7 Şubat 2015 Cumartesi

Kayınvalideden İnciler :)



Dün ailece yemeğe gittik. Yoshi'nin annesi ve babası bizi yemeğe çıkarttı desem daha doğru olur yani. Bütün gece sohbet ettik. Tabii ki gözde konu bebekti.
Bir ara konu gelin- kaynana ilişkisine geldi. Sadece Türklerde yok gelin-kaynana kapışması, Japonya'da da çok sert geçiyormuş. Muş diyorum çünkü maşallah 7,5 senedir biz anneyle bırakın yüksek sesi imada bile bulunmadık birbirimize.
Anne karakter olarak sakin, güleryüzlü ve açık görüşlü bir insan. En başından beri hem benim yaşımı hem de kültür farkını unutmadan yaklaştı bana. Hiç japonca konuşamazken bile ingilizce anlaşmaya çalışıyorduk. İlk zamanlar japonca anne ve babayı karıştırdığım için onlara türkçe anne ve baba diyordum. Sonra dili öğrendiğimde düzeltmek istedim ama buna karşı çıktılar. Hala anne ve baba diye sesleniyorum onlara.

Anne dün bütün gün karnımı okşadı. Bu arada anneye sordum 'sana nasıl seslenmesini istersin' diye. Yani japonca nene mi, türkçe babaanne mi diye. O da babaanne desin dedi :) Bunu duymak beni çok mutlu etti. Çünkü torunu türkçe konuştuğu için fırtınalar koparan japon babaanneler de biliyorum.
Gerçekten çok şanslıyım. Hem Yoshi hem de ailesi bir gün bile bana 'sen yabancısın' demeyi bırak imasında bile bulunmadılar.

Yabancı evliliklerde en önemli nokta aslında bu bence. Sen yabancısın sus, sen bilmezsin, sen anlamazsın tavrına girilirse eğer o evlilik ya uzun sürmez ya da çok fırtınalı geçer.

Tabii ben de hiçbir zaman yabancıyım diye özel ilgi ya da anlayış beklemedim. Tam tersi anlamaya, öğrenmeye ve onların kültürüne uyumlu olmaya çalışıyorum en başından beri. Aslında iki tarafında ortak emeği yani bizim bu ilişkimiz.

Neyse dün annenin kendine türkçe seslenmesini istemesi çok hoşuma gitti benim. Tabii son kararı bizim kız verecek Allah'ın izniyle. Hele bir gelsin, hele bir konuşsun :) Merakla beklemedeyiz yani!


20 yorum:

  1. Ne güzel bir tablo maşallah hiç bozulmasın guzel bebeğinizle neseniz artsın inşallah

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel, herşey karşılıklı diye düşünüyorum hep iyi şeyler olsun hayatta ...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelsiniz ilk başta onu söyliyim :)
    Çoğunlukla sessiz sessiz takip etsem de seni bugün bu güzel, sevgi dolu anlatışına sessiz kalamadım...
    Mutluluğunuz daim olsun... Bebiş de bu sevgi dolu aileye neşe getirecek eminim.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Canim yorum yazmasamda takipteyim. Herşey gönlünce olsun. Bebeğini hayırlısiyla al kucağına. Öpüyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hepiniz de güzel insanlarsınız. Karşılıklı anlayış ne hoş bir şey. Sonuçta huzur ve mutluluk olarak dönüyor insanlara. Mutluluğunuz daim olsun. Bebeğinize de sağlık ve güzellikler diliyorum şimdiden:)

    YanıtlaSil
  6. Çok farklı bir yaşam tarzın var. Bu sebepten hemen hemen her yazını okumaya çalışıyorum. Fakat fazla yorum bırakmayı sevmediğimden kusuruma bakmazsın artık. :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel şanslı gelinsin. Eşinin ailesini de kutlarım. Çok sevimliler.

    YanıtlaSil
  8. japonlar da mı nenelerine nene diyor ?

    YanıtlaSil
  9. Heyt be! Süper babaanneye bakın! Saygıyla eğiliyorum önünde. ..

    YanıtlaSil
  10. Ay ne güzel, allah bozmasın. Ufaklıkta sağlıkla dünyaya gelsin inş! :)

    YanıtlaSil
  11. valla ben ilişkinize bayıldım bizde olsa aynı dili konuştuğumuz halde laf sokmalar kaynanalık taslamalar falan ne güzel din dil inanç ayrımı yapmadan seni bağrına basmaları senin adınada çok sevindim inşallah böyle devam etsin hep :)

    YanıtlaSil
  12. Çok şanslısınız ablacım yani onlar sana sen de onlara sahip olduğun için umarım herşey gönlünce olur :)

    YanıtlaSil
  13. Nasıl tatlısınız belli değil ^^ Hiiiç bozulmasın inşallah :) Senin tatlıcık da gelince bisürü renkli kalem, bant, o kırtasiye malzemeleri içinde rüya gibi bir hayata uyanacak ve çook şanslı olacak maşallah maşallah :)) Analı babalı babaneli büyüsün. Türkçe seslenmesini istemesi de gerçekten çok hoş :)

    YanıtlaSil
  14. Maşallah milliyeti farketmez tüm erkek annelerine örnek olsun bu kayınvalide..

    YanıtlaSil
  15. Maşallahlık bir yazı olmuş. Biz iki Türk çift dilli yetiştirme gibi zorlu bir sürece girmeye karar vermişken sizin yaşamınızdaki gerçek çift dillilik sürecini ise şimdiden merak ediyorum :) bu konudaki gelişmeleri de bebiş doğduktan sonra yazmanı umarım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Rabbim saklasın korusun canım...

    YanıtlaSil
  17. bebeğine sevindim ...sağlıkla gelsin ..annenle iyi anlaşma na da sevindim nede olsa gurbet ..bu mutlu tablo hep olsun inşallah sen iyi bir kızsın ..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül