11 Ekim 2013 Cuma

Hande Altaylı - Kahperengi


Kahperengi kitabı çıktığında birçok yerde görmüş ama satın almayı düşünmemiştim.Kitaptan herkes övgü ile söz ediyordu o dönemde.Bunlara rağmen canım çekmemişti.Kitaptan uyarlama Merhamet dizisi başladığında izlemeye başladım.Sonra diziyi çok sevdim.Ve ilk defa diziden/filmden sonra kitabını almaya karar verdim.
Normalde kitaptan uyarlama hiçbir şeyi beğenmem ben.
Kitabın başlarında çok zorlandım.Aklım hep diziye gitti.Karakterleri,olayları ve akışı bildiğim için ilk sayfalar geçmek bilmedi.
Ama Allah'tan dizi zaman açısından uzatılmak zorunda olduğundan çoğu zaman kitaptan bağımsız ilerliyor.BU sayede sonraları hızlanabildim.Ve sonunda kitabı bitirebildim.
Kitap bittiğinde diziyi daha çok sevdiğime karar verdim.



Dizideki aşkı daha çok seviyorum ben.Özellikle seçtikleri şarkılarla tam kalbinden vuruyorlar insanları.
İlk defa bir kitap yerine ondan uyarlanan eseri daha çok sevdim.Bu benim için garip bir duygu.
Sizce hangisi?

Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

15 yorum:

  1. diziyide izlemedim kitabıda okumadım ama kitabı merak ettim bende okumak istiyorum özellikle aşk romanları benim en çok sevdiğim kitap türü :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende diziyi daha çok sevenlerdenim Servet (babür) karakteri çok yaratıcı olmuş daha bir tat katmış. Ama kitap genede bir solukta bitti :)

    YanıtlaSil
  3. bende bu diziyi çok seviyorum
    bu kitabıda almayı düşünmüştüm seni okudum vazgeçtim:)))

    YanıtlaSil
  4. ben de ilk önce kitabı okudum, sonra diziyi izledim. Ve ilk defa bir diziyi kitabından çok beğendiğime şaşırdım. Kitapta yazar biran önce yazıp bitirmek istemiş sanki. Maalesef detaylarla süslenip daha da içselleştirmemize neden olacakken olmamış eksik kalmış bir şeyler kitapta. Kitabı okuyunca çok sıradan gelmişti, abartılmış demiştim ama dizinin kurgusu, oyuncu seçimi, dediğin gibi müzik seçimleri o kadar başarılı ki.. Özellikle Atıf'ın kitaptakinden daha ön planda olması, kitapta olmayan Babür karakteri, baba ve Şadiye ile ilgili kısımların gidişatlarındaki değişiklik çok yerinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya yalniz olmadigima sevindim :)
      Dizi cidden super ve degisiklikler iyi olmus cidden

      Sil
  5. Kahperengi bana bir toplantıda hediye edilmişti. İlk Hande Altaylı okumamdı. Bir arkadaşıma bahsettiğimde mutlaka diğer kitaplarını da okumam gerektiğini söyledi ve okudum. Bence yalın bir dili var Altaylı'nın. Kurgusu güzel, anlatımı hoş. Ben sevdim diğer romanlarını da. Okumadıysan öneririm. Zorlanmadan okunacak bir yazar Altaylı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diger kitaplarini ben de merak ediyorum ama benim kuleler fena.Azicik okuyup azaltmam lazim :)

      Sil
  6. Merhabalar.Uzun zamandır bloğunuzu takip ediyorum.Şey ben yeni yeni yazmaya başladım.Sizin gibi becerikli değilim tabii (iltifat etmiyorum).Hele (ben ciddi anlamda her pazartesi o malum sendromu yaşıyorum) pazartesi yazılarınıza bayılıyorum.Kitaplarınıza ayrıca bayılıyorum.Hayatımda en çok Kitap okuyanları kıskandım gerçekten :)) .Bende okuduğum kitabın filmini seyredemiyorum bu kitabı da o yüzden almaya pek yanaşmadım.Dizisini izliyorum hele o ilk bölümlerinde ne ağladım ve çalınan müzikleri de aynen beni çok etkiliyor.Bence dizi diyorum kitabı okumadığım halde :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Açıkcası bende kitabı pek beğenmedim, dizi daha sürükleyici, gerçi kitapta Narin'in kardeşleri ve annesi ölüyordu dizi bundan bağımsız olarak onları yaşatmış, bence senaristlerin eli değince daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dizi daha cok kalbe dokunuyor bence de ;)

      Sil
  8. Açıkcası bende kitabı pek beğenmedim, dizi daha sürükleyici, gerçi kitapta Narin'in kardeşleri ve annesi ölüyordu dizi bundan bağımsız olarak onları yaşatmış, bence senaristlerin eli değince daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Açıkcası bende kitabı pek beğenmedim, dizi daha sürükleyici, gerçi kitapta Narin'in kardeşleri ve annesi ölüyordu dizi bundan bağımsız olarak onları yaşatmış, bence senaristlerin eli değince daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül