13 Şubat 2015 Cuma

Doğum Çatlakları


33. haftaya kadar sıfır çatlakla gelince, sanıyordum ki kullandığım ürünler işe yarıyor. Ama bir gecede kırmızı kırmızı çıkan çatlakları önce uykumda kaşıdığım için oluşan izler sandık. Sonrasında anladık ki bundan sonra bir ömür vücudumda taşıyacağım izlermiş kendileri.

Doğum çatlakları tamamen gen faktörü bence. Başından beri böyle düşündüğüm halde yine de dikkat etmeye çalıştım. Düzenli kullanmadım itiraf edeyim ama aklıma geldikçe süründüğüm 2 ürün yukarıdadır. Bir de duşta nem veren, e vitaminli duş ürünleri ve yağlar kullanıyorum. Onların da faydası olduğunu düşünüyorum.

Hamileliğinde düzenli olarak kremlendiği halde vücudu çatlak dolan da var, hiçbir şey kullanmadığı halde sıfır çatlağı olan da. Bu yüzden mucize ürün olduğunu düşünmüyorum.

Kullandığım ürünlere gelirsek

Bio - oil PurCellin Oil

Bir kutu küçüğünü bitirdim. İkinci kutuyu büyük aldım. Yağ olmasına rağmen yağlı bir his bırakmıyor. Kokusu da beni rahatsız etmedi. Doğum sonrası da kullanmaya devam edeceğim. Yüz için de kullanılabiliyor. Sivilce izlerinde etkili olduğunu iddia ediyor. Ben henüz denemedim. Ama annem yüzündeki güneş lekelerinde kullandı ve sevdi. Ama büyük fark oluştuğunu söyleyemem.

Lierac Phytolastil Gel 
Arkadaşım Melike'nin hediyesi. Bir kere daha teşekkür ederim ona. Düzenli kullanımda memnun kalan çok. Ben başlarda jel yapısını pek sevememiştim ama son zamanlarda düzenli olarak bunu kullanmaya başladım. Nemli tutuyor cildi, bu yüzden işe yarıyor hissi veriyor insana. Eczanelerde bulabilirsiniz.

Palmer's Cocoa Butter Massage Lotion
Bu ürünü çok az kullanabildim. Kokusu bana dokundu nedense. Bu yüzden bir şey diyemiyorum. Ama seveni de var, sevmeyeni de!


Bunların dışında doğal yağlar kullananlar da var. Özellikle saf zeytinyağı eskilerin de tercihiymiş.
Siz neler kullandınız, faydasını gördünüz mü?


8 yorum:

  1. ben 31. haftadayım bioil ve palmers kullanıyoruum sımdılık catlak yok ama ne olur bılmem :) yazdıklarını okuyunca korktum dogrusu

    YanıtlaSil
  2. Bence de genetik bu çatlak meselesi. kızıma hamileyken badem yağı, susam yağı, niveanın badem yağı içeren bebe yağı, vazelin. vs. Yine de çatlak oluşumuna mani olamadım.. Şuan 26 haftalık hamileyim Bu hamileliğimde çok düzenli olmasa da vazelin ve zeytinyağlı vücut losyonu kullanıyorum. Aslında badem yağı+kakao yağı+havuç yağı karışımı hazırlayıp fısfıslı şişeye doldurdum onuda kullanıyordum ama kokusu rahatsız etti bulantılarımın olduğu dönemde ve yağ kolay kolay emilmiyor.Uzun süredir kullanamıyorum.Bittiği an sadece badem yağı sürmeye başlayacağım. Ama bu çatlağın tedavisi yok hele de oluşmuş çatlaklara hiç yok belki kırmızı haldeyken biraz azaltılabilir..
    Kolay doğumlar dilerim kızınızı sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Lierac ve biooil kullandim. Lieraci dorduncu aydan itibaren duzenli, biooil i aklima geldikcr. Cok buyuk ve sivri bir hamilelik gobegim olmasina ragmen hic catlagim olmadi. Bence %100 olmasada kesinlikle etkileri var kremlerin cildi nemli tutup catlaklarin olusmasini onlemeye

    YanıtlaSil
  4. Annem hamileliği boyunca sürekli badem yağı kullanmış göbeği için. "Atletlerim bile hep yağ olurdu ama hiç pes etmedim" diyor :)) Ben şahsen saçları güçlendiren bir ürünü göbeğimde kullanmaya korkarım ama annemde bir tane bile çatlak yok. Sen de organik yağlardan yararlanabilirsin :)

    YanıtlaSil
  5. Lierac, Johnson's Baby Oil ve Burt's Bees üçlemesi ile gidiyorum şu an. Birden 33. haftada çatlaklar oldu deyince korkmadım değil:(
    Ama onlar sağlıklı olsun da, biz "Anneliğin şanındandır" der geçeriz, değil mi? :)

    YanıtlaSil
  6. iki hamilelik yaşadım.kesinlikle hiçbir üründe kullanmadım.sıfır çatlak şanslıyım bu konuda :)

    YanıtlaSil
  7. Ben 4. aydan itibaren Mustela Stretch Marks kullanmıştım. Çok memnun kaldım, tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  8. Ben doğumdan bir hafta sonra çatlakları gördüm desem :( Gayet düzenli kullandım ama maalesef cilt yapım anneme çok benziyor, kuru. Yani evet kremler, yağlar etkili ama bir yere kadar.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül