5 Şubat 2015 Perşembe

İrojiten Color Pencils


 Sonunda irojiten kuru boyalarıma kavuştum. Yıllardır gözüm vardı ama bir türlü karar veremiyordum. Çünkü fiyatları normal kuru boyalara göre biraz fazla. Bunlar sanatçı kalemi yerine geçiyor çünkü. Daha profesyoneller kullanıyor. Ben iddialı olmadığım için ne gerek var diyordum ama dayanamadım sonunda.



İrojiten 3 setten oluşuyor. Ben şimdilik 1 set aldım. Devamı da gelebilir açık kapı bırakıyorum burada :)

 1 set 30 renkten oluşuyor. Ve 10'lu setler halinde de kendi içinde 3'e ayrılıyor. Paketi aynı kitap gibi görünüyor. Biraz da buna vuruldum kabul :)




1. sette açık renkler (pastel tonlar) bulunuyor. Kalemlerin yapısında diğer kalem boyalara göre daha az wax kullanıldığı için ucu uzun dayanıyormuş. Sürekli açmaya gerek duymuyorsunuz yani.

Kapakta renklerin ismi ve kod numarası yazıyor. Bazı yerlerde tekli de satılıyormuş. Böylece biten bir renk olursa tek olarak satın alabilirsiniz. (Tabii bu Japonya için geçerli)


2 numaralı set daha canlı tonları barındıyor.


Ve benim bu set ile başlamama sebep olan koyu renkler :) Toprak tonları. Aşık olduğum renkler yani.


Bir dünya boyama yaptığım halde hiç açmaya gerek duymadım. Gerçekten hakkını veriyor yani.


Kuru boyalarım gelir gelmez internetten 'mandala' desenleri indirip boyadım. Kafa dağıtmaya, sakinleşmeye birebir kesinlikle. En sevdiğim desenlerden biri olan şal desenini, en sevdiğim renklerle birleştirdim. Siyahların üzerinden de çizim kalemimle geçtim. Resim bittiğinde mutlu, mesut ve sakin bir Sergül vardı.


Bu deseni de pastel renklerle boyuyorum. Bitmedi hala, çalışmaya devam :) Size de tavsiye ederim. Açın bir sakin müzik, alın boyalarınızı, desenlerinizi boyayın. İyi gelecek emin olun. Yaşınızın, cinsiyetinizin, mevkinizin hiçbir önemi yok. Kendiniz için ayıracağınız 5 dakika size, çevrenizdekilere ve evrene mutluluk olarak geri dönecek emin olun. Deneyin ne kaybedersiniz?


Not: Ben kalemleri Japonya'dan aldım. Türkiye'de var mı bilmiyorum. Ama online bazı sitelerden bulabilirsiniz. Tombow İrojiten diye aratmanız yeterli

15 yorum:

  1. Ben tam tersi o küçük noktaları boyarken daha çok sinirleniyorum

    YanıtlaSil
  2. çok güzel kalemler ya bayıldım. güle güle kullan. sayende bende kırtasiye ürünleri meraklısı oldum. umarım türkiye de bulabilirim çocuklarımla birlikte kullanabiliriz. teşekkürle bizi bu güzel boyalarla tanıştırdığın için. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sen benim kalem aşkımı bu yaşta yeniden depreştireceksin Sergül. Ne güzel renkler ve kalemler öyle. Kutuları bile orjinal. Bu kırtasiye konusunda Japonya da yaşamak isterdim doğrusu :) Güle Güle kullan. Darısı Başımıza :) Bu mandalayı da denemek lazım. Stres için iyi görünüyor. Tavsiyene uymalı :)

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullanın :) bende iş yerinde sürekli karalama yapıyorum sakinleşmek için :)

    YanıtlaSil
  5. Toprak tonları gerçekten harika duruyor. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  7. güle güle kullan...herşey gönlünce olsun

    YanıtlaSil
  8. Şal desenli olana bittim :) Eminim diğeri de bitince çok güzel olacak :) Gerçekten çok sakinleştirici bir aktivite gibi duruyor..

    YanıtlaSil
  9. Sergül hanım muhteşem bir şey bunlar, görür görmez aşık oldum :) Siz canlı gözünüzle gördüğünüz halde bunca zaman almayarak iyi dayanmışsınız :D

    Mandala desenini de ilk kez sizden duydum. araştırdım biraz Google'da, tam boyamalık desenlermiş. Çok hoş çalışmalar yapacağınıza eminim :)

    YanıtlaSil
  10. Bende kuru boyalara bayılıyorum. Japonya da yaşıyor olsaydım muhtemelen alırdım bu seti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam benlik bayildim
      #şekerPembe

      Sil
    2. Acaba bu setin fiyatının tl karşılığı yaklaşık olarak nedir?

      Sil
  11. harika bayıldım ama malesef türkiye de yok bunlar..acaba sizden yardım alarak yurtdışlarından güvenli alışverişle getirtmemiz mümkünmüdür....?

    YanıtlaSil
  12. Türkiye de bu kalemleri satanlar çok pahalıya satıyorlar maalesef. Siteden siteye değilse de fiyat aralığı 90 kalem için 700 ile 900 arasında değişiyor. EBay da işe 90 kalemi 250 liraya almak mümkün ama maalesef Türkiye de PayPal yasaklandı ve eBay sadece PayPal ile ödeme kabul ediyor. Sengül hanım Japonyada bu kalemlerin fiyatı nedir tam olarak size zahmet cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül