28 Eylül 2013 Cumartesi

Morrie ile Her Salı




Geçenlerde Türkiye'den getirdiğim Dvd'lerden biri olan 'Tuesdays with Morrie' filmini seyrettim.Kitabını çok duyduğum halde okumak hala kısmet olmadı.Aslında okumak istediğim kitapların filmini izlemek pek adetim olmasa da bu film beni çağırdı diyelim.
Film beni gerçekten çok ama çok etkiledi.Tabii buna o günkü modumun da etkisi büyük.Uyandığımda otizmli çocuğa verilen tepkiler ile ilgili bir video izlemiş ve deli gibi ağlamıştım.Aynı günün devamında bu filmi seçmem bence delilikten başka bir şey değildi.
Kitaplarda olduğu gibi filmlerde de detay vermeyi sevmem.Bir üniversite hocası ile eski öğrencinin karşılaşması ve her Salı yaptıkları konuşmalar üzerine ilerleyen bir film.Tabii bu konuşmalar sizin hayatı sorgulamanıza yol açıyor.Daha doğrusu hayatınızı nasıl yaşadığınıza dair.
Örnek olarak;

Mutsuz yaşayan insanlar tanıdım ben.Sizin içinizdeki enerjiyi ve umudu da emiyorlar.Aynı Harry Potter kitabındaki 'ruh emiciler' gibiler bence.Ben böyle insanları hayatımdan çıkarıyorum ne yazık ki.

 Keşke bilebilsel ikisini de!
Evet,bunu sıkça unutuyoruz sanırım.

Siz kitabını okudunuz mu?
Ya da filmi seyrettiniz mi?

11 yorum:

  1. sergül abla gerçekten anlamlı bir flime benziyor ilerleyen zamnlarda izlerim heralde:))

    YanıtlaSil
  2. Ben kitabı okudum, öğretmenlik sertifikamı alırken ödev yazmamız gereken kitaplardandı bu. Beni pek sarsmadı açıkçası ama hoş bir anlatımı vardı diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben kitabını okumuştum.Beğendiğim satırların altını çizmek gibi bir alışkanlığım var.Kitap bittiğinde neredeyse tüm satırların çizilmiş olduğunu farkettim.:)
    Bir defa okunacak bir kitap değil başucu kitaplarından olmalı.

    YanıtlaSil
  4. Kitabını okumuştum ben taa lisede miydim ortaokulda mıydım ne. :) İyice aklıma girdi, yeniden okuyacağım alıp. O zaman kütüphaneden almıştım sanırım.
    Sevdiğine sevindim. :)

    YanıtlaSil
  5. hayır Okumadım ama sanırım önce seyredeceğim sonra okuyacağım, ben de aynı moddayim uzun zamandır cunku

    YanıtlaSil
  6. Okuduğum en güzel kitaplardan biri. Yıllar önce Boyner Yayıncılık'tan Türkçeye çevrildi ama kimse farkına varmadı bile, şimdi merak edip baktım, 3. baskısını yapmış sevindim. Bir sürü nitelıksiz kitap listelerde boy gösterirken böyle güzel kitapların farkedilmemesi üzücü.
    Kitabı filmden çok çok güzel tahmin edebileceğin gibi :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Filmini de çok izlemek istiyorum,bir yandan da deli gibi ağlarım diye korkuyorum.Morrie beni çok etkilemişti!

    YanıtlaSil
  8. Bilhassa son fotoda yazana takıldım. Ne kadar doğru ama unutuyoruz...

    YanıtlaSil
  9. eşimle izlediğimizde biz de çok etkilenmiştik,ikimizde ağlamış ama birbirimize çaktırmamak için de çok çabalamıştık:) defalarca izledim her defasında aynı etkiyi yaratıyor,okulda da öğrencilerime izletmiştim geçen yıl. velhasıl arşivlere dahil edilesi bir film, insanı silkeleyen ve hayata dair tavırlarımızı bir kez daha düşündürten naif bir yapıt...
    sevgilerle
    esra

    YanıtlaSil
  10. okumadım henüz filmide izleyemedim açıkçası :)

    YanıtlaSil
  11. Filmi izlemeyi istedim şimdi ..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül