15 Nisan 2015 Çarşamba

Kitap Mı? Film Mi?



 Kızıl Nehirler kitabını bitirdikten sonra, taze taze filmini seyrettim. Kitabı o kadar sevince filmi de çok merak ettim.

Filmin hemen başında Jean Reno'yu görünce daha da bir heyecanlandım. Tamam dedim çok güzel bir film beni bekliyor. Ama ne yazık ki öyle olmadı. Çok değiştirilmiş, kısaltılmış ve çabucak sona ulaştırılmış bir film buldum.


İkinci polis karakteri kitapta anlatılanla çok uzaktı. Kitapta dış görünümü o kadar farklı anlatıldı ki bu polisin ilk sahnesinde ben kim olduğunu anlamadım açıkçası. Sonrasında nasıl yani dedim durdum.

Yani bir kere daha kitap mı, film mi savaşında kitap kazandı benim için.

Filmi kitabından daha güzel diyebileceğiniz bir öneriniz var mı?

Kitabın yazısı için buraya tık tık

13 yorum:

  1. Başsız Süvari / Washington Irving
    Sapık / Robert Bloch

    ilk aklıma gelenler :)

    YanıtlaSil
  2. Ben önce filmi seyrettiğimden oldukça zevk almıştım. Yüzüklerin Efendisinin kitabını önce okumuştum fakat filmini daha beğendim.

    YanıtlaSil
  3. aynen öyle..bende kitabı okudum.film iyi değildi.2 yıl önce okuduğum kitap shantaram çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  4. Benim için her daim kitap > film. Şu yaşıma kadar sadece iki tane doğru dürüst (biraz eksik ama düzgün) adaptasyona rastladım. Biri Mario Puzo'nun yazdığı The Godfather (2. film kitabın bir kısmını anlatıyor ama ben en çok birinciyi seviyorum), diğeri Somerset Maugham'ın yazdığı The Painted Veil (Galiba Türkçe'ye Duvak olarak çevrildi). Tabii her ikisinin de kitap versiyonları çok çok güzel ama filmleri de hayal kırıklığına uğratmadı beni.

    YanıtlaSil
  5. Bence de kitap..Kitaplar her zaman filmden bir adım öndedir benim için de..sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  6. bence de herzaman kitap kazanır ..kitaptaki teferruat filmde olmuyor ,birde bizim hayal gücümüz var tabii..ben kuzuların sessizliğinin kitabında öyle korktum ki film bana komik geldi ..

    YanıtlaSil
  7. Filmi kitabından daha iyi diyemem ama Yeşil Yol kitabıyla birebir aynı gibi bir şey. Filmi izlediğimde kitap canlanmış, vücut bulmuş gibi hissettim. Hayal ettiğim gibiydi her şey, bu yüzden çok keyifliydi. Okumadıysan veya izlemediysen tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  8. "Aynı Yıldızın Altında" bence :)

    YanıtlaSil
  9. Çizgili Pijamalı Çocuk'un filmini kitabından daha çok sevmiştim.

    YanıtlaSil
  10. Fight Club'ı çok severim ama filmini kitabından daha çok severim. İstisnadır. Bir de Kitap Hırsızı geliyor aklıma, onun da filmini daha çok sevmiştim.

    YanıtlaSil
  11. kitaptan uyarlama filmler her zaman hüsran oluyor kendi haya gücümüz sanırım filmlere galip geliyor :)

    YanıtlaSil
  12. Tabi ki kitap, filmler genelde koca kitabın bir iki saate sığdırılmaya çalışmasıyla oluyor, bazı yerleri filmde işlemiyorlar bu yüzden.

    YanıtlaSil
  13. one day'in filmini kitabından daha başarılı bulmuştum ^^

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül