22 Mayıs 2014 Perşembe

Kindle ve Acımak



Sonunda ilk Kindle okumamı bitirdim. İpad'den ve bilgisayardan kitap okuma denemelerim başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu yüzden karşıydım bu tarz okumalara. Ama gördüm ki kindle gerçekten farklı. Ekranın ışığının ayarlanabilmesi, boyutu ve hafifliği ile kalbimi çaldı. Çantamdan çıkarmıyorum kendisini. Orjinal kılıfını almakla da çok iyi yapmışız. Aynen kitap gibi kapağını kapatıyorum. Açtığım zaman kaldığım sayfada duruyor otomatik olarak.
Şarjı da çok uzun gidiyor. Ama şunu eklemeliyim saatlerce okumuşluğum yok. Şimdilik sadece bekleme anlarında ya da yolculuklarda kullanıyorum. Evde pek ellemiyorum dersem yalan olmaz. Sadece Acımak kitabının sonunu dayanamayıp evde okudum.

Bendeki modeli Kindle paper white. İnternette birçok İngilizce ve Türkçe kaynak var. Ben kitapları satın almadım. İnternetten tanıdığım 2 güzel arkadaşım elindeki kaynakları yolladılar. Onlarca kitabım var yani okunacak. Tabii elinde Kindle kitabı olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :)

Biz Amazon.co.jp sitesinden satın aldık. Türkiye için nereden alınır ve nasıl kullanılır yardımcı olamayacağım ama internette bulabilirsiniz.

Gelelim bitirdiğim ilk Kindle kitabıma. Reşat Nuri Güntekin'den Acımak kitabını okudum. İncecik bir roman kendisi. Kitap formunda Türkiye'deki kitaplığımda mevcut. Roman tam bir Türk filmi kıvamında. Hatta kitabı okurken kendi filmimi bile çektim denilebilir. Bir noktadan sonra sonunu çıkarabiliyorsunuz. (Türk filmi dedim ya :) ) Sonunu bile bile okumayı bırakamadım ben.
Hayat işte dedim durdum. Biraz canımı acıttı yani.

Hızlı okumalık bir roman olarak tavsiye ederim.


Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

4 yorum:

  1. Bende bir kac ay önce Kindle aldim ve severek kullaniyorum. Benim ki paperwhite degil. Ilk cikan Kindle. Tabi ki bir kitabin yerini asla tutmuyor fakat cok kullanisli. Bende arkadaslarimin bana verdigi e-kitaplari okuyorum. Hic satin almadim. Elimde bir sürü Türkce Kitap var. Göndermek isterim. Mailleselim istersen. Sevgiler. ahukader@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Sergul,

    Blogunuzu bikac haftadir takip ediyoruz. Okumasi cok keyifli, bilgilendirici olmasi da cok guzel. Emeginize saglik. Kindle gercekten cok guzel, okumasi rahat, ozellikle butun kitaplarinin bu kucucuk kindle ile istedigin her yere tasinabilir olmasi cok guzel. Turkce kitaplari donusturebilmek icin bir link buldum, bunu denemeyi dusunuyorum. Eger sen de denemek istersen linki asagida
    http://sezaikayaoglu.com/2012/09/04/kindle-da-turkce-kitap-okumanin-yolu/

    Sevgiler,

    Esra

    YanıtlaSil
  3. Yurtdışından binbir zahmet ile 3G versiyonunu getirttim,peşine paperwhite çıkmadı mı :) Hem daha ucuz hem ışıklı.Benimkinin ışığı yok karanlıkta okumak mesela otobüs yolculugunda veya aksam herhangi los bir yerde mümkün değil. Olsun yine de seviyorum çok elim gitmiyor senin gibi ama tatilde,yolda büyük nimet. Benim kitaplarım Almanca,Türkçe kitabım yok ama Almanca da kabulüm dersen yollayabilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Kindle ile ilgili detaylı bilgi veren bir video çekebilirsen çok sevinirim Sergül abla, kindle aldığından beri ondan bahsetmeni bekler oldum her yazıda videoda. :)))
    Kitap için googledan ebook mobi kitaplar ve benzeri şekillerde aratırsan çok fazla seçenek çıkacaktır Sergül abla forumlarda vs paylaşılıyor bolca. Farklı bir formatta olduğunda da, kindle adresine mail atarken konu kısmına convert yazarsan formatını çevirerek attığını söyleyenler var, denemedim. :) Güle güle kullan, umarım bir çok kitabı bitirirsin kindle ile. Sevgiler.<3

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül