1 Kasım 2013 Cuma

Ne Oldu Bana?

 Annem bana hamileyken çenesine tane karabiber tanesi değdirmiş.Hamilelikte böyle hurafeler/inanışlar vardır.Duymuşsunuzdur mutlaka.Biz lisede derste işlemiştik.Çocuk gelişimi bölümünde okuduğum için.
İşte hamile ciğere dokunduktan sonra kendi vücuduna dokunursa orada et beni olur.Ayva yerse çocuk gamzeli olur.Ya da hamilenin canı bir şey çeker ve yiyemezse bebekte öyle bir leke olur tarzında.
Bunların doğruluğu tartışılır ama gerçekleşen bir çok örnek var.
Annemin karabiber tanesini değdirdiği yerde bir benim vardı.Yetişkinliğime kadar normal,zararsız bir bendi.Sonra birden kurumaya ve kabuk bağlamaya başladı.Birkaç kere kabuğu düştü,yenilendi vs derken.Büyümeye başladı.
Yaşla ya da kilo ile ilgisi olabilir diye düşünüyorum.Giderek büyüyordu.Bu sene Türkiye dönüşü biraz daha büyüdü.Ağrısı,sızısı olmasa da beni korkutmaya başlamıştı artık.Tatil dönüşü Yoshi'nin de dikkatini çekince Pazartesi doktora gittik.
İnceledi benimi tehlikesiz göründüğünü söyledi.Ama istersek alabileceğini de ekledi.Biz de alınsın dedik.Aynı gün 15:00'e  randevu verdi.
15:00'de operasyon başladı ve benim alındı.Ben yakılacağını falan düşünüyordum.Nasıl bir salaklıksa doktorla yöntemini falan konuşmamıştık.
Meğersem kesilerek alınacakmış.Üzerine bir de dikiş atılacakmış.Ben bunları işlem bitince öğrenmiş oldum.
Pazartesi biraz ağrılı falan geçti.Salı günü kontrole gittiğimde dikişlerimi gördüm.Çooook moralim bozuldu.Böylece hayatımın ilk dikişleri atılmış oldu.
Çenemi öyle görünce kendimi cidden hiç iyi hissetmedim.Hatta hala moralsizim.Bugün kontrole gitmem gerekiyor ama Yoshi çalıştığı için gidemeyebilirim.Çok yakın mesafede değil klinik.
Günde 2 kere kendim değiştiriyorum pansumanı.Çok ama çok midem bulanıyor.Aklıma gelince bile huylanıyorum.
Böyle de gıcığım işte.
Moralsiz olunca tabii yazı yazasım da gelmedi.Bu yüzdendi yokluğum.
Bir de ilaçlarım var.Beni nasıl uyutuyorlar anlatamam.Ölü gibi deyim yerindeyse.
Merak eden,mesaj atan herkese çok teşekkür ederim.
Dikişler 2 hafta kadar kalabilirmiş.Burası Japonya hep en uzak ihtimal söylenir ki doktor sorumluluk almasın.
Yani en kötü ihtimalle 2 hafta daha suratsız olacağım :(
Dua edin bana!


25 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda moralin ve ruh halin düzelir :(

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Merak etme o ağrı sızıya değecek, zararsız da olsa her an gözünün önünde batmaya başlıyor böyle şeyler. En iyisini yaptırmışsın moralini yüksek tut. Sonucu görünce keyfin yerine gelir. :)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun sergül abla :) Dualarımız seninle olsun :) Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun!
    Merak etme, sen böyle de güzelsin ^.^

    YanıtlaSil
  5. gecmıs olsun ıns bır an once ıyılesır hıcbır ız kalmadan atlatırsın.

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun. alnımda 8 adet dikiş var, 10 gün kadar kaldı ve pansuman yapıldı. şimdi belli belirsiz. hepsi geçiyor zamanla.
    geçmiş olsun dilerim ..

    YanıtlaSil
  7. Bence aldırman iyi olmuş.İzlerde zamanla geçer.

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun. Benim de benlerimle başım belada. Arada sırada gidip kontrol ettiriyorum. Bende bir kaçını aldırmak istiyorum ama henüz cesaretimi toplayamadım. İz kalacağını sanmam. Bunun için bir krem vardı bildiğim kadarıyla. Bir araştırsan... Bahsettiğim kremin izi minimuma indirdiğini duymuştum.Tekrar geçmiş olsun. Dua edeceğim =).

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Serrose çok geçmiş olsun. İnsan özel durumlarda hasta olduğunda daha da hassaslaşabiliyor. Kendine dua etmek de insana güç veriyor. Ben de hamileyim en ufak bi sıkıntıda daha da kuruntu yapabiliyorum. Bu anlamda kendimi yakın hissettim sana. Allah'tan şifalar ve moral gücü diliyorum sana. Tuğba

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun, Üzüldük ama yanındayız, umarım kısa sürede sağlığına kavuşursun.

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun çok.. Ben bol bol ayva yiyeyim şu aralar :)

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun sergül abla.inşallah en kısa zamanda iyileşirsin. moralini bozma.:)

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun sergül abla. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin. moralini bozma.:)

    YanıtlaSil
  15. Üzme kendini... Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun, yeter ki çözümlü dert olsun. ;))

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun, sıkmayın canınızı... Bende de var aynı durum. Annem bana hamile iken, bahçeden toplanmış domates getiriyorlar önüne. Anneminde canı çekiyor doğal olarak. Domates yıkanmamış, ama canı çok çekiyor, alıyor siliyor daha sonra bir ısırık alıyor. İçeri yengesi geliyor annemin, görür de kızar diye ısırdığı yeri sırtına çeviriyor. Benimde şans eseri, kafamın sağ yanı denk geliyor. Küçükken bunun büyük bir kusur olduğunu düşünüp örtmeye çalışırdım, yaşım ilerledikçe sanırım bütünleştim. Bir kusur olmadığını aksine bir farklılık olduğunu düşünmeye başladım... Saç ektirilebiliyor fakat bunu istemiyorum nedense. Tekrardan geçmiş olsun, sağlık olsun da gerisini boş verin. İki türlü de güzelsiniz, sıkmayın canınızı. :)

    YanıtlaSil
  18. Geçmişolsun, moralsizliğini çok iyi anlıyorum ve çok normal böyle durumlarda. en kısa sürede toplanırsın inşallah...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Sergül, benim de ensemdeki ben alınmıştı küçükken ve aynı kesmeli dikişli yöntemle. Bir sıkıntı olmaz geçer inş merak etme. Rabb'im şifalar versin. Sana sevgilerimi,iyi dileklerimi ve dualar gönderiyorum ki tez zamanda hayırlısıyla iyileşesin =)

    YanıtlaSil
  20. Geçmiş olsun ama son zamanlarda büyümüştü gerçektende eşimle izliyoruz vloglarınızı o bile fark etti :)
    inşallah tekrar etmez :) sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Geçmişler olsun. Dualarımız sizinle. Sevgi ve sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  22. Çok geçmiş olsun Sergül abla :(

    YanıtlaSil
  23. geçmiş olsun canım bilgisayar bozuk olunca herşeye geç yetişiyorum artık ben 2009 da kendimi halıya takarak uçurmayı becermem sonucu düşümüş,kaşımı açmayı becermiştim ilk dikişim odur.bi süre kırmızı kaldı daha sonra ten rengine döndü tabii kaş olduğu için boşluk var orda biraz, bir dişimide aynı düşmeyle kaybettğim için kaşım aklıma bile gelmio :) hele seninki çene altında belli bile olmaz hiç takma kafana çabuk iyileşmesi dileğiyle...bir de dikişler alınıp yara halini alınca contractubex sürüyorlar yara izi daha az kalıyormuş bilgine:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül