5 Eylül 2013 Perşembe

Ağaçlı Köyünde Bir Gün

 Ananem Söke'nin Ağaçlı köyündendir.Çocukken sürekli giderdik.Bu sebeple bu geleneği her sene iznimde devam ettiriyorum.Özellikle köy düğünlerini çok seviyorum.
Neyse geçenlerde dayımlara gittik.Bizim gelin bloğa yazdığımdan olsa gerek utanıp saymadı bu sefer lokmalarımı :) O yazımı hatırlayan var mı? okumak için buraya tık tık 

 Sökeli olmanın en güzel yanlarından bir tanesi zeytin ağaçlarını bolca görebilmenizdir.Ben o kadar alışmışım ki görmeye Yoshi hiç zeytin ağacı görmedim ben dediğinde çok şaşırmıştım.Zeytin ağacı candır!
Yemişi (siz onu incir olarak bilirsiniz) dalından koparmak o kadar zevkli olmasa da çünkü ağacı kaşındırır.Dalından yeni kopmuş yemişi yemek candır :)
 Bu da dayımların Zeki işte :)

Bu da çok organik geçen günün özeti gibi bir şey oldu.

O gün hangi meyveleri dalından koparıp yedim görmek isterseniz buyrun videoya :)

İyi seyirler!


7 yorum:

  1. Ne hoş.. Bende dalından bir meyveyi koparıp yemeye bayılırım herkes gibi :) ama çok nadir kısmet olur tabi.. Seni takip ediyorum artıkın;)

    YanıtlaSil
  2. dalından meyve toplarken farkında olmadan normalden daha fazla yiyor insan . yolunun düşeceğini sanmam ama eğer yolun düşerse çankırı ya beklerim meyve toplamaya :D :))

    YanıtlaSil
  3. merhaba sergül. yazın güzelçamlıya giderken bizde ağaçlıdan geçeriz. ve ben ne zaman ağaçlıya gelsem garip bir huzur hissederim. ben artık evime döndüm.sen bizim yerimize tadını çıkar oraların. en çok istediğim şeylerden biri de ileride ağaçlıda evim olması. inşallah diyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Egemin heryeri cennettir helede aydın ve aydın inciri baldır o bal :)) yedikçe yiyesin gelir off bu sene egemin yollarını göremedim ya :(( benim yerime de gez..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bende Ağaçlı köyünden bahsettim yakınlarda bir yazımda hatta bir izleyici de senin anneannenin memleketi olduğunu yazmış yorumlar kısmına :) Seni ve tüm aileni tanıyorlar memleketine kadar ne güzel:) Yazıyı okumak istersen.:
    http://ebrueliacik.blogspot.com/2013/08/soke-agacl-koyu.html

    YanıtlaSil
  6. Bu sene tatilimizi Kuşadası'nda geçirdik. Geri dönerken Ağaçlı köyünde yol üzerindeki gözlemeci teyzelerden gözleme alıp kahvaltı yapmak istedik. Arabayı park ettikten sonra fark ettik ki para çekmemişiz ve üzerimizde 30-35 lira kadar paramız var. Yol üzerindeki bir bakkala girip en yakın ATM ya da bankayı sorduk. Yakınlarda yokmuş. Üzerimizdeki parayla gözleme alabilir miyiz diye soralım dedik. Gözlemelerin tanesi 2.5 liraymış.Hayatımda yediğim en lezzetli gözlemeydi. Paramız fazla fazla yetiyor diye sevindik, gözleme aldık. Hatta incir bile aldık. O arada aynı bakkaldan içecek almak istedik. Paramız yok diye içeceklerin parasını almak istemedi. Yol üzerinde para çekeceğimizi söylediysek de ikna edemedik. 'Yola gidiyorsunuz, paranız lazım olur.' dedi. Güç bela ödedik içecekleri. Teyze gözlemeleri pişirene kadar yanında oturduk. Sohbet ettik, gözlemelerimizi yedik. Tatilimizin belki en unutulmaz anısıydı. Aklıma geldikçe beni mutlu edecek bir yer Ağaçlı. Biraz uzun oldu ama görünce anlatmadan geçemedim.

    YanıtlaSil
  7. mmm incirleri görünce daha geçen ay bayramda Aydında, dalından yediğimiz taze incirler geldi aklıma..
    içine bal dökülmüş gbi,, yok öyle bir lezzet:) olsa da yesek ama ne gezer buralarda:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül