24 Temmuz 2014 Perşembe

Gratis Kartı Saçmalığı?






Japonya'dan geleli 2 hafta oluyor ve bu süre içerisinde 3 kere Gratis alışverişim oldu. 
Annem çıkar çıkmaz  Gratis kart almış kendine ilk alışverişim 50 küsür lira tutmuştu. Ödedikten sonra puan fişinde kazanılan puan kısmı 0 lira idi yazı ile sıfır lira. Kasiyere sebebini sorduğumda bilmediğini ve arka tarafa soracağını söyledi. Arka tarafa gidip geldikten sonra da neden olduğunu anlamadıklarını söyledi.

Bugün yine Gratise gittik. 121 liralık bir alışverişim oldu. Yukarıda görüldüğü gibi annemin eski puanları, kazanılan pun vs her bir bölüm 0 lirayı gösteriliyor. 121 liralık alışverişimden puan kazanamadığım yetmemiş gibi var olan puanlarımız da gitmiş???

Kasiyere itiraz ettiğimde bana yeni bir kart başvurusu yapmamı önerdi. Böylece onu güncelleyecek ve sorun kalmayacaktı. Yeniden form doldurdum ve kartı güncelledi. Ben 121 liralık fişi verdim. Sandım ki daha poşetleri elimde olan alışverişimin puanı yeni karta geçecek.
Kasiyer kız satışı yapılmış ürünlere yapacak bir şeyi olmadığını söyledi!

Tabii ki sinirlendim. O zaman iptal edin yeniden alayım dedim. Tabii ki böyle bir şeyi yaptırmadım! 


Dükkandan çıkmadan yeni puan kartımla 41 liralık alışveriş yaptım. Bilin ne oldu! Puanlarım sıfır!

Şimdi eğer karşımda bir yetkili bulabilirsem

İlk kartımdaki puanların ne olduğunu,

Geldiğimden beri yapmış olduğum 50 küsür, 112 küsür ve 41 küsür alışveriş puanlarımı nasıl kazanabileceğimi öğrenmek isterim!

Ayrıca bu sıcakta kasada yarım saatten fazla bekletildim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

Lütfen bu yazıyı ilgililere ulaştırmama yardım edin.

Teşekkürler

Sergül Kato

31 yorum:

  1. Canım defalarca ilgililere sitesine mail attım hiç bir zaman dönüş alamadım ne yazık ki

    YanıtlaSil
  2. Büyük sorun gerçekten, boşuna mı çıkardılar kartı. Benim karta ben baktığımda puanlarım görülüyor sorun yok bende. Şikayetini " http://www.gratis.com.tr/CustomerService.aspx " linkten dile getirebilirsin. Belki dönüş yaparlar canım.

    YanıtlaSil
  3. terbiyesizlik ya başka birşey değil

    YanıtlaSil
  4. Aynı sorun bende de var.Arkadaşımla o kadar alışveriş yapıyoruz gratisten kart çıktığından beri.Benim ki 1 tl gibi birşeyken o da senin gibi 0 tlde .Anlamadım gitti.

    YanıtlaSil
  5. Canım aynı sorun bendede oldu.Yüklü alışverişler yapmama ragmen puan sıfır görünüyor.Gratis kartın ne işe yaradığına bir açıklık getirseler iyi olacak.

    YanıtlaSil
  6. Aynı şey benim de başıma geldi, bu nedenle artık zahmet edip kartlarını bile taşımıyorum. Senin kadar yüklü bir alışveriş yapmamıştım ama Caddebostan mağazasından aldığım kart ve o kartla yaptığım alışveriş, Göztepe mağazasında "Bu kartla alışveriş yapılmamış, zaten bu kart bozuk size yeni kart verelim." şeklinde bir diyalogla sonlandığından beri kartı da puanı da boşverdim. Acaba müşteri hizmetlerini mi arasan? Alışveriş tutarın çok çünkü, yazık olmamalı o puanlara :( Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Allah aşkına puan verse ne olur vermese ne olur? Bende bu gün 98 tl lik alış veriş yaptım karşılığında 1 tl verdi :D bozdur bozdur harca yani. Her markada olan şeyler. Madem doğru duzgün puan vermiceksin hiç böyle bir şeye kalkışma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😂😂😂😂 Çok haklısın. Beni güldürmeken yerlere yatırdın.

      Sil
  8. Bir gratis alışverişim bi keresinde 264 tl tutmuştu ve o alışverişten önce cüzzi rakamlarda yine ordan alışveriş yapmama rağmen yani ilk defa kartı kullanıımda değildi beninde hala puanım 0.
    Bu puanlar artsın diye ne yapılması gerek bilmem .
    Bu yazını okurken aklıma yine bir gratis alışverişi geldi. Hangi indirim olduğunu hatırlamıyorum ama bi indirim zamanında eve geldim fişimi inceliyorum fişte aldıklarımın hemen altında "gratis alışveriş 7,00 "yazıyordu.
    Sonra indirim kısmına baktığımda aldığım ufak tefek şeyden 1-2 tl düşülmüş ve eksi gratis alışverişi indirimi de düşülmüştü.
    Benim aldıklarımın arasında bu gratis alışverişi yazıp karşısındaki o fiyat neyi ifade ediyordu, sanki çok indirim yapılmış gibi birde o yazan fiyatıda düşmüşler.
    Böyle bir şeyle karşılaşan var mı şahsen ben bunun mantığını anlamadım.
    Gratistende soğumaya başladım zaten...

    YanıtlaSil
  9. Bende fark ettim onu :( Ama ne yapılabilir bilmiyorum çok sinir bozucu..

    YanıtlaSil
  10. Gratis ve watsons pazarlama teknikleri daha doğrusu tuzaklari desek. Bugun sabah 9da gratisin iki ayri subesine ugradim izmir Alsancakta. Ikisinede the balm urunlerini insirime soktuklari halde hic mary lou manizer gelmeyecegini soylediler. Madem oyle neden indirim oldugu soyleniyor? Once reklam yapiliyor bi sejilde oraya gitmemiz saglaniyor. Bizde bayila bayila esiri olduk daha once adini duymadigimiz markalarin.

    YanıtlaSil
  11. Selamlar,
    Bende ilk 3-4 alışverişte puan kısmım hep 0 görünüyordu ama sonra birgün hem eskiye ait puanımın olduğunu gördüm hemde yeni puan kazanmaya başladım :) Nasıl bir sistemleri var bilmiyorum ama sonuçta puan veriyor bence buna karar verdim :)
    Sevgiler
    Mehtap
    mylittlemascara.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  12. cidden saçmalıktan başka birşey değil. Yani herşeyden habersiz olmaları bir yana, umursamazlıkları beni öldürüyor. Ne kadar çok şikayet var Gratis hakkında. Ben hiç denk gelmedim ama gelsem sanırım ciddi kavga ederim. Niye alıyoruz biz o kartı! Bana çözüm sunacaksın sen, yetkili kişi sen değil misin ne demek bilmiyorum! Bir kurumsallaşamadık gitti.

    YanıtlaSil
  13. Ben de saatler önce bu tarz bir durum yaşadım.. Kartımı verdiğim halde dünkü fişimde puan bilgisi göremedim ve bana bir şey söylenmemişti. Bugün tekrar alış-veriş yaptım ve kasadaki hanım bana kartımın okumadığını söyleyerek uyardı. Gerçekten Gratis gözümüzden bu tarz olaylarla düşeceğe benziyor...

    YanıtlaSil
  14. Aynı durumu ben de yaşadım abla görevlilerle konuştuğumda firmaya mail atmamı söylediler.

    YanıtlaSil
  15. Bende 70lilik alışveriş yaptım 0.35 kr gösteriyordu. Bu ne ya böyle dedim indirmli ürünlerde daha çok oluyor dediler. Ee diğer zamanlarda ne oluyor dedim. Parapuan toplanıyor dediler 1 tllik bile alsam kullanıyorum ama tık yok. Sanırım böyle böyle dünyanın kartını sattılar. Bende üstünde durmadım ama resmen kandırmaca desenize. http://www.gratis.com.tr/Brand.aspx?BrandID=2
    belki buranın iletişim kısmı faydalı olabilir. Bir sonuç alırsanız yazarsın değil mi?

    YanıtlaSil
  16. kartta biriken puanları web sitelerinden üye girişi yaparak görebiliyormuşuz.bir de kasadayken sormuştum anında ordan bakıp söyledi ne kadar biriktiğini.

    YanıtlaSil
  17. Ben de saf gibi seviniyordum Watsons card gibi etkinleştirme işlemi yapılmıyor diye T.T Neyse ki kartı aldığımdan beri alışveriş yapmadım o kartla, valla moralim bozulurdu :/

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar belki kartınızı aktivite etmediğiniz icin Olabilir mi ? Yani aklima o geldi. Gratisin musteri hizmetleri Gayet iyi ilgeniyolar arayabilirsiniz, mail de atabilirsiniz. Umarim en yakin zamanda Gozum bulunur. Hoscakalin :*

    YanıtlaSil
  19. Ben de sormuştum bir keresinde bana indirimlerde geçerli olacağını söylemişlerdi. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim tabi :)

    YanıtlaSil
  20. http://www.sikayetvar.com/ adresine yazabilirsin, oldukça iyi ilgilenıyorlar buraya yazınca, ben birşey almadan önce bu siteye bakıyorum yorumlara....:)

    YanıtlaSil
  21. aynı olayları birebir ben de yaşadım. kart sisteme henüz tanıtılmamış, çok yoğunlarmış falan gibi birşeyler söylediler. Şuanda puan yazılıyor kartıma, sanırım 2 ay sonra aktive oldu kart.

    YanıtlaSil
  22. Saçma evet ama ısrarla oradan alışveriş yapmak niye? kim kaybeder onlar bence

    YanıtlaSil
  23. ya ben şey sanıyodum bu kart olayını kartı alıyosun sonra aldığın gibi para yükletiyosun mesela 20 lira verip 10 puan yükletiyosun siyelim ben öyle sanıyodum yani bilmiyorum ama gratisin şikayet bölümüne yazabilirsin belki geri dönerler

    YanıtlaSil
  24. O değilde gratistekiler çok soğuk insanlar. Vurdum duymaz,yardım etmezler. Ve bu durum beni çıldırtıyor. Giriyorsun gratise mal mal suratina bakıyorlar. Yeter artık bizimle de ilgilenin!

    YanıtlaSil
  25. Hanımlar birde yerel kozmetik mağazalarına baksanız indirim altında kabaca kazıklandığınızın farkına varacaksınız ama orası gratis...

    YanıtlaSil
  26. Bugün ilk defa gratis kart aldım ve 41.70 lik alış veriş yaptım kazanılan puan 42 diyor bilmediğim için soruyorum 42 neyi ifade ediyor

    YanıtlaSil
  27. Ya Allah aşkına gratis watsons nedir be kardeşim ya hicbirsey eskisi gibi degil bastan sona hata bu magazalar pazardan alin pazardan!

    YanıtlaSil
  28. Yoo ablamda da kart var 80TL lik alışveriş yaptı puanına baktım 0.80 yani 80 kuruş bence senin kartında vardı bir sorun

    YanıtlaSil
  29. indirim yapilmasina yariyor 16tl tonik bana 14 tl dustu

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül