17 Nisan 2015 Cuma

Kediler ve Efsun Ryouka

 * böyle şapsal ifadelerine bayılıyorum :) Aşığım aşıkkk :)

Bizim için en büyük merak konusuydu, Karamel ve Tiramisu Efsun Ryouka'yı nasıl karşılayacakları.

Karamel biraz zor bir kedi. Yoshi ve benim haricimde kimseye sevdirmez kendini. Hatta zorla sevmeye çalışırsanız, saldırabilir de. Zaman zaman bazı misafirlerimize zor anlar yaşattığı olmuştur.
Eve misafir geldiğinde resmen huy değiştiriyor. Buna rağmen Tiramisu'yu 10 gün gibi bir sürede kabullendi. Tabii 10 gün Tiramisu'ya neler neler çektirdi.
Karamel'in Tiramisu'yu kabullenmesinde en büyük sebep Tiramisu'nun kendisi. Tiramisu zorla kendini sevdiren, yalnız kalmaktan nefret eden, şımarık bir oğlan çocuğu. Tiramisu için 'hayır' asla bir cevap olmuyor.
Eğer o oynamak istiyorsa, Karamel mecbur oynamak zorunda. Ya da eğer canı sevilmek istiyorsa, onu o an sevmek zorundasınız.

Hal böyle olunca eve gelecek olan yeni bireye nasıl davranacakları bizim için de büyük merak konusuydu.
Eve ilk geldiğimizde önce her şeyi koklamakla işe başladılar. Karamel Efsun'a hiç yaklaşmadı. Tam yaklaştığı anda Efsun tesadüfen ağlamaya başlayınca, Karamel korkup saldırma pozisyonuna geçti. İlk birkaç gün Efsun ağladıkça, Karamel bağırıyordu. Sonrasında bu durum geçti ama hala Karamel Efsun'a temkinli yaklaşıyor. Ara sıra yattığı yere gidip kokluyor ve çekiliyor. Karamel ile durum budur yani. Bir de benim de kokum değiştiği için sanırım (süt kokusu) Karamel yanıma gelmiyor. Bu durum anneme yaradı. Karamel ve annem kanki olmak üzereler :) Annem mutlu tabii ki :) Çünkü Karamel'i istemesine rağmen sevemiyordu.

Ve gelelim bizim şımarık oğlan Tiramisu'ya. Tiramisu Efsun eve geldiği andan beri resmen huy değiştirdi. Bizim fırlama oğlan, kelimenin tam anlamı ile ağır abi oldu.
Efsun ne zaman odaya gelse onu görebileceği bir yere konumlanıyor ve saatlerce onu izliyor. Karamel'in saldırgan olduğu ilk birkaç gün, Karamel'e fırça atmışlığı ve Efsun'u korumuşluğu da oldu.
Biz şoktayız tabii ki. Hatta bu satırları yazarken Efsun uyuyor ve Tiramisu da onun yanında oturmuş, onu izliyor.

Bir de video var. Başka bir güne ait. Durum budur yani. Şimdilik birbirlerine temasları yok. Gelecek günler bakalım neler gösterecek?

21 yorum:

  1. aman diyeyim yalnız bırakma sen yine de bu aralar ne olur ne olmaz el kadar bebek sonuçta allah korusun

    YanıtlaSil
  2. merhaba yeni keşfettim sizi takipteyim bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Allah analı babalı büyütsün. Çok tatlı çıkmış Efsun maşallah ;)

    YanıtlaSil
  4. Ama bu minnak nasıl nasıl sevilmez ??Sevicekler tabii ki her gün daha fazla :))) Çok ilginç böyle izlemesi...Aysel G.

    YanıtlaSil
  5. Masallah çok tatli ^^ Allah anali babali büyütsün. Tiramisu beni çok güldürdü haha :D Umarim ilerde Karamel de alisir duruma.

    YanıtlaSil
  6. Efsun Ryouka'yla ilgili yazılar beni çok mutlu ediyor. :-)
    Mutluluğunuz/huzurunuz daim olur inşallah. Karamel'in bu tatlılığa daha fazla kayıtsız kalabileceğini sanmıyorum. Tiramisu abi olmuş bile. :-)
    Adana'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Harika varlıklar kediler köpekler inanılmaz hisli oluyorlar :)) ee tabi pabuçlar dama atıldı :)) bu arada Efsunumuza sağlıklı başarılı mutlu huzurlu güzel ömürler diliyorum yüzünüz daima gülsün. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Maşallah hepinize. Tiramisu'nun büyülenmiş gibi bebeğe bakması çok enteresan. Yazınızı da ilgi ile okudum. Böyle maceralarınızın devamını bekliyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Maşaallah, bir bebek bu kadar mı tatlı olur, hele o video'da uyurken iç çekmesi yok mu elimi uzatıp sevesim geldi. Allah nazarlardan saklasın, bahtını da güzel etsin inşaallah.

    Bu arada bu evcil hayvan ve bebek konusunda bilgilendirdiğin için çok teşekkürler. Maalesef güzel ülkemizde bu konuda çoğu kişi yanlış bilgi sonucu çocuklarını hayvan sevgisinden mahrum ediyorlar. Belki bu şekilde insanlar bilgi edinebilir, gözleriyle görebilir.

    YanıtlaSil
  10. Efsun Oyyy kurban olurum onu yaradana :) Allah nazardan korusun maaşallah :)

    YanıtlaSil
  11. Canım ya! :) Koooskocaman bir maşallah sıcak yuvanıza Sergül :) Bence ikisi de çok geçmeden Efsun Ryouka'ya kanki olurlar, annen dahil hepinizin papucu dama atılır gibi geliyor bana :))

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Oyyy Maşallah abla bu cok tatlı yaa :))

    YanıtlaSil
  14. Allahim anali babali buyutsun...
    kedicikler simdi onu kabullenme evresindeler
    tiramisu hala onu takip ederek neler yapip ettigini ogrenmeye calisiyor.
    karamel ise ona hala temkinli ve sana tepkili
    sana yaklasmama sebebide bu
    sen simdi onunla daha cok ilgileniyorsun
    karamelin ilgi sirasi degisti buda bunun farkinda oda simdi ona en cok ilgi cekene yanasip senden eski tepkileri bekliyo...
    saldirmazlar bebege ama sen yinede dikkatli ol...

    bu arada bebeginin adi cok guzel
    Adiyla uzun uzun yasasin sirin kiz

    YanıtlaSil
  15. hep dıkkatımı cekmıstır aslında nıcın hayvanlar (mecazı dır bu hıtap seklım) yanı can dostlarımız bebeklerı korumaya alırlar yada cocuklarla cocuk olurlar ...ben ınsanın yaydıgı enerrjıye cok ınanırım ..bu meslegım ılede ılıntılı bır durum ..onyargılı bakıslar yada mutsuz ınsaları sevmem sevemem ..bana negatıf enerjı verırler... ve tedırgın mutsuz oluverırım bır anda .bu baglamda bende onların yanı dostlarımızın bu yolla ınsanlara dost yada dusman yada suphelı yaklastıkları konusunda yaydıgı enerjıyle ılıntılı oldugunu dusunurum cogu zaman ..mesela en saldırgan hayvanın hemen boynunu sarılırım ne yapacagını bılemez benımle ..sanırım benım ıcın delı herhalde deyıp bırakır .. bu efsun ıle evdekı arkadaslarımla da bana gore aynı bır oyun.. yanı deneme yanılma .. efsun bıraz daha serpıldıgında onlara gulucuk yada herhangı tepkısınde karamel ve tıramısu kayıtsız kalmayacak ve bu bılınmezı cozume kavusturacaktır .. cunku su anda efsun onlara gore bır anda ortaya cıkıveren bır uzaylı :)sonra kızımızı onlara ıcın rahat emanet edebılırsın ....:) sevgılerımı yolluyorum ..mutlak cennet kokan kızımızıda opuyorum ....

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar kediler çocukların bağışıklığını kuvvetlendirdiği gibi onlara sevgi merhamet ve ilerki yaşlarda mesuliyet duygusunu en tatlı şekilde öğretirler daha fazla bilgi için www.mavikediponky.com isimli bloğuma davetlisiniz

    YanıtlaSil
  17. Mrb sergül ablaa ben yerimm bunu ya bende japonyadayım seninle tanışmak istiyorum ben yıldız eşimin hesabından yazıyorum efsunuu çookk öptüm umarım bana dönüş yaparsın 😘😘

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül