31 Ocak 2015 Cumartesi

Tahin&Pekmez




Benim için kış kahvaltılarının vazgeçilmezi tahin&pekmezdir. Ama yıllardır yiyemiyordum. Çünkü Japonya'da sadece bazı online sitelerde satılıyor ve cidden çok pahalıya. Yani o kadar parayı tahine, pekmeze veresim gelmiyordu. Birkaç sene önce Türkiye'de markette tüpte tahin&pekmez karışımı bulmuştum. (markasını unuttum ama mor bir paketti) Bavulda getirmek kolay olacağı için atmıştım sepete. Ben tahin pekmez karışımında tahini bol olunca severim. Ama tüpteki karışımın ne yazık ki pekmez tadı daha yoğundu. Bu yüzden pek sevememiştim.
Daha sonra annem Japonya'ya gelirken yukarıdaki 'süper ikili' adlı ürünü getirdi. Koska olmasına ayrıca sevindim. Çünkü Koska'nın ürünlerini gerçekten severim. Hele antepli krokanı var ya! Allaaah derim :) Neyse konumuz bu değil :) Süper ikilide de aynı şey oldu. Bana göre pekmezi daha yoğun ama yine de severek tükettim. (bu 2. paket)


Derkeeeen yazın dönül alışverişlerinde ne göreyim. Koska plastik şişelerde tahin&pekmez çıkarmış. Hem çok büyük değil, hem de köşeli bir yapısı olduğundan bavulda taşımak da çok kolay. Attım tabii ki hemen sepete. Yıllardır sadece cam şişelerde olduğu için getiremiyordum yanımda. Tabii öyle satın alıp, plastik şişeye de aktarılabilinirdi çok istenseydi ama böylesi çok daha güzel ve çok daha pratik oldu.
Döndüğümden beri her kahvaltımı tahini bol pekmez ile yapıyorum. Sanırım bu sayede kan değerlerim de iyi çıkıyor. (maşallah) Ah benim kansız olduğum bir dönem vardı. Evde herkes elinde pekmez ile koşardı peşimde. Sanırım ondan soğudum pekmezden :)
Velhasıl reklam yazısı gibi yazdım ama ben çok mutlu oldum bu şişelere. Benim gibi gurbette yaşayanların bavuluna atması için bir fikir olur belki diye yazdım.

Siz tahin&pekmez sever misiniz? Tahini mi bol olmalı? Pekmezi mi?

Ayyy sabah olsa da kahvaltı etsem :p

30 Ocak 2015 Cuma

Tanıştırayım, Benim Civciv


Tanıştırayım, karşınızda benim civciv.  Geçen hafta beni havalara uçuran haber buydu. Önce Yoshi'ye araba aldık, sonra bizim kıza (bebek arabası) ve en son da bana :) Ocak ayı araba ayımız oldu. (maşallah)

Bugün ehliyetimi alsaydım, hemen kurulacaktım şoför koltuğuna ama olmadı. 1 ay sonraya kaldı sınav. İnşallah ikincide alırım.


Bu arabanın şöyle bir önemi var. Hayatımdaki ilk arabam kendisi. Hem de kendi paramla aldığım. Kötü niyetli insanların nereden kendi paran oluyor merakını gidereyim. Türkçe öğretmenliği, çevirmenlik ve tercümanlık yapıyorum. Maaşlarıma dokunmadığım için alabildim :) Kötü niyetli olmanıza gerek yok yani. Artık yazılarımda ve videolarımda yaptığım işleri anlatmıyorum. Çünkü bıktım artık 'Japonya'da nasıl Türkçe öğretmeni olurum' mesajlarından. Çalışmıyorum diyor, geçiyorum. Kafam rahat! (plakam değişti)
Haa bir de fesatlar yüreğinize inmesin ikinci el arabam :) Henüz sıfırına yetmiyor param.


Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan vs dileklerini ileten herkese bin teşekkür. Zaten siz çoğunluktasınız :) İyi insanların varlığı mutlu ediyor beni. Allah isteyen herkese nasip etsin!

Diğer yandan selamsız sabahsız modeli ne diye soranlar oldu. (Dilinin ucuyla hayırlı olsun der insan)

Daihatsu Esse markası ve modeli. Otomatik vites :)




Ve içi de böyle :) Bu modeller Japonya'da çok meşhur. Küçük arabalar. Motoru da düşük. Aynı sebepten vergileri de çok uygun. Ben özellikle küçük araba istedim. Alışana kadar küçük araba benim için daha iyi olacak çünkü. Zaten beni markete, istasyona ve postaneye götürsün yeter :) Uzun yollar Yoshi'nin aracı ile yapılır :) İşi pişireyim Yoshi'nin arabasına göz koyarım :p

İşte böyle, ben bütün iyi niyetimle mutluluğumu paylaştım. (PAYLAŞTIMın altını çiziyorum) Siz de benim mutluluğuma ortak olduğunuz için teşekkür ederim. Benden daha iyileri, güzelleri sizin olsun :)
Daha doğrusu Allah herkesin gönlüne göre versin :)

Selamlar, sevgiler!

Civciv bekle beni! Alayım ehliyeti geliyorum :)

27 Ocak 2015 Salı

Tonari no Totoro



Totoru'yu kim sevmez? Ben de sevenlerdenim :) AliExpress gezinmelerimde bu güzeli görünce almadan duramadım. Orjinal Totoro ürünleri oldukça tuzlu oluyor. Bunu çok ucuza görünce şaşırmadım değil. Tabii orjinalini almak daha iyisi, güzeli ve doğrusu olsa da insan dayanamıyor bazen.

Dün paylaşınca tabii ki 'nerden' diye soruldu bolca. Buyrun burada link. Ben bu satıcıdan aldım :)

Çoook tatlı değil mi???


26 Ocak 2015 Pazartesi

İnstagram ile Pazartesi #169

instagram kullanıcı adım:serrose
Yoshi'nin kullanıcı adı:yoshijaponbalik
Ablamın kullanıcı adı:sermoon09
Annemin kullanıcı adı:3kizannesi

instagram web üzerinden beni takip etmek isterseniz buyrun bu linke.



Geçen hafta beni aynen böyle havalara uçuran bir şey oldu. İnşallah darısı bu haftanın da başına. BU hafta ehliyet sınavım var. Birlikte dua etmeye başlayabiliriz bence. İnşallah hayırlısı ile alırım ya!


Japonya'da toplantı demek, sonrasında parti demek. Geçen hafta Yoshi  'toplantıya' gitti. Dolayısıyla bana yalnız yenilecek akşam yemeği yolları göründü. Bu hafta 3 gün toplantı&partisi var. Japon sistemine gıcık olduğumu söylemiş miydim?


Geçen hafta bebek aramızı almaya gittik. O gün kendimi çok kötü hissediyordum. Bu da o andan bir fotoğraf. O günün videosunu izlemek isterseniz buraya tık tık

Sınavın yapılacağı alanda direksiyon kursu aldım. O günden bir an :) Allah'ım kızıma kavuşmaktan sonra en çok istediğim şey ehliyetime kavuşmak.


Bu ara Yoshi'nin izin günlerinde yapacak hep bir işimiz oluyor. Hava şartları da pek iyi gitmediğinden gezemez olduk. Bir sıkıntı bastı bana. Kameramı takıp boynuma gezmeyi özledim huleyn fotoğrafı budur.


Kahvaltı günün en sevdiğim ve sevmediğim anı! Yalnız kahvaltıları sevme çabaları. Ama az kaldı bitiyor yalnızlık (Allah'ın izniyle)


Disney store'dan aldığım saatimi kullanıma açtım. Ayyy çok tatlı ama değil mi? Başka neler almışım okumak için buraya tık tık 


Bu hafta kontrolümüz var. Kızımızı göreceğiz. İnşallah her şey yolundadır. Haftanın ikinci büyük olayı ise ehliyet sınavım. Bana şans dileyin  diyeyim tekrar :)

İşte böyle geçti bir hafta. Umarım bu hafta da çooook güzel geçer.
Daha fazla fotoğraf için tumblr'e buyrun 

25 Ocak 2015 Pazar

Zebra Sarasa Clip Chupa Chups


Taze çıktı fırından şeker kokulu kalemler.  Duyar duymaz koştum kırtasiyeye. Zebra firması bu sefer Chupa Chups lolipopları ile ortaklaşa ürün çıkarmış. 10 renk 10 koku demek.
Şeker kokulu kalem fikri kime cazip gelmez ki?

Öncelikle firma hakkında Japon televizyonunda duymuş olduğum bir bilgiyi vermek isterim. Chupa Chups şekerlerinin logosunu 1969 yılında Salvador Dali tarafından yapılmış. Duyunca çok şaşırmıştım. Size de bir genel bilgi olmuş oldu. Chupa Chups'lar Japonya'da çok yaygın. Hatta ufo makinelerinde bile bolca görebilirsiniz.

Kalemlere dönecek olursak tabii ki normal seri gibi süper yazıyorlar. Jel tükenmez kalemlere alışınca, normallerle yazmak istemiyor insan.
Ben yine belirteyim bu kalemler sadece Japonya'da ve sınırlı sayıda çıktı. Yani birkaç hafta sonra bulmak mümkün olmayacak.



Bizim kırtasiyede 10'lu paketten yoktu. Ben de yerine 5'li paketlerden aldım.

Kırmızı paketin içerisindeki renkler ve kokuları

Kırmızı - Cherry
Sarı - Pudding
Açık Mavi - Vanilla
Turuncu - Mango
Yeşil - Green Apple

Lacivert paketin içerisindeki renkler ve kokuları

Mavi - cola
Açık Pembe - Peach
Siyah - Cocoa Vanilla
Fuşya - Grape
Kırmızı Portakal - Orange



Ve yazılmış halleri :) Bu seride koku olarak favorim kola ve puding :)

Diğer Zebra Sarasa Clip yazılarım

Sarasa Sweets Party yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Fresh Paradise yazısı için buraya tık tık

Sarasa Clip Fresh Paradise #2 yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Snoopy yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Pichi Lemon yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Lipton yazısı için buraya tık tık 

Renkli günler :)

Satın almak isterseniz mail atın, arayı uzatmayın ama sonra bulamam :) rozenasia@gmail.com


Geri Döndüm



2008 yılında başlamıştı Postcrossing maceram. Dünyadan kartlar alıp, dünyaya kartlar göndermeyi çok seviyordum. Sonra bir an geldi bıraktım. Geçenlerde sanırım sevgili Yasemin hatırlatınca tekrar geri döndüm. Özlemişim.

Geri dönmemin asıl sebebi ise evden dışarı çıkmama sebep olsun diye. Eve görece yakın bir yerde posta kutusu buldum. Kartları yazıp, pullarını yapıştırıp gidip atıyorum posta kutusuna. Böylece de az da olsa yürüyüş yapmış oluyorum.

Gelen kartları ve pulları Serrose ve Postcrossing bloğumda paylaşıyorum. Bakmak isterseniz buraya tık tık

Postcrossing nedir diye burada anlatmıştım sistemi. Okumak için de buraya tık tık

Kimler var Postcrossing'de?

24 Ocak 2015 Cumartesi

Düğünümüz



Daha önce kına eğlencemizi (gündüz) ve kına gecemizi eklemiştim. Bir türlü düğün videomuzu düzenleyememiştim. Ve sonunda düzenledim.

Biz çok ama çok eğlendik. Özellikle ben gelin olarak sağlam dağıttım. Zaten gelinliğim parçalandı düğün sonunda :) Tabii bu kadar kudurmama sebep olan şey 'damat tarafı' diye bir şey olmaması. Kaynana ne der, elti ne düşünür, damadın amcası kızar mı psikolojim yoktu. Düğün sadece benim tarafımla yapıldığı için gelen herkes eşim, dostum, akrabamdı. Bu yüzden herkes acayip rahattı.
Benim için, bizim için hatta gelen misafirlerin çoğu için 'en güzel düğün' oldu bizim düğün. 4 yıl sonra bile 'ne düğündü bee' diye konuşabiliyoruz :)

Hatta dün videomu yayınladığımda gelen yorumların çoğu da bize katılmıştı. Çok eğlenmişsiniz, çok samimisiniz gibi yorumlara çok mutlu oldum. Çünkü gerçekten çoook eğlendik. Düğün salonundan gece 1'de çıkıp, Kuşadası'nda bara gittik. Ve orada da sabah 6'ya kadar oynadık :) Bu yüzden Japonlar  Türk düğünleri için ölene kadar dans partisi diyor. Biz kına günü öğlen başladığımız için oynamaya heheheheh :=)

Kına videolarını izlemek için buraya tık tık 

Ve düğün videomuz :) iyi seyirler!

Ha bir de Yoshi'nin takım elbisesi için diyecek bir şeyim yok. Ben siyah takım giymesini istedim ama o ısrarla Japonya'da giyemeyeceği bir şey istedi. Tabii bunda düğün salonunu göstermek için gittiğimizdeki damadın payı büyük. Bir gördü damadı bu takımla ben de bundan istiyorum dedi. Ben de ısrar etmedim, seçimi ona bıraktım. Çok gülüyoruz fotoğraflara bakınca ama iyi ki bunu seçmiş bence de :)

23 Ocak 2015 Cuma

Zebra Sarasa Clip Fresh Paradise #2


Zebra Sarasa Clip kalemlerine olan aşkım malum. Sadece Japonya'da kokulu serileri çıkıyor zaman zaman. 'Fresh Paradise' serisi benim bildiğim kadarıyla ilk çıkan kokulu seri.

Kokulu serilerin tamamı 'sınırlı üretim' olduğu için artık bulmak pek mümkün değil. Bu yüzden üzgünüm. Ama ben severek, hatta bayıla bayıla kullanıyorum :)

Bu ilk seride 10 renk/koku çıkmıştı. Ben ilk 5'i zaten yazmıştım blogda buraya tık tık 

Diğer yarısını da sonradan tamamlamıştım. Kalan 5 renk ve koku ise şöyle

Soldan sağa
Lacivert - Ocean Breeze
Koyu turuncu - Splash Orange
Siyah - Rich Shampoo
Pembe - Fresh Peach
Kırmızı - Tropical Passion

Bu 5'lide açık ara favorim siyah kalem. Kokusuna ba-yı-lı-yo-rum :)

Diğer Zebra Sarasa Clip yazılarım

Sarasa Sweets Party yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Fresh Paradise yazısı için buraya tık tık

Sarasa Clip Snoopy yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Pichi Lemon yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Lipton yazısı için buraya tık tık 

Renkli günler :)

Bir de video izleyip, yorum yazarsanız sevinirim :)



22 Ocak 2015 Perşembe

Osaka Akvaryumu Kaiyukan


Arşive dalmasam Japonya'da (şimdiye kadar gittiğim) en güzel akvaryumu bloğa yazmadığımı fark etmeyecektim. OH My GOD (Avrupa Yakası Şahika tonlaması ile okuyun)


 Universal stüdyolarının ertesi günü gitmiştik. Çok ama çok heyecanlıydım. Görülüyor mu?


Akvaryumun bulunduğu alandaki bu dönme dolap çok meşhur Osaka'da. Fotoğrafa dikkatli bakarsanız Türk restoranını görebilirsiniz. Kimler gördü???

Akvaryumun şöyle bir özelliği vardı. En üst kattan başlayıp, döne döne zemine iniyorsunuz. En üst katta Japon ormanları canlandırılmış. Adı akvaryum olsa da aslında mini bir hayvanat bahçesi diyebiliriz.


Aaa bakın ben, ben! Yoshi beni fok balığım diye sever de arada :) Yok canım Japonya'da aldığım kilolarımla hiiiççç alakası yok. (burnu uzadı)


İşte budur! Akvaryum deyince benim aklıma bu görüntü geliyor. Böyle tepemden de geçsin balıklar istiyorum. Bu görüntünün yaşanmadığı akvaryumlar biraz jayal kırıklığı oluyor bende.


Cins cins balıklar. Cins cinsi kötü tonlamayın ya. Çeşit çeşit anlamında dedim :) Uzun bacaklı yengeçler de var tabii.


Ay Yoshi hep beni de çekmiş. Ben de çok sevdim. Benli fotoğraflar seçtim. Sorun olmaz değil mi? :p


Akvaryumlarda bu pozu vermeyi seviyorum. Sanırım Nagoya akvaryumunda da var böyle bir pozum. (onu yazdım mı ben bloga ya? )


Vallahi poz vermiyorum. Foklara bakıyorum. Bu pozun çekildiği anı videoda göreceksiniz. Foklar öyle tatlıydı ki sizin de ağzınız açık kalacak. Garantisi videoda :)


Bak bu anı unutmuşum. Ama oturup keyif yapmışım resmen ya! Ohhh yarasın :)


Evet, evet o espriyi yapacağım hazır mıyız?

Kayıp Balık Nemo'yu Buldum :P


Japonlar jungle'ı inceliyor :)


Ve kapanış pozumuzu penguenlerden aldık. Çok fotojenik keratalar :)

İşte böyle deli mutlu bir gündü. Ben bunu nasıl yazmamış olabilirim günlüğüme. Fotoğraflara, videolara bakmak bana çok iyi geldi. Çünkü bu ara pek gezemiyoruz. Hava şartları ve Yoshi'nin izin günlerinde yapacak hep başka bir işimiz olduğundan boynumda kamera ile gezmeyi özledim.

Neyse bizim kız bir sağ salim gelsin de atarım onu arabasına gezeriz inşallah :)

Ve video özellikle fok bölümüne dikkat!!!




Nagoya Akvaryumu blog yazım için buraya tık tık 
Osaka Universal Stüdyoları yazım için buraya tık tık

21 Ocak 2015 Çarşamba

Universal Stüdyoları ve Hotel Universal Port Oda Turu



Yapacak bir şeyim olmadığında eski fotoğraflara, videolara bakmayı seviyorum. Ve içlerinden paylaşmaya değer bulduklarımı düzenleyip ekliyorum. Dün 2011 yılında gitmiş olduğumuz Universal gezimizi düzenledim. Aslında video eklemiştim gecesinden ama telif hakkı sebebi ile silinmişti video. Artık videoları düzenleyebildiğimden bizli olan kısımları da ekledim. O gün niyetimiz bol bol video çekmekti ama bindiğimiz ilk etkinlik olan hız treninde Yoshi kamerayı açık unutup, cebine koymuş. Bunu farkettiğimizde  şarjı bitmek üzereydi kameranın. Yoshi'nin yüzündeki hayal kırıklığını unutamıyorum.  Neyse elimizde olan kadarı ile günümüz nasıl geçmiş izlemek istersiniz belki :)
Videoyu yeni yükleyince hamile halimde hız trenine bindiğimi düşünenler oldu. Öncelikle beni bu kadar düşüncesiz sanmalarına şaşırdım. Sonrasında bu tür aktivitelerde hamile kişi istese bile, bindirilmez diye biliyorum :) Panik yok yani :)  Videonun sonunda bir de kaldığımız otelin oda turu var :)

İyi seyirler

Hotel Universal Port: http://goo.gl/UQt4YH
Magical Starlight Parade: http://goo.gl/9zdkok
Universal Stüdyoları : http://goo.gl/a6QsFa

20 Ocak 2015 Salı

Hamilelik Halleri


Nasıl gidiyor diye soranlar oluyor. Hem onlar hem de kendim için biz özet olsun bakalım. Fotoğraf eski aralık ayından.
Hamile olunca sürekli göbeğinin fotoğrafını çekenlerden olmadım :) Ara sıra geçiyorum ayna karşısına bakıyorum ne var ne yok diye :) Onu da neden yapıyorum biliyor musunuz? Yarın öbür gün bizim kız bana çemkirmesin diye :) Çünkü ben anneme çemkiriyorum. Annemin bana hamile fotoğrafı hiç yok. Oysa ki ablama hamile olduğunda özel stüdyoya gidip çekilmişler :) Kızdırırım hep onu bana hamile fotoğrafın bile yok diye. O da git kuzenimin nişan videosunu izle orada karnımdasın diyor. Ben de ne bileyim karnındakinin ben olduğunu diyorum :) Annemin tansiyonları fırlatıyorum. İnşallah kız bana çekmez :p

İşte ilk ve tek mağaza tuvaletindeki hamile selfie çalışmam :)

Allah'a çok şükür, bin şükür genel anlamı ile kolay ve rahat geçiyor.  Zaman zaman bel, kasık hatta ayak ağrılarım oluyor ama normal şeylermiş. Ama beni günlük hayattan alıkoyan bir sıkıntım yok (çok şükür) Sadece uzun süre ayakta duramıyorum. Bulaşıkları mola ala ala yıkıyorum. O kadar da olsun ya :)

Yemek konusunda yiyemediğim, içimin almadığı ve beni rahatsız eden bir şey olmadı. Kan değerlerim çok şükür çok iyi çıkıyor. Sanırım bunda Japon ve Türk mutfağını beraber tüketiyor olmamızın etkisi büyük.  Japonya'da değerlerinizde biz sorun yoksa vitamin ya da ilaç vermiyorlar. Bu sebeple vitamin falan kullanmıyorum. Aldığım bir ilaç da yok.

Ben özel bir kliniğe gidiyorum. Her kontrolde idrar testi, tansiyon ölçümü ve kilo kontrolü yapıyorlar.
Onlar da yolunda gidiyor. 10 kilo aldım şimdiye kadar. Japonlara göre fazla ama kültür ve vücut farkı dolayısı ile affediyor doktorum. Tabii aşırı almamaya dikkat et diyor. Son günlerde karnım birden daha da büyüdü sanki. 1 günde 1 kilo aldığımı fark edince tırsmadım değil :) Aman kızımız sağlıklı olsun da :)

Yürüyüşüm biraz değişti. Yoshi aaa hamile yürüyüşü oldu diyor. Benim kabullenemediğim ya da garibime giden şey ise bazen koltuktan tek başıma kalkamıyorum. Hele de biraz alçaksa. Hehehe Yoshi desteği giriyor devreye.

Japonya'da 7. aya girdikten sonra kontroller 2 haftada 1'e düşüyormuş. Bizde böyle değilmiş sanırım. Son kontrolde ultrason uzmanı bir bayan bir sürü ölçümler yaptı. Her şey çok yolundaymış. Sadece bizim kız eliyle yüzünü kapattığı için 'annesi gibi inatçı' olduğuna karar verdik.

Geçen haftalarda karnımın alt kısmında ağrılar oluyordu. Bunu söyleyince hemen kontrole aldılar beni 'erken doğum' ihtimali var mı diye bakıldı. Yokmuş. Sanırız bebek büyüdüğü için deri ağrısıydı benimki. Bir de yine aynı sebepten 'birden büyüdüğü için' karnım kaşınmaya başladı. Deli gibi yağlanıyorum ama sanki cildim emiyor yağı :)

Bebek alışverişi yapmıyoruz. Sadece bebek arabası aldık. Beşiğini de görümcemden aldık. Onun kızı büyüdüğü için artık kullanmıyormış. Senin için sorun olmazsa vereyim dedi. Ben de seve seve kabul ettim. Bebek odası şimdilik düşünmüyoruz. Beşik bizim odamıza kurulacak. Ayrı yatma dönemi geldiği zaman odasını yapmaya başlarız. İlk çocuk her şeyin iyisi olsun istiyor tabii insan ama elde bulunan ürünleri kullanmanın da bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası.

Doğum Japonya'da olacak Allah'ın izniyle ve annem yanımda olacak. Mart başı annemi bekliyoruz. İnşallah önce annem, sonra da kızım gelecek :) Annem deli gibi bebek kıyafeti alışverişi yaptığı hatta şimdiden bavulu doldurduğu için Yoshi ile ben kıyafet almamaya karar verdik. Zaten hızla büyüyor bebekler. Annem sağolsun bize hiç fırsat bırakmadı :) Ee ilk torun ne de olsa :)

İşte böyle bizde durumlar. Maşallah demeyi, dualarınızda bizi de eklemeyi unutmayın. Zaman yaklaştıkça bir yusuf yusuf halleri başlıyor insanda. Ne olacak, nasıl olacak falan filan. Bu konu hakkında araştırmayı ve okumayı reddediyorum. Az cahil olmak lazım sanki. Çok bilinçli gitmek istemiyorum yani doğuma. Hakkında okumak korkutuyor beni :) Bu yüzden kimse ile doğum hakkında konuşmayı sevmiyorum.


Buraya kadar okudunuz mu :) helal size vallahi!
Çok güzel geçsin gününüz!
Hamile olanlara Allah yardımcımız olsun. Bebek sahibi olmak isteyenlere de Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah! Zaten çocuk çoluğa karışmış olanlara da Allah uzun ömürler versin :)




Aralık Ayı Bitenler


Biten ürünler yazılarını ve videolarını çok seviyorum. Alınan ürünleri bitirmiş olmanın rahatlığı belki bendeki :) Yorumlarını videoda yaptım. Bu yüzden izlemeyi unutmayın :)

Neler bitmiş
Soldan sağa - Koyu renkle yazılmış olan ürünler Türkiye'den 

Clear Hair Treatment
Goldwell Rich Repair shampoo
Goldwell Color Exra Rich 60 sec Treatment
Aubrey Honeysuckle Rose Moisturizing Conditioner
Tsubaki Shining Shampoo
Schwarzkopf got2b rockin'it
Bath and Body Works Black Amethyst vücut spreyi
Vasilisa Creamy Vanilla Body Mist



Sunstar Ora2 Stain Clear Mouth Wash
Sunstar Ora2 Stain Clear Premium Diş macunu
Elizabeth Arden Eight Hour Cream el kremi
Dalan d'olive yoğun bakım kremi
Arko Nem Zeytinyağlı el kremi
Dove Deep Care Complex el ve vücut kremi
Shiseido Beauty Up Cotton
Caudalie Make-up remover Cleansing water
Avene Eau Thermale
The Face Shop Herb Day Cleansing Wipes
Dhc Eyebrow Perfect Brow Pencil EB04


Alessandro Pedix Vitality Mask
Alessandro Smooth Effect Rescue Balm
Eos Honeysuckle Lip Balm
Alessandro Lip Gloss 06 Nude


Bu ürünlere hoşçakal deyip, çekmece bekleyenlere darısı başınıza demek istiyorum :)

İzlediğiniz& Okuduğunuz için teşekkürler

Ortak ürünümüz var mı? Ya da merak ettiğiniz?


19 Ocak 2015 Pazartesi

İnstagram ile Pazartesi #168

instagram kullanıcı adım:serrose
Yoshi'nin kullanıcı adı:yoshijaponbalik
Ablamın kullanıcı adı:sermoon09
Annemin kullanıcı adı:3kizannesi

instagram web üzerinden beni takip etmek isterseniz buyrun bu linke.


Kendi yaptığımız bardaklarda bir şey içmeyi özlemişiz :) Tekrar çıktılar meydana. Bolca kullanıyoruz bu ara.


Tokyo'ya göbekli bir dev saldırmış. Duydunuz mu? :)

Son kullandığım saç ürünleri sağ olsun. Saçlarımı tekrar sever oldum :) Özlemişim bu yumuşak hallerini :)


Süslendim, püslendim eve yakın olan V drug adlı mağazaya alışverişe gidecektim. Dışarı çıkınca anladım ki hava buz. Ve bu göbekle çok hızlı yürüyemediğim için bütün rüzgarı iliklerimle hissettim. Bu hızla, bu havada oraya varmam mümkün olsa bile, dönüşü göze alamadığımdan hedef değiştirdim. Kendimi en yakındaki yapı markete attım. Olsun neye niyet, neye kısmet?

İşte böyle geçti bir hafta. Umarım bu hafta da çooook güzel geçer.
Daha fazla fotoğraf için tumblr'e buyrun 

17 Ocak 2015 Cumartesi

Mini Kozmetik Alışverişi



Son zamanlarda yapmış olduğum mini kozmetik alışverişim.

Soldan sağa

Future Labo Quick Cleanse Spa Lotion - Bunu kendim almadım. Komşumun hediyesi :) Komşuu teşekkür ederim.

Kao Liese  saç misti (まっすぐのばせるミスと) 

Kao Liese saç misti ( アイロンスタイルつくれるローション)

Honey'ce Honey Oil Hand Cream

Mellsavon Hand Cream - Floral Herb

Nivea Moisture Lip plus vitamine

Nivea Lip Butter - Vanilla& Macadamia - Sevgili Kadriye'nin hediyesi :) teşekkür ederim canım :)

Shiseido water in lip

K- Palette Lasting Eyebrow - 02

Ürünleri kullanmaya başladım. Haklarındaki mini görüşlerim için videoya beklerim. İyi seyirler :)

16 Ocak 2015 Cuma

Zebra Sarasa Clip Lipton


Sonunda sıra geldi benim meşhurrrrr lipton kalemlere. Zebra Sarasa Clip Lipton firması ileortak bir çalışma yapmıştı. Sınırlı üretimde 10 adet çay kokulu kalem çıkarmıştı. Bu kalemler sadece Japonya'da ve sınırlı sayıda çıkmıştı. Ben tabii ki hemen kendi payımı aldım.
Çünkü çay kokulu kalemlere nasıl hayır diyebilirdim ki?

Ne yazık ki artık bulunamıyorlar :(



2 ayrı pakette satışa çıktılar.

Yeşil paket soldan sağa

Lemon tea - sarı
Grape tea - fuşya
Vanilla tea au lait - açık mavi
Muscat tea - yeşil
Straight tea - siyah

Kırmızı paket soldan sağa

Valencia Orange tea - turuncu
Apple tea - kırmızı
Peach tea - pembe
Caramel tea au lait - kahverengi
Milk tea - lacivert

Aldığım günden beri zevkle, tepe tepe kullanıyorum. Kokuları genel olarak güzel. Yazı yazarken arada burnuma gelmelerine bayılıyorum.
Favorilerim tabii ki kahverengi,  yeşil, kırmızı ve siyah favorim :) Hatta mürekkebi en çok azalanlar bunlar. Bitmesinler istiyorum ama aynı hızda kullanmaya da devam ediyorum :)

Diğer Zebra Sarasa Clip yazılarım

Sarasa Sweets Party yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Fresh Paradise yazısı için buraya tık tık

Sarasa Clip Snoopy yazısı için buraya tık tık 

Sarasa Clip Pichi Lemon yazısı için buraya tık tık 


Renkli günler :)

15 Ocak 2015 Perşembe

Minyatür Müzesi

*bol fotoğraf*



Kasım ayından beri reklamları dönen minyatür etkinliğine, bitmesine 2-3 gün kala gidebildik.  Etkinlik Nagoya Bilim Müzesi'ndeydi. Annem buradayken Çikolata etkinliğine gitmiştik. Hatırlayanlar var mı?
Nagoya Bilim Müzesi yazısı için buraya tık tık
Çikolata etkinliği yazısı için buraya tık tık 


Televizyonda reklamları döndükçe içimiz gidiyordu. Bu sebeple en yoğun olduğumuz günde, koşa koşa gittik müzeye.  Bu arada tam adı 'Tokusatsu Hakubutsukan. Müzenin ilk taraflarında fotoğraf ve video çekmek yasaktı. İlk giriş Ultraman filmine adanmıştı resmen. Ben hiç bilmediğim için o bölümde biraz sıkıldım.
Daha sonra Godzilla filminin ürünleri vardı.

Minicik bir bölümde bu filmleri, çizgi filmleri yapanların defterleri vardı. Bazı filmlerin fikir olarak ilk kağıda döküldüğü anlara şahit olmak güzeldi.


Günümüzde artık birçok filmin efekti bilgisayar ile yapılıyor. Ama bazen bazı filmlerde CG (bilgisayarla yapılmış efekt sanırım) kullanmak yasak oluyormuş. Böyle bir durumda neler yapıyorlar, nasıl çalışıyorlar bunu anlatan mini bir film gösterimi de vardı.
Ghibli stüdyosu çalışanları bir film yapmışlar ki bayıldım. Önce çizimleri gösterdiler. Sonra çizimleri birebir nasıl hayata geçireceklerini tartıştılar. Herkes ortaya bir fikir attı. Şu malzeme şöyle durur, şuradan patlatalım vs gibi.


Sonra mini bir Tokyo şehri kurdular. Her şey o kadar gerçek görünüyor ki anlatamam size. Sonra filmi izlettiler. Ve bayıldık :)
Tabii bu bölümler hep yasaktı.


En son çıkışta bir bölümü fotoğraf ve video çekilebilir yapmışlar. Görünen bütün fotoğraflar oradan.



Şehir yanmış, yıkılmış umurumuzda değil pozu :)


Yani bu görüntü bir felaket sonrası gerçek bir şehirde çekilmiş gibi değil mi? Tamam açısı biraz tepeden olmuş ama :D



Gerçeğine uygun bir Japon odası. Etkinliğin tanıtımı için reklamlarda burası kullanıldı.



Benim dev yürekli kocam artık gerçek bir dev :) baksanıza :D


Balkondan bakınca böyle bir canavar görebilirsiniz :)



Ya da böyle bir canavar :)


Tokyo'yu yerle bir eden göbekli devi yakaladık :)



Ve bir etkinliğin daha sonuna geldik pozu :)

Videoyu izlemeyi unutmayın :D

Güzel bir gün olsun hepimiz için.