2 Mart 2014 Pazar

Benim İçin Kapadokya


Kapadokya lafını duyunca aklıma ilk önce ananem gelir. Biz ilkokuldayken turlarla gezmişti ülkenin çoğunu. Kapadokya da bu turlardan 2 kere nasibini almıştı. Ayvalık turuna ablamı götürürken bana da Kapadokya turu sözünü vermişti. Ama ablam kelimenin tam anlamı ile geziyi ananemin burnundan getirince, ananem gezilere çocuklarla gitmeme yemini etmişti.  Ananem biz uyurken erkenden kaçmıştı evden Kapadokya için. Ben ananemin ablamdan gizli beni götüreceğine o kadar inanmışım ki o dönene kadar toparlayamadım kendimi. Tabii bir süre de küs kaldım beni ektiği için.


Aklıma gelen ikinci şey ise tabii ki Asmalı Konak! Hangimiz aşık olmadı Seymen Ağaya? bumbalaaa bumbalaaaaa diye şarkısı bile yetiyordu kalbimi uçurmaya :)
O dönem de deli gibi istemiştim gidip oraları görmeyi. Yine nasip olmadı.

Ve sonra benim yolum Japonya'ya düştü. Nerelisin? Türküm! Aaaa ben Kapadokya'ya gittim konuşması %90 tanıştığınız her Japonla yapılır.
Türkiye eşittir Kapadokya dersem ayıp olmaz.
Japonlara ben hiç Kapadokya'da bulunmadım dediğimde bana hiç inanamıyorlar. Neden diye soruyorlar. Neden gidemedim bugüne kadar bilmiyorum. Bir türlü olmadı işte.
O kadar istiyorum ki! Her sene Türkiye iznimde bu sene gideceğim diyorum. Bu sefer de Yoshi hayır bensiz gitme diyor. İkimizin geldiği zamanlarda da bir fırsat bulamadık.
Ama ikimiz de o kadar çok istiyoruz ki en kısa zamanda inşallah!

Nereden çıktı bu Kapadokya aşkım derseniz. İşte burada bulunan bu tur girdi kanıma.

Yazın Türkiye'ye geldiğimde Tatil Fikri sitesinin sahipleri ile tanışmıştım. Turizmin hem iyi hem de kötü yanlarını konuşmuştuk. Sahiplerinden biri Japonya'da da yaşamış olduğu için buradaki imajımızı da biliyordu. Bu yüzden aynı pencereden bakabildik.


Tatil Fikri sitesi bünyesinde süper bir tur düzenliyor. Karelerde Kapadokya turu firmanın gözbebeği. Çok ama çok önemsiyorlar.   3 günlük Kapadokya turu hem de fotoğraf hocası ile beraber. Ya da şöyle diyelim 3 günlük fotoğrafçılık kursu hem de Kapadokya'da!

Nasıl imrendim, nasıl kıskandım anlatamam!

Siz benim yerime gitmek isterseniz Tatil Fikri sitesine tık tık!

Aslında bu tura ablamı yollayacaktım doğum günü hediyesi olarak. Çünkü yukarıdaki fotoğrafları bizzat kendisi çekmiş Kapadokya'da!
Türkiye'ye döndükten sonra o da ilk iş kendini Kapadokya'ya attı. Çünkü Japonya'da o kadar çok duydu ki :)

Sıra bende ya da bizde :) Yoshi duymasın!

Şimdi siz gidin bizim yerimize! Bol bol fotoğraf paylaşın, bizi burada çatlatın :)


Tatil Fikri sitesi tabii ki sadece Kapadokya turu yapmıyor. Uygun fiyatlı tatiller için diğer gezilere bakmayı unutmayın! tık tık 

Tatil Fikri twitter hesabı için de buraya tık tık 

İnstagram'da ise tatilfikri kullanıcı adı ile bulabilirsiniz.

Çok yakında sosyal hesaplarında çeşitli etkinlikler olacak kaçırmayın derim ben :)



9 yorum:

  1. Kapadokya'ya ilk adım attığımda kendimi bir masal içinde gibi hissetmiştim. Hatta blogumda gezi yazımı yayınladığımda seninde yorum yaptığını anımsıyorum.
    Orayı görmeyi ne kadar çok istediğini biliyorum dilerim kısa zamanda sana nasip olsun.

    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. gecen sene gezdirdigim koreli kiza kapadokya'ya hic gitmedim dedigimde sok olmustu. :p
    annemler yazin koy donusu gitmisti de bayagi kiskanmistim, ben se nasipse bu nisan gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Sergül abla Kapadokya'da yaşayan biri olarak diyebilirim ki buraya gelen turistlerin %80'nini Japonlar oluşturuyor o yüzden eminim Türkiye'yi çoğunlukla Kapadokya'dan ibaret bildiklerine :D Umarım yolun buraya düşer ve seninle tanışma fırsatı bulurum Sergül abla ^^

    YanıtlaSil
  4. Allah gönlüne göre versin umarım gidersiniz Kapadokya ya sen Kapadokya ya gidenlere imreniyorsun bende sana imreniyorum Japonya da ileride yaşamak istediğim yerde yaşıyorsun Sergül abla:D

    YanıtlaSil
  5. Allah gönlüne göre versin umarım gidersiniz Kapadokya ya sen Kapadokya ya gidenlere imreniyorsun bende sana imreniyorum Japonya da ileride yaşamak istediğim yerde yaşıyorsun Sergül abla:D

    YanıtlaSil
  6. en çok merak ettiğim yer.Kısmetse bu yaz gitmeyi çok istiyorum ve düşünüyorum.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bende iki kez gittim Kapadokya'ya ama gene bir giden olsa gel eşlik et dese giderim :)

    YanıtlaSil
  8. Orda bir hava var insana aşk bulaştírıyor sevgilinle gitme kararın doğru olmuş bence

    YanıtlaSil
  9. ben geçen nisan sonu gibi gitmiştim arkadaşımı ziyaret maksatlı :) en iyi gezilebilecek zamanı da bahar aylarıymış zaten.. Nevşehirden Avanos'a girerken inanılmaz bi dünyanın içinde buldum kendimi tabi günbatımının etkisi inanlmazdı.Orayı bilen birileriyle gezmenin tadı ayrı.müzelerin yerine hala ev olarak kullanılan peribacalarını görme şansım oldu.çömlek yaptım :) insanları da çok sıcakkanlı.bugüne dek görüp görebileceğim en güzel yer bence.ilk adım attığımdan ve dönene dek "ben burda yaşarım!" kelimesi ağzımdan düşmemişti.inşallah en güzel zamanın da senin de orada güzel anıların olur..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül