11 Ağustos 2014 Pazartesi

Hayatımın En Güzel Pazartesi'si





Hayatımın en güzel Pazartesi'si olabilir. Evet, evet böyle kabul edebilirim. Önce hikayeyi başından anlatmak gerekir.

Sizi ortaokul yıllarıma götürmek isterim :) O zaman da şimdi olduğu gibi alarm ile uyanmaktan nefret ediyorum. Bu yüzden okul için uyandırma görevi annemde. Eh uykum da azıcık ağır, zor uyanıyorum. Hatta uyanmıyorum, yataktan sürüklenerek çıkarılıyorum.
Böyle dönemlerimde Ege'nin Hurma Gözlüm şarkısı çıkmıştı. Ben şarkıya bağımlıyım. Cd çaların repeat tuşunda sadece bu şarkıyı dinliyorum. Derken annem bu durumu fark etti ve kullanmaya başladı.
İstisnasız her sabah annem odama girer, son ses Hurma Gözlüm şarkısını açar ve beni uyandırırdı. Şarkı başladığı an kurulu bebek gibi kalkardım yataktan. Annemle bu sohbet hala geçer aramızda.

Bu sohbeti aynen yukarıdaki gibi Tatil Fikri'nden Berrin Hanım'a anlattım. Tatil Fikri geçen seneden beri benim de içinde bulunduğum bir kurum. Berrin Hanım da Egeli olduğu için bir arada olduğumuzda sohbetin dibine vuruyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu (yani evveli gün ) Japonya'dan misafirlerle beraber bize uğradılar. Ben Güzelçamlı sahilinde bu olayı Berrin Hanım'a anlattım. O da sessiz sakin beni dinledi. Sonra başka şeyler konuşmaya başladık.

Derken az önce telefonum çaldı. Berrin Hanım'dı arayan. Bir dakika telefonu birine veriyorum dediğinde, benim aklıma Japonya'dan gelen belgesel yapımcısı Japon bey oldu. Tam kendimi Japonca moduna almıştım ki

durun ellerim titriyor!

telefona çıkan ses

'isyanım sensiz geçen güne' diye başladığında yanımdaki duvara tutunmak zorunda kaldım.

Evettttttttttttt!

Telefondaki ses Ege idi durun durun EGEEEEEEEEEEEEE idi

Anlatabiliyor muyum?

Ve bana alo bile demeden en sevdiğim şarkısı ile merhaba dedi (burada ağlıyor olabilirim)

Onunla telefonda konuşmak ve benim için şarkı söylemesini dinlemek bugünü en güzel Pazartesi yapmak için bence çooook yeterli!

Berrin Hanım, Ege size ne kadar teşekkür etsem az!

Tadı damağımda kaldığı için en kısa zamanda Ege'yi dinlemeye Bodrum'a gideceğim :)

Gidene kadar, zaten ezberimde olan şarkıları tekrar tekrar dinlemeye devam tabii ki :)

Hayalini bile kurmadığım bir şeydi! Ve gerçek oldu!

Bugün hepimizin hayallerinin gerçekleştiği bir gün olur inşallah!




Fotoğraf hafta sonundan. Ama asıl mavili Japonun çektiği fotoğraflar var ki! Onlar elime ulaşır, ulaşmaz paylaşacağım. Kocaman kocaman kameralarla öyle güzel fotoğraflamış ki ülkemizi, ben bir kere daha aşık oldum. İnşallah bu sefer daha da güzel tanıtılacak ülkemiz Japonya'da, hatta dünyada :)

Güzelçamlı sahili onlardan da tam puan aldı! Eklemesem olmazdı :)




12 yorum:

  1. çook güzel ya. senin adına sevindim. bende lise yıllarıma döndüm şarkıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi? böyle şarkıların alıp götürmesi onları daha da değerli kılıyor bizim için

      Sil
  2. 'Bugün hepimizin hayallerinin gerçekleştiği bir gün olur inşallah!' İnşallah:)

    YanıtlaSil
  3. Ay çok güzel bir süpriz ya o anı yaşadım okurken gözlerim doldu :) süper

    YanıtlaSil
  4. Evet Sergül Hanım, sevincinize ve heyecanınıza katılıyorum. Ben de dün gece Ege'yi,bir dizi filmde(Kanıt-tv2) konuk oyuncu olarak gördüm ve garip duygular yaşadım.Gençlik yıllarımın en vazgeçilmez isimlerindendir Ege. Filmde görünce yahu nerde bu çocuk,görünmez oldu artık diyerek vikipedi'den bilgi almak istedim. 90'lı yılların ortalarından itibaren çıkarmaya başladığı albümleri okurken,sanki herbiri Ege'nin sesiyle kulaklarımda çınladı.Bak mesela: Sevildiğini Bil Yeteeer, Sevdanın Denizindee vs. Melodileri şuan kulaklarımda,yazarken dahi. 2014 yılında da Yalan adlı bi albümü olduğunu okudum. Açıkçası haberim yoktu. Sonrasında da gündüz senin yazını okuyunca,çok büyük özlem duydum Ege'ye ve o günlere. Ve canım ülkemin Ege gibi nice değerleri olupta,hakettiği alakayı göremediğine yandım. Hayıflandım. Bugün sabah programında dinlediğim; Yeliz'in incecik gençlik sesiyle 70li yıllarda okuduğu ,Türk filmlerinden çokça aşina olduğumuz; "Hoş geldin bahar la la la " şarkısı da tuzu biberi oldu....İşte böyle Hurma Gözlüm, durumum bu. Teşekkür ve sevgiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda karşımıza çıktığında, hakkında daha çok şey bilme isteği doğuran duygular gerçek ve özeldir. Dediğiniz gibi benim de her şarkısı aklımda :) Hala zevkle eşlik ediyorum her duyduğumda!
      :) Teşekkürler ve sevgiler benden size

      Sil
  5. Hayat tesadüf değil ... Yolculuğumuzun nedenleridir .. Sen Hayalini kur biz gerçekleştiririz Hurma Gözlü :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hayal bitmez :D Hazır mısınız? :D çoooook teşekkürler bin kere daha :D

      Sil
  6. Ahhh! Ne kadar harika olmuş! Senin o an ki durumunu düşünemiyorum ^^
    Güzelçamlı'ya iki kere gelebildim bu yıl, uzun kalabilcek olsaydım sana söyleyecektim, içimden bi ses çok yakınız diyor zaten :D

    YanıtlaSil
  7. Nostalji nasıl güzel geldi :) Eskiden şarkılar daha anlamlı daha güzeldi sanki..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül