12 Aralık 2014 Cuma

Mucha ve Günlük



Öncelikle kitaptan başlayalım. Sevgili çevirmeninden hediye gelen kitabım benim için ayrıca önemli. Mucha eserlerini ve hayatını yakında tanımak için güzel bir kitap. Ama içerisinde bolca sanat terimleri bulunduğu için yer yer anlamadım. O kadar yakınım sanat terimlerine yani. Ama Mucha'nın hangi tarzda eserler verdiğini ve hayatından kısımlar okumayı sevdim.
Artık Mucha'lı şemsiyem benim için daha anlamlı. Yoksa siz şemsiyemi görmediniz mi? :(

Şemsiye Alışverişi yazım için buraya tık tık 


Dün eve hasta geldi Yoshi. Sabah uyandığında kendini iyi hissetmemiş. Ve akşama doğru grip iyice galip gelmiş. Pek keyifsiz, pek durgun ve tabii ki hasta her koca gibi peeeek nazlı.
Dün geceden beri dinleniyor ve mızmızlanıyor. Bir de ben hamile olduğum için fazlaca dikkatliyiz. İnşallah bana teğet geçer grip.

Hem hamile, hem yalnız hem de grip olmayı kim ister?

Hamilelik demişken. Altıbuçuk aya doğru gidiyoruz. Artık karşıdan bakınca da hamile gibiyim :p
Genel olarak çok rahat geçiyor çooook şükür. Zaman zaman ağrılarım oluyor ama onlar da normal seyrinde.

Annelik kursuna gittim. Göğüs masajı, duygular ve beslenme hakkında eğitildik.

Hamile yoga kursuna gittim. Amanın o ne yorucu şeydi öyle :) Gerçi insan iyi bir şey yapıyorum diye motive oluyor ama benim ham vücuduma fazla geldi. Aklımda kalanları kendi başıma uygulamam gerekir ama yalan yok yapmadım hiç şimdilik.
Yoshi'nin izin günleri ile uyuşmadığı için düzenli gidemiyorum ne yazık ki.

Şimdi önümüzde anne-baba kursu var. Bakalım ne zaman gideceğiz ona da.

Bu kursları benim gittiğim klinik düzenliyor. Katılım isteğe bağlı. Bir de belediyenin kursları var ama henüz hiç katılmadık.

Günler bazen çabuk, bazen de yavaş geçiyor diyebilirim.

İnşallah kızımıza sağ salim kavuştuğumuz gün de gelecek :) (dualarınızı eksik etmeyin, tam bunu yazarken bir tekme yedim kızımızdan selam söylüyor olabilir :p )

Haaa bir de fotoğraftaki çikolatayı yeni aldım. Denemek amaçlı ama süperrr bir şey. Paket bitince sizi daha detaylı bilgilendiririm :)

Çayım da hamile çayı. Malum hamilelerin bitki çayı tüketirken çok dikkatli olması gerekiyor. Bazı bitki çayları ve baharatlar hiç masum değil. O yüzden ben evdeki çayları içmiyorum. Çok canm isterse Yogi markasının bu Mother to be çayını içiyorum. Rahatlatıyor insanı.

Çok konuştum, burada mısınız hala?

Selamlar&sevgiler o zaman :)


Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

14 yorum:

  1. Hepsi çok güzel Sergül de asıl örtü çok güzel geldi fotoğrafta. Sonra şemsiyeleri okudum ve bayıldım şemsiyelerin görüntüsüne. Güle güle kullan. Bu kitapla birlikte Mucha şemsiyen sen için daha da kıymetli olmuştur. Güle güle kullanın şemsiyelerinizi. Sen de bizden selam söyle bebişine. Elini karnının üzerine koy parmağınla pıt pıt vur. O seni duyar biliyorsun. Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örtü ananeden ben istedim o yaptı. Bayılıyorum ben de :) Teşekkürler
      Aminnn

      Sil
  2. Allah kucakta sağlıkla göstersin inşallah. O bize tekme ile selam söylüyorsa biz de ona kucak açıp "merhaba" diyoruz:)

    YanıtlaSil
  3. çikolatanın tadını çok merak ettim bir çikolata canavarı olarak :) hamilelikte grip zor ama Allah yardım ediyor çok şükür. Ben 2 kez grip oldum ilk gribim baya ağırdı ama eşimin desteği ile iki günde atlattım. İkincisi boğaz ağrısı ile 3 günde atlatıldı ne yazıkki bende hastalıklarını yanlız geçiren bir hamile oldum hatta hamileliğimin büyük bir bölümünü yanlız geçirdim hafta sonları hariç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi yediğim en güzel bitterlerden oldu kendisi.
      Evet sen oldun birkaç kere. Olmam inşallah!

      Sil
  4. Güzel Allah'ım bebeğine sağlık ve mutluluk sana da kolay bir hamilelik ve doğum nasip eder inşaallah. Yoshi'ye geçmiş olsun, umarım çabucak iyileşir.

    Kurslar ne kadar çeşitli ve ilginçmiş. Allah kolaylık versin, herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  5. Hamileliğinin kalan kısmını da böyle rahat geçirirsin inşallah Sergül ablacım Yoshi abi içinde çook geçmiş olsun diyorum tez elden ayaklanır umarım.

    YanıtlaSil
  6. Sergul Hanim cok akici bir yazi diliniz var. Insan okurken zevk alıyor. Resmen kelimelerle oynuyorsunuz. Sizin bu yazi dilinize ben Ayşe Özyılmazel'den asinayim.O yüzden hemen sarip sarmaladi beni. Bu arada bu güzel yazinizi facebook ve google plus hesaplarimda paylaştım. Saygilar
    yaşamdanyazilar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Buralardayım ben , merakla ,severek takipteyim. Sağlıklı,mutlu bir hamilelik geçirmen dileğiyle ,bol kitaplı ,keyifli,sağlıklı günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yazıyorum ama :) yorum olmayınca anlaşılmıyor :)
      Aminnn hepimize

      Sil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül