26 Nisan 2015 Pazar

Duy da inanma




Görümcemden bir doğum dedikodusu aldım ki kulaklarıma, hatta kulaklarımıza inanamadık! 
Efendim, bazı Japon kadınlar doğumdan hemen sonra kendi plasentalarını yiyorlarmış, gençleşmek, güzelleşmek için.
Neden? Çünkü plasenta içerisinde çok fazla miktarda kolajen bulunuyormuş. Vallahi ben yemedim ve sanırım asla da yemem.
Doğumdan sonra yani bebekten sonra ikinci doğum gibi vücuttan atılan plasentayı yemek kimin aklına geldi acaba ilk olarak? 
Bir de sanırım Çiğ, yani Öylece yiyorlarmış .
Gençleşmek uğruna yerim ben der misiniz?
Yoksa benim gibi iyyyy der geçer misiniz? 


13 yorum:

  1. Üniversitede bende duymuştum plasentanın kolajen içereiğini.
    Ben de kesinlikle gençleşmek için vücudumdan çıkan birşey yemem ama bebeğimi sarıp koruyan vücudumun oluşturduğu mucizevi birşeye ıyy da demem sanırım:) Böyle birşey yemek sağlam mide gerektirir ne gençlik tutkusuymuş yahu..

    YanıtlaSil
  2. Canım kediler yiyor mesela :) Aslında doğada olan bir şey yani... Anne kedi ilk günler yavrularının yanından hiç ayrılmıyor ve doğumda yediği plasentalar sayesinde sanırım yemek aramaya gitmesi de gerekmiyor bu süre içinde... Bazı kültürlerde insanların da yediğini duymuştum, çok şaşırmadım açıkçası :) Ha ben yiyebilir miyim? Hiiiiiiiiç sanmıyorum!

    YanıtlaSil
  3. İnternette araştırınca evet sağlığa ve güzelliğe iyi geldiği anlatılıyor...Ama ben de sizin gibi 'Iyy' geçerim...Henüz 14 yaşındayım biraz tuhaf gelebilir ama bizde fen ve teknoloji dersinde bunları görüyoruz...Bence siz plasenta yerine bol bol sebze ve meyve tüketin daha sağlıklı ve güzel bir cilt için ;) Minik şekerliğe sevgiler ; Efsun Ryouka Kato ♥ ☺

    YanıtlaSil
  4. Aaaa ben bunu bir sitede okuyup "ne saçma şey uydurmuşlar" diye şaşırmıştım. Klasik Japonlar şöyle Japonlar böyle saçmalıklarından biri olduğunu düşündüm haliyle. Bir de plasentadan (kordondan değil!) kan alıp vücutlarına enjekte ettiklerini okumuştum.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten işe yariyor mudur ki tam bilimsel bi aciklamasi yok sanırım. Ama galiba çoğu kişi yiyemez .

    YanıtlaSil
  6. Amerikada da bilinen yaygin bir olay bu. Bazilari blenderdan gecirip bildiginiz smoothie gibi iciyor. Ya da kurutulup kapsul icine konuyor ve ilac gibi iciyorsunuz. Bu yontemi hastane sagliyor sanirim. Ben iki sekilde de yapmadim. Her ne kadar yararli da olsa kulaga hos gelmiyor.

    YanıtlaSil
  7. Amerikada da bilinen yaygin bir olay bu. Bazilari blenderdan gecirip bildiginiz smoothie gibi iciyor. Ya da kurutulup kapsul icine konuyor ve ilac gibi iciyorsunuz. Bu yontemi hastane sagliyor sanirim. Ben iki sekilde de yapmadim. Her ne kadar yararli da olsa kulaga hos gelmiyor.

    YanıtlaSil
  8. hayırlı olsun bebeğin sergül hanım Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  9. Kedilerin yiyor olmasını bile kabul edemedim ben hala :((((

    YanıtlaSil
  10. Bırakın yemeyi bunu düşünmek bile midemi bulandırdı...Iyyyy hatta bööö kusucam galiba :)

    YanıtlaSil
  11. Evet bunu bende duydum :):)

    YanıtlaSil
  12. Ben bunu ilk Tom Cruise dan duymuştum. Kızının plasentasını, ozamanki eşi Katie Holmes ile yemişler diyorlardı. 10 yaş gençleşeceksin deseler Ben yapamam ya :S

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül