
  17. Sizi cok seviyorum ve sizin icin dua ediyorum. Ferahlık yalnızca Allah'tan gelir. Rabbim kalbinizi ferahlatsın. Dualarım sizinle inanın.

    YanıtlaSil
  18. Sen benim bitanecikkk canım güçlü herzaman dik duran sergulcum sun. Sen benim yol arkadaşım kitap dostum hiç karşılaşmadıgim tanımadığım arkdasimsin.her duamda sen de varsın ders anlatıyorum mesela bir an oluyor seni hatırlıyorum.kalbim acıyor. Bunu inanirmisin bilmiyorum senin gibi asla olamaz biliyorum ama gerçekten ruhum ağlıyor seninle.seninle birgün karşılaşıcaz bu birgün olacak.hep yanındayım. İnanıyorum ki gidenlerle birgün mutlaka karşılaşıcaz belkide başka dünyalarda. ..güçlü dostuma sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. Ugur koşar ın kitaplarını okumanızı şiddetle öneriyorum.sizi sabır a ve neden sabretmeniz gerektigi konusunda bilgilendirecektir.Rabbim müjdelemiştir zaten sabreden kazanmıştır

    YanıtlaSil
  20. Harun yahyanin ölümle ilgili videolarini izleyebilirsiniz tavsiye ederim. Diger konularda ayni fikirlere sahip olmak zorunda degiliz elbette ama icinizi ferahlatacaktir diye umuyorum

    YanıtlaSil
  21. Ben sessizce yine buradayım ve yine doğan hergünle dualarım seninle sizinle...
    Ölüme dair kitap tavsiye edemiyorum ama belki bununla ilgili en kesin kitap Kur'an-ı Kerim. Sevgili Sergülcüm Allah her kulunu yeryüzünde hicbir canlının sevmeyeceği kadar sever hepimiz biliriz ama yalan dünyada farkındalıkla yaşamayız. Seni de her kulu gibi çok sevdi ve senin gücüne göre yük verdi. Sana ne mutlu ki sen de bunu sınav olarak kabul ettin. Rabbim bu sınavda sana ve ailene en büyük ferahlığı versin. Eline kitap alamadığında türkçesini dinle çogu zaman ben öyle rahatlayabildim çünkü müjdelerle dolu ve sadece O'nun kelamı.
    Dualarım herdaim seninle hergün aklımda duamdasın...
    Didem

    YanıtlaSil
  22. Helal olsun azıcık da hakkım varsa sende.. İnşallah seninle bir şekilde karşılaşırım sen buradayken... Ağla, açıl deşarj ol.. Yazacaklarını da sakın kısma. Ne hissettiysen onu yaz. Bizler, özellikle de aynı acıyla sınananlar, seni çok iyi anlıyoruz emin ol...

    YanıtlaSil
  23. İyi akşamlar abla...Allah sabır versin size. Ben Risale-i Nur külliyatını okumanı tavsiye ediyorum.Sorduğum bütün soruların cevabını bu kitaplarda buldum.Size ise en çok bu külliyattan bir kitap olan Mektubat kitabında 17.Mektup yani Çocuk Taziyenamesi bölümünü tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  24. İyi akşamlar abla...Allah sabır versin size. Ben Risale-i Nur külliyatını okumanı tavsiye ediyorum.Sorduğum bütün soruların cevabını bu kitaplarda buldum.Size ise en çok bu külliyattan bir kitap olan Mektubat kitabında 17.Mektup yani Çocuk Taziyenamesi bölümünü tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  25. Efsun için yaşamak zorundasın, unutma o senin evladın sen Mutlu oldukça onunda ruhu huzur bulur. Allahım seni sevdi, seni cennetiyle mükafatlandırmak istedi. Sakın üzüntünün esiri olma sergül bu sınavı kazan ve kızınla cennette buluşup sımsıkı sarıl.

    YanıtlaSil
  26. Siz de eşiniz de zamanla dimdik ayağa kalkacaksınız inşallah. Gençsiniz, yeniden bir bebeğiniz olacak kısmetse... Bu yazı bir nevi içime su serpti gerçekten. Hayatı bırakmamalıyız... Bizim yolumuz daha bitmedi, daha yürümek gerek... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Sergul Hanim, yazacagim kitap ozellikle bizler için yazılmış, okumanizi çok isterim. Az da olsa rahatlamanizi sağlar inşallah..
    Cennet Çocukları (Seyfettin Bulut)
    Bulmasi biraz zor olabilir, isterseniz bendekini gondermek isterim size. Lutfen adresinizi mail atin bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de o kitabı arıyorum bakmadığım yer kalmadı çok mutsuzum beş yaşındaki kızımı kaza sonucu kaybettim hep kendimi suçluyorum bana kitabı gönderir misiniz gul41ay@hotmail.com email adresim

      Sil
  28. Hergün bloğa bakıp acaba bir şey yazmış mı, iyi ya da kötü bir şeyler görmek bizi de rahatlatıyor. Bu dünya çok çok kötü bir yer. İnanılmaz büyük acılar var. Her şeye rağmen iyi insan olma çabanımızı korumaya çalışıyoruz. Evet çok büyük bir acın var belki de bir yetiştirme yurduna gidip oradaki çocuklara sarılmak onlarla oyun oynamak sana çok daha iyi hissettirir. Yazmak içini yatıştırıyor ama iyilikler bir nebze de olsun kalbini soğutabilir. Ben de küçük kardeşimi kaybetmiştim. O günlere bakıyorum da annem acılarını bu şekilde bastırmış. Allah sana beterin de beteri varmış deditmesin. Verdiği sevgi kadar sabır versin . Tesellilerin en büyügüyle imtihan etsin. Seni çok seviyorum ablaciğim...

    YanıtlaSil
  29. Sizi yakın zamandan beri takip ediyorum. Önce instagramdan daha sonrada youtube videolarinizla sevdim sizi ve ailenizi . Allah size sabirlarin en büyüğünü versin . Naçizane tavsiyem size yanlis anlamazsaniz tabi Kuranı Kerimin turkce mealini okumanız inanın ki bir nebze olsun ferahlayacaksiniz . Siz ve evladiniz her daim dualarimdasiniz

    YanıtlaSil
  30. Allah ın selami rahmeti ve bereketi uzerine olsun Sergul kardesim İmami Gazali ölüm ve sonrasi ve dil belası kitabını tavsiye ederim Allah sabırlar ihsan eylesin

    YanıtlaSil
  31. tanıdığım bildiğim en güçlü kadınlardansın bence sergül abla sen herseyin üstesinden gelebilirsin zamanla tabiki..seviyoruz seni allah sabrını vericek inşallah daha iyi olacaksınn.

    YanıtlaSil
  32. https://m.youtube.com/watch?v=FDu9CfL2Pw8
    Su videoyu da izleyin n'olur, iyi gelecek..

    YanıtlaSil
  33. Sergülcüğüm. Messengerdan yazmıştım sana uzun uzun. Tasavvuf biraz olsun iyi gelecek diye düşünüyorum...Kendi de seninle kader ortağı olan Cemal Nur Sargut un yazılarını sohbetlerini incelesen??
    http://cemalnur.org
    Sevgiyle kucaklıyorum seni...

    YanıtlaSil
  34. Öncelikle başınız sağolsun çok zor bi durum benim size tavsiyem Kuran-ı Kerim'imizi okuyun Türkçe mealini hem huzur bulursunuz hemde bilgilerinize bilgi katarsınız bol bol dua edin ancak bu şekilde huzur bulursunuz
    Öldüren de dirilten de O'dur. (NECM/44)

    Hiç şüphesiz, göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. O, diriltir de, öldürür de. Size O'ndan başka ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı. (TEVBE/116)

    Ey Muhammed! Senden önce de hiçbir insanı ölümsüz kılmadık, sen ölürsün de onlar baki kalır mı ?
    ENBİYA/34)

    BAKARA SURESİ:
    153 - Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.

    155 - Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

    156 - Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler.

    157 - İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır.

    YanıtlaSil
  35. Hep aklimizda hep dualarimizdasiniz. Sabırlarin en buyugu sizin olsun.

    YanıtlaSil
  36. Ablacığım lütfen kendini ve sevginin özgür bırak. Evet 100 tane de çocuğun olsa hiçbirisi bir Efsun olmayacak ama bu sevginin bu acının seni kutsamasına izin ver. Kendini bir yaprak gibi dalından düşüp kurumaya mahkum etme. Sen bir tohum ol. Kendine bir şans ver. Başka bir şey yapmak istemiyorsun belki. Bu kadar büyük bir acının mutlaka bir sebebi vardır, diye düşünme. Kötü bir insan olmak ya da acı çekmek zorunda olmak değil. Yeni bir başlangıç için de değil. Eğer sevgini içinde biriktirmeye devam edersen seni aştığı gün dayanamazsın . Efsun'lu ormanı, sonsuzluğu düşün. Hepimizin sonunun aynı olacağını bunun sonsuzluğa bir adim oldüğünü düşün . Bu dünyaya herkes bir sebep icin gelmiş ise sende kaleminle kitaplarin ile bir arada olmak için gelmişsin . Daha iyi olmaya çalışma sadece acının gerektiği gibi değiş. Kozandan çık. Efsun için kendin için yaz. Birbirinizi sayfalarda, kitaplarda sonsuzlaştırın...

    YanıtlaSil
  37. Sevgili sergül
    Seni bu üzücü ve senin için hayatının en büyük imtihanı olan olay sonrasında tanıdım ve artık hergün takip ediyorum. Öncelikle sabır ve metanet diliyorum sonra da şunu söylemek istiyorum;insan önce anarahmine düştüğünde hayatı başlar ve doğumla birlikte anarahmindeki hayatı son bulur yani ölür ve dünyada yeniden doğar burada yaşar ve malesef bazen çok çok kısa zamanda burdaki hayatı son bulur ve nasıl anarahmindeki hayatını bitirerek buraya geldiyse burdaki hayatını bitirir ve yeniden ahirette (efsunun için cennette) doğar.evladından uzak her saniye senin için zor ve her nefes alışın senin imtihanın fakat asıl hayat ne anarahmindeki ne de dünyadaki hayat.efsunun senden uzakta ama Rabbimin cennetinde.bu döngü bütün yaratılanlar için böyle.evet bilmek ve yaşamak çok farklı ama bilmek insana güç veriyor ve unutma hasretin bir gün bitecek.rabbim yar ve yardımcın olsun.sevgilerimle seda

    YanıtlaSil
  38. Canim..guzel yurekli guzel gozlu insan...sultan tarlaci bu yil ölümsözlük ismi altinda bir kitap yayinlayacak..dilerim bir damlada olsa okuduklarin acini hafifletir..seviyoruz seni..tanimadan birkez bile konusmadan seviyoruz..iyi bak kendine ..

    YanıtlaSil
  39. Seniii çuuuk seviyorym 💕💕💕

    YanıtlaSil
  40. Merhabalat Songul,
    Tevafuken haberdar oldum kaybindan, bir anne olarak ve de yavrusunu 6 ay once cennete ugurlamis bir anne olarak seni anlayabildigimi dusunuyorum, umuyorum. Beni teselli eden en kiymetli sey Allah'a olan imanim ve O'nun mujdesi oldu. Olum son degil, hepimizin ugrayacagi bir durak. Yavrumuzun ote tarafta bize sefaat edecegi ve cennette cocuk sevgisi tadacagimiz dusuncesi, Allah'in onu bizden daha cok seviyor oldugu ve bizden daha guzel bir sekilde yasattigi ve gunu geldiginde kavusabilecegimiz dusuncesi teselli ediyor. Zor mu dayanmak, evet oyle, Peygamberimiz'in hayattayken tek bir evladi haric tum cocuklarini oteye ugurladigini biliyoruz; ve de arkalarindan gozyasi doktugunu. Sana okumak icin tavsiye edebilecegim cok hos bir eser var, eserde bir bolum aslinda. Bediuzzaman Said Nursi'nin Mektubat adli eserinde 17. mektup, Cocuk Taziyenamesi. Internette de bulabilirsin bunu. Ben senin kadar iyi ifade edemiyorum kendimi, karisik oldu biraz, kusuruma bakma, Rabbim'den sifa bulmani diliyorum, Sizin hayir sandiginiz şer, şer sandiginizda hayir vardir diyor ya, O'nun engin rahmetine siginip kavusma gunune kadar sabretmek dusuyor bize. Kucak dolusu sevgiler. Bahar

    YanıtlaSil
  41. Ismini yanlis yazmisim, affola 😯

    YanıtlaSil
  42. Iyi olman bana iyi geliyor Sergül

    YanıtlaSil
  43. Sergul merhaba,

    Yasadiklarin hic kolay degil biliyorum. Benim bile burada her aklima sen efsun gelisinde kalbim sizliyor, senin yasadiklarini hayl dahi edemiyorum.
    Dik durmak zorunda hissetme kendini, aglamaksa agla yataktan cikma gerekirse. Bu bir sure. Istemesekte gececek, geciyor.
    Yanlis anlamani istemem, benim ablam da 6 yasindaki bebegini kaybetti yillar once, o da cok zorlandi, o profesyonel destek alarak ustesinden geldi, sana da iyi gelecegine inaniyorsan cekinme. Hatta onlar esi ve ikizlerin kiz olani ile hep beraber gitmislerdi. Aklimiz hep sende ama ama Yoshi'yi de cok dusunuyoruz. Nolur iyi olun, yalniz degilsiniz ve etrafinizdaki sevgi sizi daima daha da guclu kilsin dilerim.

    Sevgiler,
    Mujde

    YanıtlaSil
  44. Uğur koşar serisini tavsiye ederim aslında bir seri değil ama tüm kitapları hayata karşı durusunuzu değiştirecek vaziyette bir kitabı elinizde mevcut diye biliyorum rabbim bolca sabır versin ayrıca geçen gün rüyamda seni gördüm acı cekiyordun ama annem gibi dimdik ayaktaydin özel bir yerden ulaşamadığm için burdan yazıyorum sabrın ve Allah inancın hiç eksilmesin kar kar cogalsin inşallah seni seviyorum kendine çok iyi bak :)

    YanıtlaSil
  45. Olum uzerine degil ama Burak Ozdemir in yazdigi Levhi Mahfuz u tabsiye ediyorum facebooktaki sayfasina bakin isterseniz fikir vermesi acisindan

    YanıtlaSil
  46. Allah gercekten yardimciniz olsun. Hic tanimama rağmen sizi bu üzücü olaydan sonra rüyamda gördüm. Sürekli size ve küçük meleginize dua ediyorum allahim size sabirlar versin. Bende küçük yasta babami kaybettim. Her seyin ilaci malesef zaman. Umarim allahtan size hayata sımsıkı sarilacak.gücü verir
    Kendinize lütfen çok iyi bakin.

    YanıtlaSil
  47. Bana allah yeter , allah de ötesini bırak 1 ve 2 Tavsiye ederim canım hoş okudunmu bilmiyorum.Allah a emanet ol

    YanıtlaSil
  48. Ölümle ilgili değil ama sana iyi gelecegini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  49. "Giderken Bana Birşeyler Söyle" hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri diyebilirim, Rabbim bu süreçte yardımcınız olsun, size, esinize tüm ailenize...

    YanıtlaSil
  50. Canımmmm Rabbimm yanında yardımcın olsun kuranı kerim tefsirini okuyabilirsin okadar huzur veriyor ki anlatamam Rabbime emanet olun

    YanıtlaSil
  51. rabbim bilir herşeyin hayrını ve şerrini kötü dediklerimizin altında bir iyilik iyi dediklerimizin altında bir kötülük ola bilir bunu sadece o bilir ... size elif şafağın AŞK kitabını tavsiye ediyorum özellikle şems ...

    YanıtlaSil
  52. Doğan Cüceloğlu' nun Savaşçı isminde bir kitabı var. Tam olarak hayatla ve hayatta mücadele edebilmeyi anlatıyor. İçinde de ölüm üzerine çok etkileyici bir bölüm var.
    Allah hep yanında olsun Sergül. Dualarımız her zaman seninle. Allah sabrımdan alıp sana versin.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba Sergül, bir alıntı paylaşmak istedim.Beğenmezseniz afbuyurunuz...
    Acı var.Gerçek. Ona yanlış anlama diyebilirim, ama var olmadığını veya herhangi bir zamanda yok olacağını varsayamam. Acı çekme, yaşamımızın koşulu. Başına geldiği zaman fark ediyorsun. Onun gerçek olduğunu anlıyorsun. Tabii ki, tıpkı toplumsal organizmanın yaptığı gibi, hastalıkları iyileştirmek, açlık ve adaletsizliği önlemek doğru bir şey. Ama hiçbir toplum var olmanın doğasını değiştiremez. Acı çekmeyi önleyemeyiz. Şu acıyı, bu acıyı dindirebiliriz, ama Acı’yı dindiremeyiz. Bir toplum ancak toplumsal acıyı - gereksiz acıyı - dindirebilir. Gerisi kalır. Kök, gerçek olan. Buradaki herkes acıyı öğrenecek; eğer elli yıl yaşarsak, elli yıldır acıyı biliyor olacağız. En sonunda da öleceğiz. Bu doğuşumuzun koşulu. Yaşamdan korkuyorum! Bazen ben- çok korkuyorum. Herhangi bir mutluluk çok basit gibi gelior. Yine de her şeyi, bu mutluluk arayışının, bu acı korkusunun tümüyle bir yanlış anlama olup olmadığını merak ediyorum... Ondan korkmak veya kaçmak yerine onun... içinden geçilebilse, aşılabilse. Arkasında bir şey var. Acı çeken şey benlik; benliğin ise - yok olduğu bir yer var. Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Ama gerçekliğin, rahatlık ve mutlulukta görmediğim, acıda gördüğüm gerçeğin, acının gerçekliğinin acı olmadığına inanıyorum. Eğer içinden geçebilirsen... Eğer sonuna kadar dayanabilirsen...
    Shevek, (Metis Yayınları, 2008. Sayfa 57) Ursula Guin

    YanıtlaSil
  54. Mustafa Ulusoy - Giderken Bana Birşeyler Söyle. umuyorum ki iyi gelecektir.

    YanıtlaSil
  55. Kendine yeni bir hedef koyman bile o kadar güzel bir adım ki...Gerçekten çok sevindim. Allah çok büyük sabır versin.

    YanıtlaSil
  56. Sevgili sergül birkaç seferdir aklımdaydı ama yanlış anlaşılır,kızabilirsin vs diye soramamıştım yoshiyi o nasıl,napıyor,durumu nasıl,Japonya dami diye. Senin yanında olmasına yalnız olmamasına sevindim birbirinizden güç alarak inşallah hızlı bir şekilde toparlanabilirsiniz sizleri çok seviyoruz allahım ikiniz dayanma gücü ve sabır versin unutma hayat hem çok kısa hemde çok uzun önemli olan tum olanlara ragmen yasayabilmek ve dimdik ayakta durabilmek kendinize çok iyi bakın bizleri habersiz bırakma iyi geceler güzel gözlü kız 😊 inşallah bu yazdıklarım yanlış anlaşılmaz...

    YanıtlaSil
  57. Sizi birkaç yıldır arada takip ediyordum, yaşantınız, hayata bakışınız, güçlü karakteriniz çok ilham vericiydi... O haberi tesadufen gördüğüm gün resmen şoka girdim, ağladım, evin içinde akşama kadar ruhsuzca dolaştım, kalbimde bir ağrı, boğazımda bir yumru eksik olmadan her gün size sabır diledim... ve tüm bunlara o kadar şaşırdım ki, ne kadar yer etmişsiniz hayatımda... Nasıl olduğunuzu deli gibi merak ederek her gün defalarca tüm hesaplarınızı kontrol ediyordum, işte bunu görmek yüreğime su serpti... Gerçekten hayatımda gördüğüm en güçlü insansınız, bir insanın başına gelebilecek en büyük felaketin altından kalkabilen bir kadın.. Allah size ve ailenize sabır versin...

    YanıtlaSil
  58. Sevgili Sergül, ruhun yolu uzun..sana hergün dua ediyorum ..
    Sana iyi geleceğine inandığım 2 kitap var Micheal Newton - ruhların kaderi ve ruhların yolculuğu .. Bu ikisini okursan bir nebze sakinlesecegine, aslında uzansan dokunabilecegini hissetmeni sağlayacağına inanıyorum ..
    Sevgiler .. Allah yar ve yardımcın olsun ..

    YanıtlaSil
  59. Ölüm üzerine tavsiye kitap istemişsin Sergül ama yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgiyi gösteren bir kitap söylemek istiyorum sana , Marc Levy'den : Keşke Gerçek olsa ve de Sizi Tekrar Görmek. Hep içimdeki umudu ortaya çıkaran kitaplar olmuşlardır ve çok severim. Ayrıca bir şey sormak istiyordum, efsunluorman'ın bağışları kapandı mı ? Bağış yapmak isteyen çok sayıda tanıdık var ayrıca biz de daha fazla bağışta bulunmak istiyoruz. Umarım cevap verirsin, Allah'a emanet ol....

    YanıtlaSil
  60. yazmak istiyorum ne yazacagimi bilemiyorum yanlis bir yorumsa lutfen silin unutun densizligime verin..rabbim size esinize ve ailenize bol sabir ve dayanma gucu versin hepimizin bir sinavi var bu dunyada elbet birgun kiziniza kavusacaksiniz ve o sizi karsilayacak en guzel haliyle..zamanla degisecek duygulariniz nacizane tavsiyem icinize atmayin yazin okuyun aglayin uygun zamanda gerekirse psikolojik destek alin gecer diyemem tahmin edemedigim kimsenin basina gelmesini istemedigim birsey ama hersey biz insanlar icin sabretmemiz gerekiyor..hergece dualarimdasiniz sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  61. Ben bu konuya bir ilahiyatçı gözüyle bakıp cevap vermek istiyorum. Tavsiyem çok sahih yani sağlam kaynaklardan ölümü okuman. Bu kitaplar bitince İmam Gazali-Ölüm ve Sonrası, Siraceddin Önlüer-Şefaat Ya Resulallah kitaplarını muhakkak oku derim.

    YanıtlaSil
  62. Ne yazsam ne etsem diye düşünüyorum Rabbim sana sabır versin sergulcum bak ne güzel kendin demisin hayat arkadaşın güçlü görünmeye çalışıyor sana sende onun için aynısını yapicaksin bu hayatta tek değilsin annen kardeşin eşin yoshi oda aynı duyguları yaşıyor sende en derinini ama acı aynı...o yüzden sende güçlü olucaksin inş ve sen bilirsin tabi ama bence yoshiyi tek gönderme sergulcum eşinin koluna girip o uçağa birlikte binip yuvaniza dönün biliyorum bir yarın burda gibi hissettiğin den kalma isteğin yada ailenden ama bi an kendi ni yerine koy o her ne kadar sana kal ailen ile desede tek başına değil hayat arkadaşı ile dönsün evine emin ol sen güçlü bi kadinsin

    YanıtlaSil
  63. sana naçizane tavsiyem ölümle ilgili kitaplar okumaman.çünkü bu üzerine ne kadar kafa yorulursa yorulsun hiç kimsenin bilemeyeceği birşey.zira oraya gidip de geri gelen yok.o sepeple anlatılanlar boş ve huzur kaçırma ihtimali çok yüksek.şu an tek bir gerçek var inancımıza göre senin yavrun günahsız bir melek olarak gidebileceği en güzel ve güvenli yerde,Yaratıcımızın kollarındadır...mekanı cennettir ve bir gün ayrılıkların hastalıkların kötülüklerin ve hatta ölümün olmadığı gerçek dünyada sonsuza dek kavuşacaksınız.allah o güne kadar sabrını artırsın ve dayanma gücü versin...

    YanıtlaSil
  64. Durmadan açıp bakıyorum acaba nasıl oldu, acaba bir şey yazdı mı diye. İnan ki aklımdasın sürekli ablam benim..yazılarını okuyunca oh diyorum şükür.. seni tanımadan sevdik, görmeden sevdik..seninle birlikteyiz, yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz..bir nebze de olsa yüzündeki ufak tebessüme sebep oluyorsak ne mutlu bize..sen çok yürekli bir kadınsın, çok güçlü bir kadınsın..seni böyle tanıdık biz ablaammm...Allah'ım sana ve eşine sabırlar versin..bir anne değilim ama inan bu durumun çok zor olduğunu anlayabiliyorum..çok daha şey yazmak istiyorum ama kelimelerim düğümleniyor sanki, cümle kurarken yanlış bir kelime yazmamak icin ince ince eliyorum...seni cok seviyoruz...birgün bir yerde karşılaşmak ümidiyle Can'ablam...

    YanıtlaSil
  65. Merhaba Sergül, sen beni tanımıyorsun. Kim olduğum nerde olduğum ne iş yaptığım ismim yada sesimin tınısı hakkında en ufak bir bilgin yok. Ama... ben seni tanıyorum. Herşey youtube arama motoruna japon yemekleri yazmamla başladı. Seni.. eşini.. ablanı anneni kardeşini o sevimli nineni hep videolarından tanıdım. Her alışverişinizde aldığınız o uzun saplı bir çeşit japon mantarına kadar izledim:) Hamileliğini izledim.. kızının videolarını izledim. Hatta ilk defa bebeğe kına yapıldığını Efsunda gördüm. Yıl sonu yaklaştı ve ben bankacı olduğumdan uzun mesailer başladı. Elimi eteğimi çektim sosyal medyadan. Evime eşime ve işime ancak yetişiyordum. Facebookta ablam gibi sevdiğim bir komşumun Efsunlu orman diye bir yazısını ve altında sizin resimlerinizi gördüm.(ki kendiside oğlu çok küçükken berbat bir hastalığa yakalanmış ve solunumu kalbi durmuş birisidir. o anları anlatırken sadece oğlum için hayata tutundum der ve o günü doğum günü diye kutlar).. çok uzattım belki saçmaladım. Kusura bakma çünkü aklımdan geçenleri yazmayla yetiştiremiyorum. Özetle şoke oldum. Sana eşine ve ailene bol bol ALLAHTAN sabır diledim.Efsun için dualar ettim. Efsun melek olarak doğdu melek olarak cennete gitti. Sen beni tanımazsın sergül... ama ben seni tanıdım. Ben çok güçlü bir kadın tanıdım. Ben dimdik duran bir kadın tanıdım. İçindeki ateş zamanla alevlerini sineye çekecek ama kor kor yanmaya devam edecek. İçindeki kor ateş seni daha güçlü ve daha yenilmez kılacak. Son olarak söylemek istediğim iki muhteşem söz;
    Allah kuluna kaldıramayacağı yükü vermezmiş... seni öldürmeyen şey güçlendirir. Evlat acısı seni öldürmediyse güçlendirmiştir. İyi geceler sergül Allah yar ve yardımcın olsun. Efsunlu orman dünyaya geleceğe toprağa hava suya hayat olsun inşaallah. Sevgiler Merve...

    YanıtlaSil
  66. Sergül ablacım hukuk fakultesi ogrencisiyim sabaha bütünlemem var aklima yine sen geldin bloga girip bu yaziyi okudum su an.inan hep aklimda ve duamdasin.
    kitap onerisi istemissin ben sana iyi gelecegini tahmin ettigim bir video onermek istiyorum.
    youtube'a "nouman ali khan duygusal acilara şifa" yazarak videoya ulasabilirsin.5-6 dakikalik bir video ama mutlaka izlemelisin.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  67. http://m.haberturk.com/yazarlar/balcicek-ilter/690624-on-bes-gun-cehennemi-yasadim okumani isterim rabbim cok buyuk cok sukurki öldukten sonra dirilmeyi biliriz bende 18 yasindaki abimi kaybetmistim 98 yilinda kac kardessiniz diye sorduklarinda hala onuda sayarim ama vefat etti derim unutulmazki cektigin aci bitmezki ama dincek aglamadan gozlerin dolarak anlatacaksin efsun u kocaman ormanda yasayacak bizlere nefes olacak bizde dualarimizda sana da efsunada yer vericez hep aklimdasiniz hep yazin siz😑

    YanıtlaSil
  68. Acını okadar icimde hissediyorumki, hep aklıma geliyorsun ben bukadar kötü olmuşken sergül abla naptı nasıl oldu diye.. inanıyorum rabbim yardım edicek başka care yok abla dua edicez hep Allah yar ve yardımcın olsun. Kitap önerisi içinde kesinlikle 'ugur koşarın ' kitaplarina başla derim. Aklımızdasın seviliyorsun

    YanıtlaSil
  69. Acını okadar icimde hissediyorumki, hep aklıma geliyorsun ben bukadar kötü olmuşken sergül abla naptı nasıl oldu diye.. inanıyorum rabbim yardım edicek başka care yok abla dua edicez hep Allah yar ve yardımcın olsun. Kitap önerisi içinde kesinlikle 'ugur koşarın ' kitaplarina başla derim. Aklımızdasın seviliyorsun

    YanıtlaSil
  70. Çok şey yazmak istiyorum sana.Yazıyorum,siliyorum sonra tekrar tekrar...
    Yaşadığın üzüntüyü ancak tahmin etmeye çalışıyorum o yüzden belki de bu silmelerim.

    Kafamda şimdi olmasa da gelecekle ilgili yeni umutlar,yeni hayaller var seninle ilgili.
    Şu an dua etmekten, güç dilemekten başka birşey gelmiyor elimden.
    Kalbim sizinle.

    YanıtlaSil
  71. ben tavsiye etmiştim ama nedense benim yorumlarımı yayınlamıyorsunuz :/

    YanıtlaSil
  72. Sevgili sergul ablacim bu yaziyi okudugum senin icin cok sevindim biraz daha iyi oldugunu duymak cok mutlu etti gunlerdir aklim senle kalbim senle her sabah uyandigim da senin sosyal aglari bakim bisey yazmisin diye bakarim inan acini en derinden yasadim. Aklimda suan sana onerecek bi kitap yok ama en buyuk kitabimiz kurani kerim biliyorsan okumani isterim en buyuk ferahlaticilardan eger bilmiyorsan turkce anlamli okumani tavisye ederim rabbim sana buyuk sabirlar versin(Amin)

    YanıtlaSil
  73. "Ölüm ve ölümden sonraki hayat"
    Imam-ì Gazali.

    Basiniz saolsun, Rabbim sabirlar versin.
    Dualarimdasiniz..

    YanıtlaSil
  74. Başka bir şeyler de okumak istersen, belki mektup yazabiliriz sana, kart atabiliriz. Belki iyi gelir. Benim sıkıntılarımın seninkinin yanında esamesi okunmaz, kesinlikle kıyaslamıyorum bile ama bana iyi geliyor. İkinizi de tabii ki seviyoruz, yüzünüzü gülümsetecek herhangi bir şey yapabilirsek, biz de mutlu oluruz.

    YanıtlaSil
  75. herşey instagram da karşılaştım bir fotografla başladı.Sonra burayı keşfettim.O gunden beri neredeyse tüm blogu okudum.Her sabah ofiste ilk açtığım sayfa.yanındayız.acını sen gibi hissedemesekte.her karanlık aydınlıga gebe.bunu unutturacak hiç acın olmasın.

    YanıtlaSil
  76. Çocuk taziyenamesini tavsiye ederim sergül hanım risalei nur külliyatından o size şifa olacak inşallah tekrar tekrar okuyun Allah sabrınızı artırsın selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  77. Bediuzzaman Said Nursi'nin Asa-yı Musa isimli kitabı ni okumanizi yürekten şiddetle tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  78. Oku Sergülcan Oku. Okudukça şimdi çok farklı alemlere gideceksin. Bilmediğin noktaları farklı bir bakış açısıyla keşfedeceksin ve inanıyorum ki bu da senin ruhuna huzur katacak. Biraz daha toparla kendini. seni, gül cemalini görmek istiyoruz artık. Çünkü seni seviyoruz ve merak ediyoruz. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam Allah dayanma gücü bol bol sabır versin. Mustafa ulusoy-giderken bana bir seyler söyle. Ölüm ölümden sonrasi ile ozellikle yakinlarini kaybedenlere iyi gelebilecek ic rahatlatan bir kitap tavsiye ederim. Allah yardimcin olsun.. dualarimiz seninle

      Sil
  79. Babamı çok ani kaybettim. Sabah işe gitti ve tekrar dönemedi. Acıdan uyuştuğumu biliyorum.
    Okudum, çok okudum.
    Bu hayata gülüp, eğlenmeye gelmedik hiç birimiz. Hepimizin ayrı sınavları var. Sizin sınavınız zor ve çetin oldu ama bu dünyanın geçici olduğunu ve efsun'un seni cennette beklediğini düşün canım.
    Hayata ne verirsek bize onu veriyor. Benim abimde 15 günlükken vefat etmiş. Babamı kaybettikten sonra rüyamda ikisini gördüm, el ele geziyorlardı. Öyle mutlu oldum ki. Sizde buluşacaksınız inşallah.
    Seviyorum sizi

    YanıtlaSil
  80. Merhaba Sergül Abla
    Allah her daim yar ve yardımcımız olsun...
    "O" ndan gelen kitabı okumuşsundur belki yinede yazmak istedim
    (Kuran'ı kerim)

    YanıtlaSil
  81. Her zorluğun yanında kolaylık vardır.sabır sabır sabır tatlımm... Bir büyüğümüzden duyduğumu size söylemek isterim :n'olur devamlı ağlayıpta meleğini sular içinde bırakma ...

    YanıtlaSil
  82. selamunaleykum sergül abla, Konya meram tıp fakültesinde 6.sınıf öğrencisiyim. acınız buraya bile öylesine düştü ki sizden bahsedip takip et dediğim arkadaşımla genel cerrahi koridorunda durup acımızı paylaştık.
    sizi bu yazın tanıdım. durmaksızın videolarınızı izledim ve blogunuzu okudum.
    Acınızı paylaşıyorum sergül abla.
    size Mustafa Ulusoy'un : Giderken Bana Birşeyler Söyle kitabını öneriyorum. benim inanılmaz derecede ufkumu genişletmişti. yazar psikiyatrist, içerisindeki vakaların her bir karakteri de bir renk üzerinden anlatılmış. Bunun yanında Diyanet vakfı ve Elmalılı hamdi yazır'ın tefsir kitabının da çok faydasını gördüm arkadaşlarımızla yaptığınız Kur'an derslerimizde.
    Allah sizi korusun, imtihanlarımızda sabır versin.

    YanıtlaSil
  83. Benim ölümle ilgili bir yazım var ve defalarca sana göndermeyi düşündüm ama seni daha fazla üzmekten korktuğum için gönderemedim. Bu yazını okuduktan sonra fikrim değişti. En kısa zamanda e-posta yoluyla göndericem. (Gitmek, sanıldığı gibi değil)
    Sevgilerimle
    Serpil Kaya.

    YanıtlaSil
  84. Sabrın daim olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
  85. https://www.youtube.com/watch?v=FDu9CfL2Pw8 bu videoyu izle abla

    YanıtlaSil
  86. https://www.youtube.com/watch?v=FDu9CfL2Pw8 bu videoyu izle abla

    YanıtlaSil
  87. Canımın içi.
    İnşallah daha iyi olacaksın .

    YanıtlaSil
  88. Olum otesi hayat.

    Allah yardimciniz olsun insallah.

    YanıtlaSil
  89. Ne desek bos ne desek anlayamayiz duygularini, ama acilarini paylasabiliriz biliyorum hic bir soz dindirmez acini keske dindirse ama bil annesi senin melegin cennetin en guzel yerinde hz.Ibrahim'in yaninda o melekler annelerine babalarina sefaatci olmak icin bekliyorlar boyle dusunmeye calis bu hafifletiyor biraz uzulme annesi sabir dile rabbimden Allahim senin evladini o kadar cok sevmis ki onu cennet kusu yapmis yanina almis. Allaha emanet olun dualarimdasiniz.

    YanıtlaSil
  90. Öncelikle Allah size bu imtihanda kolaylık versin Allah kulunu her imtihanda kendine daha çok yaklaşıp teslim olmasını ister şüphesiz teslim olanlardan olmamız duasıyle inşallah. Hayatımızın her alanında olması gereken baş ucu kitap Kur'an olacaktır benim tavsiyem bir Mustafa öztürk meali, her zorlukta sabır ve teslimiyet reçetesini sunuyor ve güç veriyor Rabbinle muhatap olduğunu hissettiğinde insan kendini dha değerli ve huzurlu hissediyor.Cihan Aktaş(acı çekmiş yüzünde), Gökhan Özcan, Ali Şeriatı,tavsiyerim arasında olan isimlerdir selametle.

    YanıtlaSil
  91. Sergul ,canim kardesim seni yeni tanidim yeni takip etmeye basladim.Rabbim sana ve esine sabir versin,dayanma gucu versin Gercekten acin acim oldu kalben hep yanindayiz hep dualarimdasin surekli sabirlar diliyorum senin icin hem dilimde hem kalbimdesin Allah yardimcin olsun

    YanıtlaSil
  92. Aklima gelmedigin kalbimin sizlamadigi gün yok... acını tüm hücrelerimde hissediyorum .. senin eşinin bu sınavı atlatacağıni biliyorum sergul bütün kalbimle inanıyorum atlatacaksin..unutmayacaksin,sevgiyle hatirlayacaksin..ruhun bu karanliktan çıkacak inan bana...

    YanıtlaSil
  93. Ah sergül, herşey Allahtan napalım ... Tevekkül edip başımıza gelenlere sabretmemiz gerekiyor bunu başarabildiğin zaman yavaş yavaş iyileşmeye başlayacaksın ...Ruhunu rahatlatman gerek bol bol kuranı kerım oku canım okudukca rahatlayacaksın ... Seni seviyorum sergül Allah sana ve ailene büyük sabır versin , gonül kardeşi olduk senınle gönlümüz bir artık bilki bende yanındayım ve senin için hep dua ediyorum .

    YanıtlaSil
  94. Aynı Yıldızın Altında'nın iyi bir kitap olacağını sanmıyorum yazarın bu konuda inancı olmadığı için ölümü çok farklı görüyor. Ötesi olacağını düşünmüyor dahası. Ve bir dram kitabı neden bu gibi kitapları öneriyorsunuz anlamadım. Kalbe huzur verecek o kadar kitap varken... Yorumlarda da yani... Anlamadım neden bazı şeyleri tazeleme gereği duyuluyor ki. Daha ince yazılabilir halbuki. Neyse haddim değil elbet ama yine de dayanamadım. Sergül ablacım, uzun zamandır kitap okuyamadığım ve çok huzursuz olduğum bir dönemde Rumi'nin Bildiği Aşk bana çok iyi gelmişti. Serdar Özkan'a ait bir kitaptır. Sana da iyi geleceğini düşünüyorum kitapta ölümcül bir hasta olan ama ölümü çok güzel bekleyen İtalyan bir ressam anlatılıyor. Ölüme bakışımı çok etkilemişti. Montaigne ölüm konusunda çok güzel şeyler yazmış bir yazar. Kesinlikle bu konudaki denemesini okuman sana da iyi gelecektir. Rabbim yar ve yardımcın olsun her zaman.

    YanıtlaSil
  95. En güzeli Kuran'a ayetlete hadislere sarılmak bence Kuran okuyunca dinleyince içine huzur dolar . Gerçekleri en iyi bilgiyi Kuranda bulursun sergül ablacım . Rabbim herseyin sabrını verir sadece Allaha yönel gerisi gelir inşAllah

    YanıtlaSil
  96. Lutfen HIC vazgecme Sergul. Seni buna ikna etmek icin, yasamdan vazgecmemek icin soylenmesi gereken ne soyleyebilirim sana, ne yapabilirim bilmiyorum; ama inan bir nefes olsaydi elimde o nefesi senle paylasirdim.

    Yoshi'ye bak, annene bak, kizkardeslerine ve diger tum sevdiklerine bak ve onlara saril sarilabildigin kadar, onlarin da sana ihtiyaclari var. Siz hep birlikte birbirinizin yarasini saracaksiniz, yaranizin izi hep kalacak; ama siz birbirinize tutunacaksiniz...

    Hayatimda bir defa katildigim mountain trekking esnasinda, ruzgarin siddetiyle tek basina yurumeyi imkansiz kildigi bir dag basinda adini dahi bilmedigimiz dagci arkadaslarimizla birbirimizin koluna girip oldugumuz yerde diz cokmustuk ruzgar bizi savurmasin diye...

    Gerekirse biz de senle kol kola gireriz yeter ki sen hic vazgecme...

    YanıtlaSil
  97. Ablam gittiğinden beridir iki satır okuyamıyorum :/ Hiçbir şeye konsantre olamıyorum ama yine de okumak zihni rahatlatıyor. Daha sürükleyici macera romanları okumanı tavsiye ederim, En azından daha çok içine çekiyor..

    YanıtlaSil
  98. Sen hep cok guclu oldun, simdi de acinin ustesinden geleceksin emin ol, seni cok seviyoruz, yaninda oldugumuzu, seni dusundugumuzu, dua ettigimizi bil..

    YanıtlaSil
  99. Yolun neresindeyiz bilmiyoruz sergül, acı tarafında mı , karanlık tarafında mı yoksa ışığa giden yolda mücadele edebileceğimiz tarafta mı ? insan sanal dünyadan sadece sanal olan bir ortamdan kendine dost aile edinilebilir mi sorusunu sorduğumda kendime hep aynı cevapla karşılaştım 'serrose' ablam gibi dostum gibi sorduğum soruları cevapladın evini açtın sevdiğin ne varsa bizle paylaştın. En içten sevilmelere layıksın tabi ki, seninle sevindim hep, sıkıldığımda mutsuzluğumda mutluluğumda açtım hep seni izledim. şimdi nekadar mutsuz olduğunu hissedip okuyorum... dua ediyorum. rabbim seni bir başka acıyla daha sınamasın. seni çok seviyorum. üzülme diyemiyorum çünkü nekadar üzüldüğünü hissediyorum.. ama senin bir sürü dostun var, bizler varız seni çok seven yürekler var. yanında olmayı çok isterdim sana sımsıkı sarılıp acını paylaşmayı, ama inan binlerce kilometreden aynı acıyı aynı duyguları seninle paylaşıyorum. o bir melek ve sonsuz dünyada senden şefaatçi olacak masum günahsız tertemiz bir melek seni duyuyor seni izliyor lütfen üzülme artık seni çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  100. Mustafa ulusoy-ay terapisi ben cok begenmistm biraz farklı bir kitapkitabin bir bolumunde çocuğunu kaybeden anne baba terapiste gidiyor onun verdigi tavsoyeleru anlatiyor size farkli bir bakis acisi katacaltir sevgiyle...

    YanıtlaSil
  101. Senai demircinin rabbin sana kusmedi kitabi coook guzeldir.

    YanıtlaSil
  102. Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatını okuyabilirsiniz. İnşallah yaralarınıza merhem olur.

    YanıtlaSil
  103. Örnek alınacak harika bir insansın , 17 yaşındayım seni hep seveceğim
    sevgiler nur...

    YanıtlaSil
  104. Tavsiye edeceğim kitap: "Bebeğimdi, meleğim oldu"

    YanıtlaSil
  105. Sergül abla daraldığın zaman besmele çekip kurandan rasgele bir sayfa açıp anlamını oku şifa oluyor gercekten.. Bir de kitap değil ama youtubeda numan ali khan' ın videolarını izlersen belki yarana merhem olacak birşeyler duyabilirsin ben cok beğeniyorum biraz esprili bir dili var sıkıcı değil ve yanlış bir sözüne de rastlamadım. İnşallah iyi gelir.

    YanıtlaSil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  107. Sergül abla merhaba! Michael Newton’un Ruhların Yolculuğu kitabini çok tavsiye ederim, okuduktan sonra çok sey anlarsiniz

    YanıtlaSil
  108. Bugün kuafördeyim burada ki bıcırık kızlara sizden bahsediyordum... Merak ettiler resimlerinizi göstereyim dedim... Bakarken haberi gördüm... İçimden bir Parça koptu gitti resmen... Olduğum yere çakıldım... Allah'ım ne büyük bir acı!!! Rabbim yar ve yardımcınız olsun... İçinizde yanan o tek mum aydınlatsın içinizi... Çorak topraklara yağmur yağdırıp refaha rahmete kavuşturan tekrar yeşerten Rabbim sizinde gönlünüzü refaha kavuştursun... Acınızı Yürekten paylaşıyorum...

    YanıtlaSil
  109. hayat dengemiz adlı kitabı okuduğunda iyi gelecek inşallah,sizin için üzüldüm bi yardımım dokunsun dedim sizi tanımasam da. linki burda http://www.semerkandpazarlama.com/Hayat-Dengemiz,PR-1182.html

    YanıtlaSil
  110. yarim saat once youtube da bir videonuza denk geldim.. o video da beni buralara kadar getirdi.. oncelikle basiniz sagolsun.. sadece yarim saat oldu sizi goreli ama gercekten uzuldum.. sunu soylemek istiyorum.. bu dunya da tek gercek var; olum.. eger olumun hakikatini cozemezsek yasamanin anlami yok.. cunku hicbirimiz burada kalici degiliz.. hayatta yaptiklarimizin, emegimizin, sevdiklerimizin vs.degeri olmasi icin oncelikle olumu anlamamiz lazim.. ne kadar inancli bir insansiniz bilemiyorum, ama yasadiginiz uzucu olaydan sonra bana kulak vermenizi ve vaktinizi ayirip okumanizi rica ediyorum. elbette eminim Kur'an okumussunuzdur, ozellikle bu yaziyi yazdiginiz zamanlarda.. size onerim Kur'an-i Kerim in bu asra bakan tefsirini okumaniz.. Kur'an da gizli tum manalari bizim cikarmamiz mumkun degil. bunu yapmis alimler var. onlarin kitaplarina basvurmak en iyisi.(alimden kastim ilahiyat hocasi vs. degil, asirlara damgasini vurmus alimler, mevlana, gazali gibi..) size onerim: risale i nur.. ister osmanlicasindan, ister japonca tecumesinden(esiniz islamiyet i arastiriyorsa kesinlikle ama kesinlikle risale i nur okutturun, japonca tercumesini bir sekilde bulacaginiza inaniyorum) risale i nur icerisinde sadece birkac sayfalik bir kisim var.. mektubat kitabinda, 17nci mektup: cocuk taziyenamesi. okuyun. okudukca rahatlayacaksiniz. hem de tahmin edemediginiz kadar.. ben de sizin gibi cok kitap okuyan bir insanim, risale i nur un 10 da 1 i kadar etkili, dolu, manali bir kitap okumadim hayatimda.. bazen 10 sayfasinin, bazen 1 sayfasinin 1 kitap kuvvetinde oldugunu dusunuyorum(dunya da dusunuyor ki 70ten fazla dile cevrildi) bu kuvveti Kur'an dan aliyor tabiki.. kaynak onemli.. tekrar basiniz sagolsun.. tesellinizi en kisa surede bulup ahirette , ebedi bir hayatta o guzel yavrunuzu sevmeniz, oksamaniz dilegiyle.. o cennette ve eskisinden cok daha rahat ve mutlu.. size de sefaatci olur insallah.. biz de onun yanina gidebilmeye bakalim.. selametle..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül