5 Eylül 2014 Cuma

Bu Yazıda Yüksek Ses Yok


Bu yazıda yüksek ses yoktur. Yazıyı okurken azarlama tonlaması yapmadan okuyunuz :)

Son zamanlarda takipçilerimden çok az bir yüzdesinin iki derdi var benimle ilgili.

Birincisi kilolarım, ikincisi çocuk doğurmayışım.

Benden bekledikleri ilgi ya da cevabı göremediklerinde yazdıkları iki tip hakaret var.

100 kilo olmuşun hala yiyorsun

Ben anneyim senin gibi kedi anası değil de ikincisi.


Önce kilodan başlayalım.

53 kilo gittiğim Japonya'da 73 kilo olarak hayatıma devam ediyorum. Takipçilerimin yorumlarına ihtiyacım yok neydim ne oldum anlayabilmek için.

Kilolarımla mutlu muyum? Hayır

Zayıflamak istiyor muyum? Evet

Ama bunu tanımadığım ve hatta tanıdığım insanlarla konuşacak mıyım? Hayır

Nazik nazik uyarmalar, kaba kaba yorumlar, sırf kendi reklamını yapmak için fit bir yaş dilerim demeler falan bende sadece 'itici' hissi bırakıyor. Köfteci olsanız bol köfteli yıllar mı yazacaksınız?

Kilo almamın 2 büyük sebebi var. Birincisi psikolojik. (ne kadar çok yer kaplarsam o kadar güvendeyim hissi) Bunu atmaya çalışıyorum.
İkincisi de hareketsizlik. Yoshi'nin çalıştığı günler, evden dışarı çıkmıyorum ve günü 25-50 adım ile tamamlıyorum. 

İki büyük sebebin farkındayım ve çözümleri için zamana ihtiyacım var. Çıkıp yürüyüş yapmak vs istesem de birinci maddeden dolayı (kendini güvende hissetmeme) bunu yapamıyorum.

Zaman her şeyin ilacı. Kendim için ( o söyledi, bu dedi, Yoshi beni bırakır mı gibi dertlerim yok) tekrar zayıflayacağım. 

Yoshi seni bırakıp Japon kızlarına gidecek tarzında yazanlar da oluyor. ( seviyeye bakar mısınız? ) Yoshi beni dış görünümüm için seçtiyse eğer lütfen ama lütfen bırakıp gitsin beni!
Ama bizim bir arada olma sebebimiz dış görünüm değil. (çok şükür)

Gelelim ikinci konuya!

Bazıları benim ya da Yoshi'nin kısır olduğundan çok emin. Bize ulaşmayan bilgi onlara ulaşmış. Zira anneyim ben anneee senin gibi kedi anası değil yazanlar var aralarında.
Böyle yazdıkları an çocukları için üzülmüyor değilim. Anneye bak internette sahte sahte hesaplar açıp, insanlara hakaret ediyor ve onları üzmeye çalışıyor. Böyle bir annem olsun istemezdim. Böyle anne olmak hiç istemezdim. Olan çocuklara oluyor.

Yoshi de ben de boşanmış anne-babaların çocuklarıyız. Benzer yaralarımız var. Bu yüzden çocuk sahibi olmanın büyük sorumluluk istediğinin farkındayız. Bu yüzden bekliyoruz hazır olmayı.
Japonya gibi bir ülkede dile, kültüre hakim olmadan çocuk sahibi olmamak benim tercihim.
Allah izin verirse bir gün bizim de çocuğumuz olacak. Bunu aceleye getirmenin bizce bir anlamı yok. Çocuk yapalım diye evlenmedik biz. Ya da çocuk oldu diye de.  

Diğer konu ise bildiğim kadarı ise ikimiz de sağlıklıyız. Çocuk yapamaz engelimiz yok. Ama diyelim ki çocuğumuz olmuyor. Bunu anlamış, hissetmiş biri neden can acıtmak için 'anneyim ben anne senin gibi kedi anası değil' yazar ki?
Kötü niyet, hırs, kişilik eksikliği, kıskançlık? Ne olabilir yani bu yorumu ne temize çıkarabilir?
Yine aynı şey 'bu annenin yetiştireceği evlat nasıl bir kişiliğe sahip olur' 

Bunlar korkutucu sorular.
Üstelik neyi kınarsan onunla sınanırsın. Sen bana evladınla hava atarken, onunla sınanmayı seçiyorsun aslında. Değer mi?

Başta üzülüyor, anlamaya çalışıyordum. Ama anladım ki hasta ruhlara benim yapabilecek bir şeyim yok.
Allah herkese şifa versin.

Ve Allah herkesin gönlüne göre versin!


Not: Yüksek ses yok bu yazıda. Tamamen bir iç döküş. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

Not 2 : Kuşadası çok güzel değil mi sizce de?


44 yorum:

  1. ne tatlısın,kedi annesi
    ben de kedi annesiyim:)
    kuşadası'na gitmedim,umarım kısmet olur:)
    sevgiler,mutluhaftasonu

    YanıtlaSil
  2. Upuzun bir yorum yazmistim silindi :) Bence sen cok güzelsin yüregin güzel keske herkes kedi anasi olabilecek yürege sahip olsa eminim dünya daha farkli bir yer olurdu.Ben de 3 yillik evli,34 yasinda bir kedi anasiyim henüz cocugum yok bu benim tercihim hazir oldugumda Allah'in izniyle olacak.Bu hayatta ögrendigim bir sey varsa o da kötü yüreklilere yok muamelesi yapmaktir.Cevap vermek bile ciddiye almak oluyor

    YanıtlaSil
  3. O kadar sakin tonda yazılmış bir yazı ki anlayana, anlamayana yüreğini haset bürümüş insanlara zaten bağırsan da boş.. Allah akıl fikir versin, vicdan versin..
    Hep sevgiyle ^.^

    YanıtlaSil
  4. Bir kedim bile yok benim,senin en azından kedin var Sergül :))

    YanıtlaSil
  5. Ne münasebetsiz insanlar, onlara neyse.

    Kedi anneleri birleşelim hadi, 3 tane de bende var :)

    YanıtlaSil
  6. içindeki kötülükleri bu şekilde yazıp kalp kıracaklarına insan olup gidip çocuklarıyla ilgilensinler bence!
    bende hem kedi hem köpek annesiyim :)
    ve lütfen bunlar yüzünden video çekmeyi erteleme :)

    YanıtlaSil
  7. ahh insanlar ve onların o şişkin egoları... "hep ben hep ben"den oluyor bütün bunlar. "ben anneyim çocuğum için yapmayacağım şey yok" derken bile aslında çocuğunu değil kendi reklamını yapıyor.. çünkü en iyisi hep o :) yazın çok içten ama sen bunlara takılacak bir kız değilsin ki çok üzüldüğünü de düşünmüyorum ama kaele alındıklarını düşünecekler.. hep aynı olacaksak anlamı varmı, ne olursan ol ama bu hayatta kendin ol, felsefem bu ;)

    YanıtlaSil
  8. Benim aklım insanların bu kadar kötü yürekli olmalarını ve başkalarının hayatlarına müdahale hakkını kendilerinde bulmalarını hiçbir zaman almadı , almayacak!
    Ne kadar üzülmem ben bunlara desen de insanın canı acır yahu, pes!

    YanıtlaSil
  9. kuşadası benim 2.memleketim :) sergül abla hiç kimse üzmesin seni bütün kalbimizle destekçiniz :)

    YanıtlaSil
  10. Her şeyi bilenler bilmediklerini bilenler ne çok şey biliyorsunuz yahu !! Ne demişler gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır !Eğlenceli ve videolu hafta sonları :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Sergul yazini asla yuksek sesle degil, goz yaslariyla okudum. Bir insani bu aciklamalari yapacak noktaya bile getiriyorlar ya ne diyeyim. Gecmiste kendi yasadiklarim, cocuk sahibi olmak istemeyisimiz ve bunu merakli insanimiza bir saglik ve sorunumuz olmadan anlatmak zorunda kaldigim gunler geldi aklima. Evli olsun olmasin bir cifte sorulmamasi gereken bence tek soru cocuk yapip yapmayacagi, tum ciftlerin bebekleri olmak zorundaymis gibi, kaldi ki sonrasinda da kardes sorusu gelir. Bu neyin meraki, firsattan istifade bende icimi doktum, Neyse ki bazi evlilikler, cocuk ya da fiziksel guzellikler ustune kurulmayacak kadar derin ve sevgi, saygi dolu, Sevgiler, berna.

    YanıtlaSil
  12. Bu sekilde yorum yapacak karakterde insanlar olduguna inanamıyorum gercekten, Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, böyleleri de kendi karanlığında dolaşıp dursun. Gercekten ağzım acik kaldı, korkunç.

    YanıtlaSil
  13. Belki de bir kedinin annesi olabilseydi sorun kalmazdı çünkü pekçok şey kendinden olamayana bile annelik yapabilmekle başlıyor.
    Bu kilo ve çocuk odaklı güdümsel bakış açısını yazdığınızda şu an okuduğum kitapta yazanlar kafamda daha net şekilleniyor.
    Çoğumuz, aslında siz bile aynı şekilci hataya düşüyorsunuz. Bana kızmayın ama zamanında sizde yaz günü alakasız bir elbisenin altına file çorap giymiş birinin fotoğrafını paylaşıp tuhaflığını yadırgamışve teşhir etmiştiniz. Hatta size en ciddi tepki gösterenlerden biri de bendim.

    Desmond Morris'in - İnsanat Bahçesini okuyorum ve kitaplarını tavsiye ederim. Tüm kitapları antropolojik açıdan üreme,kültür ve toplumsal güdümlerden,aslında hayvansılıktan çok da çıkamadığımızı ne kadar okursan oku eğitilirsen eğitililkelliğimizin ilk fırsatta günyüzüne çıktığını, bunun doğamızda olduğundan bahseder. Ben üniversitede bir kez okudum kitaplarını ama yaş ilerledikçe farklı insanlar tanıdıkça tekrar okuduğunuzda her satırdan, bir öncekinden daha çok şey görüyorsunuz...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni yaz gunu file corap giymis kizi paylastim diye, sahte hesaplar acip ona buna saldiran kisilerle ayni kefeye koydugunuz icin tesekkur ederim.
      Bugun yine ayni seyi soyluyorum. O kiz garipti. Garibe garip demek beni bana sahte isimlerle yorum yapan kisilerle ayni paydada tutsa bile gorusum aynidir.
      Teshir etme kisminda hatam olabilir. Zaten hemen kaldirdim. Ama yuzunu kapatmistim paylasirken.

      Sil
    2. Ne yazık ki bazı insanlar o kadar yalnız, o kadar mutsuz ki; başkalarını üzerek ya da üzmeye çalışarak mutsuz olmaya çalışıyorlar. Allah'a havale etmek lazım. Yazık. Dediğiniz gibi arada çocuklar yanıyor...

      Sil
    3. Sizi kimseyle aynı kefeye (hele sahtelerle aynı kefeye) koymak değildi niyetim. Sahte hesaplarla yorum yazıyorlar çünkü artık ciddi cezai yaptırımlar var sizde biliyorsunuz. Kocadan,babadan,patrondan psikolojik şiddet görüp dolanların,herkesin,onların yaşadığı gibi yaşandığını ya da yaşaması gerektiğini zannedip,kendini kalıplara hapsetmişlerin psikolojik mastürbasyonu aslında yaptıkları. Okuduğum kitaptakileri yazdıklarınızla örtüştürüp aslında hiçbirimizin zaman zaman bu hatalardan kaçamadığımızı yani istemeden de olsa yadırgayışımızı ifade ederken benzer hatalar yaptığımızdı.
      Sizi takip ediyorum,çünkü samimiyetinize güveniyorum.Kedileriniz,çocuk sayınız sizi okumamda takip etmemde ve eleştirel bakmamda bir kriter değil. Kötü niyetle ve sizi karalamak amacıyla da yazmadım bu yorumu. Kızın garip olabilitesine laf edemem,orada değildim sizin gözünüzle görmedim ama siz paylaşmanın hata olduğunu kendiniz de kabul ediyorsunuz ve bana göre işte bu noktada siz de o gün size delirip o yorumları yazanlarla aynı hataya düşmüştünüz. Ve tekrar söylüyorum. yargılarını okuduğum ve kabul ettiğim size de önerdiğim bu kitapta bizim yapımız itibari ile bunlardan kaçamayacağımızın çünkü aslında düşünebilen tek varlık olarak bunun bizim defomuz olduğu fikrini paylaşmak istemiştim. Yapanları normalleştirmek de değil amacım.İnsanların canını sıkmak ve yakmak için vakit ayıranlara cidden inanamıyorum diye ben de çoğu zaman söylerim. Malesef çocuk doğur diye baskı yapanların çoğu daha insan olamadan çocuk doğurup birey haline getirmeye çalışıyor. Bizlerde böyle annelerin yada babaların evlatlarıyız. Annelik babalık ehliyeti yok ve üreme özgürlüğü var. Kervanda iyi yada kötü ürüyor.

      Sil
    4. Penguen'in Sepeti'yle aynı düşünüyorum. Size, kilo-çocuk sataşmaları yapılmasını aklım almıyor. Aynı zamanda bloglarınızda size farklı geleni yadırgamalarınızı da yanlış buluyorum. "İğrenç, midem bulandı, aptal" gibi kelimeler kullanarak, benim "ne kadar farklı" diye hayranlık duyduğum şeyleri yadırgıyorsunuz. Ben o farklılığa hayranlık duymuş, sevmiş ya da beğenmemiş ama sempati duymuş oluyorum ve bu kötüleyici yorumlarınızı görünce bozuluyorum.

      Benim çocuk doğurmaya hiç niyetim yok. Biri bana size söylenenleri söylese küfür edebilirim. Kimseye de fitlik borcumuz yok, istersek 200 kilo oluruz, bizi kucaklarında taşımıyorlar ya, laf atmaları çok saçma.

      Ben yalnızca farklı olanı kınamayı şiddetle kınıyorum. Sevelim, sevilelim.

      -Yüksek ses yok. Sanırım yaşıtız, sizi severim.-

      Sil
  14. Kuşadası çok güzel ve sen çok güzelsin ! :))
    Aman zaten burada ağzı olan konuşuyor, yazdıkları cümlenin nereye gittiğini bilen yok.
    İyi yaptıklarını düşünen yanlış insanlar bunlar.
    Sen ve Yoshi kararı alacaksınız, başkaları ne karışırmış.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. 1- Kuşadasını çok özledim daha geçen ay ordaydık annemlerin yanında, 15 gün kaldık ama yine de doyamadım...
    2- İnsanların neyi neden yaptığını anlamak imkansız, anlamaya gerek de yok. Dediğin gibi bilmediği ve bu kadar özel olan bir konuyla ilgili böyle bir açıklama yapmak en basitinden cehalet, eğer tespitinin doğruluğundan eminse, bu da en hafifinden gaddarlık. Her iki durumda da hastalıklı bir kişiliğe işaret ediyor. Dolayısıyla bunlar bariz şekilde üzmek, kırmak için yapılan hasta ruhlu şeyler. Oysa ki ne dilersen onu yaşarsın, ne edersen onu bulursun, ertafına yaydığın enerjiye uygun bir hayat sürersin. Demek ki bunların başkalarının özeliyle uğraşmaya bu kadar vakitleri varsa, ne kendileriyle ne sevdikleriyle ilgilenmiyorlar demektir...uzun yazdım galiba :)

    YanıtlaSil
  16. Bu blog aleminde bebeği uykusunda vefat etmiş anneye bile yazılan iğrenç yorumları gördüm ya başka şeylere şaşırmam artık.

    YanıtlaSil
  17. Penguen'in sepeti diyor ki yaz günü file çorap giyen garip olduğunu düşündüğümüz birini dahi farketmeyecek kadar farklılıkları kabullendiğimiz gün biz olmuş olacağız.

    O sahte hesap açan kişilerle elbette bir tutmuyor zaten tutsa halen okumaya devam etmezdi.Ama yorumu kendimi durup düşünmeme sebep oldu.Kendisine buradan teşekkür ederim:)

    Eski bloğumda senin kadar çok okunmuyordum, fotoğraf falan bile yoktu ama benden de nefret edenler vardı.Mesela çocuğumu bakıcıya bırakıyorum - çünkü çalışıyorum- bu konuda bana da ' komşusunun bakıcısının çocuğu nasıl iz bırakmadan dövdüğünü' anlatanlar oluyordu.Hem de üşenmemiş bir sürü yazmış.

    O yorumlar yazan tiplerle normal hayatta karşılaşsak birbirimizi seveceğiz belki de.çok anormal insanlar olduklarını sanmıyorum.daha çok mutsuzlar sanki.Kocasını sevmiyor, kayınvalidesiyle kavga etmiş, komşusuna gıcık, çocuğu yaramazlık yapmış vs acısını sağdan soldan çıkarıyor.

    Üzülmemeye çalış.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. ya insanlar ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum sana bu yorumları yazarken neyi amaçlıyorlar. neden üzmeye çalışırlar insanları. sevmiyorsa okumasın. takip etmesin kardeşim. ama altında yatan neden belli seni kıskanıyorlar. boşver kötü kalpli insanları da yorumlarını da. sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Öyle sergul bazı insanlar ruh hastasi gerçekten.içinde söyleyemediklerini fakr hesapla soyleyecek kadar dengesiz.ben de bir yıllık evliyim banada benimle alakası olmayan insanlar çocuk ne zaman diyp duruyor.sanirim toplumumuz hemen cocuk yapılmasına alışmış biz yapmayınca algilanmiyor.aman bosver :) kusadasina gitmedim çok isterim gitmeyi ama.

    YanıtlaSil
  20. Her kesin her şeyi söylemeye hakkı olduğunu düşündüğü yerlerden uzaklaşır ve ne söylediklerini duymadan kendi kutuma kapanırdım..
    Bu yazıda yükses yok evet , çünkü bazen sakin dile getirilmiş kısa bir cümle çok daha fazla şey anlatır anlayana ..
    Siz mutlu olun , eşinizle bir bütün olun gerisi boş.. Mutluluklar dilerim. Sevgilerimle ..
    grilady.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. inan okurken ben üzüldüm ne kadar ayıp nekadar kırıcı şok oldum diyebilirim bunu artık blogşardan damı yapıyorlar gunluk hayatta bazen ınsanlar bazı seylerı pat dıye soylerde hanı gene bır samımıyetın olur gormuslugun olur ay inan ben bile kırıldım yani o denli saçma konuşmalar bebecik kararıda senın kılo kararıda bunu sorgulamak çok saçma hele bir blog yazarına bu denlı konuşmak garipsedim vallahi

    YanıtlaSil
  22. Okurken nasıl sinirlendim seviyesiz insanlar bunlar ben seni o kadar zevkle takip ediyorumki kendim yetmiyor her yazını ve video yayınlarını eşime gösteriyor ve anlatıyorum boşverrrr keyfine bak takipteyimmm

    YanıtlaSil
  23. İnsanlar ne kadar da vicdansız. Bir başkasını üzmekle mutlu oluyorlar. Ne söylenir ki? yazık gerçekten......

    YanıtlaSil
  24. Eh bende blogta olmasa da gerçek hayatta ki insanlardan kısmen böyle birşey yaşıyorum. Çalışmıyormusun evlenmiyormusun ikilisi şeklinde , bir ilşkim var ve ben tam anlamıyla evlilik olabileceğini düşünmüyorum henüz ama bu etrafım için bir sorun , ikincisi annemin rahatsızlığı yüzünden çalışamıyorum ama kimse bunu anlamak istemiyor. Kendi gitsin doktora biri götürsün gibi akıllar veriyorlar. Ben artık sustum hiçbirine cevap bile vermiyorum gülüp geçiyorum :). Seni çok iyi anlıyorum.

    YanıtlaSil
  25. Sergülcüm bir gün bir yerde bir dua(ya da sen adına ne dersen) okumuştum seninle paylaşmak istedim bu yazının üzerine; " Allahım, dostumda düşmanımda benim için ne istiyorsa benden önce onlara nasip et. "
    o kadar kısa öz ve anlamlı ki. Bazen içimden tekrar ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. ''Ruhu küçük insanlar,başkalarını da daraltmak,aşağı çekmek isterler''Mark Twain'in bu sözü ,bu yazınızın ana fikri ile ne kadar da örtüşüyor.Dert etmeyin diyeceğim ama insanın zaman zaman elinde olmaksızın bu tip insanların negatif enerjisi ile modu aşağı çekiliyor.İnsanlarımız,başka hayatlarla uğraşmak yerine kendi hayatlarına odaklansalar herşey ne kadar da güzel olabilirdi.Bu arada kilolu olmak ya da olmamak,anne olmayı seçmek ve ya seçmemek bu kişinin kendi vereceği bir karardır.Kimin haddine,bir diğerinin fiziksel özelliklerine ya da seçimlerine müdahale etmek.Gerçek güzellik,insanın hayata bakışındaki kalitedir.Birkaç kilo az olmak birini bir diğerinden asla üstün yapamaz.Salt güzellik kişilik,karakter,ruhunu geliştirme gibi özelliklerle desteklenmedikçe hiçbir şey ifade etmez.Yazınız da bahsettiğiniz birkaç ruhu çürümüş,kötülüklerle bezenmiş insanın yorumları canınızı sıkmasın.Zira onlar aslında olmak istedikleri ve olamadıkları bir kişiye ,bir hayata özendikleri için ,sizi aşağıya çekmeye çalışıyorlar.Keşke herkes kedi annesi olabilse.Zira bu, başka bir canlıyı sevebilme yeteneği,duygusu ister.Çocuk doğurmayı herkes becerebilir..Önemli olan,kendinin doğurmadığı başka bir canlıya sahip çıkabilmek,onun sorumluluğunu üstlenebilmektir.Bunu da siz gayet iyi yapıyorsunuz.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, yazınızı okuyunca gerçekten böyle saçma insanların varlığı beni üzdü. Fakat takmayın. Ayrıca 73 kilo da öyle çok fazla değil. Kilo takıntılı insanlar kendi kilolarını dengesinler, diğerleri ile ilgilenmesinler lütfen.

    Yalnız benim söylemek istediğim bir konu var. G+ hesabınızı da takip ediyorum. Oradan bir videonun altına yorum atmıştım fakat bir türlü cevap alamadım. Aldıysam da etiketlemek gerekiyor instagram mantığı ile, diğer türlü bildirim gelmiyor maalesef. Merakımı mazur görün, evlilik hikayenizi merak etmiştim :) Mutlaka blog da vardır. Link falan varsa okurum, yoksa yazıyı beklerim yani. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. Bu bloga yazdığım bir elin parmaklarını geçmeyecek yorumlarıma bir yenisini daha eklemeden duramazdım. Evet "Nisan 2012"den beri her gün merakla takip ettiğim bir blog olmasına rağmen sanırım bloğun en sessiz sıkı takipçisiyim.
    İki yılı aşkın süredir bu blogda yazılan satırlar sebebiyle ağladığım da oldu güldüğüm de. Bu blog ile aramda tuhaf bir bağ varmış gibi hissediyorum. Kendimi bulduğum, yeni şeyler öğrendiğim, rahatladığım, güçlendiğim bir blog. Eminim ki yaklaşık 5000 kişinin içinde benim gibi düşünen yüzlerce insan vardır. Bu kadar insan yanılıyor olamaz. Bu satırların arkasındaki temiz kalpli ve cesur (hayatımda gördüğüm en cesur insanlardan birisin) bir insan olduğunu biliyoruz.
    Herkes bu görüşüme katılmayabilir ancak her kadın (gerekirse tedavi yoluyla, bir servet harcamak zorunda kalsa dahi) çocuk doğurabilir. Ancak "anne" olamaz. İçini fesatlıkla doldurmuş, öyle hırslı ve kinli biri anne değildir. Kaldı ki keşke kedi annesi olabilecek kadar güzel bir yüreğe sahip olsaydı. İnsanlar kendi doğurdukları çocuklara annelik yapamazlarken bir insanın kendi canından kanından olmayan bir canlıya kalben annelik yapabilmesi kadar güzel bir şey var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel anlatmışsın,kalemine sağlık

      Sil
  29. Ben kendini derslere kaptırmış bi öğrenciyim. Yaklaşık bir ay önce youtubedan videolar izlemeye başladım. Benim için, çektiğin videolar yazdığın yazılar bi kaçış yolu oluyor. Tam olarak böyle demek yanlış aslında bir ferahlama seansı diyelim :) çünkü hiç birinde bi yapmacıklık yok hepsi çok doğal çok içten :) yeni hayatlar tanımak insanı içinde ki kaostan bir nebze de olsa alıyor :) çook teşekkür ederim :) senin beni rahatlattığın gibi bunlar da seni rahatlatır umarım :)

    YanıtlaSil
  30. Şu cocuk mevzuundan tiksiniyorum. Bana sorulmasindan ve bu konu hakkinda goruslerimden dolayi insanlarin benimle tartismaya baslamasindan...herkes anne baba olmak zorunda mi kardesim? Benim boyle bi hevesim ve istegimin olmamasi neden diger insanlari geriyor anlamiyorum? Sende gonlunu ferah tut sergul, boyle sacma sapan insanlar bitmio ne yazik ki, kulaklarini tika:)

    YanıtlaSil
  31. Sergül Hanımcım, ne yazık ki sadece sanal âlem iletişimlerinde değil yakın-uzak arkadaş ilişkilerinden tutun komşuluk ilişkilerine kadar insanın olduğu çoğu yerde bu tür diyaloglar oluyor. Bu durum sadece bu topraklara mahsus bi özellik mi bilemiyorum ama insanımızı, attığın her adımla memnun etmeli, herhangi bir şekilde istediği çizgiden dışarı çıkmamalısın. Eğer bekârsan evlenmeli, evliysen çocuk yapmalı, yaşlıysan ölmelisin… “Ne duruyorsun”dur yani durum. Hani sert duruş, mesafeli duruş, sağlam duruş dedikleri kâr etmeyebilir. Kapıdan olmazsa bacadan içeri girmeyi bilirler ki cesaretleri madalyaya layıktır.

    YanıtlaSil
  32. :( çok güzel bir yazı görmüştüm ve ne yazık ki bulamadığım için üzgünüm.
    Kiloluyuz ya da zayıfız insanlar bizim yerimize fikir sahibi oluyorlar. Konuşuyorlar.
    Çocuğun olsa ne güzel olurdu. Eminim ki ona aldığın minik kitaplar birlikte yaptığınız kırtasiye alışverişlerinizi yazardın :)
    Haayvan sevgisinden ne görmüşler insanlar Kedi Annesi olmak bir hakaret değil iltifattır...
    İç döküşünü okurken seni tanımasamda gözyaşlarıma hakim olamadım.
    Birini yargılamak istediğin zaman gökte üç ay değişene dek onun ayakkabılarıyla yürümelisin diye bir Kızılderili atasözü var bunu onlara hatırlatmak gerekir.
    Lütfen sizi tanımıyorum ama üzülmeyin kırılmayın
    Ben ve benim gibi sizi tanıyan insanlar Sizi Çok Seviyor

    YanıtlaSil
  33. Duygularinizi ne güzel ifade ediyorsunuz.kisiliginiz gibi yazarliginizda güzel. Hayatinizda güzel olan çok şey var gördüğüm kadariyla bu saçma yorumlarda kem gözler sanirim.Allah sizi kem gözlerden korusun

    YanıtlaSil
  34. Bu tarz cig insanlarla muhatap olmak yerine cevap vermeyip yok saymak en guzel cevap olacaktir. Toplumumuzda maalesef o kadar cok baskalari icin yasayan, aferin delisi tabir edilen, bir an bile kendini tanimaya calismamis, hayattan ne istedigini bilmeyen bir dolu mutsuz insan var. Umarim, bu mutsuz tipler, toplumun huzuru ve en cok da kendi ic huzurlari icin, oncelikle kendilerini taniyip, sevmeli, hayati kendileri icin yasamali, kendinden farkli olanlara saygili olmalidirlar.

    YanıtlaSil
  35. Sergülcüm çok sevdiğim ve hep hatırda tutmaya çalıştığım bir söz dizisi var. Zaten gördüğüm kadarıyla sen de bu sozdeki gibi düşünüyorsun. Onu seninle paylaşmak isterim;
    -Derler.
    -Ne derler?
    -Ne derlerse desinler. Kime ne?

    YanıtlaSil
  36. Annemin kuzeninin eşi bana bir gün dediki, yaşın geçti artık evlensende çocuk yapamazsın :( çok üzüldüm o an onada tepkimi gösterdim seni ne ilgilendiriyor diye. Aradan bir zaman geçti ve geçenlerde duydumki tek çocuğu trafik kazasında ölmüş :( İnanki hiç beddua etmedim yada kötü birşey dilemedim, ama canımı sıktığı kesindi. Sen yukardaki yazında çocukla sınanmaktan bahsedince hemen aklıma bu geldi...:(

    YanıtlaSil
  37. Bu yazı da yazdıklarınızın tümüne katılıyorum.Sonuç milletin işi gücü yok bence :)
    Takipteyim,bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  38. Sadece yazık demek istiyorum o zavallılara.. İnsanların kiloları veya fiziksel özellikleri ile dalga geçen zavallı yaratıklar. Çocuk konusu ne kadar hassas bir konudur ki bunu nasıl dillendirebiliyorlar bu şekilde anlayamıyorum.
    Zavallı sevgi ve insanlıktan nasibini almamış yaratıklar. Allah onları ıslah etsin.

    YanıtlaSil
  39. Ne kadar terbiyesiz insanlar var ya. Begenmiyorsan okuma. Okuyorsan saygisizlik edip kötü seyler yazma. Ben böylelerine klavye delikanlisi diyorum. Ne kadar basit oldu insan kalbi kirmak, o da baska üzücü bir durum. Bence sen böyle devam et. Bilmiyorum belki sirf ben böyle hissediyorum ama bu kadar pozitif enerji aldigim blogger az var.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül