31 Ocak 2015 Cumartesi

Tahin&Pekmez




Benim için kış kahvaltılarının vazgeçilmezi tahin&pekmezdir. Ama yıllardır yiyemiyordum. Çünkü Japonya'da sadece bazı online sitelerde satılıyor ve cidden çok pahalıya. Yani o kadar parayı tahine, pekmeze veresim gelmiyordu. Birkaç sene önce Türkiye'de markette tüpte tahin&pekmez karışımı bulmuştum. (markasını unuttum ama mor bir paketti) Bavulda getirmek kolay olacağı için atmıştım sepete. Ben tahin pekmez karışımında tahini bol olunca severim. Ama tüpteki karışımın ne yazık ki pekmez tadı daha yoğundu. Bu yüzden pek sevememiştim.
Daha sonra annem Japonya'ya gelirken yukarıdaki 'süper ikili' adlı ürünü getirdi. Koska olmasına ayrıca sevindim. Çünkü Koska'nın ürünlerini gerçekten severim. Hele antepli krokanı var ya! Allaaah derim :) Neyse konumuz bu değil :) Süper ikilide de aynı şey oldu. Bana göre pekmezi daha yoğun ama yine de severek tükettim. (bu 2. paket)


Derkeeeen yazın dönül alışverişlerinde ne göreyim. Koska plastik şişelerde tahin&pekmez çıkarmış. Hem çok büyük değil, hem de köşeli bir yapısı olduğundan bavulda taşımak da çok kolay. Attım tabii ki hemen sepete. Yıllardır sadece cam şişelerde olduğu için getiremiyordum yanımda. Tabii öyle satın alıp, plastik şişeye de aktarılabilinirdi çok istenseydi ama böylesi çok daha güzel ve çok daha pratik oldu.
Döndüğümden beri her kahvaltımı tahini bol pekmez ile yapıyorum. Sanırım bu sayede kan değerlerim de iyi çıkıyor. (maşallah) Ah benim kansız olduğum bir dönem vardı. Evde herkes elinde pekmez ile koşardı peşimde. Sanırım ondan soğudum pekmezden :)
Velhasıl reklam yazısı gibi yazdım ama ben çok mutlu oldum bu şişelere. Benim gibi gurbette yaşayanların bavuluna atması için bir fikir olur belki diye yazdım.

Siz tahin&pekmez sever misiniz? Tahini mi bol olmalı? Pekmezi mi?

Ayyy sabah olsa da kahvaltı etsem :p

10 yorum:

  1. afiyet, kan, can olsun :) ikinizede :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Bende tatlı krizim tuttuğu zamanlar da bayılarak yerim :)) Kahvaltı tabağın nefiss görünüyor.Afiyet bal şeker olsun ;))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle bende bol tahin sevenlerdenim :) İlkokulda zayıf bünyeli biri olarak bütün kışı hasta geçirirdim. Bu nedenle annem de her sabah üşenmez en az yarım saat aç karnına o 1 kaşık pekmezi bana yedirebilmek için direnir dururdu. Artık öyle bir hal almıştı okula ağlaya ağlaya gider olmuştum. Aslında pekmezi severdim ama sabah sabah kahvaltı bile yapamazken aç karnına o pekmez bana büyük bir eziyet gelirdi. Sanırım insan bir şeyden sıkılınca artık onu sevmemeye başlıyor. Bu nedenle ben de bol tahinden yanayım :)
    Sana afiyet, Şerifesu'ya da şifa olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de tahin pekmez canavarıyım ve senin gibi tahini bol seviyorum Sergül abla ^^ gerçekten Koska'nın daha bir güzel oluyor tahin pekmezi <3

    YanıtlaSil
  5. Resmi görünce benim de kahvaltı edesim geldi :) Tahini bol olmalı çünkü ben pekmezi sevmem sadece tahin&pekmez karışımında yerim:)

    YanıtlaSil
  6. Tahin pekmez olsun da yeter ki nasıl olursa olsun :) bu arada hamilelikte nasıl beslendiğinize ya da nelere dikkat ettiğinize dair bir yazı yazma şansınız olursa çok mutlu olurum. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Bir de tahin pekmez karışımını buzdolabına koyup öyle yiyenler var, çokokrem niyetine :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel yazılar paylaşmaya devam edin başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım, pekmezi bol olmalı:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül