23 Kasım 2013 Cumartesi

Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu


 Murakami Haruki ile Japonya'ya geldikten sonra tanıştım. Ve kendisi bir anda en sevdiğim yazarlardan biri oldu. Kitaplarındaki müziğe, detaylara ve yemeklere çok imreniyorum. Her bir kitabı size onlarca şarkıyı anlatıyor sanki.
Yoshi ile aramızda yeni bir keyif oldu Murakami kitapları. Aynı kitabı o Japonca ben ise Türkçe okuyorum. Hem aramızda tatlı bir rekabet hem de büyülü bir an oluyor.
Ama ne yazık ki bu kitapta bunu yakalayamadık. Yoshi kitabı hemen bitirdi. Benim elimde ise epey uzun sürdü.
Hem benim kendi yaşadığım sorunlar hem de kitabın konusu bu kadar uzattı sanırım süreyi.
Başlarda resmen sayfa sayfa sayıyordum. Sonlarına doğru ise hemen aktı kitap. Ya olaya alıştım ve anlar hale geldim diye ya da benim ruh halim iyileştiği için. Bilemiyorum belki hepsi de olabilir.
Çünkü kitaba göre olmak diye bir şey var bence. Ruh halinize göre kitap ya akar ya da 2 satır okuyamazsınız.
Bu upuzun adı olan kitabı sevdim diyemem ama sevmedim de diyemem. Ama her zaman olduğu gibi olayın akışına, detaylarına ve müziği duyma hissine bayıldım.
Kitabın sonunda bir seçim var. Yani hepimizin hayatında olduğu gibi bir 'karar anı' var. Ben o seçimden sonra çok mahsunlaştım. Bir ağırlık çöktü üzerime, kitapla vedalaşmak istemedim.
Bu kadar zorlayan bir kitapla neden bu kadar zor vedalaştım anlamadım.
Ama bu hissi sevdim.

Buraya kadar okuyanlar ne saçmalıyor bu kız diyordur büyük ihtimalle :)
Ne yapayım benim kitap anlatma tarzım da bu işte.
Karakter ismi vermeden, olayı anlatmadan (kitabın sonunu yazan blog gördüm ben ya) yani suya sabuna dokunmadan benim diyebileceğim budur.

Murakami Haruki benim bu hayatta en çok tanışmak istediğim yazardır. Bir gün bir yerde inşallah diyelim!

Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

Haruki Murakami Kitapları için buraya tık tık 


7 yorum:

  1. sen böyle anlatınca iyice meraklandım..mutlaka okumalıyım :)

    YanıtlaSil
  2. faklı bir kitaba benziyor.... İyi okumalar...

    YanıtlaSil
  3. NENDE BAYILIRIM KITAPLARA UZAKTASINIZ AMA CEKILISM VAR TURKIYEDEKI YAKINLARNIZ ICIN KATILMAK ISTERSNEIZ BEKLERIM SEVGILER

    YanıtlaSil
  4. Bir kitabını okudum yazarın ama bunu da merak ettim. Bir bakmak lazım. :)

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap yazarın çok sevdiğim kitaplarından biridir. Çok keyifle okumuştum. Dediğin gibi kitabı okurken içinde bulunduğun ruh hali o kitapla olan ilişkini de etkiliyor. Bu yüzden çok sevdiğim bir yazarın kitabını alırken, doğru zaman bu mu? diye kendime sormadan edemem. Bazen o kitabı okuduğum mevsim bile önemlidir.
    Yazarla tanışma kısmına gelince, kuşkusuz bana göre açık ara öndesin :) Umarım bir gün tanışırsın bizde bu sevinçten pay çıkarırız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Murakami Haruki'yi okumayı çok istiyorum ve hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyordum :) Murakami Haruki kitapları yazın çok güzel bir rehber oldu benim için teşekkürler sergül abla :)

    YanıtlaSil
  7. Sergülcüm ben de iki kitabını okudum ama yazarın ismi Haruki Murakami diye geçiyordu , Japoncada isim soyisim yerleri mi farklı acaba merak ettim? Ayrıca her iki kitabında da anlatırken beni yerimden kaldırıp makarna kahve veya hafif bir sandviç yaptırmışlığı vardır ki aslında hiç de yemekle alakası yokken konu günlük hayatın akışı içinde oraya geliveyeriyordu

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül