Öncelikle fotoğraflar için anneme teşekkür ederim :) Japonya'da bir markete gittiğinizde sizi en çok şaşırtabilecek olan şey (fiyatlardan sonra) balık bölümü olacaktır.
Çünkü büyük- küçük her marketin kesinlikle balık reyonu vardır.
Bence 'denizden babam çıksa yerim' deyişi Japonlara ait olmalı. Denizden çıkan her şeyi yiyorlar. Bizim yosun dediğimize onlar tonlarca farklı şey diyorlar. Sadece yosun çeşitlerini, adlarını öğrenmeniz oldukça uzun sürebilir.
Buraya kadar gördüklerinize 'sashimi' (saşimi) deniyor. Sashimi çiğ balık demek. Evet bu balıklar çiğ olarak tüketiliyor. Ama her balık çiğ yenmez. Bir de Japonlar sanıldığı gibi balığı sadece çiğ yemez. Tabii sashimi Japon mutfağında çok önemli bir yere sahip.
Peki ben sashimi yiyor muyum? Bazen yiyorum. Ama olmasa aramam. Henüz çok sevdiğim, canımın çektiği bir yemek değil benim gözümde. Ama Yoshi tam bir sashimi canavarı :)
Ahtapot da tabii ki Japon mutfağının olmazsa olmazı!
Karides de tabii ki olmazsa olmazları. Japonya'ya gelmeden önce bu kadar çok çeşidi olduğunu bilmiyordum açıkçası. Ama şunu da söylemeliyim ki benim deniz ürünleri ile aram pek iyi değildir. Burada yaşamaya başladıktan sonra mecbur yiyorum tabii ki. Yoksa hamsi tava ve midye dolmadan ibarettim ben.
Bu da günün tavsiyesi imiş :)
Bu arada sashimiler günlük hatta saatlik satılıyor. Zaten taze olmayan balık asla ve asla çiğ tüketilmez.
Bunlar da soslanmış balıklar.
Annem sağolsun diyorum :)
En sevdiğiniz balık nedir? Ben hamsi tava diyeceğim ayıp olmazsa :)
Shimizu Balık Market için buraya tık tık
Shimizu Fish Market 2 için buraya tık tık
Balık Hali için buraya tık tık
Yeni markette balık show için buraya tık tık
Tsukiji Fish Market için buraya tık tık
Sevdiğiniz Japon yemekleri neler merak ettim.
YanıtlaSilBelki daha önce yazmışsınızdır ama.
çok güzel bi yazı olmuş elllerine sağlık, balık çekti gece gece canım :))
YanıtlaSilne güzel, herşey paketlenmiş bir şekilde hazırlanmış. Ben çok beğendim :) size de afiyet olsun :)
YanıtlaSilbalık Japonya ıcın kocaman bır pazar ve sektör sanırım bende denizden babam cıksa yiyecek konumdayım *-*
YanıtlaSilTuna Sashimi off bayilirim, sanirim Japonya'yi ziyaret etme sansim olursa birgun sadece sushi ve sashimi ile beslenebilirim :)
YanıtlaSilBu arada hazirlanip paketlenmis halde satilmalari ne kadar hayati kolaylastiran birsey
sırf şu balıklar için orada olmak isterim.sanırım midem japon benim:)
YanıtlaSilHamsiiii tabii ki!
YanıtlaSilYalnız canım o çiğ balıklardan istedi şu an.:(
bende çok seviyorum önceki hayatımda japondum sanırım :))
YanıtlaSilAhtapot pişirilerek yeniliyordur herhalde :D çok ilginçler :D Sergül abla instagramla pazartesi gelecek mi?
YanıtlaSilBen denizden çıkan hiçbirşeyi yemem, kokusu bile fena yapar beni. Eğer Japonyada yaşıyor olsaydım herhalde açlıktan ölme ihtimalim yüksek olurdu :)
YanıtlaSilen sevdiğim balık ızgara alabalık, ya da ızgara yapılan büyük balıklar. özellikle eminönü'nde yemeyi çok seviyorum ama çok kokuyor insan. :p
YanıtlaSilbu arada yosun çok nazik bir konu. denizde elimize bacağımıza dokunsa tiksiniyoruz, yemek çok zor yani. kore lokantasına gittiğimde kimbap almıştım da (onigirinin yosunlusu gibi bir şey) yosunları ayırıp öyle yemiştim, hatta yiyememiştim. :D
Japonlar bildiğin denizin dibine ekmek banıyorlar.
YanıtlaSilFavorim kiremitte alabalık veya esımın istavrit tavası(ki balık konusunda muazzamdır ascılıgı).. balıga oldukca duskun olsamda misal suşiyi hiç sevemedim yaa,suşi ile aran nasıl Canım?
YanıtlaSilAslında hepsini yerim ben bunların ama biz beraber çok güzel balıkçılara gideceğiz rahat ol Sergül, şu yaz bir gelsin...
YanıtlaSilSağlıklı bir mutfakları var aslında soya sütünü,sosunu vb çok tüketiyorlar balıkları yerim ama ahtapot bana göre değil ne yalan söyleyeyim :D
YanıtlaSilBalıklar O kadar güzel kesilik paketlenmiş ki İnsanın İştahını Açıyo bence :D :D
YanıtlaSil