22 Ağustos 2014 Cuma

Okuyan Us & Serrose Kitap Çekilişi Sonuçları



Ailece çok severek okuduğumuz kitap sizin de ilginizi çekti. Hal böyle olunca yayınevi ile görüştüm ve aranızdan şanslı 5 kişi Bakırköy Akıl Hastanesi'nden Anılar kitabından kazanacak.

 Bakırköy Akıl Hastanesi'den Anılar kitabı yorumum için buraya tık tık 
Şartlar

* Bloğumun Google plus ya da Google Friend Connect ile takip etmeniz

* Okuyan Us yayınevinin Facebook sayfasını beğenmeniz https://www.facebook.com/OkuyanUsYayinevi

(Facebook hesabı olmayanlar katılamıyor ne yazık ki)

* 'Bu kitabı neden istiyorsunuz?' sorusuna hem bu yazının altına yorum kısmında hem de aynı yorumu Okuyan Us Facebook sayfasında çekiliş başlığı  altına yazmanız gerekiyor.

Çekiliş Cuma günü 00:00'da kapanacaktır. Kazananlar Cumartesi günü belirlenecek ve adres bilgileri alınacak. Kitaplarınız ise Pazartesi günü kargolanacak.

İşte bu kadar :)

Bol şans!

düzenleme:  Herkes sadece 1 yorumla katılabilir

* Okuyan Us Facebook sayfasında bir gecikme yaşandı ama yazı şu anda yayında.




ÇEKİLİŞ KAZANANLARI

24 Ağustos Pazar gecesine kadar adreslerinizi rozenasia@gmail.com adresine bekliyorum.

Geçerli oy sayısı 53





Kazanan numara ve yorumlar

14-  Mavi Aşığı Didoli
13- Sumeyra Surme
19- Edebiyat Aşığı
44- Zeynep Tum
27- Eylül Duygu

Pazar gecesine kadar adresler ulaşmazsa yeniden çekeceğim.

Katıldığınız için teşekkürler.

Bol kitaplı ve okumaları günler dilerim.

57 yorum:

  1. Merhabalar,
    Çoktandır izleyicinizim zaten. :)
    Facebook sayfasını da Tuğçe Yalaz adıyla beğenmiştim.
    Neden istiyorum? Daha önce kitap yorumunu burada okumuştum ve ilgimi çekmişti. Özellikle çevremde bu kadar antidepresan varken akıl hastanelerini de merak ediyorum açıkçası.

    Ah bir de fb sayfasındaki çekiliş kısmını anlamadım. Baktım öyle bir gönderi de göremedim ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  2. Çünkü bir terapist adayiyim ve bu kitabi merak ediyorum! :)

    YanıtlaSil
  3. Kitabı ilk olarak sizde gördüm hem ismi ile hem de sizin yorumlarınızla dikkatimi çekti umarım kazanırım şimdiden teşekkürler facebook sayfasını da yağmur yaman adıyla takip ettim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    Gfc de g+ da umut sukran olarak izliyorum .
    facede takibe aldım profilim https://www.facebook.com/umut.sukran
    Bu kitabı istiyorum çünkü konusu ilgimi çekti kendimden bişeyler mi buldum ne :) umarım şanslı olurum. facede çekiliş yazısını göremedim o nedenle oraya aynı yorumu yazamadım
    umutsukran22@gmail.com
    Umut Sukran

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabı merak ettiğim için okumak istiyorum.Tavsiye edildi.
    Bir de Sergül okuyanus facebook sayfasında çekiliş başlığını bulamadım..Yardımcı olur musun?

    YanıtlaSil
  6. Psikiyatri ilgi alanım olduğu için istiyorum. Herkese bol şans. (OkuyanUs'un facebook sayfasını beğendim fakat çekiliş başlığı göremediğim için yarum yazamadım.)

    YanıtlaSil
  7. BLOĞUNUZUN TAKİPÇİSİYİM

    Kampanyayı facede duyurdum https://www.facebook.com/esmanur.nur.3/posts/749378611770092


    firmanın sayfasını beğendim paylaştım https://www.facebook.com/esmanur.nur.3/posts/749377415103545

    Yanlız firmanın sitesinde bu kitabı neden istediğimi yazacak yeri göremedim eğer linki verirseniz hemen yorumumu yazayım

    '' Bu kitabı Dawn sendromlu oğlum ile iletişimimizi kuvvetlendirecek bir şeyler bulabileceğimi düşündüğüm için istiyorum kim bilir belkide benden bir parça da vardır bu kitapta ''


    sevgiler
    esmaenes@gmail.com
    ESMANUR

    YanıtlaSil
  8. Dramatik insan hikayeleri okumak her zaman ilgimi çekmiştir. İzlemek de öyle.... Ben de Serrose gibi hüzünlü bir keyif almak isterim,bu kitap sayesinde ve Sermoon gibi katılmak isterim yer yer komik olan o bölümlere.

    YanıtlaSil
  9. Bir gün başıma gelecekleri öğrenmek için bu kitabı istiyorum.

    YanıtlaSil
  10. ilgi çekici bir kitaba benziyor senin yorumuna ve beğeninede güvendiğim için okumak istiyorum
    sevgiler
    daphnezamani@hotmail.com

    YanıtlaSil
  11. Bu kitabı, ablanın senden kaçırarak okuyacak kadar çok sevmesinden dolayı merak ettim :)

    YanıtlaSil
  12. Neden mi bu kitabı istiyorum? Çünkü kitapları çok seviyorum, şu 2 senedir hayatımın en zor senelerini geçiriyorum ve bana destek olan tek şey kitaplar, içimdeki kitap aşkı bambaşka. Sergül abla'nın bu kitabı okuduğunu görünce hemen tereddüt etmeden kitap listeme eklemiştim ama almaya fırsatım olmamıştı, çekilişi kazanırsam çok mutlu olurum.. İyi şanslar herkese!

    YanıtlaSil
  13. Farklı dünyalara gidebilmek için, anlatılanlardan kendime bir şeyler çıkarabilmek için kitaplığımda bu kitabı görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    gfc: Mavi Aşığı Didoli (M.Didem) olarak takipteyim.
    Facebooktan Didem Ozdamar olarak beğendim.
    Kitap okuma sevgisini üniversite gibi geç bir zamanda keşfetmiş bir insan olarak arayı kapatmak adına ne kadar çok kitap okursam o kadar kardayım diye düşünüyorum. Vee bu yüzden o kitap benim olmalı :)
    didem_thd@hotmail.com
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Deliliğin bir tercih veya bir yaşam biçimi olup olmadığını anlayabilmek ve dondurmamdan bedava çıkmadığı için beni şanssız sayan kardeşime birazcıkta olsun şanslı olduğumu göstermek için bu kitabı istiyorum:)

    YanıtlaSil
  16. Sizin yazınızı okuyup bu kitabı merak etmiştim en kısa zamanda da almayı düşünüyordum ama gördüm ki çekiliş yapıyorsunuz hemen katılayım dedim :)

    YanıtlaSil
  17. Bu kitabı istiyorum sebepleri ise ilkin sizin yorumunuz ve kitabı fazlasıyla beğenmeniz ikinci kitabın gerçek hikayelere dayanması ve bunun psikiyatri ile ilgili olması fazlasıyla ilgimi çekti.
    Blogunun gül özdemir adı ile izleyicisim sayfayı fatma gül özdemir adı ile beğendim sayfaya da yorumumu yazdım.

    YanıtlaSil
  18. Kitapları çok seviyorum ve sizin kitap seçiminize güveniyorum.Sizin paylaştığınız kitaplar hep dikkatimi çeker ve ben bunların çoğunu alıyorum.Bazen yazarları araştırıyorum ama söz konusu siz olunca yazarları araştırmaya bile gerek kalmıyor.Sizin kitap seçiminize güveniyorum
    HERKESE İYİ ŞANSLAR!

    YanıtlaSil
  19. Bu kitabı yorumlamıştınız etkilenmiştim.Terapi gibi gelecek, bir kitap kurdu olarak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim . adres bilgilerimi maille yolladım

      Sil
  20. Sana gülbahçesi vadetmedim kitabını okumuştum baya etkilendim kitaptan ruh hallerini anlamak o dünyaya birde başka bakış açısından bakmak nasıl bir duygu yaşamak hissetmek bambaşka birşey

    YanıtlaSil
  21. İnsanları son noktaya getiren getiren sebepleri öğrenmek istiyorum.Son zamanlarda psikoloji ile ilgili kitapların çoğalması da bir başka etken..Sanırım herkes kendinden birşeyler bulabileceğini düşünüyor.
    gfc:cangz
    g+:Emine Kılıç
    emnklc@gmail.com

    YanıtlaSil
  22. Kitabi istiyorum çünkü Sergul abla gercekten iyi anlatti ve ilgi cekici bir kitap.

    YanıtlaSil
  23. Şimdiye kadar Sergül ablanın yorumladığı kitapların çoğunu okudum,hepsi mükemmel kitaplardı.Bütün aile beğendiyse mutlaka güzel bir kitap olmalı.Bu yüzden kazanmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  24. Seray Abla'nin kahkahalaribib sebebini merak ediyorum. :D Ayrica o kadar merak ettirdin ki okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
  25. Bu kitabı istiyorum çünkü yaşanmış hikayeler gibi dinlemeye bayıldığım hikayelerin okumayı çok çok sevdiğim kitaplarla buluşması bende büyük bir merak uyandırıyor. Ayrıca da Sergül ablanın zevklerine sonuna kadar güveniyorum!

    YanıtlaSil
  26. Kitabı ilk sende gördüm sergül abla ve kapağı ve ismi çok ilgimi çekti

    YanıtlaSil
  27. serrose'nin beğendiği her kitabı okumak isterim çünkü :)

    YanıtlaSil
  28. Tamamen yarattığın meraktan ötürü ablacım :)

    YanıtlaSil
  29. Bu kitabı istiyorum çünkü bir kitap koliğim ve bu kitabınızı Ankara'da birçok avmnin kitap satan dükkânlarında aramama rağmen bulamadım. Bu kitapla iyi birer dost olacağımıza eminim tabii kavuşabilirsek....

    YanıtlaSil
  30. Bu kitabı çoğu yerde aradım bulamadım lütfen bende istiyorummm

    YanıtlaSil
  31. Hayatta herkesten öğreneceğimiz bir şeylerin olduğu kanısındayım. Bu kitap da yeni insanların, farklı olayların bizi beklediği aşikar.Delilikten muzdarip değilim ama bu kitapla her olayın tadını çıkartmak istiyorum.:)
    kalemdarbesi@gmail.com

    YanıtlaSil
  32. sizi hiç tanımıyorum hatta ilk defa isminize rastladım. Kitabın adı ilgimi çekmeseydi isminiz hiç dikkatimi cezbetmeyecekti belki de. Yorumlara şöyle bir göz attım da genel olarak 'akıl hastası' olarak tanımlanan kişilerin nasıl bu uç noktaya geldiği gibi merak duygusu ön planda. Bense asıl uç nokta da olanın; bizler yanı 'akıl hastası olmayanlar' kategorisinde değerlendirilen kişiler olduğunu düşünüyorum. Bir ara arkadaşlarımla bu konuda ufak bir konuşma yaşanmıştı sonuç olarak arkadaşım başlangıçta sorduğu soruyu son noktada da sordu kısaca pek bir sonuca vardığımız söylenemez soru ise 'yani delilerde de akıl var ama doğru kullanamıyorlar öyle mi?' idi. kısaca öteden beri içten içe ilgimi çeken ancak nedense herhangi bir araştırmaya meyillenmediğim bir konu bu. Bir de konu kitap olunca şansı mı denemek istedim. Umarım bu kitaba sahip olacak şanslı kişilerden biri olurum. Deliler neden 'deli?'

    YanıtlaSil
  33. Acaba herkes deli miydi Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'nde?Belki de One Flew Over the Cuckoo's Nest filmindeki elemanlar ile doluydu oralar.Kendi isteği ile gelenler, deli taklidi yapanlar, ne olduğunu anlamadan bağıranlar, çağıranlar.. Tamamen deliliğe olan ilgi ve kıskançlıktan ötürü kitabı merak ediyorum sanırım..

    YanıtlaSil
  34. Psikoloji okuyorum ve bu sene psikolog oluyorum. O vakaları çok merak ediyorum ve okumak istiyorum :) O kitap benim olmalı :D

    YanıtlaSil
  35. Kitap bir zorunluluk degil tutkudur, bir kitaba en iyi bakacak kişi ise ona tutku ile baglı olandır. Şu zamana kadar hic bir cekilise katılmadım fakat ödül kitap ise buna fazlasıyla değecegine inanırım.Yorumumda ufak bir alıntı yapmak isterim "Hepimiz deliyiz, akıllı taklidi yapmayı bıraktığımız anda tımarhaneye kapatılırız. İnsanlar akıllı taklidi yapmakta ne kadar da usta tanrım. Bense beceriksizim bu konuda, daha doğrusu akıllı taklidi yapmaktan bıktım. Normal olmaya çalışmak deli olmaktan daha zor. "
    "Topluma deliliğini kanıtlayabilene dahi derler ben kanıtlayamadım tımarhanedeyim" der bir şizofren. Topluma kendini kanıtlamaya hiç çalışmamış tımarhane dışında bir tımarhane müridinin kitap arzusunun geri çevrilmemesi dileklerimle.
    Öge Topçu

    YanıtlaSil
  36. Bir kitap okumak bir insan olmaktır bin kitap okumak ise bin insan olmaktır . Ben okudukça zenginleştim.daha da okumak yeni ufuklara yeni dünyalara yelken açmak istiyorum. okumak ve okutmak tek hedefim.bir öğretmen olarak nesillere kitabı, okumayı sevdirmek amacım ve amacımız olmalı büyüzden bu kitabı istiyorum şimdiden çok teşekkür ederim.her kitap bir yolculuktür. ..

    YanıtlaSil
  37. Kitap ilgi çekici görünüyor birçok kişinin yorumunu duydum ve daha çok merak ettim..
    Psikoloji alanına ilgim var. Maalesef bölümü kazanamadım ama ilgim azalmadı. Hala merak ettiklerim var ve merakımı gidermeye yardımcı olabileceğini düşünüyorum (:

    YanıtlaSil
  38. Kitabı istiyorum çünkü bir doktor adayıyım veee doktorların yazdığı bu tarz kitapları okumayı çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
  39. Daha önce akıl hastanesindeki hastaların yazdığı notlar tarzında bir yazı okumuştum. Bu kitaptan alıntı mı yoksa başka bir yazı mı bilemiyorum, hatırlayamıyorum da. O yazı çok hoşuma gittiği için şimdi bu kitabın da içeriğini merak ediyorum. Umarım bana çıkar^^

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar... Nereden ve nasıl başlayacağımı bilemesem de '' hikayem'in'' herhangi bir yerinden başlayıp toparlayabiliceğimi zannediyorum. İkamet ettiğim Çanakkale'nin köhne kasabasında o gün piknik için tüm hazırlıklar yapılmış yola çıkmıştık...Bir zaman sonra motosikletimizin tekerleği patladı.Otostop çekmek suretiyle gitmeyi düşünürken gözüme ilişen birkaç kağıt parçasının yanına gidip okumaya başladım.. Bulduğum ilk sayfa ; Aşkımın şiddetinden koptu gönlün freni!..Doktor beni sanıyor hâlâ şizofreni!.Üsküdar taburculuk hasretiyle derinden Kalbimi hoplatıyor Bakırköy'ün treni!... yuh dedim ... bu ne ! 80. sayfa ve altında '' günde 16 paket sigara içen hastanın şiirinden biri daha yazıyor ... sonra bir sayfa daha, sonra bir sayfa daha ... derken epeyce şiir okumuş piknik yerine gelmiştim.En son olarak kitabın önsöz'üne ve ismine ulaşabildim... Bedia Tuncer'in annesine ithafen altmışlı yılların başlarında doktoru olarak çalıştığı Bakırköy Bimarhanesi'nde hastalara ödev olarak yazdırdığı şiirlerden oluşan bir kitap olduğunu anladım...O zaman 15 yaşında hayatta kitap okumayan bir adamdım.. Fakat bu hiçbir şiirini tam okuyamadığım kitap aşırı ilgimi çekmişti..Bu olayı takip eden yıllarda -bu olayla ilintili midir bilinmez -önce gazeteler ardından kitaplar derken bugün kitap müzayedelerine katılan biri oldum.Ama o günden sonra hiç aklımdan çıkmadı ; ... koptu gönlün freni... Bakırköy'le ilgilenip Neyzen tevfik'le ilginmemek olmazdı... Kaynaklar kısıtlı olsa da daha 3-5 sene öncesine kadar tanıdıklarınla rast gelmek mümkündü...ve tatmin olmasam da bunu başarmıştım..Geçtiğimiz yıl İstanbul'a yolum düştüğünde aklıma geldi ve doğruca sahaflar çarşısına gittim.. 1000 tl 400 tl 550 tl gibi rakamları işittikçe oradan kaçtım.. Sonra ki gidişimde de İzmit' de bir kahvehane de otururken yanıma bir adam oturdu ve muhabbet etmeye başladık... meğer adam Süreyya Bıyıkoğlu'nun yani Bakırköy Bimarhanesinin ''düşünen adam'ı ''na saatlerce,günlerce modellik yapan 2.nesilden yeğeni.. o anlattı ben dinledim.. Hayranı olduğum neyzen tevfik'in Bakırköy bbimarhanesi 21. oda hikayeleri v.s. daha neler neler... Bakırköy Bimarhanesi'ne olan derinlemesine saygım son yılda özelikle arttı... Ve geçmişte parasızlıktan alamadığım Bedia Tuncer'in İnilti adlı kitabını Bedia Tuncer'in elyazılı nüshasını bir arkadaşı hediye etti...Bu sene de hayranlığımdan ve hikayelerine olan büyük saygımdan dolayı hem Bakırköy Akıl Hastanesi'nden önce kullanılan Toptaşı Bimarhanesinin bulunduğu yeri ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni uzun uzun gezdim... 21 numaralı odayı gördüm... Velhasıll bu kitaba ihtiyacım var... !

    YanıtlaSil
  41. Uzun süredir sizi takıp ediyorum kitap okumanıza hayranım :) ve sizinle aynı kitabı okumak çok hoşuma gidicek bide böyle güzel kitapla-.-

    YanıtlaSil
  42. Kitap okumak benimde cok sevdigim bir sey, ozellikle farkli konularda okumayi cok severim, zira hiç bu tarzda kitap okumadım, okumayi cok isterim:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  43. Anı kitaplarını okumayı çok seviyorum. Ayrıca Sermoon'un Antalya'ya kaçırıp 2 kere okuması da baya etkiledi beni :D

    YanıtlaSil
  44. Hayat zaman zaman zor ve sıkıcı bir hal alıyor. İşte bu dönemlerde de okuduğum kitapları daha ince eleyerek seçiyorum. İçinde bulunduğum dünyadan uzaklaşmak ve farklı bir dünyaya yolculuk etmek iyi geliyor :) İşte bu kitap da farklı bir dünyayı anlatıyor, 1-2 günlüğüne içine dalabileceğim bir dünya. Seray gibi kitabı kaçırma şansım olmadığından bu çekiliş iyi bir deneme olacak kitabı edinmek için :) sevgiler!

    YanıtlaSil
  45. bloğu canmart80 nicki ile takibe aldım.psikiyatri ve psikolojik sorunları okumak ve anlamaya çalışmak hep ilgimi çekti.İnsan hayatında çok ince bir çizgi olduğu ve insanın bu çizgi üzerinde gezdiği düşüncesindeyim.kendim çevrem ve evladım için faydalı olacağına inandığım şeyleri öğrenmek için tüm çabam.Tabi abartmadan.İnsanların yaşanmışlıkları ve bu yaşanmışlıkların neticesinde yaşamak zorunda kaldıkları......Kimin başına neyin ne zaman geleceği belli olmaz.Kısacası bu kitabı istiyorum kendim için,bilgilenmek ve öğrenip empati kurabilmek için

    YanıtlaSil
  46. Merhaba google plusta kumral28 olarak izliyorum.firmanın face sayfasını beğendim https://www.facebook.com/feride.ismailoglu bu kitabı neden istiyorum sorusuna gelince, yaşanmış hikayeleri okumak hoşuma gidiyor bakırköydeki hastaları hep merak etmişimdir birde siz kitabı okuyorum deyince hemen alacaklarım arasında ilk sıradaydı.
    feride ismailoğlu
    feride28@gmail.com

    YanıtlaSil
  47. merhaba google+ ve facebook ta duygu tokgöz olarak takip ediyorum.üniversite ilk tercih sıramı psikoloji bölümüne ayırmıştım ama puanım yetmedi malesef.hep psikoloji okumak istedim ama olmadı malesef. ve bu hikayeleri çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  48. Adını çok duyduğum, Fırsat bulup alamadığım bir kitap.. Fırsatı umarım yakalarım..

    YanıtlaSil
  49. Merhabalar izleyiciniz oldum.
    Facebookta Bahar Tuz ismiyle beğendim şu yorumla katıldım :
    Duydum ki okuyana kahkalar attırıyormuş, herkes bu kitabı okumak için birbirinden kaçırıyormuş. E bende gördüğüm ilk yerde almaya karar verdim. Böyle bir fırsat çıkmış karşıma hiç beni yormasın ayağıma gelsin ;)

    YanıtlaSil
  50. Bu kitabı istiyorum çünkü aklın öteki tarafında neler oluyor merak ediyorum

    Face=reyhanlahersey reyhane

    YanıtlaSil
  51. Merhaba,
    Gfc: Beyza Nur
    Facebook: Bezar Sabaz olarak beyendim.
    Facebook'ta çekiliş gönderisinin altına yorum yaptım ve ayrıca çekilişi yorumlu olarak duyurdum: https://www.facebook.com/bezar.sabaz/posts/1444807705807491

    Bu kitabı okumak istiyorum çünkü; hayatın her zaman benim görmediğim bir tarafı olduğunun farkındayım. Yaşayarak öğrenemeyeceğim bir şeyi okuyup tecrübe etmek istiyorum. Ama belki bir gün başıma gelecekleri şimdilik sadece okuyacağımdır, bilemiyorum :D

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  52. aslında ben hangi kitabı hediye esen isterim çünkü kitap okumaya bayılıyorum.ha bunun psikolojik olmasıda zaten ilgi alanıma giriyor.
    seni takipteyim.Okuyan us facebook sayfasınıda demet şahin olarak beğendim.

    YanıtlaSil
  53. Bu kitabı istiyorum çünkü psikoloji benim alanım ve ilgi cekici bir başlığı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan us sayfasını begendim yorumladı. Sizin zaten takipcinizim:)

      Sil
  54. kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.çok şanslılar.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül