28 Mayıs 2014 Çarşamba

İnci Küpeli Kız


Her şeyin başladığı tarih 6 Haziran 2006 (yaşasın kitap okuma defterim)

O gün Kuşadası'ndaki evimize giderken yanıma kitaplığımdan bir kitap almıştım. İnci Küpeli Kız -Tracy Cevalier . 248 sayfalık bir kitap kendisi. Birkaç gün Kuşadası'nda kalacağım için beni idare eder diye düşünmüştüm.
Öğleden sonra başladığım kitabı 2.5 saat içinde yuttum. Okumadım resmen yuttum. Filmi de olduğu için hemen izlemek istedim. Kalmak niyeti ile gelmiştim ama çantamı toplayıp koşa koşa minibüs duraklarına gittim. (O anı hala yaşıyorum ya)
Söke'ye vardığımda kendimi Dvd dükkanına attım. Şansıma film vardı, hemen kiraladım ve hızla eve döndüm.
Abur cuburumu yanıma alıp filmi izlemeye başladım.
Yalan yok filmi o kadar sevmemiştim. Tek artısı Colin Firth aşkımın artması olmuştu. Neden bilmiyorum kitaba bu kadar vuruldum. Kitabın etkisi ile bu tablo benim en sevdiğim ve ölmeden önce görmek istediğim bir tablo haline geldi.


Geçenlerde tesadüfen tablonun Nagoya'ya geleceğini duydum. Bağlasınız durmazdım ki zaten durmadım. Yoshi'nin izin gününde heyecanla serginin olduğu yere gittik. Kapıda öğrendik ki orjinal Vermeer eserleri değil de birebir kopyaları gelmiş. O an kapıdan dönmek olmazdı. Hayalime bir adımdır diye düşünüp girdik içeriye.
Sabaha kadar uyumadığımı ve internette Vermeer ile ilgili bulduğum her şeyi okuduğumu söylememe gerek var mı?
iyi ki böyle yapmışım. Çoğu tablonun hakkında bilgi sahibi olarak dolaştım.


Tabii ki ben de inci küpelerimi takıp gittim.

Vermeer'in tablolarındaki sakinlik ve renkler Yoshi'nin de çok hoşuna gitti. Sanırım ikimizin ortak favori ressamı oldu kendisi. Daha önce gittiğimiz sergilerde ortak bir karar alamamıştık ama bu sefer oldu sanırım.

:D gerçek değil ya bol bol çekildik.

Ve serginin hediyelik eşya bölümünden dosya, defter ve poster aldım.

Hemen çerçevesini de alıp astık evimize. Her gün göz gözeyiz artık. Ne durumda olursam olayım bir sırıtma hali geliyor.

Neden bilmiyorum bu kızı çok seviyorum ben :)

Umarım hakkımdaki fikirleriniz değişmez :) Evet manyağım biraz n'apim?

İnci Küpeli Kız tablo hakkında bilgi

İnci Küpeli Kız film hakkında bilgi 

İnci Küperli Kız kitap D&R linki 


Ve kitabın yazarının çok hoşuma hatta hoşumuza giden Ted konuşması mutlaka izleyin tık tık 


İnşallah en kısa sürede Hollanda'da gerçeğini görmek nasip olur (Aminnnnnnnn)


7 yorum:

  1. Sade ve duru bir tablo. Okumadan zihnimde çağrışımlar yapamıyorum ama. senin bu kadar güzel anlatman olumlu düşünmeme sebep oldu. okumalıyım :)

    YanıtlaSil
  2. Salam Sergul, sekil haqqinda o qeder maraqli fikirlerini yazdin ki, heveslenib kitabini zakaz verdim biraz once. gelir-gelmez oxumaga telesirem. tesekkur sene :*

    YanıtlaSil
  3. Anlattıkların beni çok etkiledi Sergülcüm, ne kadar güzel gerçekten, bizi derinden etkileyen nesneler olması hayatımızda güzel bir şey bence..:)

    YanıtlaSil
  4. Bu yazınızdan sonra hemen akşam filmi seyrettim :) Bir çok kişinin de seyrettiğine eminim. Film fena değildi ama finali saçma geldi bana.
    Birde ressam ve kızın aşkı var mıydı yok muydu anlamadım.( Keşke olsaydı filimde de işlenseydi bu çok güzel olurdu valla). Kitabı da en kısa sürede okumak istiyorum. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. İnsanın kendini mutlu eden şeylere sahip olmak istemesi gayet doğal canımcım, sen benim neler aldığımı görsen hele :))

    YanıtlaSil
  6. İlk takip ettiğim blog olarak yazılarını çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Bakarsın bu kitabı bende okurum :) (Okuyacağıma eminim)

    YanıtlaSil
  7. Bu kitabı ben 3 yıl önce okumuştum mükemmel bir kitap gerçekten çok akıcı bende 1 günde bitirmiştim sanırım :) Tablo da çok güzel blogunda görünce kayıtsız kalamadım hemen yorum yapayım dedim :) Ellerine sağlık güzel yazı olmuş güzel ve sıcak :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül