17 Nisan 2014 Perşembe

Gyouza Yapımı-Yoshi Mutfakta


Gyouza yaptık ve yaparken sizin için bir de videosunu çektik. Gyouza Japonya'da meşhur bir yiyecek. Aslında 'Çin mantısı' olarak geçiyor ama herkes Çin'den daha güzelinin Japonya'da yapıldığında hem fikir.
Ben yeni yemeğe başladım. Tabii sadece Yoshi pişirirse yiyebiliyorum.




Ve karşınızda ilk mantıyı deneyen şefimiz :) Önlük Cana'dan hediye. Biz bayıldık. Teşekkür ederiz Cana :)

Bu tarif Türkiye'de ya da başka yerlerde uygulanabilir mi bilmiyorum ama denerseniz bize haber vermeyi unutmayın :)

Afiyet olsun



19 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyo :))

    YanıtlaSil
  2. buharda pişmişini çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ama ama videosu gözükmüyo :(((

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun..yufkaların da hazır olması büyük şans..

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle elinize sağlık, afiyet olsun. Uzakdoğu mutfağına bayılan biri olarak hemen denemek istiyorum. Harcı için tavuk, lahana, taze soğan, taze zencefil, taze sarımsak kullanabilirim. Yufkaları hazır alıp bardak yardımı ile küçük daireler haline getireceğim. Sos içinse sirke, soya sosu, su, susam yağı ve biber salçası ile acı sos karışımı kullanmayı düşünüyorum. Çin marulu olmasa da olur nasıl olsa ama nirayı bulamadım. Japon ya da Çin sarımsağı diye geçiyor ama hiç bir yerde yok. Tadı nasıl acaba yerine ne kullanabilirim. Yoksa onsuz denicem. Bir de pişirmesi biraz ustalık istiyor gibi umarım başarabilirim.

    YanıtlaSil
  6. afıyet olsun goruntusu jos*-* usta süper


    cekılsım var herkesı beklerım sevgıle kalınn

    YanıtlaSil
  7. İlk bakışta gözlemeye benzettim uff mantı oldu da ne oluyorsa olsun^▽^

    YanıtlaSil
  8. İlk bakışta gözlemeye benzettim uff mantı oldu da ne oluyorsa olsun^▽^

    YanıtlaSil
  9. Harika oldu :)

    Arada ben de yapmayı deniyorum Gyoza, ama bunun yanında acayip acemi işi oluyor tabii. Bir kaç püf noktayı not aldım hemen, teşekkür ederiz
    ^^

    Bir yerde avokadolu ve tofulu gyoza yemiştim Serrose, hiç denedin mi öyle? Hala aklıma gelir, nasıl yapmışlardı onu acaba.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglik Yoshi.
    Ben de yapacagim insha Allah eger o hamurdan bulursam. Burada egg roll var onlarla da deneyebilirim. Tesekkurler .

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  12. VİDEOYU GÖREMİYORUM SEGÜLCANNN BEN YEMEK DELİSİ OLAN BİRİ :d

    YanıtlaSil
  13. En sevdiğim yazı dizisi. Eline sağlık Yoshi!

    YanıtlaSil
  14. ooooooooo~~~~ Tam aradığım şeydi bu! Hamurun yapımı da önemli aslında ama bir şekilde deneyeceğim. Arigatou!
    (Video görünmüyor diyen arkadaşlar, Youtube kapalı olduğu içindir. Ayarlarınızı değiştirip deneyin;))

    YanıtlaSil
  15. oyy çıtır çıtır enfes, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  16. Sergülcüm bu yazında bulunan gyouza'nın ilk resmi kaynak bile belirtilmeden şurada kullanılmış : http://www.simdicokmoda.com/tavuklu-susamli-gyoza/ Senden izin alınarak mı resim kullanılmış bilmiyorum açıkçası ancak ben rahatsız oldum ve haber vermek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii ki hırsızlık! en iyi becerdikleri şey
      teşekkür ederim haber verdiğin için

      Sil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül