23 Aralık 2014 Salı

İnstagram ile Pazartesi #164

instagram kullanıcı adım:serrose
Yoshi'nin kullanıcı adı:yoshijaponbalik
Ablamın kullanıcı adı:sermoon09
Annemin kullanıcı adı:3kizannesi

instagram web üzerinden beni takip etmek isterseniz buyrun bu linke.

İyi haber bugün Pazartesi değil :) Dün yazıyı taslaklarda unutup çıktım ne yazık ki. Ama bu hafta boş geçsin istemedim. Sorun olmaz umarım!
Zamanımız çoğunlukla koltukta battaniye altında geçiyor. Ben uzun süre oturamadığım için devriliyorum koltuğa :) Kediler de tepemde tabii ki!


Yeni kitaba başladım. Ve Yoshi grip olduğu için ben de kendimi korumaya çalıştım çeşitli çaylarla. Burada ayva çayı içiyordum. Ve yanında da Eti karam gurme çoook sevdim ben  bunu ya! Yoshi de beğendi. Teşekkürler urfatutkunu :)


Her klinik kontrolünde 2 kart veriyorlar. Biri bebeğin o haftaki el boyutu, diğeri de anne karnında duruşu. İlk kart ile karşılaştırınca bu kocaman geliyor göze :) Bakalım ne zaman kavuşacak ellerimiz.
Dualarınızı esirgemeyin!


Bu ara en zevkle okuduğum kitap bu. Biter bitmez yazısı gelecek! Ve sıcak kakao candır :)



Bazen saçma sapan şeyleri ve insanları kafama takıyorum. Takmamak için yeni kitaba başladım. Ve evet çoğunuzun dediği gibi pek keyifli bir kitap değil. Nasıl bitecek bakalım.

Bir diğer doyamadığım şey ise elma :) Elma severdim zaten de bu ara takıntılıyım. Elmanın yanında Sihirli Günlüğün hediyesi Topik'ten de birazcık yedim. Hiçbir şeyi abartmadan her şeyden yeme hakkım var. Elbette bebeğimi herkesten fazla ben düşünüyorum. Ama yiyecek fotoğraflarının altına onu yememelisin, bunu yapmamalısın falan denilmesini çok saçma ve gereksiz buluyorum.
Hamilelikte abartmak en büyük sorun. Oturup her gün 20 paket topik yesem haklısınız da. 2-3 tanenin kimseye zararı yok.
Neyse canımı sıkamayacağım yine :)

Japonya'da Gördüm bloğum için buraya tık tık.

İşte böyle geçti bir hafta!

Hepimiz için çoooook keyifli ve sağlıklı geçer bu hafta inşallah!

Daha fazla fotoğraf için tumblr'e buyrun 

5 yorum:

  1. Aynı andan birden çok kitap okuyorsunuz sanırım :) hep özenmişimdir ama bir türlü yapamam. elimde bir kitap varken başka kitaba başladığımda konsantre olamıyorum yeni kitaba aklım hep eskisinde kalıyor :))

    YanıtlaSil
  2. Yoshi enişteye çok çok geçmiş olsun John Izzo nun kitabını merak ettim en kısa zamanda alıp okumak istiyorum şu s.....ktir et kitabını almıştım aldığıma da çok pişmanım yirminci sayfanın yarısında kalmıştım okunmayı bekliyor kendileri dediğin gibi Sergül abla hiç keyifli bir kitap değil

    YanıtlaSil
  3. Yippeeee! Ben de instagram ile Pazartesi bu hafta da yok diye üzülüyordum :). Kış günü kedilerle battaniye altında uzun oturmanın ve kitap okuyup sıcak bir şeyler içmenin keyfi bambaşka.

    Rahmetli babamın bir lafı vardı "bana akıl lazım değil" diye. Benim de çok sık kullanasım geliyor. İyi niyetle bile olsa karşısındakini biraz küçümsemek gibi geliyor bana böyle "şunu yeme, şunu yap, bunu yapma" filan gibi tavsiyeler vermek, özellikle karşıdaki istememişse. Ne haddime diye düşünürüm ben, susarım bana sorulmadıkça. (Bu arada akıl bence herkese lazımdır tabii ki de ama böyle değil)

    Ben Japonların bu el işini sevdim. Hamile arkadaşlarım hep merak ederdi bebek ne kadar ve ne durumda filan diye. Böylece insanın en azından biraz merakı giderilmiş oluyor.


    YanıtlaSil
  4. Sergul abla annenizin instagramdaki adi 3kizannesi fakat sen bi videoda 4 kizkardesiz demistin ben anliyamadim anlatirsan sevinirim =)

    YanıtlaSil
  5. Tiramisunun o bakışını yerim yaa, nasıl tatlıı!! >.< ♡
    Sergül abla, o S*ktir Et kitabından bildiğin nefret ediyorum ben. Kitabın daha başında adam dediklerinin sorumluluğunu üstünden atıyor ve kitap da veriyor saçma sapan gazları insanlara. Bir yerde aileyi bencilce eleştiriyor, bir yerde hayatı bir arabaya benzetip dümeni bırakarak gaza basmamızı söylüyor ve bu konuyu da "nasıl olsa biz ne kadar çabalasak da her şey başkaların yönlendirdiği gibi olacak" olarak yapıyor. Yazar bildiğin sorumsuzluk kokuyor. Bunların yanında yazarın haklı olduğu birkaç kısım da var ama bozuk saat de günde iki kere doğru saati gösterir sonuçta. Bütün bu söylenenler insanın kendinde bitiyor tabi; yapılıp yapılmamasına kendimiz karar vermemiz gerekiyor evet ama insanın bir anlık boşluğuna denk gelse o sözler felaketlere neden olabilir.(2 kitaptan oluşuyor bu kitap aslında. 2. Si terapi versiyonu. Dediklerim hangi yerlerde geçiyor hatırlamıyorum. Elindeki kitapta geçmiyorsa eğer uydurmuş gibi olmak istemem ^^ )

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül