10 Mayıs 2014 Cumartesi

Okazaki Kalesi Gezimiz

*bol foto*


 Dün Yoshi izinliydi. Benim postaneye gitmem gerekiyordu. Postaneden çıkınca ev yolu yerine başka bir yola dönünce. Nereye gidiyoruz diye sordum Yoshi'ye. En sevdiğim cevabı aldım 'sır'. Arabaya binip gideceğimiz yeri bilmemeyi seviyorum :)


görsel alıntı

Japonya görsellerinde bolca görebileceğiniz 'fuji' çiçeklerini görmeyi ben de çok istiyordum.
6,5 yıldır hala gidememiş olmam da bir ayıp yani. Geçen gün üzerine konuşmuştuk.
Bunu akılda tutan koca bana sürpriz yapmak istemiş.


Bu sebeple beni Okazaki kalesine ve bahçesinde bulunan Fuji çiçekler kısmına götürdü. Götürdü götürmesine de havaların düzensizliği yüzünden bu sene erken açıp, erken solmuşlar. Ve oradaki bir Japon amcanın dediğine göre bu sene o kadar da güzel açmamışlar. Şanssızlık işte.


Bu arada Fuji çiçeğinin ağaç kısmı çok ama çok değişik geldi bize. Etkileyici bulduk.


Madem fujiler yok biz de kaleye gideriz dedik. Bu arada fuji bendeki sözlükte mor salkım olarak geçiyor. Fazla da araştırmadım ama sümbül ailesinden geliyor sanırım.
Bir detay daha fuji kanjisi bizim soyadımızda bulunan 'tou' kanjisi ile aynı kanji. Biraz özel bir çiçek yani bizim için.


Parkın haritalarına bayıldım.


Ve sonunda kale göründü :)


Kale hakkında İngilizce bilgi isteyenlere.


Kalenin girişinde bulunan bu kaplumbağa heykelini en üst katta bulunan rehbere sordum. Bu aslında bir ejderhaymış, kaplumbağa değil.
Bir ejderha 9 tane çocuk doğurmuş ve 9. su kaplumbağa şeklinde doğmuş. Bu kısımda zor bir kanji anlatımı yaptı, çok anlamadım açıkçası. Ama kaplumbağa en altta sağlam durması gereken bir şeydir. Ve en alttaki şeyi çekersen üzerindekiler yıkılır (jenga oyunu gibi) gibi şeyler söyledi. Böyle bir şeye bağladı yani.



En üst kattaki rehber bizim poz poz fotoğraflarımızı çekti. Sevdi bizi sanırım. Bir de çok güzel şeyler anlattı.
Benim yanımda duran büyük samuray Tokugawa Ieyasu ve diğeri önemli adamlarından Honda Tadakatsu.
Biz benim doğum günümde Tokugawa Ieyasu'nun mezarının bulunduğu tapınağa gitmiştik. Hala yazmamışım ben o yazıyı. Upss :)
Ama doğum günü yazım burada tık tık 

Ve en üst katta bulunan eski haritanın üzerinde biz. Okazaki kalesinin bulunduğu alan eskiden daha büyükmüş. Sonra samuray dönemi bittiğinde artık kalelere ihtiyaç yok denilmiş ve kaleler kapatılmış. Hatta bazıları yok edilmiş. Okazaki kalesinin bahçesi çok büyük olduğu için bir kısmı (o dönemde) özel açık arttırmalarla satılmış.



Tam kale gezimiz bitmişken Honda Tadakatsu ile karşılaştık. Son zamanlarda Japon kalelerinde eskiden orada yaşamış samuraylar canlandırılıyor. Ve bu aktörler aynen onlar gibi konuşuyor, hatta öyle davranıyorlar. Nagoya kalesinde de karşılaşmıştık ünlü samuraylarla. Burada da Honda adlı bu samuray çok sıcak kanlıydı epey sohbet ettik.

Nerelisin diye sorulduğunda genelde sizce diye sorarım. 6.5 yıldır tutturan olmadı. Honda samuraya da aynı şeyi yaptım. Avrupa mı diye sordu. Tam olarak değil dediğimde Türkiye mi diye sorunca. Gözlerim doldu. Bir ilk yaşandı çünkü :) Genelde Türkiye'nin haritadaki yerini bile bilmezler. (eğer bir şekilde bir bağlantısı yoksa bizle ya da ziyaret etmemişse)
Bu yüzden daha da sevdim Honda samurayı :)
Sonra futboldan falan konuştuk. 2002 Dünya kupasında yendiğimiz için kusura bakma dedim. Sorun değil çünkü çok tatlısın dedi :) hehehe samuraydan iltifat almak da başka oluyor canım  :) Bunların hepsi sondaki videoda var  :)

Honda samuray ile vedalaşıp, kalenin bahçesinde turlamaya devam ettik.


Şuan tadilatta bulunan kalenin yanındaki tapınak.


Kalenin arkasında bulunan sevimli bank. Bu fotoğraftan sonra kedi gördük bahçede. Ve kediye karga saldırdı. Şok oldum (videoda var) Videodan sonra dalda bekleyen kargaya taş attım gitsin diye. Hedef almadım tabii zaten taşı alınca kaçtı akıllı.
Ama sonra çok korktum. Çünkü kargaların insanları hafızaya aldığını ve birbirleri ile haberleştiklerini okumuştum :) Karga saldırısı bekledim yani.




Normalde her gün 1 samuray görevli olurmuş. Şansımıza o gün 4 kişi varmış. Biz 3'ü ile karşılaştık. Yanımızdaki Sakakibara Yasumasa adlı samuray. Bizi haftasonları yaptığı gösterilere davet etti. Çok konuşmadık bu arkadaşla. Hala favorimiz Honda adlı samuray :)
Ayrıca bu arkadaşların korkutucu fanları var. Bildiğiniz Japon takıntılığı yani. Arkada bekliyorlardı ondan kaçtık biraz da.



Kalenin bahçesinde bulunan telefon kulübesi. Çok ama çok güzel düşünülmüş. Ben bayıldım sizce?



Ve son samurayımız Ii Naomasa. Bu arkadaş da çok tatlı ve sıcakkanlıydı. Yanındaki fanı bizi çekmeyi teklif etti. Tabii ki kabul ettik.

Japoncamı çok beğendi. Japon gibi konuşuyorsun dedi :) yerim yerim  :)

Sizlere bir de mini show yaptı. Bir de mesajı var. Bunun için videoyu izlemeyi unutmayın :)

Çok keyifli bir gün oldu bizim için. İki güleryüz ve bir çift sohbet bizi kendimize getiriyor ve bize yetiyor aslında. Günümüzü güzelleştiren bu insanlara çok teşekkür ederiz.

Bu samuray arkadaşların twitter hesabı için buraya tık tık  kaleden ve showlardan fotoğraflar paylaşıyorlar :)

14 yorum:

  1. bütün fotolar nefis...ama en çok yoshinin omuzuna taktığı çiçekli çanta olan fotoları sevdim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh çanta benim elimdeydi ama video da çektiğim için kibarlık yaptı kocam :)

      Sil
  2. Uzakdoguyu cok merak ediyorum. Sitenizi takip etmek hosuma gidiyor. Cok guzel bir paylasim olmus yine.Tam anlamiyla G. Kore delisiyim. En kisa zamanda bir gezi dusunuyoruz esimle. Umarim gerceklestirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. İnşallah gidersiniz

      Sil
  3. Türkçe eksik kalıyor dil konusunda çoğu zaman. Fuji çiceklerinin ingilizcesi "Wisteria", bezelye ailesinin çiçeklenen bir sarmaşık türü. Honda Tadakatsu'yu canlandıran aktör sakin, uzun süre dinlene bilecek, güzel bir sese sahip. Sizi sevmemesi imkansız! Yoshi ve siz çok sıcak kanlısınız, ben bir aydır takipçinizim, sanki kırk yıldır tanıyormuş gibi hissediyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de tam çeviremedim. Aslında her dil başka bir dilde eksik kalıyor. Japonca da aşk sözcüklerinde eksik kalıyor.
      Ne güzel sözler bunlar çok sağolun!
      Ne mutlu bana hoşgeldiniz :)

      Sil
  4. Türkçe eksik kalıyor dil konusunda çoğu zaman. Fuji çiceklerinin ingilizcesi "Wisteria", bezelye ailesinin çiçeklenen bir sarmaşık türü. Honda Tadakatsu'yu canlandıran aktör sakin, uzun süre dinlene bilecek, güzel bir sese sahip. Sizi sevmemesi imkansız! Yoshi ve siz çok sıcak kanlısınız, ben bir aydır takipçinizim, sanki kırk yıldır tanıyormuş gibi hissediyorum. :D

    YanıtlaSil
  5. Samuraylar yakıyor ortalığı :) kale gerçekten güzelmiş Japonya da kaç tane tapınak ve kale var acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirli bir sayısı var mı inanın bilmiyorum :) Ama tapınak sayısı daha fazla diye düşünüyorum

      Sil
  6. Genin nerdeyse 2si uyku tutmadı napsam dedim aklıma bura geldiiii keyifliydi teşekkür ederiz bu tur için 😅
    ;D

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir paylaşım. Samuraylar da pek hoş:)

    YanıtlaSil
  8. Çok şey okudum buralaral ilgili ama seninki ayrı bir güzel :)

    Sanki gezmişim gibi oldu gerçi kesinlikle reelde yapılacaklar listeme ekledim paylaşım süper emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar özlemiştim gezi yazısını, oh çok iyi geldi. Sana ve sır olarak seni kaleye götüren Yoshiye çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Uzun aradan sonra bol fotoğraflı gezi yazın ilac gibi geldi. Sana ve seni sır olarak kaleye götüren Yoshiye teşekkürler.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül