1 Aralık 2013 Pazar

Sokak Kedisi Bob


Sonunda Sokak Kedisi Bob'u okuyabildim. Kedi benim en sevdiğim arkadaştır. Bunu Karamel'den anlamak mümkün zaten.

Daha önce Kütüphane Kedisi Dewey'i okumuş ve sonralarına doğru çok etkilenmiştim. Tekrar bu tarzda bir kitap okumak isteyip istemediğime zor karar versem de sonunda aldım kitabı.
Çoook bayıldığım bir kitap olmadı. Kolay okunur ve kalbe dokunur bir hikaye.
Benzer duyguları Karamel sayesinde ben de yaşadığım için bana yabancı gelmedi. Hayır ben bir madde bağımlısı değildim. Ama kedilerin yalnızlığı alma konusunda büyük bir uzmanlığı var.

Bu 3 kedi arasında 3 ortak yön var. Üçü de sokak kedisi ve üçü de sarman :) Bu yüzden kitabı okurken Karamel'in yanımda olması sanki kitaptan çıkmış hissi verdi bana.

Kedi seviyorsanız, gerçek hikayeler seviyorsanız alın okuyun derim ben.



12 yorum:

  1. benimde sarmanım var bende deveyi okuduğumda ağlamş yavrumun yokşuğunu dünüp üzülmüştüm bu kitabıda aşmak çok istiyorum bir türlü kısmet olmadı

    karameli benim için öp
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. yerim senin o bakışını karameeeel benim de 2 tane muhabbet kuşum var ama kedicik istiyorum karamel gibi olsun sarman şey seni :))
    kitabı bende okudum hatta devamını aldım bir türlü başlayamadım :)

    YanıtlaSil
  3. kedi kitapları daha önceden hiç okumadım ama okunabilir tarzda olabilir okumak lazım :) iyi okumalar...

    YanıtlaSil
  4. benimde şekerim var aynılar karamelle görüntü olarak bizim boynumuzda beyaz bir şerit var bi tek :) aa anne şekerle karamel aynı dimi sesleriyle seyrediyoruz videolarını 5 yaşındaki ecrinimle. :)) Meşhur karemeli kıskanıp bizimkinin adını değiştirelim mi anne diye de sormadığı da olmuyor değil hani :)) öpüyoruz sıcacık dostunuzu.. kitabı okumuştum bende şekerimiz sonra geldi evimize ama kedilerin ne kadar nankör olduğu söylense de inanamam. Gece beni gideceğim yere kadar götürür yanımda gelir kızarsam saklanarak takip eder orada bekler dönüşte de yarım adım önümden beni eve götürür. O derece şefkatli hayvanlar gelemediği yerlerde malum sınırları var kendilerine göre arkamdan ağlar bir güzel sesini duyurabildiği kadar...:(( köpeklere bayılırım ama ilk kedi tecrübem gayet güzel devam etmeklte..

    YanıtlaSil
  5. benimde şekerim var aynılar karamelle görüntü olarak bizim boynumuzda beyaz bir şerit var bi tek :) aa anne şekerle karamel aynı dimi sesleriyle seyrediyoruz videolarını 5 yaşındaki ecrinimle. :)) Meşhur karemeli kıskanıp bizimkinin adını değiştirelim mi anne diye de sormadığı da olmuyor değil hani :)) öpüyoruz sıcacık dostunuzu.. kitabı okumuştum bende şekerimiz sonra geldi evimize ama kedilerin ne kadar nankör olduğu söylense de inanamam. Gece beni gideceğim yere kadar götürür yanımda gelir kızarsam saklanarak takip eder orada bekler dönüşte de yarım adım önümden beni eve götürür. O derece şefkatli hayvanlar gelemediği yerlerde malum sınırları var kendilerine göre arkamdan ağlar bir güzel sesini duyurabildiği kadar...:(( köpeklere bayılırım ama ilk kedi tecrübem gayet güzel devam etmeklte..

    YanıtlaSil
  6. Benim de iki beyaz kediciğim bir canavar köpeğim var ve kitabı ben de severek okudum.

    YanıtlaSil
  7. Ben daha yarısındayım ve ara vermek zorunda kaldım ama en kısa zamanda bitireceğim. Kesinlikle eğlenceli ve kedisi olan anlar ,)

    YanıtlaSil
  8. Benim de okuyup tanıtımını yaptığım bir kitap. Edebiyat şaheseri değil elbette. Dünyasında kedilerin yeri olan insanlar için daha anlamlı olabilir. Çünkü duygu aktarımı bire bir yaşanıyor. Bu sımsıcak dostluk öyküsünü ben severek okudum.

    YanıtlaSil
  9. ben kedimi bir kaç ay evvel kaybettim bu kitabı da o kucağımdayken okuyup bitirmiştim, evcil hayvanların ölümü cidden çok zor bir şey, hala alışamadım, umarım sen, yoshi ve karamel, bir de tiramisu, uzun uzun yıllar birlikte olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten çok zor benmde aynı bob gibiydi omuzuma çıkartı patisiyle yüzümü severdi okuayamdım kitabı yarıda bıraktım hala görünce kalbim acıyor çok özlüyorum onu keşke ölmeseydi :((( çok özlüyorum

      Sil
    2. benimde sarman aynı bob hatta kopyası cimbom du ismi kedim vardı kaybettim ellerimde can verdi çok özlüyorum onu keşke ölmeseydi :((( çok acı hala kalbim acıyor

      Sil
    3. evet gerçekten çok zor benmde aynı bob gibiydi omuzuma çıkartı patisiyle yüzümü severdi okuayamdım kitabı yarıda bıraktım hala görünce kalbim acıyor çok özlüyorum onu keşke ölmeseydi :((( çok özlüyorum

      Sil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül