20 Ocak 2015 Salı

Hamilelik Halleri


Nasıl gidiyor diye soranlar oluyor. Hem onlar hem de kendim için biz özet olsun bakalım. Fotoğraf eski aralık ayından.
Hamile olunca sürekli göbeğinin fotoğrafını çekenlerden olmadım :) Ara sıra geçiyorum ayna karşısına bakıyorum ne var ne yok diye :) Onu da neden yapıyorum biliyor musunuz? Yarın öbür gün bizim kız bana çemkirmesin diye :) Çünkü ben anneme çemkiriyorum. Annemin bana hamile fotoğrafı hiç yok. Oysa ki ablama hamile olduğunda özel stüdyoya gidip çekilmişler :) Kızdırırım hep onu bana hamile fotoğrafın bile yok diye. O da git kuzenimin nişan videosunu izle orada karnımdasın diyor. Ben de ne bileyim karnındakinin ben olduğunu diyorum :) Annemin tansiyonları fırlatıyorum. İnşallah kız bana çekmez :p

İşte ilk ve tek mağaza tuvaletindeki hamile selfie çalışmam :)

Allah'a çok şükür, bin şükür genel anlamı ile kolay ve rahat geçiyor.  Zaman zaman bel, kasık hatta ayak ağrılarım oluyor ama normal şeylermiş. Ama beni günlük hayattan alıkoyan bir sıkıntım yok (çok şükür) Sadece uzun süre ayakta duramıyorum. Bulaşıkları mola ala ala yıkıyorum. O kadar da olsun ya :)

Yemek konusunda yiyemediğim, içimin almadığı ve beni rahatsız eden bir şey olmadı. Kan değerlerim çok şükür çok iyi çıkıyor. Sanırım bunda Japon ve Türk mutfağını beraber tüketiyor olmamızın etkisi büyük.  Japonya'da değerlerinizde biz sorun yoksa vitamin ya da ilaç vermiyorlar. Bu sebeple vitamin falan kullanmıyorum. Aldığım bir ilaç da yok.

Ben özel bir kliniğe gidiyorum. Her kontrolde idrar testi, tansiyon ölçümü ve kilo kontrolü yapıyorlar.
Onlar da yolunda gidiyor. 10 kilo aldım şimdiye kadar. Japonlara göre fazla ama kültür ve vücut farkı dolayısı ile affediyor doktorum. Tabii aşırı almamaya dikkat et diyor. Son günlerde karnım birden daha da büyüdü sanki. 1 günde 1 kilo aldığımı fark edince tırsmadım değil :) Aman kızımız sağlıklı olsun da :)

Yürüyüşüm biraz değişti. Yoshi aaa hamile yürüyüşü oldu diyor. Benim kabullenemediğim ya da garibime giden şey ise bazen koltuktan tek başıma kalkamıyorum. Hele de biraz alçaksa. Hehehe Yoshi desteği giriyor devreye.

Japonya'da 7. aya girdikten sonra kontroller 2 haftada 1'e düşüyormuş. Bizde böyle değilmiş sanırım. Son kontrolde ultrason uzmanı bir bayan bir sürü ölçümler yaptı. Her şey çok yolundaymış. Sadece bizim kız eliyle yüzünü kapattığı için 'annesi gibi inatçı' olduğuna karar verdik.

Geçen haftalarda karnımın alt kısmında ağrılar oluyordu. Bunu söyleyince hemen kontrole aldılar beni 'erken doğum' ihtimali var mı diye bakıldı. Yokmuş. Sanırız bebek büyüdüğü için deri ağrısıydı benimki. Bir de yine aynı sebepten 'birden büyüdüğü için' karnım kaşınmaya başladı. Deli gibi yağlanıyorum ama sanki cildim emiyor yağı :)

Bebek alışverişi yapmıyoruz. Sadece bebek arabası aldık. Beşiğini de görümcemden aldık. Onun kızı büyüdüğü için artık kullanmıyormış. Senin için sorun olmazsa vereyim dedi. Ben de seve seve kabul ettim. Bebek odası şimdilik düşünmüyoruz. Beşik bizim odamıza kurulacak. Ayrı yatma dönemi geldiği zaman odasını yapmaya başlarız. İlk çocuk her şeyin iyisi olsun istiyor tabii insan ama elde bulunan ürünleri kullanmanın da bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası.

Doğum Japonya'da olacak Allah'ın izniyle ve annem yanımda olacak. Mart başı annemi bekliyoruz. İnşallah önce annem, sonra da kızım gelecek :) Annem deli gibi bebek kıyafeti alışverişi yaptığı hatta şimdiden bavulu doldurduğu için Yoshi ile ben kıyafet almamaya karar verdik. Zaten hızla büyüyor bebekler. Annem sağolsun bize hiç fırsat bırakmadı :) Ee ilk torun ne de olsa :)

İşte böyle bizde durumlar. Maşallah demeyi, dualarınızda bizi de eklemeyi unutmayın. Zaman yaklaştıkça bir yusuf yusuf halleri başlıyor insanda. Ne olacak, nasıl olacak falan filan. Bu konu hakkında araştırmayı ve okumayı reddediyorum. Az cahil olmak lazım sanki. Çok bilinçli gitmek istemiyorum yani doğuma. Hakkında okumak korkutuyor beni :) Bu yüzden kimse ile doğum hakkında konuşmayı sevmiyorum.


Buraya kadar okudunuz mu :) helal size vallahi!
Çok güzel geçsin gününüz!
Hamile olanlara Allah yardımcımız olsun. Bebek sahibi olmak isteyenlere de Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah! Zaten çocuk çoluğa karışmış olanlara da Allah uzun ömürler versin :)




30 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuş. Sonuna kadar güzelce okudum. Sağlıkla gelsin Şerifesu hep birlikte bekliyoruz kendisini. Annen gelene kadar 2 bavula ulaşır gözlemlerimle söylüyorum. Böyle durumlarda hepsi mükemmel geliyor annelerin gözüne :)

    YanıtlaSil
  2. okuduk valla 🙏💕dyalarimizdasin yari hemserim

    YanıtlaSil
  3. maşallaahhhh kızlarımıza . aynen canım benim kızımda hala kızının giysileri ile büyüdü . zaten eskimiyoki . hele bebekken alınan ayaklı tulumlar 1 ay sonra olmuyo çok çabuk büyüyolar . Allah sağlıkla kucağına versinde birde sütün olsun bol bol emsin gerisi boş taş gibi sapasağlam bebek olur inşallah hele birde yoshi ye benzerse :))) çipil çipil gözlerr ... yumy yumyyy ..

    YanıtlaSil
  4. Maşallah maşallah :)
    Dualarım seninle Sergülcüm. :)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle bir Maşaallah. Hamilelik hakikaten çok yakıştı. Ayrıca bu post için teşekkürler zira ben de merak ediyordum ama ayıp olur sormak diye tutuyor sormuyordum.

    İkinci olarak yeni bir şey almamak tercihini alkışlıyorum. Bravo. Bence görümcenin beşiğini kullanmak her bakımdan çok güzel hareket. Arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla bebek alışverişi kontrolden çıkabiliyor ve kullanımı sadece bir veya iki sefer oluyor. Bebek eşyaları 3-4 defa el değiştirmedikçe hiç eskimiyor.
    Müstakbel Anneanne alsın ona sözümüz yok zira torun tadı başkaymış öyle diyorlar ;) İnşaallah kolay ve sağlıklı kurtulmayı nasip etsin Allah. Küçük Hanım Türkiye'den gelen cicilerini güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  6. Sergül abla karninin altinda kasilmalar olmasi normal agri hissettiginde sol yanina yat ve 3 bardak su ic yarim saat boyunca agrilarini takip et :)

    YanıtlaSil
  7. Maşallah Maşallah.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah allah kötü gözlerden korusun. Ben merakla bekliyorum daha çok kime benzeyecegini :) hersey gönlünce olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  9. Gebelikte herseyi cok bilmek cok arastirmakta iyi degil heleki internet gibi bilgi kirliliğinin yogun olduğu bir ortamda. Benim ablam ebe hemsire ilk hamileliginde herseyi bildigi icin en ufak bir degisiklikte milyonlarca ihtimal geliyordu aklina mesleki birikiminden dolayi. 9 ayin 8ini aglayarak gecirdi ortada hicbir sebep yokken. Cok şükür ki kızımız saglik ve sihatle dogdu hiçbir sıkıntı olmadı. Demem oki cahillik mutluluktur bazen bazı konularda cahil kalmak daha huzur verir insana en iyisini yapiyorsun Sergül. Sıkıntısız bir dogum olur insallah senin icin. mrl

    YanıtlaSil
  10. Allahım hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Maşallah 41 kere 😃

    YanıtlaSil
  11. Maşallah Sergül ablacım hamileliğin hep böyle rahat ve sağlıklı geçsin.Hamilelik cidden çok yakıştı.

    YanıtlaSil
  12. Martta mı dogum ayy balik burcu olacak sanirim^^bende bir balik burcu olarak cok sevindim bence balıklar cok özel insanlar duygusalliktan sanırım:) diger burçlar alınmasın gücenmesin;)

    YanıtlaSil
  13. Maşallah Sergül abla ^^ İnşallah sağlıklı bir şekilde doğar, hep güzel bir hayatı olur sizinle birlikte♥

    YanıtlaSil
  14. Maşallah size ve evet benim anneminde bana ve kardeşime hamileyken fotoğrafı yok :/ Güzel bir şey bence her ay çekmelisinnnn şahane bir hediye olur kızına :))))

    YanıtlaSil
  15. İnanır mısın sergul abla. Dun youtube da videolarını izlerken acaba hamilelikle ilgili hiçbirşey yayınlamayacak mı diye düşünürken. Bugun blıoğunda yazını gordum :) inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız hayırlı bi evlat olur

    YanıtlaSil
  16. vallahi sonuna kadar seve seve okudum :) hamile olunca insan daha dikkatlice okuyor böyle yazilari bende hamileyim ama ben daha cok ögrenmeyi kendimi madi ve manevi hazirlamaya basladim :)

    YanıtlaSil
  17. Sanırım gezi yazılarından sonra en çok hamilelik bahsi geçen yazıları okumaktan keyif alıyorum :) Bir de eski videolarda Gülşah ancak bebek olursa Japonya'ya gelecekmiş gibi bir konuşma geçmişti. Mart ayında o da gelecek mi? Tepkisini falan çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  18. Okuduk Sergül Abla teşekkür ederiz. Allah kolaylıklar versin :)

    YanıtlaSil
  19. kocaman bi MASALLAH birakiyorum buraya...hem senin icin hemde kucuk kizin icin...rabbim saglikli bi sekilde kucagina almayi nasip eder insallah...takipteyizzz :)

    YanıtlaSil
  20. Okuduk valla. Hİçbir şeyi takma. Bence de az bilmek daha iyi, çünkü bin kafadan bin ses çıkıyor. İnşallah çabucak kolayca geçip gidecek. Zaten bebeğini sağlıkla kucağına aldığında herşey tastamam olacak. Maaşallah sana, size...

    YanıtlaSil
  21. Cok guzel bir yazi olmus ellerinize saglik insallah hayirli guzel ve sorunsuz olur dogumunuz da allah yardimciniz olsun

    YanıtlaSil
  22. Allah sizin de kızınızın da bahtını açık etsin

    YanıtlaSil
  23. İnşaallah en güzel şekilde geçer son kalan aylar ve doğumun Sergül Abla :) Senin de günün çok güzel geçsin :))

    YanıtlaSil
  24. Prensesi bende heyecanla bekliyorum.Annesine arkadaş, yoldaş olucak... Hayatinda yepyeni bir serüven başlayacak Allah'in izniyle.

    YanıtlaSil
  25. Kız mıııı :) İçime doğduğu gibi :DD Allah bağışlasın :)

    YanıtlaSil
  26. Allah bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Güzel heyecanlar bunlar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. okuyoruz tabi neden okumayalım hahahaha :D
    kızınızı sağlıkla kucağınıza alın inşallah ^^ şimdi beni bi merak bastı, türk-japon melezi nasıl olacak diye hehehe

    YanıtlaSil
  28. Hayırlı olsun sağlıklı doğsun, çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  29. yazını yeni gördüm ve çok mutlu oldum aynı dönemlerde aynı şeyleri yaşıyoruz. bende Kanada dayım ve Mart başı annemleri bekliyorum. Kızımız mart sonu gelecek inşallah... sağlık ve sıhatle bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin allah...

    YanıtlaSil
  30. Maşallah Sergül, okudum sonuna kadar. Hayırlısıyla sağlıkla kucaklarsın bebeğini inşallah. Bebeğe oda yapmama fikrine kesinlikle katılıyorum, park yatakta yanımızda geçti ilk yılları kızımın oda dolap anlamında yardımcı oldu sadece. biraz büyüdüğünde neye ihtiyaç olduğunu da daha iyi anlıyorsun üstelik.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül