26 Mart 2015 Perşembe

Makas Süslemece


Yıllar önce bu makasımı soldaki gibi kaplamıştım masking tapelerle. Sürekli kullanıldığı halde hala iyi durumdaydı. Tabii yer yer aşınmalar olmuştu.
Bu şekilde kullanmayı çok sevdiğim için yenilemeye karar verdim. Sağdaki bantları seçip, kapladım.
Sürekli bantlarla neler yaptığım sorulduğu için yaparken bir de video çektim. İyi seyirler

Masking Tape?Deco Bant?  :  http://goo.gl/UJSgyF
Masking Tape:  http://goo.gl/kzwqch
Masking Tape #2 :  http://goo.gl/Hg996H
Masking Tape #3 :  http://goo.gl/AJd2Bf

Gezi deftlerim yazısı için buraya tık tık 
Gezi defterlerim #2 yazısı için buraya tık tık 

22 Mart 2015 Pazar

Japonya Hakkında #1



Yeni seriye hoş geldiniz!

Aynı sorulara defalarca cevap vermekten gerçekten yorulduğum için seri halinde yazmaya karar verdim.

Siz de bu seriye sorularınızla ve yazılarımı paylaşarak destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler

En çok sorulan sorulardan biri (bu görselle beraber) Japonya'da 200'den fazla Kit Kat var mı gerçekten?

Herhangi bir markete gittiğinizde en fazla 3-4 çeşit Kit- Kat görebilmeniz olası.

Japonlar değişik lezzetleri çok sevdiği için bütün abur cubur firmaları sezonluk ya da sınırlı üretim 'değişik' lezzetler çıkarırlar. Genelde bir çıkan lezzet bir daha çıkmaz.

Bir de bölgesel çıkmış ürünler vardır. Türkiye üzerinden örnek vermem gerekirse Kayseri'de pastırmalı Kit Kat, Çorum'da leblebili, Aydın'da incirli çıkması gibi. Bu ürünleri ülke genelinde değil de sadece o şehirlerin hediyelik eşya dükkanlarında bulabilirsiniz.
Bir de havaalanlarına özel çıkmış serileri olur.

Bu yüzden belki de bugüne kadar çıkmış bu özel ve sınırlı üretim Kit Kat'lar 200'ü bulmuş olabilir. Ama ben 7.5 yıllık Japonya hayatımda henüz 20 çeşide bile varamadım :)

Bizim Kit Kat denemesi videolarımızı izlemeyi unutmayın :)

Kit Kat Feuillantine :  http://goo.gl/iJJNwl
Kit Kat Puding :  http://goo.gl/vbFz9X
Kit Kat Pumpkin Puding:  http://goo.gl/dJ8Lto
Kit Kat Vanilla Ice Cream :  http://goo.gl/9fV5Zs
Kit Kat Raspberry :  http://goo.gl/dQbJDJ
Kit Kat Maccha :  http://goo.gl/Bys6Q8
Kit Kat Strawberry :  http://goo.gl/KvKduZ



21 Mart 2015 Cumartesi

Wish List



Hani bazen böyle amaçsızsa alışveriş sitelerinde dolaşırsınız ya, kendinize bir 'istek listesi' hazırlarsınız. Ben de öyle bir liste hazırladım. 2009 yılında böyle bir mim dolanıyormuş. Blogda ben de yazmışım. Ama o zaman almazsam gözüm açık gider gibi bir ifade de kullanılmış. Bugünkü listem o kadar iddialı değil :) Almayı düşündüğüm, istediğim, olsa güzel olur dediğim 5 şeyi paylaşmaya karar verdim.

2009 yılında yazdığım 3 madde de tamamlanmış durumda (Allah'a çok şükür) belki bir gün bu 5 liste de tamamlanmış olur :) Secret kitabına inanıyorum. Tabii otur elini kolunu bağla anlamında değil. İstemenin, beklemenin, sabretmenin ve en önemlisi şükretmenin anahtar olduğunu düşünüyorum. Aslında bir de en önemlisi de niyet! Allah herkesin gönlüne göre veriyor.

Neyse başlıyorum. Madde 1

Yıllardır gözüm Marc Jacobs Hillier Hobo Classic Q Bag'lerde. Siyahı ve grisi arasında gider gelir gönlüm. Birkaç kere paramı biriktirip almaya gitmişliğim de var aslında. Ama tam mağazaya gidince kıyamadım parama :) Benim böyle deli huylarım vardır. Siz de yapar mısınız?

Çantanın diğer renklerine buradan bakabilirsiniz tık tık 

Madde 2 : Aslında Zoeva olmak zorunda değil. Göz fırçası seti istiyorum. Özellikle karıştırma fırçası.
Bu set güzel geliyor gözüme ama daha önce hiç Zoeva kullanmadığımdan bilemiyorum.


Madde 3 : Rituals ürünleri. Youtube videolarından gördüğüm sevgili Hatice sayesinde birkaç ürününü kullanmış olduğum marka biraz ulaşılmaz benim için. Feel Unique sitesinde bazı ürünleri mevcut ama aslında çok daha fazla ürünleri var. Hamilelik ve alerjik astım yüzünden çoook uzun süredir burnum tıkalı bu yüzden duşta güçlü kokulu ürünler kullanıyorum. Hatice'nin son hediyesi hamam serisi burnumu açıyor resmen :) O yüzden diğer serilerinde de gözüm var. Ev ürünlerinde de başarılı imiş duyduğum kadarıyla. Bir gün mağazasına gitmek nasip olur inşallah!




Madde 4:  Son günlerde bildiğiniz koku aş eriyorum. Evdeki bütün parfümlerimi topladım bir yere. Her yerime sıktım ve hepsini çok sevmeme rağmen yeni kokular istediğime karar verdim :) İstediklerimden biri de J'adore! Çok para olmasa alırdım ama kıyamıyorum parama :) Birkaç kozmetik sitesinde sepetlerimi parfüm doldurup çıktığım doğrudur. Bir an heyheyler gelip satın al tuşuna bastırabilir :) Hamile psikolojisi der geçeriz n'apalım :)



Madde 5:  Ahhh Soap and Glory duş ve makyaj ürünlerini yine Youtube sayesinde deli merak ediyorum. Kullanmazsam çatlayacağım sandığım el kremini canım Lale sayesinde denedim. Kokusunu çok daha farklı hayal etmiştim, pek benlik değilmiş anladım. Ama yine de scrublarını, kaş ürünlerini ve duş ürünlerini deli merak ediyorum. Bunların sebebi koku aş ermem olabilir :)

İşte böyle! İstek listem (aslında olmasa da olurlar) budur.

Tabii en birinci dileğim sağ salim kızıma kavuşmak, sağlık, huzur ve mutluluk. Sonrasında ise ehliyetime kavuşmak :) Bol bol gezmek (vallahi özledik karı-koca) Kız bir gelsin, biraz büyüsün gezeriz inşallah :)

Eee madem bu bir eski mim sizden de alalım listeleri, gerçek olma ihtimali artar böylece :) Hadi bakalım yazmak isteyen herkesten bu ara listesinde olan 5 ürünü yazmasını istiyorum :)

2009 daki yazım için buraya tık tık 

Esrarengiz Bahçe & Stabilo Point 88



Büyüklere Boyama kitabım Esrarengiz Bahçe kitabını farklı kalemlerle boyama denemelerine devam ediyorum. Daha önce Zebra sarasa jel kalem ve irojiten kuru boyalarla denemiş ve yazısını yazmıştım. Okumak için buraya tık tık 

Esrarengiz Bahçe kitabını D&R'da , ibeking.com'da ve benzer online sitelerde bulabilirsiniz.

Esrarengiz Bahçe kitabu şu anda dünya üzerinde 1 milyon satışı geçmiş. Helal vallahi!

Şimdi gelelim bu yazının yıldızı kalemlerime. Stabilo point 88 kullanmamış olan var mı? Varsa da çok ayıp :) rengarenk bu kalemleri çocukluğumdan beri çooook severim. Boyama için denememek olmazdı.

Stabilo Point 88 kalemin

Artıları

  • ince ucu sayesinde minik detayları boyamak çok kolay
  • renk seçeneği fazla
  • her yerde bulunabilir
  • bazı renklerde gölgelendirme yapmak mümkün
  • renkler canlı
  • kağıda bir zarar vermiyor


Eksileri

  • Ne yazık ki arkaya geçme, gölgelenme yapıyor. Bu sebeple arkadaki desenden vazgeçmeniz gerekiyor. Ben deneme amaçlı kitaptan sayfayı koparıp boyadım. Zaten arkasındaki desen ilgimi çekmiyordu. Ama dilerseniz fotokopi yolu ile çoğaltabilirsiniz. Diğer sayfaya (yani boyarken altta kalan kısım) zarar verebilecek kadar sıvı bir kalem olduğunu düşünmüyorum. Ama yine de alta başka bir kağıt eklenebilir, tedbir amaçlı.




Arka sayfayı da ekliyorum.


Şimdi başka kalemlerle deneme boyamasına başladım onun da yazısı yakın zamanda gelecek.


*Sıkıldım gidiyorum demiştim ama Yoshi öyle bir laf etti ki bazı şeyleri bana hatırlattı. İşte bu adama bu yüzden aşığım beni bana hatırlattığı için!


Büyüklere Boyama Kitapları yazım&videom için buraya tık tık

19 Mart 2015 Perşembe

Kırtasiye Alışverişi



Yine ve yeni bir kırtasiye alışverişi. Seviyorum karrrrdeeeeşimmmmm (Uğurkan Erez style)

Neler almış bu kız diyenleri videoya alalım. Fotoğraflar detaylı görmek isteyenler için :)







Sumikko Gurashi yazım için buraya tık tık 









16 Mart 2015 Pazartesi

Büyüklere Boyama Kitapları


Büyüklere boyama kitabı son zamanların gözde etkinliği oldu. Ben de bir süredir bu kitaplarla oyalanıyorum. Zaman zaman instagram paylaşımlarımda görülüyor zaten.
Şimdilik elimde iki kitap var. Biri Türkiye'den (sevgili Betül'ün hediyesi) diğeri ise Japonya'dan.
Hem benzer hem de farklılar.
Esrarengiz Bahçe bu akımı başlatan kitap. Japoncası, ingilizcesi, rusçası, türkçesi ve korecesini gördüm. Yani hemen hemen her ülkede basıldı kendisi.

Peki nedir bu kitapların amacı derseniz. Bence terapi gibi. Açın sevdiğiniz müziği, alın içeceğinizi, kurulun rahat bir yere ve başlayın boyamaya. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. İlaçsız terapi yani.
Benim için hamileliğin son günlerinde acayip kafa dağıtıcı, rahatlatıcı bir etkinlik oldu. Hatta annem bile zaman zaman kitabın başına geçiyor. Onun sayfası ayrı :)




Kitapla ilgili sorulan sorulardan biri de ne ile boyadığım. Ben kesinlikle sulu boya ya da keçeli kalem ile boyamayı düşünmem. Kesinlikle arka sayfaya geçer. Ki zaten keçeli ile boyayanlardan bazıları bu konuda yorum yazdılar. Arkadaki desen kullanılmaz hale gelmiş.
Aslında bu kitabı kuru boya ile boyamak gerekir ama her markada parlak, canlı bir görünüm elde etmek mümkün değil gibi.

Benim elimde Tombow irojiten vol:1 olduğu için bunları tercih ettim. Tabii daha profesyonel bir kuru boya olduğu için ben çok memnunum kendisinden.


Renkler canlı, birbiri ile çok güzel karışıyor hatta diyebilirim ki karıştıkça güzelleşiyor.


Ve tabii ki canlı, parlak bir bitiş sağlıyor. Ama çocuklar için olan kuru boyalar da aynı işi görecektir. Biraz daha cansız görünebilir sadece.



Sonrasında deneme amaçlı bir sayfasını Zebra sarasa Clip kalemlerimle boyadım. Ve resmen bayıldım. Nasıl canlı, nasıl güzel oldular. Bir de benim sarasalar sınırlı üretim kokulu olunca da bu sayfa bildiğiniz missss kokuyor :) Bonuslu yani :) Hatta annem de sayfasını bunlarla boyuyor. Zebra Sarasa jel kalemlerin normal serisi Türkiye'de de mevcut. Kırtasiyenize ısrarla sorun ama kokulular sadece Japonya'ya özgü ve hepsi sınırlı üretim bulmak mümkün değil.



Ve kesinlikle arkaya geçmiyor. Buyrun kanıtı :)


Elimde farklı tonlar olduğu için karıştırmalar da yapabildim. Bir jel kalem olarak bence süper ötesi iş çıkardı. Tabii bütün kitabı bu kalemlerimle boyamayı düşünmem :) Ama sanırım bu sayfayı çerçeveleyeceğim :)

Bir de video çektim. İlginizi çeker belki. İyi seyirler :)

Esrarengiz Bahçe adlı kitabı online olarak kitapçılarda bulabilirsiniz.

Four Seasons kitabı ise ne yazık ki sadece Japonya'da mevcut.


13 Mart 2015 Cuma

Foto Günlük


Artık klinik kontrollerim haftada bir. Önceleri  9-10 randevusu alıyorduk, klinikten çıkmamız öğleni bulunuyordu. Şimdilerde ilk randevuları kapmaya çalışıyoruz. Böylece 1 saat içinde çıkmış oluyoruz. Son 3 kontroldür annem de bizimle geliyor. Torununun nokta hallerini biliyor yazınki ultrason hallerinden, şimdi aaa bak ağzı, burnu çığlıkları atıyor :)



Klinikten sonra kendimizi en yakın cafeye atıyoruz genelde. Çünkü çok erken uyanmış, hafif uykulu, azıcık yorgun ve aç oluyoruz.
Annemin dışarıda yiyebildiği şeyler az olduğundan bu ara favorimiz Komeda's cafeler.


Cafeden sonra yeni açılmış Aeon alışveriş merkezine gittik. Atmosferi, özellikle yemek bölümünün diğer aeonlara göre farklıydı.

Annem turist modunda olduğundan bol bol çekiyor mağazaları :)


Biz, öğle atıştırması pizzamızı beklerken.

Burası da pizzacımız :) Gel pizza, geeeel geeel :=)

Yorgun annem :)

Annemi Forever 21 ve H&M'e kaptırmışken biz de onu Starbucks'ta bekledik. Malum ben ağır vasıta olduğumdan, düzenli aralıklarla dinlenmem şart :)

O günün videosunu izlemeyi de unutmayın :)

İyi seyirler

11 Mart 2015 Çarşamba

Şubat Ayı Favorilerim



Şubat ayı boyunca sık kullandığım ürünlerin videosunu çektim. Her zaman olduğu gibi ürün isimlerini de buradan paylaşıyorum.


Öncelikle çantam Shiseido'dan sevgili Melek'in hediyesi. Çooook teşekkür ederim :)

-Skin79
-Too Faced göz farı  nutcracker, nude beach, boxes&bows, sugar plum fairy
-Rimmel London wake me up kapatıcı
-K Palette Lasting Eyebrow 02
-Nivea Moisture Lip Plus Vitamine
-Too Faced Better Than Sex Mascara
-Alessandro Nude Lipliner
- Canmake Stay-On Balm Rouge 02 ve 03
-Avon Shine Attract P302
-Tarte Amazonian clay 12-hour blush Mirage
-Hourglass Diffused Heat
-Kai kaş makası
-Avon Glimmerstick Diamonds - brown sugar

Fırçalar
-Real tecniques buffing brush, accent brush, base shadow brush
-eklips far fırçası
-ecotools pudra fırçası


Kokular
- Bath and Body Works sea island cotton
- Dolce&gabbana the one


Ve tabii ki  video :) İyi seyirler


9 Mart 2015 Pazartesi

İnstagram ile Pazartesi #175

instagram kullanıcı adım:serrose
Yoshi'nin kullanıcı adı:yoshijaponbalik
Ablamın kullanıcı adı:sermoon09
Annemin kullanıcı adı:3kizannesi

instagram web üzerinden beni takip etmek isterseniz buyrun bu linke.




Annemin getirdiği kıyafetlerden bazıları bunlar. Çoğu bavul hakkı sebebi ile evde kalmış. Neler mi var merak edenleri videoya alalım :)







Hala ilgi dağınık malum, ama okumalar devam. Uykudan önce göz attıklarım bunlar.


Bazı yerlerde hamile otoparkı var :) Annem gelince ben de bir turist havasına bürünüyorum. Yoshi ile yapmadığım şeyleri annemden cesaretle yapıyorum :) Bu poz da onlardan biri :)


Ve gezmelerden bir demet :) 38 haftaya girdik. Hadi bakalım ne zamana kısmet olacak kızımıza kavuşmak. Dualarınızı eksik etmeyin :)


İşte böyle geçti bir hafta. 

                                                       Umarım bu hafta da çooook güzel geçer.
                                                        Daha fazla fotoğraf için tumblr'e buyrun 

8 Mart 2015 Pazar

Erik Çiçekleri


Yeni kamera ile ilk denemeler. Havanın çok kapalı olması ve bizim kamera ayarlarını henüz bilmiyor oluşumuzu da göz önünde bulundurun lütfen :)

İşte yeni kamera ile çekilmiş fotoğraflar ve en sona da video ekleyeceğim.

Hep söylediğim gibi 'kadının kadına kurtluk etmediği, erkeğin kadını baş tacı ettiği' bir gün ve ömür diliyorum hepimiz için. Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Tabii canım ablamın da doğum günü kutlu olsun. İyi ki doğdun! İyi ki varsın!

Selfie stick de yanımızdaydı tabii :)


Annem bu sene gelirken sadece sakuraları görmeye gitmek istiyorum dedi bize. Eee sakuradan önce erikler açıyor, onları pas mı geçeceğiz dedik. Yoshi internetten buldu burayı. 'Erik festivali' adını vermişler. Bir sürü erik ağacı dikmişler.
 Oldukça büyük bir alandı. Benim koca göbeğim ve yürüme hızım sebebi ile tamamını gezemedik ama yine de annen memnun kaldı diye düşünüyoruz.


Alanın ortasında bir de çiçek serası vardı. Bakın bakın kim var orada :)


İşte bizzz :)


Herkes saçımı boyadığımı düşünmüş, hatta rengini falan soruyolar ama en son Haziran ayında koyu kahverengiye boyamıştım saçımı. Aka aka bu hale geldi :) Bakınız dipler duruyor. Hamileliğimin başından beri dokunmadım saçıma :)




Bir kısma da kanola çiçekleri ekilmiş. Onlar da çok güzeldi sarı sarı :)

İşte böyle bir gündü. Sonrasında deniz kenarına gidecektik ama vazgeçtik. Yerine çok 'lezzetli' bir yere gittik :) Yazısı ve videosu gelecek :)

Yeni kamera yazısı için buraya tık tık