18 Temmuz 2013 Perşembe

Kolonya ile Kırık Allık Presleme

 Dün makyaj sonrası en sevdiğim allığımı düşürünce paramparça oldu :( Youtube'daki alkol ile presleme videolarını biliyordum.Ama açıkçası alkol almaya niyetim yoktu.
İnstagram'dan aprilkalinka kolonya ile de olur dediğinde çok mutlu oldum.Hemen uygulamaya geçtim.Ve sizin için kısa bir video da hazırladım.




Videonun altına kolonya kokusu ile ilgili sorular gelmiş.Bence kolonya kokmasının bir mahsuru yok.Zamanla geçeceğini düşünüyordum ki geçmiyor denmiş yorumlarda.
Bir de cilde zararı olup olmayacağı sorulmuş.Henüz 1 kere kullandım benim cildimde bir sorun olmadı ama ileride neler olur bilemiyorum.
Şimdilik allığımı kurtardığım için mutluyum :=)

Kalinka'nın bloğu için buraya tık tık 

6 yorum:

  1. kolonya uzun vadede ciltte leke oluşturuyor diye biliyorum ayrıca evet kokusu gitmiyor. keşke alkolle yapsaydın :)

    YanıtlaSil
  2. İnstagramda görmüştüm de yazık olmuş demiştim. Sevindim kurtarmana. :)

    YanıtlaSil

  3. sabah kalkip blogumda senin blogundan cok sayida ziyaretci yonlendirildigini gorunce "aaa benden bahsetmis galiba" dedim, mutlu oldum :) Kendimi baya faydali hissettim, tesekkur ederim.

    Daha once kirilani dokuleni cok presledigimden sanirim sorulara cevap verebilirim. Belki hem senin hem okurlarinin ici rahatlar :)

    gelelim kolonya leke yapar mi yapmaz mi sorusunun cevabina:
    kolonya uzun vadede surekli kullanilip, kullanim sonrasi gunese cikildiginda leke yapar ve bunun sebebi icinde yuksek oranda alkol barindirmasi. Kolonyayla preslenmis allikta alkol uctugu, geriye esans kaldigi icin bu durum soz konusu olamaz.
    Tabiki limon esansina allerjisi varsa durum degisir. O zaman farkli reaksyonlar vermek muhtemel.

    Kokmaya devam ediyor mu?
    evet uzun sure azalarak devam ediyor. Kapagini acik birakinca bu sure kisalir die tahmin ediyorum. Yinede bu koku yanaklarini limon kolonyasi kokutacak kadar olmuyor. hem cok az miktarda oldugundan hemde yuzumuze surdugumuz baska urunlerin kokulariyla karistigindan hissedilebilir bir koku olmuyor. Ben hissedemiyorum sahsen :)

    Tozutma mevzusu...
    evet, tozutuyor :( hemde nasil... ve bunun sebebi derecesinin nispeten dusuk olmasi. daha az tozutan bir presleme icin 100 derecelik alkole ihtiyacimiz var. Ben kolonyayla presledigim pudra ve alliklarimin sayilari zamanla arttigi icin sonunda gidip alkol almistim. hepsini uzerini bir yemek kasigi kadar alkol dokerek 2. kere preslemis gibi oldum. O zaman tozutmasi nispeten azaldi ama yinede devam etti. Hic bir zaman kirilmadan once ki hali gibi olmadilar.
    Mevcut durumda tek cozum yolu tipki senin vidyoda yaptigin gibi kutunun kenarina iceri dogru tik tiklamak :)

    alliginin yeni formunu gule gule iyi gunlerde kullan :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ups umarim sorun olmamistir link vermem

      faydali oldun tabii tesekkur ederim :)
      ben de buyuk bir sorun yaratacagini dusunmuyorum ama cilt dedigin farkli farkli.
      Bu is benim isime yaradi :) dileyen yapsin ben sorumluluk almam.

      Tesekkur ederim tekrar

      Sil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül