15 Ekim 2014 Çarşamba

Japonya'da Siyah Hamburger



Türkiye'deyken birkaç kişi bu hamburgerin fotoğrafını yollamıştı. Doğru mu Sergül abla diye. Ben de hemen Yoshi'ye sordum. Malum internette Japonya hakkında tonla yanlış bilgi var.

Yoshi araştırınca Burger King'in 4-5 yıl önce (sanırım) ilk olarak bu ürünü çıkarttığını öğrendik. Nedense bu sene yeniden çıkarmışlar piyasaya. 19 Eylül'den beri satışta ne zamana kadar süreecek bilmiyorum.



Burger King Japonya'da çok yaygın değil. Hatta biz Nagoya'da olduğunu bile bilmiyorduk. İki sene önce açılmış. Bu siyah hamburger sayesinde öğrendik. Eee madem Nagoya'da varmış gidelim diye plan yaptık. Ve o büyük gün bugündü :p



Ben 11 yaşımdan beri hamburger yemiyorum. 2007 yılında ablamın zorla 1 tane yedirdiği cheeseburger'i saymazsak tabii. Çok ama çok midemi bulandırır. Bu yüzden hiç denemem bile. Bu yüzden Yoshi ile tek menü aldık.


Japonya'daki Mc Donalds'larda patatesin yanında mayonez verilmiyor. Burger King'de ise 30 yene alabiliyormuşsunuz. Buna sevindim işte. Çünkü ketçap yemediğim için (onu veriyorlar) 7 yıldır kuru kuru patates yiyorum bu ülkede.


Ekmeğin siyah olmasının sebebi bambu kömürü katkısı olması imiş. İçindeki peynirin siyahlığı ise mürekkep balığının mürekkebinden.


Önce Yoshi tabii ki :) Hamburger seven biri olarak bu ürünü pek sevemedi. Ucuz hamburgerler gibi dedi. Siyah olmasının tadında yarattığı bir değişiklik yok gibiymiş. Sadece siyah hamburger yiyorsunuz yani :)



Ve sırf meraktan azıcık ben de yedim. Çok zorlandım. Hem hiç hamburger yemediğim için hem de elimde simsiyah bir ekmek olduğu için! Üzerine bir de malum sebep! Hiç kolay olmadı yani :)

Neyse aklımızda kalmadı en azından :) Bu sayede Nagoya'da Burger King varmış öğrendik!

Siz dener miydiniz?

Videoyu izlemeyi unutmayın! Canlı canlı deneme :p

16 yorum:

  1. Çok ilginçmiş, hamburger manyağı biri olarak denemek isterdim böylece hamburgerden nefret etmemi sağlayabilir sağlık için yararlı :D:D:D

    YanıtlaSil
  2. Denemek isterim ama insan tedirgin oluyor tabii :)

    YanıtlaSil
  3. tekrar cesaretiniz icin tebrikler :) uniqlo'da guzel birseyler varmiydi?opuldun

    Melek

    YanıtlaSil
  4. Ablam siyah hamburger de çok lezzetsiz olur ya :/ Hele bir de hamileysen çok lezzetsiz olur :) Küçük Kato nasıl tekme atmaya başladı mı :) Hayırlı olsun bu arada ablam. Türkiyeden sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. "Mürekkep balığının mürekkebi" gibi bir faktör olmasaydı deneyebilirdim :) Nasıldı o mürekkep? yani hiç mi değişik bir tat gelmiyor?

    YanıtlaSil
  6. Hamburger pek sevmezdim bu simsiyah hamburgerden sonra hiç yemem herhalde ben olsam hiç denemezdim bile peynir ekmek yemeyi bu siyah şeye 1000 kez tercih ederim.:))

    YanıtlaSil
  7. Çok korkunç gözüküyor bence, hiç ye beni demiyor :)

    YanıtlaSil
  8. Genelde hamburger falan yemem, ama bende denemek isterdim

    YanıtlaSil
  9. denerim diye düşünmüştüm hep ama nedense deneyemeyeceğimi hissettim.:))

    YanıtlaSil
  10. kömürü anladım ama mürekkep balığı ben hiç deneyemezdim . :((

    YanıtlaSil
  11. Allah nazardan saklasın Anne adaylığı ne güzel yakışmış, maşallah.

    Siyah hamburger ilginç duruyor ve ben de denemek isterdim (ki hamburgere özellikle çizburgere bayılırım).

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten çok enteresanmış yani, sanırım bende yemezdim sanki böyle yanmış gibi gözüküyor, yediğinde sırf yanık tadı gelecekmiş gibi :)
    ne diyelim afiyet olsun

    YanıtlaSil
  13. Ben ki yeniliğe açığım, ama böylesi korkunç bir görüntüye sahip bir şeyi yiyebilir miyim bilmiyorum. Ama sende bu halinle çok fazla yeniliklere açılma ne olur ne olmaz :))

    YanıtlaSil
  14. lezzetli görünüyor ancak sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. yine de bilgi paylaşımı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Ben denemezdim herhalde çünkü ekmek bozulmuş gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül