22 Ocak 2015 Perşembe

Osaka Akvaryumu Kaiyukan


Arşive dalmasam Japonya'da (şimdiye kadar gittiğim) en güzel akvaryumu bloğa yazmadığımı fark etmeyecektim. OH My GOD (Avrupa Yakası Şahika tonlaması ile okuyun)


 Universal stüdyolarının ertesi günü gitmiştik. Çok ama çok heyecanlıydım. Görülüyor mu?


Akvaryumun bulunduğu alandaki bu dönme dolap çok meşhur Osaka'da. Fotoğrafa dikkatli bakarsanız Türk restoranını görebilirsiniz. Kimler gördü???

Akvaryumun şöyle bir özelliği vardı. En üst kattan başlayıp, döne döne zemine iniyorsunuz. En üst katta Japon ormanları canlandırılmış. Adı akvaryum olsa da aslında mini bir hayvanat bahçesi diyebiliriz.


Aaa bakın ben, ben! Yoshi beni fok balığım diye sever de arada :) Yok canım Japonya'da aldığım kilolarımla hiiiççç alakası yok. (burnu uzadı)


İşte budur! Akvaryum deyince benim aklıma bu görüntü geliyor. Böyle tepemden de geçsin balıklar istiyorum. Bu görüntünün yaşanmadığı akvaryumlar biraz jayal kırıklığı oluyor bende.


Cins cins balıklar. Cins cinsi kötü tonlamayın ya. Çeşit çeşit anlamında dedim :) Uzun bacaklı yengeçler de var tabii.


Ay Yoshi hep beni de çekmiş. Ben de çok sevdim. Benli fotoğraflar seçtim. Sorun olmaz değil mi? :p


Akvaryumlarda bu pozu vermeyi seviyorum. Sanırım Nagoya akvaryumunda da var böyle bir pozum. (onu yazdım mı ben bloga ya? )


Vallahi poz vermiyorum. Foklara bakıyorum. Bu pozun çekildiği anı videoda göreceksiniz. Foklar öyle tatlıydı ki sizin de ağzınız açık kalacak. Garantisi videoda :)


Bak bu anı unutmuşum. Ama oturup keyif yapmışım resmen ya! Ohhh yarasın :)


Evet, evet o espriyi yapacağım hazır mıyız?

Kayıp Balık Nemo'yu Buldum :P


Japonlar jungle'ı inceliyor :)


Ve kapanış pozumuzu penguenlerden aldık. Çok fotojenik keratalar :)

İşte böyle deli mutlu bir gündü. Ben bunu nasıl yazmamış olabilirim günlüğüme. Fotoğraflara, videolara bakmak bana çok iyi geldi. Çünkü bu ara pek gezemiyoruz. Hava şartları ve Yoshi'nin izin günlerinde yapacak hep başka bir işimiz olduğundan boynumda kamera ile gezmeyi özledim.

Neyse bizim kız bir sağ salim gelsin de atarım onu arabasına gezeriz inşallah :)

Ve video özellikle fok bölümüne dikkat!!!




Nagoya Akvaryumu blog yazım için buraya tık tık 
Osaka Universal Stüdyoları yazım için buraya tık tık

8 yorum:

  1. Benim böyle yerler daha çok moralimi bozuyor açıkcası :( Burayı da görmüşlüğüm var. Oralara hapsedilmiş hayvanların depresifliğini ve üzüntüsünü görmek beni çok yıpratıyor :( Hele penguenler ve foklar beni çok üzmüştü.

    YanıtlaSil
  2. Video da fotoğraflar da bi harika!! Bayıldım :)))

    YanıtlaSil
  3. Temmuz ayında oradaydım Sergül hanım,bende aynı heyecanla gezmiştim oraları, şimdi yazınızı okuyunca çok özlediğimi farkettim.Umarım tekrar yolum düşer oralara :)

    YanıtlaSil
  4. Film gibi yani :) Emegine saglik arkadasim:) Azerbaycanda dogdum Turkiye gelini oldum sayende Japonyayi da gormus oluyorum vallah :) Tesekkur ederim bir anlik kendimi orada sandim postu okurken :)

    YanıtlaSil
  5. Fotoğrafları cidden çok beğendim ablacım Yoshi eniştenin ellerine sağlık pozları çok iyi yakalamış.Arkadaşlarımla birlikteyken laf lafı açar Japonlardan bahsederken bulurum kendimi Japonlarda okullar şöyle kuralları şöyle şurada bu var adetleri şöyle diye kaptırıyorum bazen Japonya'ya gidip gitmediğimi soruyorlar gezip görmüşsün gibi anlatıyorsun çok kesin konuşuyorsun diyorlar :D araştırıyorum tabi bunlardan bahsederken ama senin katkın tartışılmaz Sergül abla sayende geziyorum gibi bir şey oluyor ama bizzat gidip görmeyi çok istiyorum orası ayrı Allah nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  6. aman Allahım nerelere gitmişsiniz. ne güzel imrendim ...sizi takibe aldım bana da muhakkak beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül