5 Ocak 2015 Pazartesi

Cafe'de Kahvaltı, Manga Alışverişi ve Daha Fazlası



Japonya'da Günlük Hayat videolarını çekmeyi ve izlemeyi seviyorum açıkçası. Kimler takipte, kimler benimle aynı fikirde bilemiyorum tabii ki :)

Bu videoları ev dışında olduğumuzda çekiyorum genelde. Ev hayatımızdan çok şeyler paylaşmayı istemiyor ve düşünmüyorum. Dışarıda neler yaptığımızı paylaşmakta ise bir sakınca görmüyorum.
Dikkat ederseniz göstermek demiyorum, paylaşmak. Bu iki kelime arasındaki fark ve duygu umarım izleyenlere geçiyordur.
Blogda bin kere tekrarladım ama bir kere daha söylemek isterim. Ben blog yazmak, video çekmek için yapmıyorum (yaşamıyorum), bunları zaten yaptığım (yaşadığım) için sizinle paylaşıyorum.

Cafeler, yollar, market alışverişleri, yediklerimiz, içtiklerimiz ilginizi çekerse buyrun gelin kanala :) Buraya tık tık 

Bir İtalyan family restoran olarak geçen Saizeriya'da akşam yemeği, market alışverişi ve yollar :)




Gusto, Tetsuya ve Market Alışverişi






Ve yeni video :) Cafe'de kahvaltı, manga alışverişi, Karamel&Tiramisu ve yollar tabii ki :)


20 yorum:

  1. Sağlığa uygun yiyecekler, okuyan insanlar, hoş görüntüler.. En çok da kedilerin muhabbetini sevdim:) Sarışın anaç olsa da biraz daha cadı galiba:)) Tekir de az değil ama:)) Çook tatlılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarışın olan mesafeli, tekir olan yılışık :) Ondan kızımın çıkarıyor tırnakları. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Sergül abla cidden en sevdiğim videoların oraya ait yemekler oradaki restoranlar Japonya ya ait her şey aslında :D:D ne diyebilirim ki sayende Japonya'yı geziyor gibi oluyoruz çoooooooooook teşekkür ediyorum kendi adıma ablacım şuana kadar çekmiş olduğun videolar,paylaştığın resimler,kitaplar binlerce kişinin yorumlarını okuyup onların yorumlarına cevap yazman hepsi emek ama sevmeyende yapamaz diye düşünüyorum En iyi bloğun seçilmesine şaşırmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çooook teşekkür ederim :) evet özeti bu sevmeyince olmuyor :) Allah'tan seviyorum hala :D

      Sil
  3. Shingeki no Kyojin (attack on titan) benim de en sevdiğim serilerden birisi ve 2. sezon animesini deli gibi bekliyorum ki 2016 yılında gelecekmiş. Şu an live action filmleri çekiliyor, hatta bir tanesi yayınlandı ama live versiyon sevmediğim için bana hitap etmiyor. Bu videoda görünce çok sevindim, gerçekten Japonya'nın en çok satan mangalarından... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelen yorumlardan sonra merak edip, bakacaktım ama Yoshi senlik değil dedi. Kafam karıştı.

      Sil
    2. Shingeki no Kyojin oldukça depresif bir manga/anime. Ancak konusu çok enteresan ve insani duygular falan da bu paralelde çok iyi işlenmiş. İnsanlar 50 metrelik duvarların içinde, kapalı bir bölgede yaşamak zorunda kalıyorlar çünkü dışarıda yani dünyanın geri kalan tarafında devler var. Bir gün 60 metrelik bir dev gelip duvarı patlatıyor ve ondan sonra insanlar arasında yaşam mücadelesi başlıyor. Baş karakterin adı da Eren :) Çeşitli forumlarda mangaka Hajime İsayama'nın bu karakterin adını bilerek türkçe koyduğu söylense de, mangaka bir röportajında ismin almanca olduğunu düşündüğü için koyduğunu söylemiş sanırım. Almanya'ya gittiyse ve birçok Eren ile karşılaştıysa, onların alman değil de türk olduklarını belli ki anlamadı. :)) Animedeki diğer karakterler de, Mikasa dışında, japon adına sahip değil zaten. Albay Smith, Yüzbaşı Levi, Reiner Brown gibi isimleri olan kişiler... Anime açılış müzikleri de yarı almanca yarı japonca ve genel anlamda serinin müzikleri müthiş! Sever misiniz bilmiyorum ama eğer vakit ayırıp animenin ilk bölümünü izlerseniz, belki merakınızı cezbeder, belki de sinirinizi bozar. Genelde ikisinin arası olmuyor çünkü. :)))

      Sil
    3. Dehşet bir anime. 2 günde bitirince korkulardan korku beğendim resmen. Tür olarak korku animesi değil ama olayların fantastik gerçekliği insanı dehşete düşürüyor. Benimle oturup anime izleyen 9 yaşındaki kuzenim, devleri gördüğü an çığlık atarak başka odaya kaçtı. Öyle bir anime :D Çok kaliteli ve çok sevdiğimiz bir seri ama herkese hitap etmeyebilir.

      Sil
    4. Hatta Gizem'in bu anime hakkında bir yazısı var, belki bir fikir verebilir. Detayları güzel açıklamış.
      http://animekitap.blogspot.com.tr/2014/11/shingeki-no-kyojin-attack-on-titan.html

      Sil
  4. Sergül ben de çok seviyorum bu tarz videoları izlemeyi.Bu aralar da sık sık video yüklüyorsun,pek güzel oluyor :))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, ben blogunuzu yaklaşık bir yıldır aralıklarla takip ediyorum. Ablanızla ilgili bir yazınıza rastlamış ve çok duygulanmıştım. O günden beri fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum. Özel hayatınızla ilgili neler paylaşmayı seçtiğiniz sadece sizin bileceğiniz bir şey. Benim ya da herhangi başka bir takipçinizin bunu doğru ya da yanlış bulmamızın hiçbir önemi yok, eğer birileri paylaşımlarınızı "gösteriş" olarak yorumluyorsa bu blogu takip etmekten vazgeçebilir, öyle değil mi? Nihayetinde kimseye zorla bir şeyler izletmiyorsunuz. Birbirimizi olduğumuz şekilde kabul etmeyi nedense pek başaramıyoruz. Herkesin yaşama bizim pencerimizden bakmasını, bizim doğrularımızı kabul etmesini bekliyoruz. Bu da benim enteresan bakış açım! Sevgiyle kalın xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte vazgeçmeyi beceremeyip, canımı sıkmayı tercih ediyorlar. İlla can sıkacak ya da acıtacaklar.
      Sevgiler :)

      Sil
  6. merhaba sergül hnm yine benn :) büyük bir keyifle izledim videoları taki en son video pat diye bitene kadar şok oldum noluyo derken yazınız çıktı :) sergül hnm en üstteki ilk videonuzda fon müzüğini çok beğendim ismini yazarmısınız lütfen bugün dha güzeldi benim için 3 video birden süper oldu :D çokk sevdiğim dizi izlerken bu kadar keyif alıyorum birde sizin videolarınızdan :) sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, müzikler youtube'un kütüphanesinden adını hatırlamıyorum.
      Sevgilerimle

      Sil
  7. Merhaba Sergül. Her videonu ayrı bir zevkle ve merakla izliyorum. İnşaallah çekmeye devam edersin. :) İyi günler.

    YanıtlaSil
  8. Ne şekersiniz ya ♥ Hele sen ayrı şekersin Sergül, video sonunda sürpriz bile yapmışsın^^
    Japonya gitmeyi en çok istediğim yerlerden birisi, bu yıllık iznimi inşallah bir sıkıntı çıkmazsa orada geçiricem ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheheh teşekkürler
      hadii haber verirsen ve Nagoya tarafından geçerse yolun görüşürüz belki :)

      Sil
  9. Ay ben bayılarak izliyorum daha çok çek daha çoook :) muck

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül