18 Aralık 2015 Cuma

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi



Uzun zamandır okumuyordum Ahmet Ümit. Pek iyi geldi. Hızlıca kitap okumayı özlemişim. Yine bir Komiser Nevzat hikayesi. Sizi Beyoğlu sokaklarında dolaştırıyor. Canım İstanbul çekti acayip!
Hele bu mevsimde alacaksın bir paket kestane of of of. Biri yapsın benim yerime ya.

Yılın 21. kitabı. Buruğum biraz, hedefimin oldukça gerisindeyim ama buna da şükür diyelim.

Siz Ahmet Ümit okur musunuz? Yılın kaçıncı kitabındasınız? Ve şu an ne okuyorsunuz?


Ahmet Ümit - Aşk Köpekliktir yazım için buraya tık tık 

Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

Serrose ve Kitap bloğum için buraya tık tık 

16 yorum:

  1. Ahmet Ümit çok severim ! her yeni kitabını çıkar çıkmaz alıp okumaya başlarım. Sultanı Öldürmek'i bitiremedim. Bu da keza oldukça yavaş ilerlemişti :/ Şimdi yenisi çıktı hatta, "Elveda Güzel Vatanım"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yeni kitaptan haberim var. Aaa Ahmet Ümit sevdiğini bilmiyordum, diğer kitaplar için bir gaz oldu şimdi. Varsa bir listen alırım. Bir sonraki ne olsun?

      Sil
  2. İstanbul Hatırasını okumuş hayran kalmıştım ama Beyoğlu Rapsodisi ile İstanbul Hatırası tadını bulamadım. Bir süre ara verdim. Şimdi yazdığı en son kitabı yani Elveda Güzel Vatanımı aldım. Çünkü bu sefer başka dediler. Evet polisiye değil, tarihin içine sindirilmiş mektup kokan bir aşk hikayesi. Ahmet Ümitten beklenmeyen türde. Şu anlık gayet güzel gidiyor. Hem Tarih, hem aşk, hem macera sevdiğim konular, başarılı bir kitap olmuş.. Aynı anda Ahmet Ümit okumamızda tesadüf olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Ahmet Ümit'in bu kitabını okudum gerçekten çok güzeldi özellikle Tarlabaşın da yaşayan insanların hayatlarını anlatması çok etkileyiciydi kimsesiz çocuklara yardımları filan sanki gözümden bir film geçti gibi...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Aa şu an farkettim ki hiç Ahmet Ümit okumamışım ayıp bana :D

    YanıtlaSil
  6. Yilin kacinci kitabindayim bilmiyorum ama bu ayin 12.kitabina gectim bugün. Bende ahmet umit sevenlerdenim elveda guzel vatanim ve ninatanin bilezigini aldim 1 hafta once okumak icin sabirsizlaniyorum. Suan şermin çakracınin oyuncu anne kitabını okuyorum. Cocugum yok ama yegenlerimle oyun oynama hastasi oldugum icin ve cogunlukla evde zaman gecirdigimiz icin cok faydali buldum Sergul. Efsun daha minik olsada ilerleyen zamanda sanada faydali olabilir,tavsiye ederim. Icindeki her oyun bize göre degil tabi kendi kapasiteme ve sinir sistemime fazla gelmeyen oyunlari tercih ediyorum. Kitabı incelersen ne demek istedigimi anlayacaksin.:) mrl

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Sergül abla, öncelikle güzel günler olsun sağlıcakla inşallah. :)

    Ne zamandır yorum yazmıyordum yazılarına, ama 21. kitapta olduğunu görünce yazmak istedim. Bende yıl bitmeden önce, 21. kitabımdayım. 2015 hedefim 50 adet kitap okumaktı ama kısmet olmadı bu sene de, inşallah önümüzdeki sene mümkün olur... :)

    Efsunu, seni ve Yoshi abi'yi çok öpüyorum. Şimdiden mutlu bir sene diliyorum; sağlıkla, mutlulukla ve gönlümüzce geçirebileceğimiz bir yıl olsun 2016 inşallah. Bol okumalı ve bol yazmalı günler olsun. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  8. Ahmet Ümit'in kitaplarını beğeniyorum. Bu kitabı da aldım ama bit türlü elime alıp okuyamadım, benden önce tüm sülale kitabımı alıp okudu sanırım :D

    YanıtlaSil
  9. Bu kitabı ben de yazın okumuştum, gayet keyifle zorlamadan okunan bir kitap, şimdi Aret Vartanyanın Çırılçıplak Aşk'a başladım. Ve bu sene bende çok fazla kitap okumadım :(

    YanıtlaSil
  10. Ahmet Ümit 'in pek çok kitabını okudum Beyoğlu'nun En Güzel Abisi de bunların arasında . Çok severek okudum hepsini ve bundan sonra da okuyacağımdan eminim. Her kitap alışverişimde en az bir tane Ahmet Ümit'in kitabı oluyor. Fakat İstanbul konusunda çok haklısın insanın canı çekiyor gidip gezmeyi bir dostla bir meyhanede iki lafın belini kırıp İstiklalde kestane yiyerek yürümeyi.

    YanıtlaSil
  11. Evet hızlı okunan ve akıp giden bir kitap okuma zevkini hiç bir şeye değişmem. Goodreads'e bakılırsa ben bu yıl 55 gibi görünüyorum ama oraya eklemediğim kitaplar var.

    Şu an Orhan Pamuk'un "Kafamda Bir Tuhaflık"ı okuyorum ve çok keyif alıyorum okurken. Tavsiye ederim (öyle akıp giden türde bir kitap bu da)

    YanıtlaSil
  12. Ben Ahmet Ümit'i çok severim, her kitabını sıkılmadan okurum. Dediğin gibi çarçabuk bitiyor zaten, insan kendini kaptırıveriyor hikayeye...
    Çocuk olunca öyle ne yazık ki... farkında olmadan ara veriyor insan okumaya:( Başucumda biriken 7 kitabım var sanırım ama 7 aylık bir bebekle gece yatağa sürünerek gidiyorum, zaman olamıyor okumaya onca şeyin arasında. Ve bir şey itiraf edeyim mi? İnanın üzerinde çokça düşüneceğim, zihnen yorulacağım romanlara halim yok:( Bu hızla biten türler benim için de ideal bu aralar.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Anne-kız birlikte okuma etkinliği saatleriniz olur umarım yavrunuz büyüdükçe. Bana gelince, hedefim 100 kitaptı 2015 yılı için. Vee şu an 108. kitabımı okuyorum. çoookkk mutluyum.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül