28 Haziran 2015 Pazar

Yolun Neresindeyim?

      *fotoğrafın konumuz ile ilgisi yok!



Tam olarak 7 sene önce bugün, hayatımı sorguluyordum ve kendime soruyordum 'Yolun Neresindeyim?' diye.
Kafamda bu düşüncelerle açtım bu bloğu. Kendi yolculuğuma, kendime yolculuğuma şahitlik etsin diye.
Ne en başında ne de bugün sayı hedeflerim olmadı. Sadece olduğum gibi kabul edileyim ve sevileyim istedim.
Bugün geldiğim noktada sevildiğimi biliyorum. 
Eş, dost sohbetlerinde adımın geçtiğini biliyorum.
Ya da benim sevdiğim bir şeyi gördüğünüzde aklınıza geldiğimi de biliyorum.

Benim en büyük korkum 'yalnız ölmekti'. Bugün ölsem yalnız olmadığımı biliyorum.
Bu yüzden iyi ki ama iyi ki açmışım bu bloğu.

Ben sizin hayatlarınıza dokundum bilmeden, siz benim hayatıma dokundunuz bilmeden belki de bilerek.

 Bu blog sayesinde yüzümde bir gülümsemeye sebep olmuş herkese binlerce kere teşekkür ederim.
Allah kalbinizdekini nasip etsin size.
Yine bu blog sayesinde beni bilerek, isteyerek kıran herkese de Allah gönlünüze göre versin diyorum. Ve sizi asla affetmeyeceğimi de eklemek isterim.(mübarek günde)
Sayılarla anlatmak gerekirse!

7 sene!
2046 yazı!

25001 yorum!

Yol arkadaşım olan herkese tek tek, çok ama çoook teşekkür ederim.

Gönül ister ki her birinizle bir gün bir yerde yolumuz kesişsin!

Şimdilik yolumuz burada, bu blogda birleşiyor. 


7. yıl şerefine (ne yazık ki) 1 kişiye benden mini bir hatıra kalsın istedim.




Ödül: Fossil çanta

Nasıl katılacaksınız? :  bu yazının altına yolunuz benimle nasıl kesişti, onu anlatmanızı istiyorum.

Tabii ki bloğumun takipçisi (bence yol arkadaşım) olmanızı da rica edeceğim.

Yorum sınırlaması yok, dilediğiniz kadar yorum bırakabilirsiniz. 2. ve diğer yorumlarınıza 'Serrose deyince aklıma .... geliyor. Şeklinde yazabilirsiniz.

Mesele Fossil deyince :p

Bir de daha fazla kişiye ulaşabilmek için bu yazının linkini sosyal medya hesaplarınızda paylaşırsanız çok sevinirim.

Umarım gerçek bir yol arkadaşıma güler şans!

Son katılım tarihi 28 Temmuz 2015
Kazananı en geç 15 Ağustos 2015 tarihine kadar açıklayacağım.

Kargo ücreti vs her şey bana dahil. 

18 yaşından küçükler ailelerinden izin almayı unutmasın!


7. yılımız kutlu olsun!

Umarım daha yolumuz uzundur sizinle!

ha bu arada hala soruyorum kendime Yolun Neresindeyim diye :=)


not: bu bloğun bir tanışma yazısı yok biliyor musunuz :) Direkt gezi yazısı ile başlamıştım

okumak için buraya tık tık 

347 yorum:

  1. çekilişe katılmak için değilde serrose diyince aklıma kırtasiye geliyor :D

    YanıtlaSil
  2. Merhaba benim serrose ile yol arkadasligim tamamen tesaduf eseri oldu youtubede gezinirken yanlis hatirlamiyorsam lbtk izliyodum kosede gozume sizin videonuz ilisti actim cok iyi hatirliyorum avm de ablaniz siz ve esiniz yemek yiyordunuz ilk basta sizi turist esinizi arkadasiniz sandim gezdieiyo sizi diye dusundum diger videolari izledikce anladimki siz aslinda evlisiniz hatta yoshi kimdir ? Diye bi videonuz vardi yoshi abi isten yeni gelmisti daha sonra facebook ve instagram uzerinden sizin yolculugunuza dahil oldum kendimce bende her zaman farkli seyler okumak merak uyandirmistir kaliblara sikismis ciddi kelimeler yerine sizin sayenizde samimi yazilar okudum bazen kizdiniz kustunuz bazen sevindiniz bunlarin hepsini uzaktan izleyen bi yol arkadasinizdim. Videolarda efsuncugu izlemeye bayiliyorum allah uzun omurler versin onada umarim bu yolculugunuz daha uzun yillar surer kendine iyi bak serrose 😘😘😘😘 ✋✋✋✋

    YanıtlaSil
  3. Ablam seni ilk youtubede videoların kenarında gördüm dedim bi izleyeyim.O günden beri çok mutluyum ablacım.Bizim yolumuzu kesiştiren şey KIRTASİYE AŞKI ablam.Seni izlerken konuşamalarına anlatmana doyamıyorum ablacım.Ben seni çok seviyorum.Bi gün facebook ta dolanırken bi gördüm HAMİLEYİM yazısı ablacım sen inan evde bi parti vermediğim kaldı okadar çok sevindim.Serrose deyince aklıma güzel sarışın kitap kurdu anlatımları güzel kırtasiye düşkünü mükemmel bi ablam.Seni gerçekten anlatmaya kelimeler yetmez ablacım.İyiki seni tanımışım benim canım ablam.Sevgilerimle sena..

    YanıtlaSil
  4. sergül abla ben seninle mutlaka bakmanız gereken bloglar diye bir liste vardı internette 2 sene önce falan , o sitelerin hepsine tek tek bakmıştım,okuyacak ilginç bir tane ararken ararken seninkini bulmuştum. önce blog unun ismi hoşuma gitmişti tabii sonra japonyada yaşaman bir japonla evli olman fln.. :D sanırım tek takip ettiğim sensin şuan :D

    YanıtlaSil
  5. serrose diyince aklıma değişik abr cubur tadımların geliyor

    YanıtlaSil
  6. Serrose deyince aklima kirtasiye geliyor :) ve asla senin gibi bi koleksiyonum olamayacak :)

    YanıtlaSil
  7. Ablacim diger yorumumu sanirim gonderemedim tekrar yazmak istedim.ben cok sayida jdrama ve kdrama izliyorum onlari arastirirken google da senjn yazilarina rastladim , seninle yolum tam o zaman kesişti...yazilarindan cok sey ogreniyorum ..esime dostuma senden bahsediyorum.yoshi abinin yemeklerini deniyorum:) spagetti cerezi ailemizin vazgecilmezi.Rabbim sana ve ailene uzun sağlıklı omurler nasip etsin.bide efsun var tabi sanki yeni dogmus bir bebek degilde yillardir tanuyormusum gibi.rabbim onu size bagislasin inşallah...benim yolumdan bana cok ama cok katki saglayarak geciyorsun ablacim.seviliyorsunnnn..7.yilimiz kutlu olsunnn :)

    YanıtlaSil
  8. Ayrica Serrose diyince aklima lamy, sakura agaclari ve dondurmaaaa geliyo 😂😂😘😘😘😘😘

    YanıtlaSil
  9. Ailemden uzak farklı bir şehirde üniversiteye gittiğimde keşfettim seni. Ders dışında kafama dağıtıcak birşeyler ararken bloguna rastladım. Hayatını duygularını okumak paylaştıkların ilgimi çekti. Bunca yıl takip ettiğimi şimdi sen yazınca farkettim 17 yaşında başladım blogunu okumaya şuan 21 yaşındayım koca 4 sene. Ben büyürken olgunlaşırken sen de bana yol arkadaşlığı yapmışsın Sergül Abla. Bende sana teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  10. Az önceki yorumlarda anlatmadıklarımda var tabi
    Serrose diyince aklima ilk olarak renkli kalemler geliyor. Cocukken elime gecen tum parayi kalemlere yatiriyordum.binlerce liralik kursun kalemlerim vardi. Baya koleksiyon :) senden sonra renkli kalemlere sardim. Bir magazaya gidip ilk stabilo serimi alirken aklimda sen vardin. Burda zebra serileri yok.kokulular ozellikle :( ilk stabilo serimin ardindan ikinci ve ucuncu serilerini aldim. Kisa boylular uzunlar bahar renkleri neonlar :) ardindan bunlari kullanmak icin defterler aldim ve ben bu sayede suan günlukler tutup kendi gezi yazilarimi yaziyorum :) seninle ilgili ve hayatima kisa surede kattiklarini anlatmam bitemez. Diger yorumda devami gelecek :)

    YanıtlaSil
  11. Alışveriş videoları izlerken sağ tarafda o kadar alışveriş videosu içinde düğün videosu bir tıkladım ki Yoshi enişte ve Sergül ablamız daha sonra diğer videolara baktım abone oldum şimdi her yayınlanan videoyu izliyorum. Önce videolarınla tanıştım sonra bloğunla blog yazılarını severek okuyorum özellikle kitab ile ilgili olanlara bayılıyorum.Efsun'unda aramıza katılması ile büyük bi aile olduk (: Pembeyi çok severim ama seni sevdiğim kadar değil (:

    YanıtlaSil
  12. Benim sizi tanımam 3 yıl önce bir tesadüf eseri oldu. Günseli Katonun adını belki duymuşsunuzdur Fb'da onun sayfasını ararken arama kısmına Kato yazıyım nasılsa ünlü biri hemen çıkar diye düşünmüştüm ama sizin adınıza rast geldim yazınca. Acaba kimmiş bu bayan soyadı da Kato hem! Sonrasında sizi takip etmeye başladım bu şekilde sizi de tanımış oldum :) Serrose diyince aklıma kalemleriniz ve videolarınız geliyor tabi artık Efsunda geliyor <3

    YanıtlaSil
  13. Serrose deyince aklıma önce kırtasiye -kitap sonrada ayran (: Japonların yoğurdu sadece şekeyip yemelerine çok şaşırmıstım (:

    YanıtlaSil
  14. Serrose diyince aklima.. :) esrarengiz bahce'yi ben ilk sayende gordüm. Aldigim bütün stabilo kalemlerimi kullanabilecegim ve arkamda izler birakabilecegim bir efsaneydi benim icin. Ve bir digeri. Hayatimda hic abur cubur yemeyi sevmeyen ben, sayende her gordugum sekeri alan kucuk bir cocuga dönüstüm :) (ama en cok merak ettigim Yoshi abiye yedirdigin cok eksi kucuk c vitaminli sari yuvarlak sekerler) bu yazi benim icin bir firsattti. Serrose bende o kadar buyuk bir hayal ve umut ki. Anlatacaklarim bitmedi :)

    YanıtlaSil
  15. Sergül ablacım öncelikle yolum seninle şöyle kesişti ; hollondada bir türk ailesinin günlük yaşantısını yayınladığı youtube hesabı vardı ve ben keyifle izliyorum önerilerde sizin aile kanalınız yani japonyada günlük hayat hesabınızı gördüm ve hemen takibe aldım düzenli olarak paylaşımları takip ediyodum ama önceni bilmiyodum sonra senin sergül kato hedabını gördüm ve hadi hüner en baştan başla dedim ilk videondan okanla muhabbet kralı sohbetinden başladım bugüne kadar abartmıyorum tüm videolarını izledim ve şunu anladım aslında bende bizdensin özün sözün bir bunları seni övmek ya da o çanta için söylemiyorum . Tanımadığın birinin samimiyetine ne kadr güvenirsin bilmiyorum ama ben sana inandım sen arada bir deli ailesine meftun kocasıyla çok yakın arkadaş olmuş delice bi hatunsun (: şu an bu yorumu yazmak istememin tek sebebi sana verdiğim kıymeti görmen okuduğunu bilmek yeterli. Ayrıca annemle seni tanıştırdım tabi senin haberin olmadı ama annemle ev turu videona kadar izledik tekrar (: annem de oh oh iyi domatesleri olmuş ben bile nasıl sevindim kim bilir annesi ne mutlu olmuştur diyo (: evet haklısın bi yerlerde seni konuşan seninle gülen bebeğine maşallah diyen abur cubur denemelerinde yüzünü seninle aynı anda ekşiten birileri var (: sergül kato ismini duyunca tek kelimeyle evimizin delisi geldiii diyoruz artık ailece (: geziyosun gezdiriyosun okuyosun okutturuyosun daha evlenmedim ama sayende hamileyken yanımda çikolata taşımam gerektiğini bile öğrendim (: yani kısacası artık senin ankarada çekirdek bir ailen var (: ha bu arada seni tanımadan önce fosilin f sini bilmezken şimdi markanın adını duyayım sergül katoooooo diye bağırabiliyorum ((: iyiki varsın evimizi şenlendirdin önce çifttiniz bi de bize minik efsunumuzu verdin (: çok konuştum biliyorum ama içini dök dedin döktüm gitti (: seni seviyoruuum 🙋🏼

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Sergül Abla. Ben seni ilk olarak "Çantamda Ne Var" videoların ile tanıdım. O kadar doğal ve sevecen birisinki anlatamam. İşte bende seni bu yüzden sevdim :) Kanalını ve blogunu hemen hemen 2 senedir takip ediyorum. Bu kısa süre içerisinde sana bir kez Facebooktan mesaj atmıştım ve sende cevap vermiştın. O kadar mutlu olmuştum ki anlatamam. İşte bu şekilde :) Umarım ailenle birlikte çok mutlu olursun. Seni çok seviyorum <3

    YanıtlaSil
  17. Sergül ablacım öncelikle yolum seninle şöyle kesişti ; hollondada bir türk ailesinin günlük yaşantısını yayınladığı youtube hesabı vardı ve ben keyifle izliyorum önerilerde sizin aile kanalınız yani japonyada günlük hayat hesabınızı gördüm ve hemen takibe aldım düzenli olarak paylaşımları takip ediyodum ama önceni bilmiyodum sonra senin sergül kato hedabını gördüm ve hadi hüner en baştan başla dedim ilk videondan okanla muhabbet kralı sohbetinden başladım bugüne kadar abartmıyorum tüm videolarını izledim ve şunu anladım aslında bende bizdensin özün sözün bir bunları seni övmek ya da o çanta için söylemiyorum . Tanımadığın birinin samimiyetine ne kadr güvenirsin bilmiyorum ama ben sana inandım sen arada bir deli ailesine meftun kocasıyla çok yakın arkadaş olmuş delice bi hatunsun (: şu an bu yorumu yazmak istememin tek sebebi sana verdiğim kıymeti görmen okuduğunu bilmek yeterli. Ayrıca annemle seni tanıştırdım tabi senin haberin olmadı ama annemle ev turu videona kadar izledik tekrar (: annem de oh oh iyi domatesleri olmuş ben bile nasıl sevindim kim bilir annesi ne mutlu olmuştur diyo (: evet haklısın bi yerlerde seni konuşan seninle gülen bebeğine maşallah diyen abur cubur denemelerinde yüzünü seninle aynı anda ekşiten birileri var (: sergül kato ismini duyunca tek kelimeyle evimizin delisi geldiii diyoruz artık ailece (: geziyosun gezdiriyosun okuyosun okutturuyosun daha evlenmedim ama sayende hamileyken yanımda çikolata taşımam gerektiğini bile öğrendim (: yani kısacası artık senin ankarada çekirdek bir ailen var (: ha bu arada seni tanımadan önce fosilin f sini bilmezken şimdi markanın adını duyayım sergül katoooooo diye bağırabiliyorum ((: iyiki varsın evimizi şenlendirdin önce çifttiniz bi de bize minik efsunumuzu verdin (: çok konuştum biliyorum ama içini dök dedin döktüm gitti (: seni seviyoruuum 🙋🏼

    YanıtlaSil
  18. Merhaba sergul abla. Benim senin yolunla yolum youtube da cantamda ne var videolarini izlerkeb kesisti. Yuzun gozukmuyordu o zmanlar. Ses tonun ve cantandaki bazi esyalar bana cok ilgi cekici gelmeye basladi. Profiline girdim ve butun videolari izlemeye basladim hic abartisiz oturup izledim yani :) ama hic sıkılmadim da. Sonra seni sosyal medya hesaplarindan takio ettim vaktim oldukca blogunu da okudum. Ozelliklr kisisel konulardaki yazilarini cok seviyorum ve takip ediyorum. Cunku bu sayede seni daha iyi taniyorum. Hic bi zaman sana onyargili yaklasanlardan olmadim bilkis her yerd her zman seni savunmaya calistim. Bazen senin beni ve takipcilerinin beni yanlis anladigi zmanlar oldu ama kendmi ifade ettim ve anlamayanlar icin kafana takmadim cunku ben icimdekini biliyorum onlarsa sadece gordugu kadariyla yorum yapiyorlar. Olsun yapacak bisey yok. Ama senin canini yakan pis hakaret dolu msjlar atanlardan gercekten tiksiniyorum. Vicdan merhamet kalmamis insanlarda. Neyse cok uzattim :D senle hic tanismasak da seni gercektrn cok seviyorum uzaklardaki kiz kardesim :) 💕💕

    YanıtlaSil
  19. Serosse deyince aklıma cesaret geliyo japonyada yaşamaya karar veren sevdiklerini çok özleme pahasına yoshiye olan sevgisi için orda onunla kalan bi insan

    YanıtlaSil
  20. Serrose deyince aklima.. Yesil cay (pet sisede) kalemler, efsun, yoshi, ailesi kisaca, fossil tabiki de 💕💕

    YanıtlaSil
  21. Serrose diyince aklıma renkli kalemler, kırtasiye, desenli bantlar, Fossil bunlar geliyor :D

    YanıtlaSil
  22. Serrose denilince aklima :) gecen yil Türkiyede bi Japon fabrikasinda (toyota) staj yaptim.o sirada bir suru Japonla tanistim. Hayranligim kucukkenden beri vardi. Seninle ve gosterdigin yedigin sahip oldugun herseyle artmisti. Ve bu son noktaydi. Yolumu bir gun Serrose ile gercekten kesistirmeliydim :) bunca sanal ortamdaki yol kesismesi gercek olmaliydi. Okulumda boyle bir program yok. Ama bir arkadasim nagoya da yasiyor 3aydir. Ve butun bunlar bir tesaduf olamaz :) youtube kanallarindan sayisiz videonu izlerken annem artik 'sergülün hayatini kendi hayatin yaptin, japonyadada herseyi ogrendin' diye sitem ediyor :)) videolari beraber izliyoruz ve hayatimiza dokunuyorsun. Sizi seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  23. Serrose denilince aklima :) gecen yil Türkiyede bi Japon fabrikasinda (toyota) staj yaptim.o sirada bir suru Japonla tanistim. Hayranligim kucukkenden beri vardi. Seninle ve gosterdigin yedigin sahip oldugun herseyle artmisti. Ve bu son noktaydi. Yolumu bir gun Serrose ile gercekten kesistirmeliydim :) bunca sanal ortamdaki yol kesismesi gercek olmaliydi. Okulumda boyle bir program yok. Ama bir arkadasim nagoya da yasiyor 3aydir. Ve butun bunlar bir tesaduf olamaz :) youtube kanallarindan sayisiz videonu izlerken annem artik 'sergülün hayatini kendi hayatin yaptin, japonyadada herseyi ogrendin' diye sitem ediyor :)) videolari beraber izliyoruz ve hayatimiza dokunuyorsun. Sizi seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  24. Serrose deyince aklıma gelen seylerden.. Kitaplar,kalemler gerçekten onlara tutkuyla bağlı bi ablamiz:)

    YanıtlaSil
  25. Bu arda sergul abla ben senin sayende sunu kattim hayatima. Senin sevklerin kalem kagit boya belki bazi insanlar sana zevklerinden ve hobilerinden dolayi cocuk gibi diyorlardir ama umrunda degil? Sen dogru bildigini yapmaya devam ediyorsun. Cevrendekilere zarar vermiyosun ki sirf insanlar senle cocuk gibi dalga gececek diye niye zevklerinden vazgecesin. Bende dedim ki kendime sergul bu kadar kendinden eminken sen neden gili yasiyorsun sevklerini. Ondan sonra bana cocuk da deseler hic umrumda olmadi kagitlarimla kalemlerimle doyasiya ask yasiyoruz :) hatta bu kararli birlikteligimizden dolayi cevremdeb rtakdir bile almaya basladim. Hayatima zevklerim hakkindaki ozguveni kattigin icin cok tesekkur ederim! :)

    YanıtlaSil
  26. Bu arada yazi yazmayi ve paylasimda bulunmayi cok seve bi insan olarak bende blog actim. Kimse okumuyor biliyorum ama olsun icimi dokuyorum en azindan. Okuyon bi kisi de olsa belki yazilarimda kucuk bi dokunusla yardim etmisimdir :)

    YanıtlaSil
  27. Akla Serrose gelince ?
    Ilk seni instagramda bir arkdasim sayesinde tanıdım :) kendi kendime bir Türk bir Japon nasil evlenir diye dusunurken bu düşünce bana bircok seyi ifade etmeye basladi. Takip etmeye koyuldum tabikide :) izledikce izleyesem baktikca bakasi geldi insanin bayildim her seferinde sana dogalligina hayran kaldim ya küçük fasulyeye ne demeli :) iyiii ki sebi takip etmisim o gün ve iyi ki tabularimi yiktirdin bana basarilar Serrose (: 3kizannesinin en sirin en tatli en dogal kizi ( tabiki benim dusuncem :) )

    YanıtlaSil
  28. Akla Serrose gelince ?
    Ilk seni instagramda bir arkdasim sayesinde tanıdım :) kendi kendime bir Türk bir Japon nasil evlenir diye dusunurken bu düşünce bana bircok seyi ifade etmeye basladi. Takip etmeye koyuldum tabikide :) izledikce izleyesem baktikca bakasi geldi insanin bayildim her seferinde sana dogalligina hayran kaldim ya küçük fasulyeye ne demeli :) iyiii ki sebi takip etmisim o gün ve iyi ki tabularimi yiktirdin bana basarilar Serrose (: 3kizannesinin en sirin en tatli en dogal kizi ( tabiki benim dusuncem :) )

    YanıtlaSil
  29. Akla Serrose gelince ?
    Ilk seni instagramda bir arkdasim sayesinde tanıdım :) kendi kendime bir Türk bir Japon nasil evlenir diye dusunurken bu düşünce bana bircok seyi ifade etmeye basladi. Takip etmeye koyuldum tabikide :) izledikce izleyesem baktikca bakasi geldi insanin bayildim her seferinde sana dogalligina hayran kaldim ya küçük fasulyeye ne demeli :) iyiii ki sebi takip etmisim o gün ve iyi ki tabularimi yiktirdin bana basarilar Serrose (: 3kizannesinin en sirin en tatli en dogal kizi ( tabiki benim dusuncem :) )

    YanıtlaSil
  30. Akla Serrose gelince ?
    Ilk seni instagramda bir arkdasim sayesinde tanıdım :) kendi kendime bir Türk bir Japon nasil evlenir diye dusunurken bu düşünce bana bircok seyi ifade etmeye basladi. Takip etmeye koyuldum tabikide :) izledikce izleyesem baktikca bakasi geldi insanin bayildim her seferinde sana dogalligina hayran kaldim ya küçük fasulyeye ne demeli :) iyiii ki sebi takip etmisim o gün ve iyi ki tabularimi yiktirdin bana basarilar Serrose (: 3kizannesinin en sirin en tatli en dogal kizi ( tabiki benim dusuncem :) )

    YanıtlaSil
  31. Serrose deyince aklıma ilk defa onun kanalında izlediğim kırtasiye dolabımda ne var videosu ve sonrasında duyduğum hafif kıskançlık ama sonunda bütün videolarını izledim bitirdim ve her gün tüm sosyal medya hesaplarını takip etmem aklıma geliyor :)

    YanıtlaSil
  32. Selan Sergül,yıllardır rutin olarak yaptığım günlük blog ziyaretlerinden birisinde önce ismin dikkatimi çekti:"Yolun Neresindeyim" evet yıllardır sorarım ben de kendi kendime,baktım benim gibi bir soran daha var..başladım okumaya ve o gün bu gündür 5 yıldır hergün ziyaret ediyorum blogunuzu..Beni tanımasanız da hep çok yakın arkadaşım oldun..Hatta geçen yaz sen de Türkiye'deyken tatilimizde Söke'den geçerken hey Sergül ben de Söke'deyim hadi buluşalım demek geçmedi değil aklımdan;)Yıllardır seninle mutluluğunu ,sevincini,bazen de ailenden uzakta yalnızlığını ve şimdi de minik yavrunla olan güzel Günlerini paylaştığım bir arkadaşın oldum(her ne kadar tek Taraflı bir tanışıklık olsa da)olmaya da devem edeceğim..Güzel ailenle mutlu mutlu bir yaşam dilerim...

    YanıtlaSil
  33. Sizinle yolum nişanlım sayesinde kesişti :) O sizi takip ediyordu ara sıra, o zamandan beri takipteyim. Yaklaşık 1 senedir takipteyim sizi :) İlk zamanlar deli gibi videolarınızı izliyordum :D çok keyifliydi. Özellikle şu yiyeceklerle olan videolar ve Yoshi abinin değişik tatlar tatması çok güzeldi. Artık Efsuncuk da var :) Çok tatlı kızın ve aynı sana benziyor :O Allah' ım korusun sizi :) Senden bir hatıra istiyorum :D Bakalım kısmet olacak mı inşaAllah :) Allah' a emanet olun.

    YanıtlaSil
  34. iyi ki açmısın blogu geç takip etmeye başladım ama yotube'u takip etmem benim içinde önemli bir zamana denk geldi bende senin
    Gibi başka bir memlekete geldim , belki senin kadar uzak değil burası benim memlekete ,ama gürbette olmak için önemli mı mesafe ?
    Yotube ve blog yazıların iyi geldi bana lafın kısası ...

    YanıtlaSil
  35. Ayrıca da Serrose dendiğinde aklıma Samos, Çamdan Gelin, Karpuzlu dondurma geliyor :)

    YanıtlaSil
  36. Öncelikle merhaba Sergül abla, ben Dilara.
    Hatırlıyor musun bilmiyorum geçen sene sınıfıma Japonya hakkında bir sunum yapıp akıllı tahtada blogunu açmıştım.Facebook üzerinden resim göndermiştim, sen de paylaşmıştın sayfanda.Nasıl mutlu olmuştum anlatamam.Seninle yolumun nasıl kesiştiğini anlatmam gerekirse; yaklaşık iki yıl önce youtubeda kırtasiye videoları izlerken karşıma "Yoshi Kim" adlı videon çıktı.Sonra aynı gün içinde ve daha sonraki günlerde kanalında o kadar çok video izlemiştim ki o ay internet kotasını aştığımı hatırlıyorum. :)) Blogunu da okumaya başlamamla gerçek anlamda yol arkadaşı haline geldiğimizi düşünüyorum. Benim de kısa bir zaman önce açtığım bir blogum var artık, bu blogun açılmasında senin katkın olduğu aşikar.Bugüne kadar bana kattığın her şey için çok teşekkür ederim Sergül abla.Seni sen olduğun için, senin de söylediğin gibi takipçi kaygısıyla kendin olmaktan vazgeçemediğin için sevenlerdenim ben.Bir gün seninle yüzyüze tanışmak en büyük dileğim.Yolun Neresindeyim''in nice yılları olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  37. Sergül hanım slm Adım Hakan POLAT.youtube dan sızı vede vıdeolarınızı tesadufen buldum.eskıden Trt-1 de gosterılen "shogun" adındakı dızıyı( Richard Chamberlain) tekrar ızlemek ıstedım youtube da arastırıken sızın vıdeolarınızı gordum :) ıyı kıde gormusum.hemen abone oldum. belkı japonyaya hıcbır zaman gıdemıycem yada bır japonla evlenme sansına kavusamıyacagım ama en azından onları tanıyamama fırsatı bulamıyacagım anlamına gelmıyor.japonlar hakkında merak ettıgım o kadar cok sorular vardı kı vıdeoarınızı ızleyıp yazılarınızı okudukdan sonra japonlar hakkıda enazından bıraz dahı olsa bılgı sahıbı oldum.ve bu benı cok mutlu ettı. Tesekkur ederım.sanırım Türkiyede japonlara karsı bır sempatı var.onların cok nazık, saygılı ,calıskan aıle yapılarının cok benzemesı vede akıllı vs..vs.. ozellıklerı ,Dünyaya kattıklerı teknolojılerı Türkler tarafından sevılmelerını sagladı dıye dusunuyorum.sanırım bıraz da sankı kapalı bır kutu gıbı gızemlı olusları olsa gerek onlar hakkında bır merak uyandırıyor.ısde bu noktada sız devreye gırıp o kapalı-gızemlı kutunun ıcındekı gızemlerı benım gıbı merak eden ınsanlara Bir belgesel tadında tecrubelerınızı fıkırlerınızı de katarak keyıf alınacak sekılde anlatıyorsunuz.Acıkcası ızlerken cok mutlu vede bılgı sahıbı oluyorum.Tekrar tesekkur ederım.önce maasallah deyıp vıdeolarınızdan ızledıgım kadarı ıle esınız "Yoshı" ıle mutlu bır yuva kurmussunuz .ve yıne maasallah deyıp efsun kızınızda dunya tatlısı bır bebek.oldugunu belırtmek ısterım.Allah uzun uzun ömür versın ona Allah esınız yoshı ıle bırlıkte nasıl derler bır yastıkda kocatsın.sız cogu Türk ün pek cesaret edemıyecegı yada cesaret etse bıle basaramıyacagı bırseyı basarmıssınız.Tabıkı karsınıza sayamıyacagım kadar zorluklar cıkmıstır ama anladıgım kadarı ıle azmınız vede sabrınız ıle ve tabıkı Allah ın yardımı ıle cogunu asmıs gozukuyorsunuz.sızın vıdeolarınızı keyıfle ızlerken bunları hosgorunuze sıgınarak yazmak ıstedım.ıs donusu hergun enaz bırkac vıdeonuzu kesınlıkle ızlıyorum.Tabı vıdeolarınızda en azından ızledıklerımde goremedıgım vede aklıma gelen japonya vede ınsanları hakkında acaba sergul hanım ne dusunur yada ne tecrubesı vardır dıye merak ettıgım cok soru var ama sımdılık bu kadar deyıp ıznınızle sonra sormak ısterım.japonya dakı hayatınızda Allah kolaylık verır ınsallah.kendınıze ıyı bakın ..istanbuldan selamlar... Hakan POLAT...

    YanıtlaSil
  38. Sergul abla ben seni ilk Japonlarla ilgili bir video izlerken youtube kanalında kenarda gördüm merakla açtığımda ilk kez bir daha vazgecemedim bence samimi anlatisin ilk kez izleyen ve vazgecemeyenlere neden oluyor:)

    YanıtlaSil
  39. Sevgili Sergül abla, çanta vs için yazmıyorum ama Yolun Neresinde olursan ol, seni okumak benim için hala büyük bir zevk demek istedim. 7. yılında da yazıyor olmandan ötürü mutluyum. İyi ki yazıyorsun, aklına geldiğince ve dilediğince. Bir insanı en güzel şekliyle, yani olduğu gibi sevmek çok güzel. Sen olduğun insan özelliklerinle gönüllerimizi meşk ediyorsun, en azından benim için öyle. Ve ben senin yol arkadaşın olmaktan mutluluk duyuyorum. Nice yıllar yazılarını okuyabilmeyi diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  40. Youtube da vakit gecirirken kesisti yolumuz o zaman bu zaman keyifle izliyorum 😊💕

    YanıtlaSil
  41. Sergül abal yaorumum yarım kaldı devam ediyim gözündeki o aydınlatıcı parıltı ve moral düzeltici videoların aklıma geliyo fossil deyincede senin çantaların ve oçantaları en iyi şekilde taşıman aklıma geliyo seni çoook seviyorum canım ablam

    YanıtlaSil
  42. Serrose diyince aklıma Lamy kalemler, renkli bantlar,Yoshi abi ile trende çekildiğiniz o fotoğraf karesi,Söke,kırtasiye delisi bir kadın ve gözlük aklıma geliyor.Evet evet nedensiz bir şekilde aklıma gözlük geliyor.:)

    YanıtlaSil
  43. Muhtemelen bir cok kisiden cok farkli blogla tanismam :)
    Lisedeydim, 11 veya 12. sinifta. suan universiteden mezun oldugumu dusunursek alti yil falan olmus iste :) cocuk gelisimi okuyordum staj yapiyordum ve bulabildigim tum yerli ve yabanci bloglardan sitelerden etkinlik topluyordum.. sende okul oncesi mezunu olunca kelimelerden falan cikmisri blog karsima :) sonra baktim bir sey yok anlatimdan baska (etkinlik vs) inceledim blogu bi suru sey o bu su vardi :) masaustu pcm vardi o zamanlar, hani siteyi sekme gibi bi yere atiyorduk ya ne adi bilmiyorum hep ordaydin hep her gun acip bakiyordum.. tabletti telefondu derken o pc hic acilmaz neredeyse sayisiz format atildi ama hic gitmedi :)
    Cook eskiden beri takip ettigim uc bes blog vardi hep topu ikiniz kaldiniz.. hep varolmaya devam et..

    YanıtlaSil
  44. sergül abla seni youtubede makyaj videolarını gezinirken japonyada günlük hayat kanalında bi alışveriş videondan esinlenip bütün videolarını sırasıyla izlemeye başalamıştım iyiyki seni o gün görüp takip etmeyi hiç bırakmamışım bologun yada ikinci bi kanalın olduğunu zamanla ögrendim ilk youtubeden sonrada facebook hatta googleden bile aramaya başadım seni :) her videonu tek tek izledim canım sıkıldığında üzüntülerimde neredeyse her gün her videonu defalarca izledim izlemeyede devam ediyorum zaman geçtikçe senin yazıların videoların bana bişeyler katmaya başladı bi gün gecenin bi yarısı senin videolarını izlerken neden bi yorumda ben yazmim dedim ve yazdım açıkçası cevap verecegine hiç ümidim yoktu ama sen yorumuma cevap verdin o günden beri sana yazdığım ikinci yorumum seni kızını ve eşini kendi ailemden biri gibi görüyorum hepinizide çok ama çok seviyorum

    YanıtlaSil
  45. Blog,youtube,Japonya,Kato,anane,aşkımsa deyince aklıma ilk serrose geliyor.Youtube delisi olduğumdan yine bir gün youtube'da gezerken rastlamıştım videolarına.Söylemesi ayıp ben şu makyaj videolarına çok gıcık olduğumdan tek tek gezip beğenmeme butonuna basarken bir gün senin de bir videona rastladım acaba bu nasıl bir saçmalık deyip açtım ve bağımlılık yaptın.Bir de üniversite sınavlarına hazırlanıyordum ve beni rahatlatan pek bir şey yoktu videoların iyi geliyordu sınava hazırlık süresince.Çünkü kendimi sana benzetmiştim kırtasiye merakın,kitap okuma hedefin,sevmediğin bir yere katlanmak zorunda olman,moralin bozuk olduğunda kilo alman.Blog'da pek takip etmiyorum ama Youtube'da izlemediğim bir videonu görünce sevinçten deliye dönüyorum.Allah kızınıza sağlıklı ömür versin.Abla blogdan pek yazamıyorum ama bil ki seni çok seviyorum twitter'da da takipçinim.Çok farklı yaşam tarzlarımız olsa da ortak yönümüz çok ve mutlu hissetmemi sağlıyorsunuz.Allah senden razı olsun.Beni de böylece tanımış olursun sanırım.Benim de bir blogger olma hayalim var ama eleştiri kaldıramam sanırım.Yorum sayısı ben bu yazıya başlamadan önce sekizdi bu yüzden yazdım kesin okursun diye.Sevgiler Feyza Zeynep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada çantayı da çok istiyorum yalan yok abla.Senden hatıra sonuçta kim bilir belki bir gün ben de eline benim hediyemi tutuştururum.Yine de senden asıl isteğim twitter'da takipçin az beni kolayca görürsün yorumlarımı oku olur mu?Sevgiler,saygılar

      Sil
  46. Serrose deyince aklıma; Japonya, Efsun, Yoshi, güzel bir anne, domates, eviniz, kalemler geliyor :D

    YanıtlaSil
  47. Allah omur verirse yolun daha uzun. Benim yolumda seninle youtube da kesisti. Youtube da gezi videolarina bakiyordum hani oralara gitmeden de gormek adina. O sekilde denk geldim sana. Sonra bir video bir video daha derken, ne bilim garip bir his. Sanki turist gibi geziyormussun da cekmissin kendin icin paylasmissin hani insanlar icin cekme gibi degildi oldugun gibiydin uzun zamandir gezemeyen biri olarak ozgur ruhumu yansittigini hissettim ve takipe aldim. Sonra diger ideolardan sonra da bu kiz benim'kafadan dedim bana iyi geliyodn, blog sonrada face sayfana katildim. Ben de gurbetteyim burda hic kimsem yok akraba olarak dahi , bi esim var. Buyuk sehir evlenmek bide kapandim. Yani hersey o kadar hizli degisti ki affalladim benim icin bir rahatlama bir kacis yoluydun. Kendimi seninle buldujm, sanirim depresyon donemime denk geldi seni bulmam :-). İssizdim cunku evde otur otur bunalmistim. Sen benim hayatima farkinda olmadan boyle dokundun. Seni ne zaman izlesem yada sayfana girsem sanki evinin kapisini calmisim da beni davet etmissin iceri birlikte sohbet ediyormus gibi hissettim. Hele bir de yorumlarima cevap verince o kadar mutlu oldum ki bunu itiraf ediyorum. O zaman dedim ki hissettigim dogru yani bir sayfa paylasim tanitimdan ibaret degil.Arkadasim gibi hissettim. Gurbette olan bir arkadasim var gibi. Yani sen benim hayatima boyle dokundun. İnsallah ailenle birlikte cok mutlu huzurlu uzun yillariniz olur. Sevg paylastikca cogalir karsilikli paylasiyoruz ve cogaliyor bunu gorebiliyorum. Bir sonraki yorumumda sergul deyince aklima ne geldigini yazicam :-)

    YanıtlaSil
  48. Sergül ablacığım seni video izlerken yanda çıkan videolardan gördüm o çıkan videonu izledikten sonra direk profiline girdim. Neredeyse bütün videolarını izledim birkaç videonda bloğundan bahsediyordun sonra blog yazılarını okumaya başladım . Her sabah erkenden kalkar ve senin 2 kanalına da bakarım yeni video geldi mi diye . Seni o kadar seviyorumki ileride senin gibi olmak istiyorum ; Japonyada yaşamak youtuber olmak ... Sergül kato denilince içimde o kadar güzel bir his oluyor ki anlatamam ☺️ hatta bir keresinde yorumuma cevap verdin diye evin içerisinde iki saat dört dönmüştüm . Seni görmek o kadar çok istiyorum ki 😊 ama bunun olmayacağını da biliyorum 😔 bu yüzden seni hepp hatırlamak için bu çantayı almak istiyorum .

    YanıtlaSil
  49. Serrose deyince aklıma gelen ilk şey sakura ağaçları :) Sizi nasıl buldum? Sorusunun cevabı ise; eski twitter hesabımda dolanırken yine takip ettiğim Bahar ablanın sayfasında görüp merak etmiştim daha sonra instagramdan takip etmeye ve videolarinizi izlemeye başladım o zamandan beri de büyük bir takip ediyorum :) 😍 7. Yılınız kutlu olsun! Mutluluk ve sağlıcakla kalın 😊😊

    YanıtlaSil
  50. Sergül ablacığım seni video izlerken yanda çıkan videolardan gördüm o çıkan videonu izledikten sonra direk profiline girdim. Neredeyse bütün videolarını izledim birkaç videonda bloğundan bahsediyordun sonra blog yazılarını okumaya başladım . Her sabah erkenden kalkar ve senin 2 kanalına da bakarım yeni video geldi mi diye . Seni o kadar seviyorumki ileride senin gibi olmak istiyorum ; Japonyada yaşamak youtuber olmak ... Sergül kato denilince içimde o kadar güzel bir his oluyor ki anlatamam ☺️ hatta bir keresinde yorumuma cevap verdin diye evin içerisinde iki saat dört dönmüştüm . Seni görmek o kadar çok istiyorum ki 😊 ama bunun olmayacağını da biliyorum 😔 bu yüzden seni hepp hatırlamak için bu çantayı almak istiyorum .

    YanıtlaSil
  51. Merhaba sergül abla yani (serrose) benim seninle yolum youtubda kesişti oda şöyle oldu ben bir gün youtuba müzik dinlemeye girmiştim orada eç çok izlenenlerde senin videonu gördüm ve açtım çok hoşuma gitmişti videoların ondan sonra bütün videolarını izledim senin videolarını beğenme sebebim ise bitün samimiyetin ve içtenliğinle çekiyordun bu samimiyetini video izleyenlerede geçiriyorsun .Serrose denince aklıma samimiyetin,ailen, gözündekioaydınlık ve güzel videoların aklıma geliyo fossil deyincede senin çantaların ve o çantaları güzel bir şekilde taşıyışın aklına geliyo

    YanıtlaSil
  52. merhaba ben sena seninle ilk kırtasiye dolabımda ne var videosuyla karşılaştım ve seni takip ettim hatta ilk abone olduğum kişi sendin çok sempatik ve çok güzelsin seni tanimadan önce ben korecandım hala öyleyim senin sayende koreden sonra ilk gideceğim yer japonya oldu sensadece bana değil herkeze çok yararlı bilgiler verdiğine inanıyorum herzaman seni sevip seni takip edicem ama bu arada videoların muhteşem sana kötü yorum yapan kişileri aldırma 7 yıl çok güzel geçti herkezin seninle 7. yılı kutlu olsun

    YanıtlaSil
  53. serrose ismini duyuyp videolarını izleyip yazılarını okuduktan sonra aklıma ilk gelen şeyler içtenliğin vicdanın kırtasiye aşkın :) ve tamamen doğal oluşun market alışverişlerin gezilerin gelio aklıma :) :)

    YanıtlaSil
  54. SERGUL deyınce aklıma suan kı becerıksızlıgım gelecek galıba ya.bi turlu yorum yazamadım ya bennnn :(

    Sergül ,bi kiş günü çin hakkında bırseyler arastırırken tesadufen bı vıdeo da gordugum ve gece yarılarına kadar heyecanla seyrettıgım kişi.
    neydi Sergül ü bu kadar cok sevdiren sey .sanırım sıcaklıgındı paylastıgın seyler cok dogal gelmıstı.
    Hayatıma bıtıp tukenmek bılmeyen bı kırtasıye askı kattın sayende once kıtapcıya gırer oldum ve tabı esrarengiz bahce cocuklugumda kalan o resım yapma askını tekrar hatırlattın.kısaca kucukken yapmaktan zevk aldıgım ve buyudukce unuttugum herseyi tekrar kattın hayatıma .
    Mesele canta degıl aslında bıze bugun senı neden sevdıgımızı acıklama fırsatı verdıgın ıcın tesekkurler .umarım bi gun JAPONYA ile ÇİN arası bi yerlerde gorusmek nasıp olur.
    Nıce 7 senelere canım omur boyu hep bırlıkte olmak dılegı ile...
    TAKIPTEYIZZZZZZZZZZZZZZZZZ :)

    YanıtlaSil
  55. Sergul deyince daha dogrusu serrose, aklima gelenleri sayayim gezmek kesfetmek, alisveris, fossil, sakura,efsun,japonya,soke, ananen,annen,kardeslerin,annaneni yoshi icin ikna etmekten korkman ama annanenin kamerada gorunce ben seni cok sevdim gel demesi (gorsel hafizam iyidir ayrintilarda ozellikle) onceki evin sonraki evin,aldigin kozmetik testerlarin, kuaforlerin hizmeti ve on kusur yildir ayni kuafore gidiilmesi (ilginc geldi bana), kagittan bantlar vardi onlar, seri halindeki kalemlerin, pul koleksiyonun (en son piri reisi istiyodun cok ve biri yollamisti), yoshi birader, dugun videonuz, mavi elbiseli kina videondu sanirim ,ck var yaa videolarin hepsi gozumun onunden geciyor. Say say bitmez. Ha bide japon evlerindeki kuvet ilginc geldi, kuvet ile tuvalet bolumun surgu kapiyla ayrilmasi, evlerin kucuk ama portatif olmasi ust katta annenin kalmasi, kapinin onunde ayakkabilari cikarmak(o kulturlerinde var o ayri). Yazdikca videolar geciyor gozumun onunden. Son olarak da taze guzel bir annr geliyor gozumun onune. Rabbim bizede nasip etsin isteyen herkese de. Her sey gonlunce olsun. Sanirim ben hafizanda uzun yorum yazan kisi olarak kalicam. Ha bide son anda su esraengiz bahce kitabin geldi aklima. Tabi daha bicok sey var ama kirtasiyeden bahsetmisken es gecmek istemedim. Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  56. Ben okan'nın programın da gördum ve ilgimi çektiniz ondan sonra sürekli takip etmeye başladım.serrose diyince lamy,udon,tramisu,karamel,japon balığı... Geliyorr :D

    YanıtlaSil
  57. Serrose deyince aklıma o muhteşem iki odalı gibi olan ama aslında tek oda olan çocuk odası geliyor.

    YanıtlaSil
  58. merhaba ben sena seninle ilk tanışmamız kırtasiye dolabımda ne var videosu oldu bende gerçektende senin kadar olmasamda bir kırtasiye düşkünüyüm ve bundan öncede korecandım kpop dinliyip kültürlerini öğrenmeye çalışıyordum benim bir hayalim vardı oda koreye gitmek senin sayende joponyaya büyük bir ilgi duydum hiç bilmediğim bilgiler öğrendim koreden sonra kesinlikle joponyaya gidip kültürlerini yakından tanımak isterim seni çok seviyorum seninle birlikte 7 yılı geçiren herkezin 7. yılını kutluyorum...

    YanıtlaSil
  59. Sevgili Serrose, ben senin en en en eski takipcilerindenim...belkide bu blogunu açtığında 3 ..6 ay arasındaki zaman dilimindeydi, bloglar daha yeni yeni kesfediliyordu, simdi ilk olarak seni nasıl buldum hatırlamaya çalışıyorumda, yanlış hatırlamıyorsam "Cesetizleri "diye bir blog vardı bır zaman , (sonra birdenbire blogunu kapattı ve hala ona noldu diye merak etmisimdir? )senin orda bir yorumun vardı ilginç gelmişti, bu kim diye linki tıklayıp bloguna ulasmistim ve sonra bütün gecmis yazdiklarını okuyup hatmetmistim... (hala arada gecmis yazilarini dönüp dönüp okuyorum ;) sonra düzenli olarak bugüne kadar yazdığın her yazıyı 7 sene boyunca takip ettim, o zaman daha japon baliginla arkadaştin, ablan japonyadaydi, sen tek başına yasiyordun, daha çok gezdigin yerleri anlatiyordun, hepsini keyifle okuyordum, sonra evlendin, dugunene buradan bizde şahit olup senin adina mutlu olduk, okuduğun kitaplar , gezdigin yerler, sevdiğin aburcuburlar, lammy kalemlerin, masking tapelerin, Fossil zevkin, kardeşin Gülşah, ananene duskunlugun, ailenle olan sevgi ve saygıyla dayanan iliskilerin,.sevdiğin sevmedigin herseyi ezber ettim, yeri geldi blogun terapi yeriyken seni bunalttilar kapatacagini yazdın, üzülüp telaslandik. .arada bir mecburen buradan seni ve blogunu anlamayanlar icin yazdığın , hatta ayar verdigin yazılarda kendini çok net ve doğru anlatmana, sınırlarını cizmene hayranlıkla okuyup bravo dedim , Yoshiyle yaptığınız ilk videoları moralim bozuk oldugunda çevirip çevirip izledim çok güldüm. , bebeğin olacağını ilk söylediğinde resmen sevinçten ağladım. Simdide Bebeğinin resimlerine hergun buradan bakip bakip seviyorum.Birgün blogunu kapatırsan ne yaparım bilmiyorum , içimde kocaman bir boşluk olur heralde....gerci seni bütün sosyal medya hesaplarından takipteyim , daha yazacak çok şey var elbet ama iyiki seni tanımisim, iyiki "Yolun başında" sana rastlamisimki hayatının son 7 senesine en başından sanalda olsa eşlik etmişim, sen hep mutlu ve hayatımızda ol Sevgili Serrose, Yoshi, ve EfsunRyuko sizi izlemeye devam edeceğim. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  60. Merhaba sergül abla yani(serrose) seninle yolum youtubda kesişti bir gün youtuba müzik dinlemeye girmiştim en çok izlenenlerde senin videonu gördüm ve açtım izlemeye başladım bütün videolarını izledim çünkü bütün samimiyetin ve içtenliğinle çekiyorsun .Bu samimiyetini ve içtenliğinle bizede geçiriyorsun bence.Serrose deyince aklıma samimiyetin,ailen.gözündeki aydınlatıcı parlaklık ve güzel videoların aklıma geliyo.Fossil deyincede aklıma çantaların ve oçantaları taşayışın aklıma geliyo seni çok seviyorum sergül abla

    YanıtlaSil
  61. Merhaba Sergül abla. Benim seninle tanışma hikayemde bir başka. :) Daha önce yüz yüze gelmedigim ama çok değer verdiğim penfriend'im sayesinde. Gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi çok sevdiğimi bilen arkadaşım blogunun adresini bana gönderdi ve dedi ki "Buna Bayılacaksın." Gerçekten de öyle oldu. Bu olayın üzerinden tam 4 yıl geçti ve ben Bütün yazılarını, çektiğin fotoğrafları ilgi ile takip ettim. Bizim ailede herkes seni tanıyor bile :) Bir keresinde sana yazmıştım aynı şekilde cevapla karşılaşmıştım bu beni çok mutlu etmişti. :) Allah gönlünde olanı sana her daim nasip etsin. Seni çok seviyoruz, Istanbuldan kocaman sevgiler :) iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  62. Ve Serrose deyince benim aklıma önce samimiyet, sonra da Japonya geliyor :)

    YanıtlaSil
  63. Serrose en çalışkan bumberg ödülünü almış güzel bir kadın kediler gezi yemek kırtasiye kozmetik denince akla gelen sensin bloglarda tanıdım seni youtubelerde izlemeye başladım izledikce bagimliligim arttı ve kardesimde seni izlemeye başladı ve şimdi onunda arkadaşları seni takip ediyor hayatında başarılarının devamını diliyorum efsun ve yoshiyle hep mutlu kalman dilegiyle

    YanıtlaSil
  64. Seninle yolumuz youtube da kesişti, bir alışveriş videosunda :) ve takip ettiğim ilk blogger sensin :D 5. Senesini doldurmaya yakın bi yol arkadaşlığımız var. Serrose diyince aklıma gelenler diye bi düşündüm dee buraya destan gibi bi yorum yazmak istemedim :D şöyle söyliyim geçen gün alışverişte annem un da alalım dediğinde Söke Un u gördüm aa Söke un Sergül Türkiye günlüğünü videosunda markette gördüğünde sevinmişti dedim ne hikmetse bende sevinip onu almış oldum :D bu kadar günlük hayatımızın içindesin yani yeri geliyo yemek yerken geçiyo adın yeri geliyo alışverişte gezide ya da herhangi bi sohbette :) bir gün bi yerde yüzyüze görüşme imkanımız da olur inşallah daha nice uzuuun seneler yol arkadaşlığımız ve her daim yüzümüzde gülücükler olsun ♡♡♡ :)

    YanıtlaSil
  65. Serrose deyince aklıma çatlak bina 🏢 geliyor.

    YanıtlaSil
  66. Serrose deyince aklıma Türk birine aşık olup sonra kavuşamayan Japon Bey Amca geliyor.

    YanıtlaSil
  67. Ben 3,5 yıl önce moralim bozuk bir günde youtubeye girdim ve o zamanlar senden haberim yoktu yemek tariflerine bakarken birden yoshi ve senin spagetti cipsinize rastladım.. İlk önce ne sandım biliyor musun bu ikisi arkadaş galiba ev kiralamışlar okuyorlar :p ay ne gülüyorum aklıma geldikçe sonra diğer videolarına geldim hatta hatırlıyorumm sen çam ağacının olduğu bir video çekmiştin şöyle diyordun "İnsan kırmızılık istiyor yinede yılbaşında " yanlış hatırlamıyorsam.. Sergül denilince aklıma ilk Lammyyyyyyyyyyy cikler geliyorr çünkü sayende lamy keşi bir insan oldum :P Eğer ben kazanırsam anneme hediye edeceğim. Seviyle kall sergül ablaaaacııık :p
    Destansı yorumlarımla sonsuza kadar senin arkandayııım destekteyim :p

    YanıtlaSil
  68. Sevgili sergülcüm öncelikle seni çok sevdiğimi belirtmek isterim. Uzun süre önce :-) bilgentolisi izlerken bilgen videoda senden bahsetti.Merakıma yenik düşüp hemen seni izlemeye koştum:) . Daha sonraları senin çekim alanına girdim.Hayat hikayen,ailen,anneannen(şeker şey), yoshi enişte,efsun hepsi ayrı ayrı ilgimi çekti. En önemliside kitaplara olan düşkünlüğün ve kırtasiye tutkun. Artık bende senin müdavimin oldum. Nefes almayı bekler gibi videolarini bekliyorum ve izlerken çok keyif alıyorum. Bizden hiç ayrılma olur mu şeker kız :-) seni çok seviyoruz. 6 yaşında bir kızım var. O da hepinizi çok seviyor. 7. yılımız kutlu olsun

    YanıtlaSil
  69. Ablacım ben seninle yolumu çok benzetiyorum.Öncelikle kendimi tanıtayım: Adım Busenur , 14 yaşındayım 8. sınıfa geçicem .Benim babam devlet memuru 4 sende bir Türkiye' nin 4 bir yanını dolaşıp duruyor . Bizde onun ile beraber sürükleniyoruz tabiki. biz 3 kız kardeşiz ben annem ve babamla Diyarbakır da , evli ablam İstanbul da, ortanca ablamda Sivas üniversite okuyor. Şimdi diyeceksin bunları neden anlatıyorsun banane senin ailenden ama benim ve senin yollarımızın çok benzediğini söylemek için. Sakın bunu yanlış anlama. fossilden bir çanta kazanmak için uzun uzun yorumlar yazıyor aç bu kız aç diye(ben olsam derdim Sen demezmiydin ) amaaan neyse konu çok dağıldı .ben efsuna hediye almıştım youtube da bebek alışverişi videosunun altını adresini istemiştim ama neyse nasip kısmet değilmiş . seninle yol arkadaşlığım tamamen tesadüf oldu günlük makyaj rutini videoları izliyordum sen karşıma çıktın açtım baktım sempatikliğin çok hoşuma gitti sonra başladım yoşhi enişteyle abur cubur tatma videolarını sonra gezi videolarını derken bütün videolarını ezbere bilirim sıkıldıkça izliyorum keyfim yerine geliyor.neyse dediğim gibi sakın yanlış anlama çanta kazanmak için yorum bırakıyor diye ben sana çoğu yorum bıraktım ama görmedin neyse seni ve efsunu çok öpüyorum yoşhi enişteye de bol bol selamlar Mutlu huzurlu bir aileniz olur ve yüce rabbim her daim mutlu eder inşallah siz katogilleri :)

    YanıtlaSil
  70. serrose deyince aklıma rengarenk kalemler geliyor :D

    YanıtlaSil
  71. Sergül abla ben sana youtube deki çantamda ne var videonda rastladım videodan sonra kanalına bakmıştım abonen olmuştum ve blogun olduğunu gördüm yazılarını okumaya başladım ve gerçekten seni kendime çok yakın hissettim ve hatta aynı şeylerden hoşlanıyorduk kitaplar ,kırtasiye , abur cubur, burcumuz bile aynı :) yani sergul abla sen taaa Japonya dan hiç görmediğim yakın bi arkadaşımsın senin deyiminle yol arkadaşımsın. Senin yazılarından Japonya daki tecrübelerinden çok şey öğrendim en önemlisi benim için bi idol oldun benim yapmak istediğim şeylerin hepsi sende toplanmış sanki :) Ne diyeyim abla hayatın umarım hep böyle mutlu ve güzel geçer efsun ve yoshi abi ile hep beraber olursunuz inşallah :)

    YanıtlaSil
  72. Ablacım benim seninle tanışma hikayem çok hoş... Ben 2010 senesinin ergenlik yıllarımdan bir günü annemle tartışmıştım ve sakinleşmek için youtube'da müzik dinliyordum videolar izliyordum daha sonra yan tarafta senin ilk çektiğin videolardan birini gördüm ismide Japonya'nın hediye kültürü gibi bir şeydi seni ilk o videoda gördüm daha sonra blog'dan yazılarını okumaya başladım ve çok keyif aldım.O zamanlar youtube hesabım ve bloğum yoktu o yüzden beğenip yorum yapamıyordum.Ama senin en sadık ve seni çok seven yol arkadaşlarından biride benim sana bunu hissettirebildiysem çok çok mutlu olurum.Serrose deyince aklıma bol bol kitap okumak,kırtasiye çılgınlığı ve sıcacık temiz bir kalp geliyor.He birde unutmadan gerçekten Sergülleşmek diye birşey var ;)) İZMİR'DEN KUCAK DOLUSU SEVGİLER...MESAFELER SEVGİMİZE ENGEL OLAMAZ... <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  73. Merhaba sergül abla seninle ilk tanışmamız kırtasiye dolabında ne var videosuyla oldu bende gerçektende senin kadar olmasada kırtasiyeye düşkünüm .Senin videondan önce kpop dinliyordum korecandım hala korecanım. Senden sonra joponyayada ilgi duymaya başladım. Senin videolarınla birçok bilgi öğrendim. Kesinlikle Allah nasip ederse koreden sonra joponyaya gelip onların kültürlerini daha yakından görmek isterim .Ve herkezin seninle geçen 7. yılını kutlarım seni çok seviyorum sergül ablacım...

    YanıtlaSil
  74. yorumum bir türlü gelmedi 6 kere yazdım

    YanıtlaSil
  75. Diger yorumlara da bakiyorum da. Seni n kadar sevmisiz senin hakkinda ne cok yazacak seyimiz var :) iyi ki varsin sergul kato

    YanıtlaSil
  76. Merhaba sergul abla.ben bigun youtubeda cantamda ne var videosu izliyordum.senin videonu gordum.bayildim.hemen butun videolarini izlemeye basladim.kanalina abone oldum.bloguna katildim.senle bu gunlere geldim ve cok memnunum.bi canta hastasi olarak bu cantanin benim olmasini cok istiyorum.seni cok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  77. Bu arada sergül abla diyince aklıma kitapçı ,d & r , kırtasiye , kalemler ,Japonya , abur cubur , Söke geliyor ;)

    YanıtlaSil
  78. Sergül ablacım seni ilk defa youtube da gördüm bende senin gibi kitap hastasıyım ilk izlediğim video n bi kitap videosuydu çocuk kitapları okuduğunu görünce bu dünyada yanlız değilmişim dedim ablacım sen her şeyin en iyisine layıksın iyi bir eşin güzel bir kızın var şükürler olsun kendimi sana çok yakın hissediyorum ben üniversite öğrencisiyim senin gibi ablam olmasını çok isterdim bütün sorunlarımı seninle paylaşmak isterdim ama buna rağmen sorunlarım olduğunda senin bol sohbeti videolarını izleyip mutlu oluyorum yani senden bir hatıraya sahip olmayı çok isterim her zaman mutlu ol ablacım çünkü ben seni mutlu gördükçe çok mutlu oluyorum bu zamana kadar neden yazmadım sana bilmiyorum zaten blog açmayı yorum bırakmayı bilmiyorum kardeşime söyledim o yardım etti bana ve serrose diyince aklıma mutluluk ve içtenlik geliyor ablacım kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  79. Serrose deyince benim aklıma Ege geliyor.Mutlu,hayatı dolu dolu yasayan ama bir yanı hep hüzünlü gibi sanki.Hani gülüşünde bile sanki bir hüzün var ben hep öyle hissettim.Birde Yalnızlik geliyor.O koca şehirde çok tek basina kalmıs gibi.Birde tabi diger herkesin yazdiklarıda var tekrar yazmama gerek yok.

    YanıtlaSil
  80. Benimkini biliyorsun aslinda. :p 2011in sonlarina dogru bir tanidigim, Japonya'ya ilgin var bak boyle bir blog var belki ilgini ceker, demisti. Bir bakayimla basladigim okuma maceram su an aldi basini gitti. :p Seninle beraber agladik gulduk eglendik, oyle yakin olduk bence. :) Hatta kuzenim Sergul izliyorum deyince yengem İsra'nin Sergul mu diyormus. 😂
    Sergul deyince aklima bir suru sey geliyor, hangi birini soyleyeyim ki? :) Kusadasi, lamy, cokomel basta gelenlerinden. :p
    Aslinda bunlari cekilise katilmak icin yazmadim, beni es gecebilirsin, milletin sansini azaltmak istemem. :p Sadece blogta da bu dusunduklerim olsun istedim. :D
    Sevgilerimle, kocaman opuyorum. :D

    YanıtlaSil
  81. Serrose deyince aklıma küçücük bulaşık makinesi,mis kokulu ter mendili,maskenin altından rujlu dudakları çıkan Japon teyzeler de geliyor.😁

    YanıtlaSil
  82. Kesinlikle serosse diyince aklıma kırtasiye, japonya, winnie the pooh ve masking tape geliyor...

    YanıtlaSil
  83. ve kesinlikle serosse deyince aklıma kırtasiye, japonya, winnie the pooh , zebra sarasa ve masking tape geliyor...

    YanıtlaSil
  84. Seninle çantamda ne var videonu tesadüfen izlememle başladı tanışıklığım. 2012 senesiydi sanırım. Yaşantın yazılarının içtenliği beni ozamanlar duygulandırmıştı. Çünkü bir gün bende sevdiğim adam için sevdiğim şehrimi bırakıcağımı biliyordum. Ama bıraktığım zaman daha çok anladım seni. O zaman daha çok okudum yazılarını ve her zaman içimde yaşadığım duygularımı senin gibi dışa vurmaya karar verdim. Bilmediğin ve senden olmayan insanlarla dolu şehirde belki biraz yalnızlığıma iyi gelir diye. Başladım bu yolda yazmaya.. İyi geldi yazdıkça. Daha çok yeniyim ama bu yola çıkmamım en büyük sebebi sensin. Sen bilmeden çok şey oldun bir çok kişiye. Hep mutlu ol Sergül Kato. İçtenliğin ve yazıların bitmesin. Belki bir gün sende bana komşu gelirsin(bloguma) :)

    YanıtlaSil
  85. Serrose deyince aklıma zebra sarasa ve masking tape gelir kitapları zaten söylemeye gerek yok

    YanıtlaSil
  86. Serrose deyince aklıma, bir yıldan daha fazla önce "bölünmüş hayatımı acaba bir yerinden yakalayabilir miyim?" diye bakıp "sonra" ne olacak? Dediğim anda tesadüfen açtığım Youtube kanalında "sonrasında" diyen önce Günseli Kato'nun kızı sandığım ve şu an Efsun'un annesi olan, günlerce tüm sıkıntılarımı ona "Aslında ne biliyor musun Sergül" diyerek anlattığım ve "blog benim yalnızlığımı aldı" demesi sayesinde bir de blog açtığım sırdaşım geliyor.. Çekilişe katılmak istememin de tek sebebi o tatlı arkadaşımdan bir hatıra olması.. Herkese bol şans dilerim. Seninle tanışmak, arkadaş olmak ve bir de yeğen sahibi olmak inanılmaz güzel! Yaklaşık bir yıl belki daha uzun zamandır blogunu takip ediyorum. Niye yıllara Sergül... Nice uzun ve mutlu yıllara..

    YanıtlaSil
  87. Benim Serrose ile karşılaşmam Youtube sayesinde oldu. 2-3 sene önceydi bu karşılaşma ve ilk Vlogger olarak seni tanıdım^^ Öyle sevmiştim ki bu Serrose'yi, delice tüm videolarını izliyordum. Haliyle ailem, en yakın arkadaşım fark etti. Kimi zaman annemle kimi zamanda babamla izledik videolarını. Sonra bu bağımlılığımı en yakın arkadaşımada bulaştırdım. Bence bu bağımlılık, dünya üzerindeki en mükemmel bağımlılık. Videolarını beraber izliyor, beraber Japonya hayali kuruyorduk. Efsun doğduğunda sanki kardeşim doğmuş gibi sevindim, Efsun'a, Efsun'un o masum o içten gülüşüne ve Efsun'un süper derecede iyi ailesine (40BİN KERE MAŞALLAH) hayranız. Valla Sergül Abla yolun neresindesin bilmem ama bir gün bu yolda seninle karşılaşmayı çok isterim, yüzünün hep gülmesi dileğimle. Seni çooook seviyoruz, ailecek izliyoruz :D

    YanıtlaSil
  88. Ve Serrose diyince benim aklıma; onigiri, japon balığı ve renk renk bantlar geliyor^^

    YanıtlaSil
  89. Serrose deyince; tabiki hediye verdigi Fossil, sivri dili, kitaplari ve hayrani oldugum bir kadin geliyor aklima!!

    YanıtlaSil
  90. Ben bundan üç yıl önce falandı heralde bir gün arkadaşımın tabletinde youtube den birşeyler bakacağız. Videoyu arıyorum tabi arkadaşım 'geçmişe gir ben dün akşam izledim' dedi öyle bakarken geçmiş videolarda sizin bir videonuza rastladım hatta çantamda ne var videosuydu kedili bir çantamız vardı galiba. Neyse☺️ ben öyle izlerken arkadaşım ne izliyorsun diye sorunca sizin videonuzu gösterdim ve 'geçen gün izlemişsin ya' dedim. Ve arkadaşım videonuzu izlemediğini söyledi. Biz hala daha videonuzu lim izlemiş biz nasıl rastlamışız düşünüyoruz ama iyiki de rastlamışız ve sizi bir yerlerden tanımışız. Üç yıldır arkadaşımda bende hem japonyada günlük hayat hem de sergül kato kanalınızı takip ediyoruz. İnstagram twitter ve bloğunuz da var tabi😃 her akşam kanala yeni bir video eklenmiş mi diye bakmadan uyuyamam mesela. Bağımlılık oldu😊 tabi beni çeken en büyük etken farklı bir kültürdeki yaşayışı yansıtmanız. Sizi takip ettiğimden beri Japonya gitme aşkım yok desem yalan olur. Bu yüzden annem sizden şikayetçi(onu da alıştırdım videolarınıza😉) ve serrose deyince kalemler,farklı tatlar kitkat😃 benim için en önemlisi cesur kadın..

    YanıtlaSil
  91. Merhaba Sergül abla seninle yollarımız ilk olarak cantamda ne var videolarında kesişti !! Cantamada ne var video o kadar guzeldiki defalarca izledim nasilsa bir cantamda ne var videonla sıkı bır takiopcin oldumm bu harika biseyyyy !!! Aytica tum videolarin cokk guzel Ama bir de Japonya' yi gezme videolarina bayiliyorum diger ulkelere nazaran japonyayi cooook merka ediyorum buyyuyunce gezmek istedigim ulkelerin biri de kesinlikle Japonya olucakkkkk !! Eeee Yolun neresinde miyiz tabiki yolun daha başındayız Nice niceee 7. Yillarrimiza İnşallah,. Seni çooook seviyorumm tüm videoların , emeklerin ve tavsiyelein icin,
    Teşekkurler Sergül Abla ♥♥

    YanıtlaSil
  92. Merhaba Sergül abla seninle yollarımız ilk olarak cantamda ne var videolarında kesişti !! Cantamada ne var video o kadar guzeldiki defalarca izledim nasilsa bir cantamda ne var videonla sıkı bır takiopcin oldumm bu harika biseyyyy !!! Aytica tum videolarin cokk guzel Ama bir de Japonya' yi gezme videolarina bayiliyorum diger ulkelere nazaran japonyayi cooook merka ediyorum buyyuyunce gezmek istedigim ulkelerin biri de kesinlikle Japonya olucakkkkk !! Eeee Yolun neresinde miyiz tabiki yolun daha başındayız Nice niceee 7. Yillarrimiza İnşallah,. Seni çooook seviyorumm tüm videoların , emeklerin ve tavsiyelein icin,
    Teşekkurler Sergül Abla ♥♥

    YanıtlaSil
  93. Neyi anlatsam, nereden başlasam? Aslında hediyeden ziyade uzun zamandan beri aklımda olan samimi bir yazı olacak bu. Bu yazıyı sana gönderilmiş bir mektup gibi düşünmeni isterim. Çünkü mektuplar biraz daha içtendir, birebirdir. Şöyle bir bakıyorum da, Serrose deyince aklıma gelenler... Kitap, kırtasiye, Yoshi eniştenin yaptığı yemekler, Efsun, Tiramisu, Karamel, Neo, anne, anneanane, Söke, İzmir, Suuupper Lemon :) ve daha bir sürü bir sürü şey. Yolumuz nasıl kesişti? Aşağı yukarı 1,5 - 2 sene önceydi. Youtube kanalından sonra da blogdan haberim olmuştu. Duygusal ve düşünsel yönden de ortak bir paydada birleşebildiğim için, bir kere başladıktan sonra ne videoları izlemeyi bırakabildim ne de blogdaki yazıları okumayı. Bazen kitapçıda Sergül geçenlerde bir kitap ismi söylemişti. Neydi adı? Varsa bir bakayım dediğim anlar. Japonya'daki günlük hayatla ilgili senden öğrendiğim, dikkatimi çeken şeyleri arkadaş ortamında paylaştığım günler. Ailene ve sevdiklerine karşı özlemin, kimi zaman bitmeyen neşen, samimiyetin, bir şeyleri merak edip peşinden gidişin... Tüm bunların, varlığı şuradaki yazıdan ibaret olsa da benim ve benim gibi bir çok kişinin yol arkadaşın olmasına sebep olduğunu biliyorum. Japonya'dasın Türkiye'desin fark etmiyor. Yüz yüze görüşüp bir arada bulunmasak bile bir kaç bin insanın hayatına dokunmuşluğun var. Şu an istediğim tek şey, sevincinin ve neşenin bol olduğu ve özellikle de sevdiklerinin yanında olduğu, nice güzellikleri yaşayabildiğin ve yazıya dökebildiğin günlerin, tıpkı bugün ki gibi bir heyecanla, daha çok uzun yıllar devam etmesi. Sevgiler Serrose...

    YanıtlaSil
  94. Merhaba Sergül Ablacım:) Seninle tanışmamız aslına bakarsan kardeşime dayanıyor.Bizde sizin gibi 3 kız kardeşiz ve en küçük kardeşimin Japonya ve Güney Kore'ye inanılmaz derece de sempatisi var.İnternetin nimetlerinden faydalanarak Japonya'yı ve Güney Koreyi araştıra araştıra bir hal oldu:) Birgün oturmuş ve sizin Yoshi'ye Türk şarkılarını dinletme videonuzu izliyordu.Baktık kendi kendine gülüyor,neye gülüyor diye yanaşınca sizi keşfettiğini farkettim:D Oturduk,3 kardeş sizin o videonuzu izlemeye başladık.O zamandan beri de sonu gelmedi maşallah:D O video ile başladık,abur cubur videolarına geldik,ordan gezi videoları,Japonya'da Günlük Hayat derkeen,sizi kendimize çoook yakın hissetmeye başladık.Sonra bir baktık size bir yol arkadaşı daha geliyormuuş.Eeee size gelen yol arkadaşı bizimde yol arkadaşımız demek;) Heyecan ile beklemeye koyulduk Efsunumuzun gelişini... Sen doğum yaptığın sırada ben farklı bir şehirdeydim.Efsun'un doğduğunu öğrenir öğrenmez,kardeşimi aradım,hemen Efsunun fotoğrafını gönderdim falan ne kadar benimsemişiz sizi:D Her canımız sıkıldığında,ruhumuza huzur veren videolarınızı izlyoruz,blog yazılarınızı okuyoruz.Sizin hakkınızda(sizin imkan tanıdığınız müddetçe) o kadar çok şey biliyormuşuz gibi geliyor ki,sanki beraberce yaşıyoruz bu hayatı:) <3 Bu blog sayesinde bizde bir abla daha kazandık diyebiliriz,sizi çoook seviyoruz.Kalbinizden geçen tüm güzellikler,iyilikler hayatınız boyunca sizinle olsun,inşallah birgün yüz yüze tanışma fırsatına erişiriz Sergün Ablacım:) Kendin olmaya ve bu muhteşem hayat yolunda başarılar hep seninle olsun.Sevgiyle kalın :) <3

    YanıtlaSil
  95. merhaba sergül abla seni uzun zamandır izliyorum çoğu videona baktım :)) banim seninle tanışma hikayem biraz farklı tabi herkes gibi ben seni izledikten japonca öğrenmeye başladım merakıma :)) verdiğin fikirleri burada bakıyorum araştırıyorum bu beni mutlu ediyor sayende fikirlerim gelişiyor esun çok şamslı senin gibi bir annesi var tabi yoshi abide umarım hep beraber olursunuz maşallah kardeşlenin anneni de seviyorum insan karşılık beklmeden sevgi duyuyor sizlerle her ne kadar tanışmasamda hissediyorum yada hayal ediyorum kiber ve nazik birisiniz biliyorum onca kişi arasından çok seviyorum diyerek farklılık yaratamam ama yeriiz bende çok ayrı umarım bu yorumumu görürsünüz istersen hediyeyi gönderme ama bana cevap veirsen çok mutlu olurum sdiğer arkadaşarım gibi bende heyecanla bekliyorum sizleri çok seviyorum öpüyorum efsunu da :)) 私たちはあなたを愛してます

    YanıtlaSil
  96. Merhaba sergül sizi ilk takip etmeye baslamam gece nobetlerinde oldu be hemsireyim ve japonya hayrani bir i.san olarak googleye ilk japon yazinca sizin adiniz cikiyordu bu sekilde basldim sizi takip etmeye yaklasik bir yil once serrose denilince ilk yengec cipsi ve karabiberli tavuklu sakiz geliyor 😊allah nasip ederse balayinda japonyaya gelmek istiyorum sizinle tanismak isterim esinizle ve cocugunuzla mutluluklar sevgiler semra

    YanıtlaSil
  97. Sergül ablacım öncelikle merhaba :) Seninle ilk tanışmam ablam sayesinde oldu. O seni izliyordu ve kıyıdan köşeden geçtiğim zaman bende bakıyordum. Ablama bu kim diye sorduğumda Sergül diye biri Japonla evli Japonyada yaşıyor dedi, blogunu ve amacını anlattı. İlgimi baya çekmişti. Bundan sonra youtube hesabındaki bütün videoları baştan sona 2 gün boyunca izlemiştim. Ablamdan daha sıkı bir takipçi olup çıktım doğrusu. Sürekli video yüklemiş misin diye bakar oldum ve genelinde ilk izleyenler arasına girdim. Senin sayende bir çok bilgiyede sahip oldum :)

    YanıtlaSil
  98. Sergül ablacım seninle youtube sayesinde tanıştım orda bilgi kutunda buranın adresi vardı ve bagımlısı olup nerdeyse tüm yazılarını okudum aynı zamanda tüm videolarını beni en çok çeken samimi ve içten olman düşüncelerimizin uyuşması.Anasınıfı ögretmenligi okudugum için bu yüzden midir kırtasiye ürünlerine ayrı bir meraklı olmam en sevdigim yazıların ve videoların bu konuda zaten bizimle her alışverişini paylaşıyosun çok teşekkürler :) Serrose diyince aklıma kırtasiye ürünleri,farklılık,samimiyet,içtenlik,ve en önemlisi abla bizi sakın bırakma biz senin her ne olursa olsun hep arkandayız :D

    YanıtlaSil
  99. Sergül ablacım seninle youtube sayesinde tanıştım orda bilgi kutunda buranın adresi vardı ve bagımlısı olup nerdeyse tüm yazılarını okudum aynı zamanda tüm videolarını beni en çok çeken samimi ve içten olman düşüncelerimizin uyuşması.Anasınıfı ögretmenligi okudugum için bu yüzden midir kırtasiye ürünlerine ayrı bir meraklı olmam en sevdigim yazıların ve videoların bu konuda zaten bizimle her alışverişini paylaşıyosun çok teşekkürler :) Serrose diyince aklıma kırtasiye ürünleri,farklılık,samimiyet,içtenlik,ve en önemlisi abla bizi sakın bırakma biz senin her ne olursa olsun hep arkandayız :D

    YanıtlaSil
  100. japonca öğreniyordum ve japonyayı çok merak ediyordum sonra youtube videolarında gezerken şeker mi şeker birine rastladım ve tam hayalimdeki youtuberdı,bir gün boyunca oturdum bütün videolarını büyük bir zevkle izledim;kendimden parçalar buldum.kırtasiye eşyalarını çok seven biri olarak kılavuz edindim.kendini tanıttığı-soru/cevap videolarını izleyince çok çok çok daha sevdim;karakterine hayran oldum,iyi ki bulmuşum bu güzel insanı dedim.işte benim sizi bulma hikayem bu,iyi ki tanımışım iyi ki ^_* var olduğunuz sürece de sıkı bir takipçinizim *__*

    sergül kato deyince aklıma gelenler: rengarenk kırtasiye ürünleri,japon yemekleri,fossil (:DD),yoshi ve efsun-chan ;),ayakları yere basan karakterli ve komik bir bayan :DDd

    7. yılın kutlu olsun ablacım :)

    çantayı anneme vermek istiyorum ya da odamın bir köşesinde saklayacağım :D

    YanıtlaSil
  101. Aslında Serrose diyince aklıma gelenler değilde, Fossil, masking tape, Japonya, Okan Bayülgen, zebra sarasa, bunları görünce duyunca aklıma Serrose geliyor :)

    YanıtlaSil
  102. Merhaba Sergül abla 2 defadır yazı yazıyorum.Ama yazılarımı ya yanlışlıkla siliyorum.Ya da sana gönderiyorum.Bilmiyorum ama şimdi tekrar en baştan yazacağım.Merhaba Sergül abla ben Aslinur.17 yaşındayım.Senin ile yolumun keşişmesi geçen yaz gerçekleşti.Ben youtube de japonya hakkında video ararken senin videolarını gördün m.Hatta açtığım ilk video da sen yoshi abiyi tanıtıyordun.Sonra sayfana girdim.Tam da aradığım tarzda videolar hazırlamıştın.Sonra bir tanesine gireyim derken zamanla hepsini izledim.Sen videolarinda japonya'nın kültürünü, yemeklerini,toplumunu tanıttığın için izlemesi daha zevkli oluyor.Neyse ben senin videolarini izlerken aynı zaman da anneme ayrıca diğer arkadaşlarıma da senden bahsettim.Anne dedim japonya da Sergül abla var dedim.Japonya hakkında videolar hazırlıyor.Oranın genel de herşeyini tanıtmaya çalışıyor.Sonra bi baktım annem de izlemeye başlamış.Sonra da arkadaşlarıma söyledim,anlattım.Onlar da şimdi senin videolarını izliyor.Yani kısacası Sergül abla her yaştan insana hitap eden çok muhteşem videolar hazırlıyorsun.İyi ki geçen yılın yaz ayların da senin videolarini görmüştüm.İyi ki az da olsa seni tanımışım.İyi ki Japonya da az da olsa tanıdığımız bir Sergül ablamiz var diyebiliyoruz

    Şimdi ise Sergül deyince aklıma ne geldiğini söyleyeceğim.
    Sergül deyince aklıma;
    1)sevgili eşi yoshi abi ile tatma videoları
    2)O çok mu çok şeker kızı Efsun
    3)O birbirinden güzel fossil çantaları
    4)Japonya da ki gezi videoları
    5)Kozmetik ürünleri
    6)Yemek videolari
    7)Market alışverişi
    8)Neru neru nerune geliyor.
    Aslında bunlar dışında daha bir çok şey geliyor.Ama burada noktalamak istiyorum.Seni çokkkkk seviyoruz Sergül ablaaaaaaaaa 😘😘😘😘😘😘😘😘

    YanıtlaSil
  103. Sevgili Sergül abla, ben de senin gibi (muhtemelen senin kadar olmasa da) Okan Bayülgen'i severek izleyen birisiyim. Okan Bayülgen'e canlı telefon bağlantısı yaptığın gün seni dinledim. İlgimi çekmişti bir Türk'ün Japonya'dan bağlantı kurması. Daha sonra bir programında Okan senin bloğundan bahsetti. Haliyle direkt soluğu bloğunda aldım. O gün bugündür seni çok keyif alarak takip ediyorum. Zaten seni takip eden hemen herkes için aileden birisi, kedili, Efsun'lu, Yoshi'li Sergül'sün. Annen, ablan, kardeşin, anneannen, kayınvaliden, kayınpederin, görümcen, yeğenin, dostların.. Hepsi bizim de yakınımız haline geldiler içimizde. Çünkü sen samimiyetini kilometreler ötesine taşıyabilen, hitabeti kuvvetli, dünya tatlısı bir insansın. Bir şekilde seviyorum seni ben Sergül abla. Tanımasam da seviyorum, hobilerin zaten ilgi alanım, fikirlerini de takdir ediyorum. Seni gerçekten sen olarak seviyor seven. Evet senin tüm yaşadıklarını bilmiyoruz ve bilmemeliyiz de. Sen yazarak buraya özünü taşıyorsun, kabuğu zaten kimi ilgilendirir. :) Çok çok mutlu ve huzurlu ol inşallah Sergül abla. Bak bugün ve birçok gün ne çok insanın dualarındasın, ne çok tanımadığın kişi seni içine almış, benimsemiş. Kendi adına istediğin yerdesin sanırım. Daha iyilerine, daha güzel günler görmen dileğiyle. :*

    YanıtlaSil
  104. Ehh, Serrose deyince aklıma çok fazla şey geliyor haliyle :) Ailen (kedicikleri burdan çıkarmıyorum), dostaların, kırtasiye aşkın, Fossil, yaşadığın sakin sokaklar ve daha niceleri. Serrose deyince aklıma gülümseyen bir yüz ve çevresindeki o mutlu, huzurlu aura geliyor sanırım. Neşen daim olsun!

    Not: Kedileri ne zaman yiyorsunuz? :D

    YanıtlaSil
  105. Sergül ablacığım beni tanıyosundur belki ve seni ne kadar sevdiğimi... Serrose deyince aklıma herşeyim geliyor...,, evet evet herşeyim, ablam geliyor onu örnek aldığım,, yol arkadaşım geliyor bizi videolarıyla yol arkadaşı yapan,, doğallık geliyor, masumluk geliyor....
    Herkese başarılar
    Umarın kazanırım ve sergül abla gibi sevdiklerime iletirim......

    YanıtlaSil
  106. Lise yıllarımdan beri dünya üzerinde en merak ettiğim ülke Japonya. Gelişmiş bir teknolojiye ve düzene sahip olmaları beni her zaman şaşırtmıştır. Kimilerine göre normal bir durum olsa da bence bir ada ülkesi olarak kısıtlı imkanlarla bunu başarabilmeleri hayranlık uyandırıcı. İşte bu sebepten dolayı gezmek, görmek istediğim ülkelerin başında geliyor. Çocukça ya da ergence :D bir hayranlıktan öte sadece meraktan ibaret bir ilgi benimkisi.
    Bu nedenle zaman zaman internette araştırmalar yapar fotoğraflarda gezinirim. Yine bir gece (04 Nisan 2012) internette dolanırken beğendiğim bir fotoğraf ile (Fuji Dağı) yolum bu bloga düştü. Saatlerde bilgisayar başında resimlere baktım, yazıları okudum. O gece blogda yer alan ne kadar yazı varsa kelimesi kelimesine hafızama kazımıştım. Hatta son yazıyı da bitirdiğimde bir mail attım. Sorular sordum ve gayet samimi, tatmin edici cevaplar aldım.
    İnandığım bu samimiyet ve içtenlik sebebiyle hala blogdayım :)

    YanıtlaSil
  107. Benim seninle ilk tanışmam japon Türk Ayranı denerse videosuydu. Çok beğenmiştim daha sonra diğer videolarını izlemeye başladım anneanneni görünce aklıma benim babaannem ve anneannem geldi dedimki inşallah hepsi uzun ömürlü olur dedim. Daha sonra Efsun doğdu videoları izlerken annem ve babaannemede gostereyim dedim onlar da çok sıcak kanlı ve iyi biri olduğunu öğrenmiş oldular yeni birşeyler öğrendiğim zaman artık hemen bizimkilere söylüyorum ve onlarda öğrenmiş oluyorlar hahah
    Ama artık en büyük korkum "ya babaannem ve dedemle Koreye veya Japonyaya gidemezsem" oluyor sonuçta zaman durmadan ilerliyor ve biz biraz daha yaşlanıyoruz onlara okumak istediğim ülkeyi geldiğim yerleri göstermek istiyorum ve bunun 2 yıl içinde olmasını istiyorum. Allah sevdiklerimizi korusun...

    YanıtlaSil
  108. Düğünüm olacaktı, her genç kız gb bnde beyaz eşya avındaydım. Bulaşık makinelerine bakıyordum ve youtube'da japonyadaki bulaşık makineleri nasıl videonu buldum. Ondan sonra tabiki türkiye'deki bulaşık makinelerine şükrederek araştırmayı bıraktım. Ama sni bırakamadım, önce bloğunu okudum sonra hızla YouTube videolarını tükettim. Daha sonra hamile kaldın çok sevindim ve unutamadığım hamileyken anneni havaalanında beklemendi bnde snnle beraber heyecanlandım, Sonunda birbirinize sarıldığınızda ağladım. Allah sana eşine ve biricik efsun'umuza huzur ve mutluluk dolu uzun ömürler versin. Sen de bnm yol arkadaşım oldun çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  109. Serrose deyiince aklıma Japonya,kitap,kırtasiye ve EFSUN'la renklenen çekirdek bir aile geliyor....arkadaşımın kızısın ve iyiki tanıdım seni....Fossil denince de aklıma Sergül geliyor....onun sayesinde tanıdım çünkü bu markayı...yalan yok....öperim sizi kocamanından.....:)

    YanıtlaSil
  110. Benim serrose maceram Japonya'da gezilecek yerler ile ilgili bir araştırma yaparken başladi. Sayfa sayfa gezerkeb yolum bloga düştü. Önüme çıkan gezi yazısını okumaya başladım. Okurken kendi kendime bu üslup okuyan , yazarken gezdiği yerleri tekrar gezen , gezerken gerçekten "gören" ,hisseden birine ait... define bulmuş gibi sevindim kendimi blogtaki tüm yazıları okurken buldum. Gün geçtikçe Serrose'u tanıdım . Onunla gezdim , onunla okudum youtube kanalından izledim meğer ne çok ihtiyacım varmış onun gibi birinin fikirkerine... Gelelim Serrose deyince aklıma neLER geldiğine :)
    ●Okuma aşkı , kitap kokusu deyince aklıma Serrose gelir :)
    ●Japonya'da bir Türk deyince aklıma "Sergül Kato" gelir :)
    ●Minik, tatlı, bebek kokulu bir aile diyince aklıma Sereose , eşi Yoshi ve Miniminnacık kızları Efsun gelir :)

    YanıtlaSil
  111. Serrose denince akla Kuşadası Japonya trafiği tatlı aileniz fosil alışverişleriniz japon mutfağı Okan Bayülgen kitaplar ressamlar ve özellikle anneanne geliyor. Bu konuda biraz hassasım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  112. Serrose deyince benim aklıma mesafeler her ne kadar uzakta olsa ailemden biri olarak gördüğüm, sevgi dolu, neşeli ve neşelendiren çooooooook sevdiğim canım ablam geliyor. Sayesinde Zebra Sarasa kalemlerden aldım ve bayıldım. Sayesinde Supernatural'a başladım hayatımın dizisi oldu. Anlayacağınız Serrose ablam eğer bir şey öneriyorsa hemen deneyin çünkü pişman olmazsınız. 3 senedir blogdan ve youtubedan takip ediyorum ve şu ana kadar önerdiği hiçbir şeyi alıp da pişman olmadım. Canım ablam umarım seninle bir gün yüz yüze tanışma fırsatımız olur. Seni çoook seviyorum. Umarım hayatın boyunca Efsunlu, Yoshili, sevdiğin tüm insanlarla beraber, sağlıklı ve huzurlu yaşarsın.
    Sevgilerimle...
    Ninü

    YanıtlaSil
  113. Serrose deyince benim aklıma mesafeler her ne kadar uzakta olsa ailemden biri olarak gördüğüm, sevgi dolu, neşeli ve neşelendiren çooooooook sevdiğim canım ablam geliyor. Sayesinde Zebra Sarasa kalemlerden aldım ve bayıldım. Sayesinde Supernatural'a başladım hayatımın dizisi oldu. Anlayacağınız Serrose ablam eğer bir şey öneriyorsa hemen deneyin çünkü pişman olmazsınız. 3 senedir blogdan ve youtubedan takip ediyorum ve şu ana kadar önerdiği hiçbir şeyi alıp da pişman olmadım. Canım ablam umarım seninle bir gün yüz yüze tanışma fırsatımız olur. Seni çoook seviyorum. Umarım hayatın boyunca Efsunlu, Yoshili, sevdiğin tüm insanlarla beraber, sağlıklı ve huzurlu yaşarsın.
    Sevgilerimle...
    Ninü

    YanıtlaSil
  114. Hayat bazı insanların yolunu bir yerde illaki kesiştirir derler...Benim sergül abla ile yolum bir video sayesinde kesişti.Bu videoda sergül abla lip balmlarını tanıtıyordu.Aslında başlarda onun 19-20 yaşlarında olduğunu düşünmüştüm.Sonra Japonya'dayım filan deyince ilgimi çekti diğer videolarını da izleyince evli olduğunu gördüm.(Gerçekten çok genç gösteriyorsun :) ) Sergül abla ile birçok
    ortak noktamız var aslında...(Ben de kitap okumayı çokk seviyorum,farklı kültürleree ilgi duyuyorum,öğretmenlik okuyorum-meslektaş olacağız inşallah,senin sayende kırtasiye malzemelerini daha çok sevmeye başladımm...) Serrose deyince aklıma güzeller güzeli Efsun,Japon eniştemiz Yoshi abi ,masking tape, zebra sarasa kalemlerr ,lamy kalemlerr veee samimiyet...)Daha paylaşacak çokk düşüncem olmasına rağmen şimdilik bu kadarrr...Sergül Ablama sevgilerlee...

    YanıtlaSil
  115. Aslında beni sizinle tanıştıran ablanızın blogu oldu. Sermoon'un blogunu gezerken sizden bahsettiğini görüp geliverdim hemen. İyi ki gelmişim. Birçok kez eğlendim, üzüldüm, mutlu oldum güzel haberlerle. Aslında başlangıç noktam "Japonya" olmasına rağmen artık uzayda bile olsanız, sizi siz olduğunuz için takip edeceğim hep. Bizimle güzel haberlerinizi, anılarınızı, üzüldüklerinizi, bildiklerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Not: Çanta bahaneydi aslında bunları anlatmak için. Ama olur da kazanırsam ablam veya anneme hediye edeceğim.
    Not2: Serrose denince aklıma ne geliyor sorusuna cevabım cidden çok uzun olurdu. Blog'un ve youtube'un sıkı takipçisiyim ve hafızama güvendiğimi düşünürsek yaz yaz bitmezdi sanırım. Ama 3 kelime sınırım olsa: Aile (Türkiyedeki ve Japonyadaki sevdikleriniz, kediler ve neo) kitap ve alışveriş geliyor.

    YanıtlaSil
  116. seni ilk you tube keşfettim hem videolarını hem blogunu takip etmeye başladım serosse diyince aklıma kırtasiye japonya geliyor senin sayende fossil cantalara takmış bulunmaktayım türkiyede varmı yokmu bilmiyorum ama ne internette nede gittiğim magzalarda hiç denk gelemedim maalesef inş benim olur senin zevklerine inanılmaz bayılıyorum çanta konusunda aynı zevklere sahibiz :) seni çok seviyorum umarım kızınız efsunla eşin yoshı yle bir ömür mutlu olursunuz

    YanıtlaSil
  117. Serrose deyince aklıma eğlenceli videoların geliyor abla.Bu arada Efsun da çok tatlı <3 Allah analı babalı büyütsün inşallah.Seninle yolum Youtube'da kesişti.Bir videonu açtım orada eşinle cips yiyordun.Değişik tatlar videolarını izlemeye başladım.Bir de anneannendi sanırım onunla eğlenceli oyununuz vardı.Bu aralar kota sorunum yüzünden video izleyemiyorum.Özledim açıkçası :)

    YanıtlaSil
  118. Ne zaman senin videonu izlesem annem gelip kimle konusuyorsun diyor.sesimiz cok benziyormus.insallah bir gun karsilikli konusma firsatimiz olur .serrose deyince aklima tabiyki kitaplar kalemler masking tapeler geliyor :)

    YanıtlaSil
  119. Serrose ile kesişmem youtube sayesinde oldu. 2 yıl önce Fransa'da erasmusta odada gezi planları sırasında 'Gezi Defterlerim' videosuna rastladım. Videolar arası geçişler derken bloga ışınlanmış buldum kendimi. Yazılar o kadar içtendi ki kaç saat okudum bilmiyorum. Arkadaşımın hadi yemek yiyelim diye beni aradığında acıktığımı ve havanın karardığını fark ettim :D Yemek esnasında da bak böyle bir blog buldum diyerek arkadaşımı bezdirdim. O gün bugündür hep takip ederim videolarınızı ve yazılarınızı.. 7. yılınız kutlu olsun!.. Hep böyle samimi kalın :) Efsun ve Yoshi ile çok güzel yıllar dilerim. Serrose deyince aklıma bol bol kitap, kırtasiye ürünleri özellikle masking tape, zebra sarasa, fossil saatler(hemen kendime de aldım) geliyor :) sevgiler.. Efsun'a bol öpücükler :)

    YanıtlaSil
  120. sergül abla ben japonyaya çok meraklıydım çeşitli vlog kanallarına baktım fakat hiçbiri senin kadar iyi değillerdi birgün internetde senin videolarını gördüm iykide görmüşüm sen çok içten çok samimisin işte benimde bir youtuber ve blogerdan istediğim şey işte buydu gereksenin gerek ise yoşinin hareketleri beni çok mutlu ediyordu seninle gülüp seninle üzülmek bana iyi bir arkadaş kazandırmıştı ve çekilişi kazanırsam senden gelecek bir hediye beni çok mutlu edecektir seni çok seviyorum efsunu yerimize öp :D

    YanıtlaSil
  121. SEROSSE denince aklıma astım ilaçları zebra sarasa kitap not defteri ve masking tape geliyo bu arada winnie the pooh u unutmayalım :D

    YanıtlaSil
  122. 7. Blog yılın kutlu olsun Sergülcüm. Hayırlısıyla daha nice yıllarımız olsun inş. Geçen gün bu soruyu (seni nasıl keşfettiğimi) ben de kendime sormuştum. Şimdi burada okuyunca tevafuk oldu. Tam olarak nerden gördüğümü hatırlamıyorum. Hatırladığım şey o an enerjinden etkilendiğim ve benim de buna ihtiyacımın olduğu. İnanır mısın ne zaman enerjim düşse açıp videolarini seyrediyorum. Misal önceki iki gün yaklaşık iftar sonrasından sahur bitimine kadar sayısız videonu izledim :) Ses çıkarmasam da izledim. Zira enerjiye ihtiyacım vardı ve o an aklıma direkt videoların geliyor :) Ben kendi adıma yollarımız kesiştiği için mutluyum. İyi ki varsın güzel yürekli kız. Seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  123. Seni ilk youtube videolarınla tanıdım. Sonra bağımlısı oldum. İlk keşfettiğimde bi gecede tüm videolarını oturup izlediğimi biliyorum. Sonra bloğunu keşfettim ve aslında nasıl derin biri olduğunu anladım. Senin sayesende japonyayı da tanıdım. Artık sohbetlerimin arasında da japonyada da böyleymiş diyebiliyorum. Yol arkadaşlığı çok farklı bişey gözümüzün önünde çocuğun oldu hayatını paylaştın, bizde sende kendimizden bişeyler bulduk. İşallah bu yol arkadaşlığı hep devam eder. Serrose diyince aklıma masking tape, kırtasiye ve alışveriş videoları geliyor :)

    YanıtlaSil
  124. Seni ilk youtube videolarınla tanıdım. Sonra bağımlısı oldum. İlk keşfettiğimde bi gecede tüm videolarını oturup izlediğimi biliyorum. Sonra bloğunu keşfettim ve aslında nasıl derin biri olduğunu anladım. Senin sayesende japonyayı da tanıdım. Artık sohbetlerimin arasında da japonyada da böyleymiş diyebiliyorum. Yol arkadaşlığı çok farklı bişey gözümüzün önünde çocuğun oldu hayatını paylaştın, bizde sende kendimizden bişeyler bulduk. İşallah bu yol arkadaşlığı hep devam eder. Serrose diyince aklıma masking tape, kırtasiye ve alışveriş videoları geliyor :)

    YanıtlaSil
  125. Serrose deyince aklıma kesinlikle kırtasiye geliyor. Kitap videolarını çok seviyorum sayende eskiye oranla daha çok kitap okuyorum:). http://voyagetr.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  126. Japonya'da olduğumuz süre içinde nerelere gidilir, neler yapılır diye araştırma yaparken buldum seni.. Sonra kayboldum blogun içinde.. Okudukça okudum.. O gün bu gündür devam ediyorum 🎈❤️

    YanıtlaSil
  127. 7 senedir yol arkadaşın değilim ama 3 senede ailemden biri gibi oldun oturup evde senin hakkında sohbet ediyorum annemler ile :D gerçekten örnek alınacak kişiliğini bize sunduğun için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  128. Sergul abla seninle yollarimiz japonya da gunluk hayat videolarini izlerken kesisti daha sonra diger videolarini da izlemeye basladim o kadar guzel seyler kattinki hayatima anlatamam sana seni kendime cok yakin buluyorum bircok konuda mesela kirtasiye ve kitap aski ve winnie the pooh hayranligi konusunda kuculukten beri kalem almaya bayilirim kirtasiyeleri cok ama cok severim

    YanıtlaSil
  129. Gercekten seni cok ama cok seviyorum iyiki varsin seni iki konudq tebrik etmek istiyorum canim ablam birincisi vu kadar uzun suredir japonya da olmana ragmen turkcen hic bozulmamis ikincisi ise askin icin her seyini birakip kac km uzaga gitmen bu ikisi beni cok etkiliyor ozellikle japonyaya gitmen ne kadar cesaretlisin sen sergul abla senin bu cesaretin beni o kadar etkiledi ki ben de hoslandigim cocuga karsi buyuk cesaret ornekleri gosterdim seni gordukten sonra ve etrafimdaketki insanlar bu cesaretimden dolayi benbeni cokccokca tebrik etti onlarda cesaret konusunda beni ornek aldaldi yani bir cesaret zincir olusturdun ablacim

    YanıtlaSil
  130. Senden sonra bircok yuotuberla tanistim hic biri senin kadar beni etkilemedi senin hamile oldugunu arkadasima soyledigimde oyle bir sevindikki dersin ortasinda herkes bize garip garip bakti bu arada efsun sebin gibi bi annesi cesaret ve dayaniklilik buyuk bir sasabsabır ornegi bi annesi oldugu icin cok sansli

    YanıtlaSil
  131. merhaba sergül seninle yolum facede dolaşırken kesişti soy ismin çekmişti dikkatimi yurtdışına küçükken gidip ailesiyle yerleşen yada yurtdışında doğmuş olabileceğini düşündüm araştırdım fotolara,yorumlara baktım okudum sonra blogunu fark ettim burayı okudum okudukça kendimden birşeyler buldum bazı yerlerinde çok güldüm mutlu oldum senin sizin yanınızdaymışım gibi bazı yerlerde ağladım çünkü öyle şeyler buluyodum ki sanki kendi değilde benim üzüntümü,kederimi,acılarımı paylaşmışsın gibi oluyordu.blogunda okuduğum yerleri not aldım gezdiyin gördüyün çekip yayınladığın fotolardan esinlenip bende facemde yayınladım mesela kitaplarım kahvem kulaklığım yada gittiğin manzaraları güzel olan yerler gibi.biliyormusun sergül mutsuz olduğum zamanlarda açar videolarını izlerim blogunu okurum çok şey çıkarırım bunlardan mesela aşk uğruna dünyanın öbür ucuna gitmek en çok sevdiklerini geride bırakmak gibi hani diyorum hani benimde başıma gelse yaşayan birini biliyorum ALLAH bir şekilde mükafatlandırıyor insanları bazı şeyleri kazandığında bazı şeyleri kaybetmek demeyimde biraz uzağında kılıyor bende başak burcuyum anne kardeş denildiyinde yüreğim sızlıyor onları kaybetme korkusu onlara birşey olma korkusu sarıyor içimi bizde 3kız kardeşiz ablamla ilişkim senle serayla olan ilişkin gibi ama biz henüz ayrı düşmedik ama mesela başka şehirde gittiyimizde biraz ayrı kalınca ne vakit birşey alsam ablamada alayım diyorum yada annemede onlar için ailem için hayatımda,yüreğimde bazen olmasada cüzdanımda her zaman baş köşede yerleri var.şuan hayatımda yalnızım başımdan kötü bir ilişki geçti mesela senin geçen Soru&Cevap Part 2: Baba - Aşk Acısı ve Efsun'la İlk An videonu seyrettim sonra kendi kendime düşündüm ama ciddi ciddi kafamı yordum herkes gibi sergülde yaşadı aşk acısını canı yandı ama bak ALLAHa nerede kiminle ve şuanda nasıl nede güzel mükafatlandırıyor insanları rabbim sonra benimde babam yok vefat etti ama senin baban hayattayken yaşarken yok yani bir tarafından eksiklik duyduğun sana acı veren şeyleri yaşatırken rabbim bir taraftanda İnsanlar arasında mucize dediğimiz olayları,hayatının engüzel süprizlerini yaşatıyor sana .Kimbilir diyorum kimbilir rabbim bir gün benide mutlu kılar umudum dahada artıyor seni görüp sende bir çok şeyi yaşadıkça.Bilen tabiki bilir bunların mucize deyilde birinin yaptığını,çünkü herşey öylesine güzel
    planlanıp uygulanmış gibi olur ki,hani o an şaşkınlık içinde Allahım inanamıyorum derizya işte öyledir senin hayatında işte böyle bence sergül ben senden güç alıyorum sen sabrımı,inancımı,umudumu birkat daha artıranlardansın inan ailedensin artık seni bizde bilmeyen yok hatta çevremde bile adının geçtiyi yerlerde vidolarında,yazılarında geçiyor buna inan ve herşeye rağmen dünyada sen ve senin gibi iyi insanlar var diyorum mesafe gütmeden bahaneler üretmeden ve arkasına sığınmadan birileri için birşeyler yapabilen birisi iylik meleği iyi ki varsın.!Buna hep inanırım kul inançlıdır ve ümidini kaybetmez, elbetteki herşeyin en iyisini ve doğrusunu gören ve bilen Rabbi bir çıkar yol gösterecektir.Bunu bilen kullar en zor,en ümitsiz anlarında bile kesinlikle Allah'tan ümidi kesmezler.
    Zaten hepimizinde bildiği gibi bu dünya sınav dünyasıdır.Ama Allah'a inanarak ümitle sabredenler mutlaka sabrının ödülünü hem bu dünyada hemde ahirette alacaklardır.Senin içinde dileklerim budur sergül sana ailene mutlu,huzurlu,güzel bir ömür diliyorum hep derdim bir yerde bir fırsatım olsada sergüle içimi dökebilsem bir yerde birisi bunu çok istiyor bunu bilse okusa ne düşünür acaba der dururdum kendi kendime görüyormusun işte umut etmek böyle birşey ve bunu şuan yaşıyorum ve çok tşkler bu fırsatı bana ve diğer arkadaşlara sağladığın için.Dualarım sen ve ailenle Allah'a emanet olun...

    YanıtlaSil
  132. Youtube'da bir videonuza denk gelmiştik ablamla. Yoshi abiyle idi ve bir alışveriş videosuydu. İzlerken çok sevmiştik sizi. Sonra yalnız kalınca birer ikişer videolarınızı izlemeyi, blog yazılarınızı okumaya başladım. Benim kırtasiye merakım da burada başlıyor işte:) Artık kırtasiye alışverişi yaparken Sergül Abla'nın suçu diyorum :) Benim için bu blog çok önemli. İnternete bağlandığımda hep açar kontrol ederim Sergül Abla yazmış mı bir şeyler diye. Bir de bu yıl, Efsun'un doğumunu heyecanla beklediğimi hatırlıyorum. Gece uyumadan önce, bir de sabahın yedisinde kontrol ediyordum Efsun gelmiş mi diye :) Neyse, çok uzatmayayım. Ankaradan sevgiler.. <3

    YanıtlaSil
  133. Benim aklıma serrose diyince, "Ermiş" geliyor. Bu kitabı senin tavsiyen üzerine gidip almıştım ve benim hayatımın kitabı oldu diyebilirim... Bunun için de çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  134. Seninle yolumuz 2012 de Kore'de yaşayan Bahar Abla'nın bloğu sayesinde kesişti Sergül Abla. Onun bloğunda yanlış hatırlamıyorsam bir yorumunda görmüştüm seni ve iyi ki de görmüşüm :) O günden beri okuyorum seni ve neredeyse gerçek ablammışsın gibi hissediyorum :) İyiki varsın, bloğunu her okuduğumda mutlu oluyorum :)
    Bence şuan yolun gayet güzel bir yerindeyiz.
    Çok fazla sosyal medya hesabım yok. Instagramım var birde bloğum(blog da sayılıyor herhalde değil mi?) Paylaşıyorum hemen oralarda da :)
    Bu arada çekilişin son gününün doğum günüme görünce çok şaşırdım nasıl denk gelmiş diye :D

    YanıtlaSil
  135. Ve seninle tanışma hikayeme gelince, facebook sayfamda yanda tanıyor olabilecekler de çıkmıştın (neden bilmem:) ve profiline girince kuşadasında çekindiğin bir fotoğraf vardı. gerçekten çok güzel bir fotoğraftı ve ilgimi çekmiştin :) sonra youtube sayfandan videolarını izledim, izledim, hala da izliyorum :)

    YanıtlaSil
  136. Serrose deyince aklıma "Lamy" geliyor :) Kalem aşkına ♥️

    YanıtlaSil
  137. "Resmen 27" postu ile blogunu keşfettim :) Çünkü mahatma gandhi duası arıyordum, çıktı alıp çerçeveletmek için :) iyiki de karşılaşmışşşş çok seviyorum içtenliğini , yazılarındaki doğallığı :)

    YanıtlaSil
  138. What happened to elena blogu sayesinde keşfettim :)

    YanıtlaSil
  139. Sergul abla ben seni onigiri yapmak için tarif ararken buldum o günden beridir severek izliyorum. Gercegi soylemek gerekirse ben anime bağımlısı ve Japon manyağiyim ^-^ Küçüklükten gelen bu çekik göz sevgisi beni Japonca okuyup Japonyada bir iş bulup orada yaşamayi istemeye sürüklemişti ki iyiki sürüklemiş :D ama nezaman bu hayalimi birine soylesem bunun asla olmayacağını söylüyordu. Bir umut biri beni destekler diye bekliyordum yaparsın başarısını sen diye içimde küçük bir mum Işığı vardi tam o mum Işığı sonecekken seni buldum ve o ışık alevlendi kendime daha çok güvenmeye başladım . Bazen videolarını izlerken sanki sen "ben senin yanındayım" diyormussun gibi hissediyorum. Sergul abla başarmış bende basaririm onun izinden giderim diye demedim degil. Senin sayede birçok şey öğrendim anlatsam anlatsam bitmez.Sen benim hiç olmayan ablam gibisin iyiki varsın <3 Allah hayırlı omurler nasip etsin hakkinizda hayirlisini versin. Sergul ablam hep yanındayım yanında olacağım. Seni cooook seviyorum <3<3<3<3 umarım birgün seninle gerçekten tanisabilirim...

    YanıtlaSil
  140. serrose diyince aklıma tatlı , neşeli , 1 çocuk annesi , renkli ,kokulu ve şekilli kalemler , winnie the pooh ve fossil markasına aşık bir hanım geliyor aklıma :)

    YanıtlaSil
  141. Serrose deyince aklıma ilk önce sen geliyorsun abla sonra Japonya onigiri aburcubur sırık domates masking tape aklıma geliyor

    YanıtlaSil
  142. Serrose deyince aklıma Okan Bayülgen'e çıkıp bir Japon'a olan aşkını anlatan çılgın fossil çantalı iri gözlüklü bir dönem saçını pembe yapmış, çoğunlukla ahh keşke onun yerinde olsam dediğim bir gezgin geliyor. :) Bizim ufkumuzu gözlerimiz olup genişlettiğin için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  143. Merhaba Sergül hnmcım sizi kızım Yağmur sayesinde tanıdım kızım birgün anne sana bir video izletmek istiyorum dedi yemek yarışma videolarını çoz izler kendisi banada izletmek isterdi ben o tarz videoları izlemiyorum halbuki. Sizin videolarınızdan izlemiş sizden bahsediyormuş :) hadi neyse bir defa izleyim dedim ve o gün bu gündür takipçinizim valla :D iyi ki izlemişim diyorum sizi tanımış oldum

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  144. Yolum sizinle google' da rastgele bir şey aradığımda ve bu ilginç yolun neresindeyim duvar kağıdıyla karşılaşmamla gerçekleşti. O zamandan itibaren bağımlınız oldum ve yer imlerimden sizi seçip her yazınızı okudum :)

    YanıtlaSil
  145. Serrose deyince kırtasiye ve kitaplara olan aşkınla tanıdım seni. Bu tanışmada Youtube sayesinde oldu iyi ki tanımışım seni daha nice 70 seneler olur inşallah. Nine olduğumuzda da takip ederiz artık :-)

    YanıtlaSil
  146. Aklima serrose diyince kirtasiye, masking tape, japonya ve efefsun geliyor

    YanıtlaSil
  147. Aklima winnie the pooh, masking tspe, japonya, kirtasiye ve efsun geliyor

    YanıtlaSil
  148. Merhaba Sergül abla seninle yollarımız ilk olarak cantamda ne var videolarında kesişti !! Cantamada ne var video o kadar guzeldiki defalarca izledim nasilsa bir cantamda ne var videonla sıkı bır takiopcin oldumm bu harika biseyyyy !!! Aytica tum videolarin cokk guzel Ama bir de Japonya' yi gezme videolarina bayiliyorum diger ulkelere nazaran japonyayi cooook merka ediyorum buyyuyunce gezmek istedigim ulkelerin biri de kesinlikle Japonya olucakkkkk !! Eeee Yolun neresinde miyiz tabiki yolun daha başındayız Nice niceee 7. Yillarrimiza İnşallah,. Seni çooook seviyorumm tüm videoların , emeklerin ve tavsiyelein icin,
    Teşekkurler Sergül Abla ♥♥(ayrica Sergül Abla bu benim hesabim degil babamin hesabii )

    YanıtlaSil
  149. Serroseyi videolari ile tanidim.Itanidim.Ilgimi çekdi.Bçekdi.Ben kolay kolay bir seye bağlanamam.O gün bugündür seni takip ediyorum.Iediyorum.Ilk önce videoların, sonra da bloguna baktım.

    YanıtlaSil
  150. merhaba sergül seninle yolum facede dolaşırken kesişti soy ismin çekmişti dikkatimi yurtdışına küçükken gidip ailesiyle yerleşen yada yurtdışında doğmuş olabileceğini düşündüm araştırdım fotolara,yorumlara baktım okudum sonra blogunu fark ettim burayı okudum okudukça kendimden birşeyler buldum bazı yerlerinde çok güldüm mutlu oldum senin sizin yanınızdaymışım gibi bazı yerlerde ağladım çünkü öyle şeyler buluyodum ki sanki kendi değilde benim üzüntümü,kederimi,acılarımı paylaşmışsın gibi oluyordu.blogunda okuduğum yerleri not aldım gezdiyin gördüyün çekip yayınladığın fotolardan esinlenip bende facemde yayınladım mesela kitaplarım kahvem kulaklığım yada gittiğin manzaraları güzel olan yerler gibi.biliyormusun sergül mutsuz olduğum zamanlarda açar videolarını izlerim blogunu okurum çok şey çıkarırım bunlardan mesela aşk uğruna dünyanın öbür ucuna gitmek en çok sevdiklerini geride bırakmak gibi hani diyorum hani benimde başıma gelse yaşayan birini biliyorum ALLAH bir şekilde mükafatlandırıyor insanları bazı şeyleri kazandığında bazı şeyleri kaybetmek demeyimde biraz uzağında kılıyor bende başak burcuyum anne kardeş denildiyinde yüreğim sızlıyor onları kaybetme korkusu onlara birşey olma korkusu sarıyor içimi bizde 3kız kardeşiz ablamla ilişkim senle serayla olan ilişkin gibi ama biz henüz ayrı düşmedik ama mesela başka şehirde gittiyimizde biraz ayrı kalınca ne vakit birşey alsam ablamada alayım diyorum yada annemede onlar için ailem için hayatımda,yüreğimde bazen olmasada cüzdanımda her zaman baş köşede yerleri var.şuan hayatımda yalnızım başımdan kötü bir ilişki geçti mesela senin geçen Soru&Cevap Part 2: Baba - Aşk Acısı ve Efsun'la İlk An videonu seyrettim sonra kendi kendime düşündüm ama ciddi ciddi kafamı yordum herkes gibi sergülde yaşadı aşk acısını canı yandı ama bak ALLAHa nerede kiminle ve şuanda nasıl nede güzel mükafatlandırıyor insanları rabbim sonra benimde babam yok vefat etti ama senin baban hayattayken yaşarken yok yani bir tarafından eksiklik duyduğun sana acı veren şeyleri yaşatırken rabbim bir taraftanda İnsanlar arasında mucize dediğimiz olayları,hayatının engüzel süprizlerini yaşatıyor sana .Kimbilir diyorum kimbilir rabbim bir gün benide mutlu kılar umudum dahada artıyor seni görüp sende bir çok şeyi yaşadıkça.Bilen tabiki bilir bunların mucize deyilde birinin yaptığını,çünkü herşey öylesine güzel
    planlanıp uygulanmış gibi olur ki,hani o an şaşkınlık içinde Allahım inanamıyorum derizya işte öyledir senin hayatında işte böyle bence sergül ben senden güç alıyorum sen sabrımı,inancımı,umudumu birkat daha artıranlardansın inan ailedensin artık seni bizde bilmeyen yok hatta çevremde bile adının geçtiyi yerlerde vidolarında,yazılarında geçiyor buna inan ve herşeye rağmen dünyada sen ve senin gibi iyi insanlar var diyorum mesafe gütmeden bahaneler üretmeden ve arkasına sığınmadan birileri için birşeyler yapabilen birisi iylik meleği iyi ki varsın.!Buna hep inanırım kul inançlıdır ve ümidini kaybetmez, elbetteki herşeyin en iyisini ve doğrusunu gören ve bilen Rabbi bir çıkar yol gösterecektir.Bunu bilen kullar en zor,en ümitsiz anlarında bile kesinlikle Allah'tan ümidi kesmezler.
    Zaten hepimizinde bildiği gibi bu dünya sınav dünyasıdır.Ama Allah'a inanarak ümitle sabredenler mutlaka sabrının ödülünü hem bu dünyada hemde ahirette alacaklardır.Senin içinde dileklerim budur sergül sana ailene mutlu,huzurlu,güzel bir ömür diliyorum hep derdim bir yerde bir fırsatım olsada sergüle içimi dökebilsem bir yerde birisi bunu çok istiyor bunu bilse okusa ne düşünür acaba der dururdum kendi kendime görüyormusun işte umut etmek böyle birşey ve bunu şuan yaşıyorum ve çok tşkler bu fırsatı bana ve diğer arkadaşlara sağladığın için.Dualarım sen ve ailenle Allah'a emanet olun...

    YanıtlaSil
  151. Yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl kadar önce Mehrazat isimli arkadaşımın önerisiyle göz atmıştım YouTube kanalınıza sonra blogger kullanıcılığına başlayınca EE şimdi buradan da takip etmezsem olmaz diye düşündüm. Çok sık takip edemiyorum ya da diğerleri kadar burada olduğumu belli etmiyorum.( yorumlar vs.) fakat ben de diğerleri gibi buradayım. Umarım yolumuz ve yollarımız sizinle blog dışında da kesişir. Serrose dediğimde aklıma arayıp bulamadığım fransızca sözlük şeklindeki kitap çantası ,kırtasiye canavarı , ATV deki izinsiz kullanılan videonuz ,yumurta makinası ve japonların bir hafta suyunu değiştirmedikleri derin küvet geliyor(biliyorum pek hoş değil ama sordunuz bir kere:) )Size ilerleyeceğiniz bu yolda bolca güç ,azim ve başarı dilerim.

    YanıtlaSil
  152. yol yalnızlıkla kesişti sadece.. sevgilerimle frida kahlo facebook sibel :)

    YanıtlaSil
  153. yol yalnızlıkla kesişti sadece sevgilerimle frida kahlo sibel :)

    YanıtlaSil
  154. Bilgen senin hakkinda birseylerden bahsediyordu bi girip bakayim dedim. Girdigim klasik youtuber işte ne farki varki dedim. Tekrar bilgen senin hakkinda birseyler dedi ve ben tekrar girdim. Daha sonra farkettim ki bana çok benziyordun. Gozlerinde birşeyler vardi kendimi gorebiliyordum orda. O andan sonra hakkindaki herseyi öğrenmeye basladim. Hergun instagram hesabina girip acaba lokumcuğu görürmüyüz diye düşünür oldum.
    Biliyorum her yorumu okucaksin sadece benide gör istedim. Seni benden cok iyi taniyan insanlar var ama kendini bulan insan cok azdır eminim.
    Ömrün boyunca mutlu ol..

    YanıtlaSil
  155. Sergul abla ben seni onigiri yapmak için tarif ararken buldum o günden beridir severek izliyorum. Gercegi soylemek gerekirse ben anime bağımlısı ve Japon manyağiyim ^-^ Küçüklükten gelen bu çekik göz sevgisi beni Japonca okuyup Japonyada bir iş bulup orada yaşamayi istemeye sürüklemişti ki iyiki sürüklemiş :D ama nezaman bu hayalimi birine soylesem bunun asla olmayacağını söylüyordu. Bir umut biri beni destekler diye bekliyordum yaparsın başarısını sen diye içimde küçük bir mum Işığı vardi tam o mum Işığı sonecekken seni buldum ve o ışık alevlendi kendime daha çok güvenmeye başladım . Bazen videolarını izlerken sanki sen "ben senin yanındayım" diyormussun gibi hissediyorum. Sergul abla başarmış bende basaririm onun izinden giderim diye demedim degil. Senin sayede birçok şey öğrendim anlatsam anlatsam bitmez.Sen benim hiç olmayan ablam gibisin iyiki varsın <3 Allah hayırlı omurler nasip etsin hakkinizda hayirlisini versin. Sergul ablam hep yanındayım yanında olacağım. Seni cooook seviyorum <3<3<3<3 umarım birgün seninle gerçekten tanisabilirim...

    YanıtlaSil
  156. İlk olarak youtubedan görmüştüm Sergül Kato'yu daha sonra Yolun Neresindeyim'le tanıştım. Düzenliği takip ettiğim ilk blog. Daha takip et butonundan haberim yoktu hergün girer bakardım yeni yazı var mı diye:) Şimdi benimde ufak tefek bir blogum var^^ Serrose deyince aklıma birçok şey geliyor ama en çok kimseyi taklit etmeden kendine özgü bir hayat yaşamak= serrose bence:)

    YanıtlaSil
  157. SERROSE seninle bir gün dizi izlerken makyaj koleksiyonum diye bir video gördüm ve merak ettim açtım o BİLGEN TOLİS videosuydu bir kaç videosunu daha izledim ve senden bahsediyordu muhakkak izlemeniz gereken diye bende merak ettim ve SERROSEYİ açtım o gğn bugündür daha önceden çekipte benim izlemediğim videolarınıda baştan sona izledim aslında sen benim bu videoları ilk izlemeye başlama sebebimsin o kadar içtensin ki sen ve bir iki kişi daha görüyorum o yüzden de seni çok seviyorum mail adresime SERGÜL KATO veya JAPONYA'DAGÜNLÜK HAYAT bir video yükledi diyince hemen başındayım inş. SERGÜL sen bu videoları çektikçe bende burdayım seninleyim o fıstığı benim için öper misin MAŞAALLAH SÜBHANNALLAH

    YanıtlaSil
  158. Sergül Kato denince aklıma kitaplar,kırtasiye ürünleri,envaiçeşit lezzetli abur cuburlar geliyor iyiki seni keşfetmişim sergül ablacım Allah sizleri korusun her şey istediğiniz gibi olsun.

    YanıtlaSil
  159. Serrose deyince aklıma KitKat geliyor :D

    YanıtlaSil
  160. Sizi uzun zamandır takip ediyorum günlük devamlı takip ettiğim dört blogdan bir tanesi sizin bloğunuz
    fakat takibe alma işlemini yapmamiştim.

    YanıtlaSil
  161. Serrose denilince aklıma hayat geliyor.Bana hayat veren kişi.Babamın hayata gözlerini geçen ekimde kapatması ile benim hayata tutunmamı sağlayan kişi.Seviyorum Serrose'yi.Çünkü hayata tutunmamı,mutlu olmamı,hayatı sevmemi,yolun neresinde kaldığımı öğretti,hatırlattı,sevdirdi.Kırtasiye ürünleri ile mutlu olmayı öğretti.Yazdı.Okuttu:) Serrose deyince aklıma hayat geliyor yani:)

    YanıtlaSil
  162. Serrose deyince benim aklıma Sergül Kato ve ona bağlı olarak da yoshi-kin san ve küçük kuzu efsun-çan geliyor, tabii ki daha fazla şeyler de geliyor aklıma büyük patron, kardeşler, anneanne birbirinden güzel video çekimleri, Japonya, aklıma gelmişken Lamy kalemler. benim aklıma serrose deyince işte bu güzel insanlar ve güzel nesneler geliyor. Abla seni çok seviyorum ya
    Ben ne yazık ki sizi çok geç tanıdım geçtiğimiz ocak ayında malesef :( yine her zaman ki gibi youtube da video izlerken rastgele olarak japon paralarını anlattığın videoyu izledim sonra baktım kenarda bir sürü senin gönderilerin var onu izle bunu izle derken 1-2 saat geçmiş sonra ertesi gün,ertesi gün böyle izlemeye başladım videoları yapılan yorumlara falan baktım face'te falan baktım. izledikçe izledim size bi hayranlığım oldu hep beğendiğim videoları beğenmek, yorum yazmak istedim :) hesabım yoktu hesap açtım face de takibe başladım büyük bir keyifle, zevkle.
    bu kadar geç tanıdığım için çok üzülüyorum keşke ilk yol arkadaşlarından biri olabilseydim diyorum hepinizi çok seviyorum sizler için dua ediyorum, dua ediyorum sizinle tanışmak için

    YanıtlaSil
  163. Sergul abla ben seni onigiri yapmak için tarif ararken buldum o günden beridir severek izliyorum. Gercegi soylemek gerekirse ben anime bağımlısı ve Japon manyağiyim ^-^ Küçüklükten gelen bu çekik göz sevgisi beni Japonca okuyup Japonyada bir iş bulup orada yaşamayi istemeye sürüklemişti ki iyiki sürüklemiş :D ama nezaman bu hayalimi birine soylesem bunun asla olmayacağını söylüyordu. Bir umut biri beni destekler diye bekliyordum yaparsın başarısını sen diye içimde küçük bir mum Işığı vardi tam o mum Işığı sonecekken seni buldum ve o ışık alevlendi kendime daha çok güvenmeye başladım . Bazen videolarını izlerken sanki sen "ben senin yanındayım" diyormussun gibi hissediyorum. Sergul abla başarmış bende basaririm onun izinden giderim diye demedim degil. Senin sayede birçok şey öğrendim anlatsam anlatsam bitmez.Sen benim hiç olmayan ablam gibisin iyiki varsın <3 Allah hayırlı omurler nasip etsin hakkinizda hayirlisini versin. Sergul ablam hep yanındayım yanında olacağım. Seni cooook seviyorum <3<3<3<3 umarım birgün seninle gerçekten tanisabilirim...

    YanıtlaSil
  164. Serrose deyince aklımıza gelen ilk şey tabiki yoshijaponbalık :)

    YanıtlaSil
  165. Yorumum elimde olmayan sebeplerle yarım kaldığı için devam etmek istedim sizi keşfetmem kozmetik ūrünlerle ilgili video izlerken videolarınızdan birine denk gelmemle gerçekleşti.Ama devam sebebim bana huzur verdiğinizi anlamamdı.Sizi okurken ve izlerken kafamın dağıldığını farkettim.Çünkü insanlar artık hep çıkar peşinde ve bu artık blog camiasında had safhada olduğundan siz farklı geldiniz.Lütfen devam edin .

    YanıtlaSil
  166. Sizi uzun zamandır takip ediyorum günlük devamlı takip ettiğim dört blogdan bir tanesi sizin bloğunuz
    fakat takibe alma işlemini yapmamiştim.

    YanıtlaSil
  167. Seni ilk izlediğim ana gelince de youtube da Türk yiyeceklerini yiyen farklı ülkelerden insanların videolarını ve yorumlarını izliyordum bir akşam ve Yoshinin ayran içme videosuyle tanıdım sizi. Çok da iyi olmuş şimdi düşününce :)

    YanıtlaSil
  168. Seni youtube da gezinirken tanıdım. Sonra da videolarını takip etmeye başladım. Tabi Aydınlı olman da beni daha çok mutlu etti. Ben de nazillide yaşıyorum. 😘 valla serrose deyince aklıma bir çok şey geliyor. Aydın, Japonya, 3 kız annesi, Rafet El Roman, kırtasiye, Fossil...

    YanıtlaSil
  169. serrose deyince aklıma her dogum gününde yazdıgı yazılar ve naif bir hanımefendi geliyor :)

    YanıtlaSil
  170. sergül abla gerçek hayatta yollarımız hiç kesişmedi ama videolarda kendin oluşun doğal duruşun dolayısıyla ablam oldun sen benim 1 tane bile izlemedğim video kalmadı kanallarında inşallah bir gün karşılaşır yollarımız ve sen tam bir güven kaynagısın :)

    YanıtlaSil
  171. Sergül abla senınle yolum seyahat çantamda ne var? videosunda kesişti. Daha sonra blogunu inceledim. Sökeli olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım. Liseyi sökede okudum, bu beni sana yaklaştıran ilk şey oldu. :) Daha sonrası geldi hep...

    YanıtlaSil
  172. Merhaba Sergül abla:) Ben yıllar önce gezi defteri gibi bir defter hazırlamak için masting tape ararken, ilgimi çeken fotoğraflarından yola çıkarak buldum seni.) Hâlâ da en çok gezi defteri paylaşımlarını ve masting tapelerinle yaptığın kapladığın şeyleri izlemeyi seviyorum. Ezberledim artık:D) O zamanlar uzaktan uzağa takip ediyodum. Sonra o kadar yakın buldum ki seni kendime arkadaşlarıma, aileme anlata anlata bitiremedim. Mektup arkadaşımın biri hatta seni benim kadar çok seviyo. Her mektubumuzda varsın^^senden hatıra olarak kitap kazandığında çok mutlu olmuştu. Çok mutlu olmuştu. Bana hâlâ teşekkür ediyor seni tanıştırdığım için. Bebiş haberini de alır almaz koşup kardeşlerime sarılmıştım. Teyze olacak kadar çok sevindim ^^ Diğer sosyal medya hesaplarından başta tumblr ve youtube olmak üzere sıkı takipteyim.Yol arkadaşın olmak çok güzel Sergül abla, sevdiklerinle nice huzurlu günlere...

    YanıtlaSil
  173. Sevgili Sergül abla ile tanışmam iki yıl olacak neredeyse.2013 de universiteyi kazanı başka bir şehirde yurtta kalmaya başladım.ilk zamanlar teknoloji cahili biriydim.yurtta samimi olduğum bir arkadaşım youtube dan videolar izliyor kanallara abone oluyordu.bir gün ne yaptığını merak ettim ve o gün ilk videoyu izledim sonra instagram facebook ve bu sayede blogu keşfettim o gün bu gün gün geçtikçe daha çok sevdim hatta rüyamda bile Sergül abla ile tanıştım.Hayallerim arasında Sergül abla ile tanışmak önemli bir yerde bir çok şey için ilham kaynağı oldu.Ben şimdi yirmi yaşında yolun başındaydı bir dönüm noktasındayım ve bu dönüm noktasında onunla karşılaş tığ ım için çok mutluyum teşekkürler hayatıma dokunduğ un için :))))

    YanıtlaSil
  174. her meraklı Türk genci gibi bende 'çantamda ne var?' videolarının müdavimiydim.. Seninle de öyle tanıştım sevgili,sayın,tatlış anne ve eş Serrose özellikle (yani o sıralar yeni çantamda ne var videoları izliyordum ama yani en fazla 10 gün olmuştur sanırım galiba ...) herkesin çantasından çıkan benzer şeyler beni sıkmıştı farklı isimlerde aynı ürünler bunalmıştım artık bir kapısı arıyordum(heeeee dram dram dram:D)ve sen kapını ben çalmadan açtınn:p çantandan çıkan winnie the pooh desenli yaa ismini bilmiyorum ama sarı telefonunda olan o uzun şey işte anla benii!!:)snoopyli kartlığın şekerlerrriinn kalemlerriinn (özellikle stabilonun sana neyse anlatamayacağım galiba ben link burada mevcutt https://www.youtube.com/watch?v=ZgPyUQUIsN0 canım sıkkın olduğunda çook iyi gidiyorr) kitap çantaların kitapların kitap yorumlarınn....özellikle son çektiğin soru cevap videonn bii harikayydıı kaybolma hikayeni anlattığın videon beni benden aldıı... seni gerçektenn seviyorumm kalemlerina bayılıyorumm Efsun Ryouka hanıma sıkı sıkı sıkı sarılll muah muah muahhh öpücükler Yoshi eniştemize selamlarrr saygılar efendim esen kalın :D

    YanıtlaSil
  175. Sergül diyince aklıma tabikii Serrose geliyoo ..:D LAMYYY der ve susarım !!

    YanıtlaSil
  176. Sergül deyince aklıma masting tapeler, birbirinden güzel kalem ✏ koleksiyonları, defterler, kitaplar 📚, Japonya, İzmir, 3 kız kardeş 👧 👧 👧, küçüklük anıları, Yoshi abi, minik Efsun geliyor 😊

    YanıtlaSil
  177. İyiki varsın Sergül! Bana çok şey kattın, hayatıma yön vermeme katkı sağladın. Teşekkür ederim.
    Seni o kadar çok 'ablam' olarak benimsedim ki çevremdekilerle muhabbet esnasında "Sergül böyle demişti şöyle yapmıştı " dediğimde sanki onların tanıdığı birisinden bahsediyormuşum gibi hiç yadırgamıyorlar.
    Ben çekilişe katılmıyorum, sadece bunları yazmak çok içimden geldiği için yazıyorum, e bir de yıl dönümü oldugu için. Bundan daha güzel yazılacak yer mi olur dimi :D
    Yoshi eniştemize ve güzel Efsuncugumuza sevgilerle

    YanıtlaSil
  178. Sergülcüm, basta ailenle,sevdiklerinle,sonra bizlerle nice nice saglikli yillara <3 ben seni kitap ararken buldum,ama kac yil oldu hatirlamiyorum maalesef.. Serrose diyince aklıma en başta kitap geliyor. Hatta kitap siparişi vermeden önce mutlaka tekrar youtube a girip kitap videolarını izliyorum.. Bende izler bırakan, beni ileriye taşıyan, hatta şekillendiren bir sürü değerli kitap ve yazarla tanıştım sayende, bu yüzden gerçekten minnettarım. Şu anda mesela içime işleyen: Sahilde Kafka aklıma geldi..ve nicesi... Sonra Aydın Söke geliyor aklıma..Hatta geçen yaz arabayla geçtiğimizde eşime söylemiştim bir an: Youtube'da kitap yorumlarını izlediğim bayan buradan diye :)
    Neyse.. Sevdiklerinle, prensesinle nice blog yıllarına ;) Sevgiler

    YanıtlaSil
  179. Yabancı youtube kanallarını ve vlog olayını yeni keşfetmiştim. Sonra bir gün, Türk olup da vlog çeken birileri var mı, onu araştırmak aklıma geldi. Heyecanla arama yaptım. İlk videonuzu izledim o arama sonucunda ve hala izlemeye devam ediyorum. Lafı uzatmama gerek yok. Başarılı daha nice 7 yıllar dilerim. Bebeğiniz ve eşinizle tabi ki... :)

    YanıtlaSil
  180. Ablacığım seni nasıl tanıdığım hakkındaki yorumum benden Kaynaklı ulaşmadı sanırım tekrar yazayım. Ben ilk alışveriş videonu izlemiştim yoshi diye birinden bahsediyordun. Yoshi filan bayan sandım. Ondan sonra yoshi abiyi tanıştırdığın videoyu izleyince ( yoshi Abinin ceketinin cebindeki kalemleri de gösterdiğin video) yoshinin erkek olduğunu anladım. İlişkinize hayran kalarak izledim. Böylece her yerden takip ettiğim biri oldun. Sen ve ailene mutlu ömürler dilerim :)

    YanıtlaSil
  181. Merhaba Sergül abla 2 defadır yazı yazıyorum.Ama yazılarımı ya yanlışlıkla siliyorum.Ya da sana gönderiyorum.Bilmiyorum ama şimdi tekrar en baştan yazacağım.Merhaba Sergül abla ben Aslinur.17 yaşındayım.Senin ile yolumun keşişmesi geçen yaz gerçekleşti.Ben youtube de japonya hakkında video ararken senin videolarını gördün m.Hatta açtığım ilk video da sen yoshi abiyi tanıtıyordun.Sonra sayfana girdim.Tam da aradığım tarzda videolar hazırlamıştın.Sonra bir tanesine gireyim derken zamanla hepsini izledim.Sen videolarinda japonya'nın kültürünü, yemeklerini,toplumunu tanıttığın için izlemesi daha zevkli oluyor.Neyse ben senin videolarini izlerken aynı zaman da anneme ayrıca diğer arkadaşlarıma da senden bahsettim.Anne dedim japonya da Sergül abla var dedim.Japonya hakkında videolar hazırlıyor.Oranın genel de herşeyini tanıtmaya çalışıyor.Sonra bi baktım annem de izlemeye başlamış.Sonra da arkadaşlarıma söyledim,anlattım.Onlar da şimdi senin videolarını izliyor.Yani kısacası Sergül abla her yaştan insana hitap eden çok muhteşem videolar hazırlıyorsun.İyi ki geçen yılın yaz ayların da senin videolarini görmüştüm.İyi ki az da olsa seni tanımışım.İyi ki Japonya da az da olsa tanıdığımız bir Sergül ablamiz var diyebiliyoruz

    Şimdi ise Sergül deyince aklıma ne geldiğini söyleyeceğim.
    Sergül deyince aklıma;
    1)sevgili eşi yoshi abi ile tatma videoları
    2)O çok mu çok şeker kızı Efsun
    3)O birbirinden güzel fossil çantaları
    4)Japonya da ki gezi videoları
    5)Kozmetik ürünleri
    6)Yemek videolari
    7)Market alışverişi
    8)Neru neru nerune geliyor.
    Aslında bunlar dışında daha bir çok şey geliyor.Ama burada noktalamak istiyorum.Seni çokkkkk seviyoruz Sergül ablaaaaaaaaa 😘😘😘😘😘😘😘😘

    YanıtlaSil
  182. Sergül abla yaptığım yorum nasıl olmuşsa senin annen hakkında yazdığın yazının altında paylaşılmış.Sanırım o da benim sakarlığım.Üzgünüm şu aldığım yenı telefona henüz alışamadım

    YanıtlaSil
  183. Seni ilk. takip ettiğim bloggerlardan biri instagramda bir paylaşımını repost ettiğinde farkettim. daha birkaç ay önce. :( sonra geriye dönük birsürü yazını okudum, videonu izledim. çok sevdim ve kendime çok yakın hissettim. sadece keşke daha önce tanısaymışım seni. 2010'da bir yıl japonya'da yaşadım. seni önceden tanımış olsaydım yollarımız gerçekten kesişebilirdi belki ^^ Kocaman sevgilerimle :)

    Nail Art in Wonderland

    YanıtlaSil
  184. Sergül deyince aklıma japonya'daki günlerim anılarım geliyor. :)

    YanıtlaSil
  185. Bu yazınızı okuduğumda aklıma direk size yolladığım ilk ve tek mailim geldi. Bu vesileyle o maili tekrar bulup okumuş oldum. Aslında çekiliş için talep ettiğiniz şeyi ben 16 Aralık 2014'te size mailimde yazmışım. Ben cekilişe katılmak değil, Size teşekkür etmek istiyorum. Bana o maili tekrardan okutturup bu kızın bir nebze de olsa büyüdüğüne şahitlik ettirdiniz. Sanırım birşey isteyebilecek olsaydım sadece o maili okuyup okumadığınıza dair bir işaret dilerdim. Beni de yol arkadaşlarınızın arasına kattığınız için sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  186. Sergülllll ablaa merhabaa :)) benin seninle ilk tanişmam aslında youtubede oldu.rasgele videolar izlerken senin türkiyeye bavul hazırlama videonu gördüm çok beğendim bende bağımlılık yaptı her gece yatmadan önce senin japonyada günlük hayat videolarını izlemeye başladım. sonra blogunu buldum. her gün yeniledim baktım eski yazılarını tek tek okudum ve keşke daha önce keşfetseydim dediğim bir bloger oldun :) mutsuzken seni açıp okudum sen mutlu olduğunda bende mutlu oldum hatta insanlara paylaştım seni :) inşallah allah gönlüne göre verir ve efsun bebek hayırlı bir evlat olur :)

    YanıtlaSil
  187. Youtube'de japonya ile alakalı videolar bakarken seninle karşılaştım... Çok üstünde durmadım ama hatta ilk zamanlar abone olduğumu bile hatırlamıyorum. Daha sonra Bilgen Tolis!i izlerken tekrar ismin geçti. " Ya bi dönüp bakayım şu kadın ne diyordu" dedim ve o gün en az 20 videonu izledim. Ve sonrasında abone oldum. Aynı zamanda blogunun varlığına da videoların sayesinde haberdar oldum ve bloguna üye oldum. Blog yazıklarını her zaman takip etsemde pek yorumda bulunmuyorum. Videolarında da aynı şekilde yorumlarım az ve öz.. Severek takip ettiğim blogger ve youtuber lardansın hatta favorum iki kişi her gün ne paylaşmış diye baktığım. Birisi sen diğeri gurbetçi aile... Efsun ile değişen hayatını ve annelik içgüdülerini izlemekte farklı bir boyuta sokmaya başladı beni.. Sayende dünyaya bakış açımıza değişik noktalar ekliyoruz. Belki bir gün ya da hergün o noktaları birleştirerek yola devam ederiz/ediyoruz...
    Hayatıma hoşgeldin dediğim güne ve yol arkadaşın olduğum güne selam olsun...

    Sevgi ve saygılarımla....

    YanıtlaSil
  188. Youtube'de japonya ile alakalı videolar bakarken seninle karşılaştım... Çok üstünde durmadım ama hatta ilk zamanlar abone olduğumu bile hatırlamıyorum. Daha sonra Bilgen Tolis!i izlerken tekrar ismin geçti. " Ya bi dönüp bakayım şu kadın ne diyordu" dedim ve o gün en az 20 videonu izledim. Ve sonrasında abone oldum. Aynı zamanda blogunun varlığına da videoların sayesinde haberdar oldum ve bloguna üye oldum. Blog yazıklarını her zaman takip etsemde pek yorumda bulunmuyorum. Videolarında da aynı şekilde yorumlarım az ve öz.. Severek takip ettiğim blogger ve youtuber lardansın hatta favorum iki kişi her gün ne paylaşmış diye baktığım. Birisi sen diğeri gurbetçi aile... Efsun ile değişen hayatını ve annelik içgüdülerini izlemekte farklı bir boyuta sokmaya başladı beni.. Sayende dünyaya bakış açımıza değişik noktalar ekliyoruz. Belki bir gün ya da hergün o noktaları birleştirerek yola devam ederiz/ediyoruz...
    Hayatıma hoşgeldin dediğim güne ve yol arkadaşın olduğum güne selam olsun...

    Sevgi ve saygılarımla....

    YanıtlaSil
  189. Merhaba,
    Ben yaklaşık iki buçuk yıl önce ilk kez Bumerang etkinliğine katıldığımda, hangi bloglar ödül almış diye merak etmiş ve sizin blogunuza denk gelmiştim. O gün bugündür, özellikle günlük yaşam ve kitaplar hakkındaki gönderilerinizi keyifle izliyorum. Fotoğraflarınızdaki sıcaklık bana pozitif bir etki yapıyor, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  190. O kadar çok blog okuyordum ki seni nasıl keşfettiğimi hatırlamıyorum maalesef, ama keşfedince bütün bloğunu baştan sona okumuştum. Hatta düğününle ilgili paylaşımların çok dikkatimi çekmişti. Şu an ise küçük oğlumla videolarını izliyoruz o da kendi videolarını çekiyor. Son günlerde bakıyorum ki senin gibi çekmeye başlamış:)) Efsunu gıdısından öp benim yerime:))

    YanıtlaSil
  191. Bloğunu Bumerang ödülllerine bakarken gördüm. Ondan sonra bütün yazılarını okumaya başladım. You tube kanalına üye oldum ve sosyal medya da takip etmeye başladım. İyi ki de tanımışım seni ve bloğunu.Birçok konuda yol gösterici yeni fikirler verdi. Hala da veriyorsun. 7. yıl kutlu olsun Nice / yıllar inşallah Sevgiler

    YanıtlaSil
  192. Serrose deyince aklıma japonya, fujikolar ve renkli kalemler geliyor. nasıl keşfettiğimi hatırlayamıyorum ama iyi ki varsın sergül aynen yola devam. allah yüzünüzü hep güldürsün.

    YanıtlaSil
  193. Seni ilk çantamda ne var videoların ile tanıdım, hayatımdaki yerin o kadar ayrı ki kitap okumaya üşendiğimde sergül kızar diyecek kadar yakınımdasın. İyiki varsın iyiki tanıdım seni herşey gönlünce olsun sergülüm ..

    YanıtlaSil
  194. ilk tanyanın bloğunda okudum sizinle ilgili bir yazı. sonra düğün yazınızı okudum. geriye döne döne hatta bazlarını çifter çifter okudum. en çok kitap yazılarını ve videolarını seviyorum. sizden görüp aldığım sevdiğim kitaplar oldu. daha çok kitap yazısı ve videosu istiyorum :) tabi efsundan vakit kaldıkça :)

    YanıtlaSil
  195. ve tabi serrose deyince aklıma gelenler; efsun :), okan Bayülgen,kitaplar,halil cibran,abur cubur,fossil,söke,kuşadası,gözlük,kötü yazan kötücül insanlara karşı hasas bir kalp,ayakları üzerinde dimdik duran genç bir kadın ve tabi yoshi

    YanıtlaSil
  196. serrose deyince aklıma aydın geliyor.

    YanıtlaSil
  197. merhaba ,
    nice yıllara
    ben sizi kızım altın zen sayesinde tanıdım ,zaman zaman yazılarınızı okudu [bana]bazen fotoğraflarınıza birlikte baktık.
    çekilişede onun şansını artırmak için katılıyorum.
    farklı kültürden biriyle evliliğe hep önyargılıyım, zor olacağı düşüncesindeyim fakat siz harika bir uyum yakalımışınız çok mutlu oluyorum sizin adınıza..
    mutluluğunuz daim olsun ,inşallah ...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  198. Blogunla tanısmam tamamen tesadüf eseri, blogları okurken sanırım senin yorumunu gördüm blogunu biraz okudum ve izlemeye aldım. Hangi sene , yada hangi blog olduğunu hatırlamıyorum bile ama tüm blogu geri dönerek okuduğumu biliyorum. Seninle de bir takaim buluşmasında tanıştık. Nice 7. Yılları olsun blogunun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  199. Bu arada serrose deyince yoshi, japonya, kitap, kırtasiye, fossil, kedi, aburcubur, lamy, annane, gülşah,efsun, 3kızannesi aklıma geliyor:) kısaca takipteyim:)

    YanıtlaSil