14 Aralık 2014 Pazar

Ootoya Japon Restoranı


Japon kültüründe dışarıda yemek yemek, bize göre daha sık görülen bir durum. Ben aile ve arkadaş ilişkilerinin olmamasına bağlıyorum. Çünkü arkadaşlarıyla hatta zaman zaman aile bireyleri ile bile dışarıda buluşurlar. (ama eve davet etsen, her gün gelirler)
Biz de kimsenin evine gitmediğimizden, bolca dışarıda yiyoruz. Genelde uygun fiyatlı restoranlar olan 'family restoran' tarzlarını tercih ediyoruz.

Aslında bunları Japonya'da Günlük Hayat kanalımda bolca görebilirsiniz. Ama ben bir gün yolu buraya düşenler olabileceğini düşünerek bloğa yazmaya karar verdim.
Sık tercih ettiğimiz restoranları anlatmaya çalışacağım.


Ootoya annem buradayken Nara'da keşfettiğimiz bir restoran oldu. Ben bayılıyorum o günden beri. Ne yazık ki Nagoya'da çok yaygın bulunmuyor. Ama zincir bir şirket. Birçok şehirde şubeleri var.
Ootoya tam bir Japon restoranı. Eğer Japon yemekleri ile aranız yoksa buraya girmeyin derim ben. Çünkü menüde alternatif bir şey bulamazsınız. Tatlıları bike klasik Japon tatlısı.



Izgara balık setleri çok ama çok lezzetli. (ilk fotoğraf) Set sipariş ettiğiniz zaman pilav, Japon turşusu ve miso çorbası da yanında geliyor. Değişik pilavlar var. Onu da ayrıca seçmeniz gerekiyor. Yoshi 5 çeşit bakliyatlı olanını seçti (ilk foto), ben ise bir çeşit yosunlu olanını.
Reyhan soslu tavuğu da çok beğeniyorum ben. İlk annem için sipariş vermiştik. Onun yiyebileceği tek şey o diye. Ama onu bile zorla yemişti.
Japonya'da bazı bildiğiniz şeyler bile tadı farklı oluyor çünkü. Ve bu yemek seçenler için büyük bir işkence. Nereden mi biliyorum tabii kendimden :) Çok şükür 7 yılın sonunda birçok şeyi yiyebilir oldum artık.

Ootoya'nın fiyatları ise ne çok uygun ne de klasik Japon restoranları kadar pahalı. Orta diyebilirim.

Bir de videsu var tabii ki :) İyi seyirler!

4 yorum:

  1. Merhaba sergül abla çok güzel görünüyorlar afiyet olsun =) Benimde en büyük hayalim japanyaya gitmek.seni çok seviyorum♥
    2. resimdeki dondurma gibi görünen bir tatlı galiba tam olarak anlayamadım nasıl bişey ? ♥

    YanıtlaSil
  2. Yolum düşer mi blimiyorum. Yalnız balık muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buranın balıkları cidden süper oluyor mmmm

      Sil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül