20 Aralık 2013 Cuma

Almanya willkommen in Deutschland


Yoshi geçen hafta bir Türk filmi geliyor dediğinde çok heyecanlandım. Sonra filme bakınca Alman yapımı bir film olduğunu gördüm. Yine de gitmek istedim filme.
Filmin dili Türkçe-Almanca olarak geçiyordu. Ama film bildiğiniz Almanca çıktı yahu.
Ben hiç Almanca eğitimi almadım ama dillere ilgim olduğundan azıcık ama cidden azıcık biliyorum Almanca. Daha doğrusu kulak dolgunluğu diyelim.
Film Almanca ve Japonca alt yazılıydı. 2 dilden kapmaya çalıştım. Filme gitmeden ağlayacağımı biliyordum.
Ve dediğim gibi de oldu. Filmin çok güzel bulmadım. Biraz eksik ve garipti bile diyebiliriz.
Ama 'gurbet' psikolojisi ile izleyince ezan sesine, simitçiye, Türk adetlerine falan hüngür hüngür ağladım tabii.

Sinemadan çıkınca kendimi Türkiye'de bulacağım sanmıştım. Ta ki kapı açılıp kapının önünde bir sonraki filmi bekleyen Japonları görüp kendime gelene kadar.

Japonya'daki 3. film maceram böyle sonuçlandı yani.
 İlk film Avatar'dı yazısı burada tık tık 
İkincisi ise Thermae Romae idi. Onu yazmamışım :)

Siz izlemiş miydiniz bu filmi?




9 yorum:

  1. emin ol giden bir , kalan bin pişman..

    YanıtlaSil
  2. izlemedim ama hemen listeye aldım

    YanıtlaSil
  3. evet daha önce izlemiştim, dediğin gibi bana da bir eksik geldi hikaye.ama Almanya'da veya başka yerlerde gurbette olan türklerin yaşayışları, oraya nasıl adapte oldukları konusunu merak ederdim hep.O yüzden severek izledim:)

    YanıtlaSil
  4. Filmin Almanya´da tamamen almanca olarak gosterilmis ama asil versiyonu Almanca ve Türkce olan. Yani filmdeki insanlarin ne zaman turkce ne zaman almanca konusutugu gecislerin nasil oldugu daha iyi anlasiliyor ve filme daha hakim olunuyor. Iyimser bir film ben sevmistim.

    YanıtlaSil
  5. Üniversitedeyken 2. kuşak göçmenlerle ilgili o kadar çok derleme yaptık ki konusuna aşina olduğum halde beni çok etkileyen ve çok sevdiğim bir filmdi.Bu kadar zaman sonra filmin Japonya'da gösteriliyor olması çok güzel.

    YanıtlaSil
  6. Henüz izledim filmi ve çok beğendim. Sadece bir şey garibime gitti evlilik dışı hamilelik. Filme özellikle bunun da alınması garibime gitti ama tabi Türkiye de yaşayan herkes te aynı olmadığı gibi oraya gidenlerin hepsinde de aynı olmama konusu var...
    Her neyse, paylaşımın için saol Segül abla :)

    YanıtlaSil
  7. ben bu filme 2 yil önce gitmisdim banada eksik birsey varmis gibi geldi ama yinede güzeldi

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Sergul..Almanya da yasiyorum evlenip geldim yani gurbettasiz diyebilirim..bir tesaduf sonucu youtube dan izledigim bir videon beni sana muptela etti :) Sen de bazen kendimi yada olmak istedigim beni buluyorum.Seni takip edeli 3 hafta olmadi ama neredeyse butun videolarini izledim ..bunu nasil basariyorsun bilmiyorum ama cook cekicisin bunu bil :)konusmandaki akiciligina hayranim..zaten cok sevdigim kitap okuma ve kalem ve defter satin alma sevgimde cigir asmis bulunmaktayim sayende..sunun icinde cok mutluyum bir alisveris yerine gittigimizde eger ki bu Galeria Kaufhof sa kirtasiye bolumunden ayrilamaz ve kaynanamin ve esimin cocukmusum gibi bana gulmeleri ve bakmalari sebebiyle kendimi yargiladigim olmustu beni bundan kurtardigin icin sana minnettarim..28 yasindayim ve paylastigin stickerlari defterleri post it leri izlerkn farkinda olmadan agzimin suyu akiyor o derece yani..yarin kendim icin kirtasiye alisverisi yapicam bunu uzun zamandir ilk kez yapicam simdiden cok heyecanliyim..cok uzgunum epey yazmisim ama bikac kere yorum birakmak istedigimde olmadi hazir olmusken dokuleyim dedim..seni buyuk bir zevkle izliyorum sergul..Allah yardimcin olsun ..benim arkadasim olmani cok isterdim ..senden ogrenebile egim cok sey var diye dusunuyor ve sana sevggilerimi yolluyorum..Fighting ! Bu da kore dizilerinden kalma bi slogan :))

    YanıtlaSil
  9. Izlemedim ama yasiyorum ..hayatim film :)) dersem abartmis olurum..Almanya dayim evlenip geldim ve seni de bu yuzden cok severek ve hayranlik duyarak izliyorum Sergul..bana kendim olmayi gosteriyorsun..ben de cok seviyorum kirtasiye alisverisini ve ne kadar da bastirmisim bu zevkimi ..etrafin bana cocuk musun sen diye verdikleri telkinler yuzunden kendimi bu dunyadan mahrum biraktigim icin cok kizginim ve seni tanidigim de cok mutluyum..insanlara kitap defter sevgisi asiliyorsun ..gurbettas gozuyle selamliyorum seni :))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül