26 Temmuz 2013 Cuma

Baba?



Sergül abla neden babandan bahsetmiyorsun hiç diye soruluyor hep.

Peki bahsedeyim.Kısa bir özet geçmek daha mantıklı olacak.

Fotoğrafta görünenler Seray  (ablam) ve ben.

Annem ve babam ben bebekken ayrılmışlar.Bu sebeple kendisi ile hiç aynı evde yaşamadım.

Tabii ki annem bizi büyüme aşamasında sürekli görüştürdü.

Ama karakter olarak birbirimizle uyuşmadığımız için 18 yaşından beri bilinçli bir şekilde kendisi ile görüşmüyorum.

Bildiğim kadarı ile kendisi bloğumu zaman zaman takip ediyor.

Ne dostuz kendisiyle ne de düşman.

Tanıdıktan öte değiliz.

Ama eminim ki ya da inanmak isterim ki yetiş dediğimde yanımda olur.(Allah'tan ümit kesilmez)

Sonrasında bir de beni büyüten babam var.Kan bağımız yok.Gülşah'ın öz babası,başkalarına göre bizim üvey babamız.

Gerçek baba-kızdan farklı büyümedik.

Düştüğümüzde,ağladığımızda,yaralandığımızda,güldüğümüzde hatta ilk aşk acısını çektiğimizde yanımızda o vardı.

2009 yılına kadar sürdü onunla da ilişkimiz.

Yetişkin olunca daha zor yaralanıyor daha zor affediyorsun.En azından bende böyle.

Ona kırıldım ve onunla da konuşmuyorum ama baba yetiş dediğimde dünyaları yıkar diye düşünüyorum.

Yani bende baba bolca var.Ama ikisi ile de görüşmüyorum.

Ama bundan sonra hayat ne getirir bilmem.

Baba konusu sakındığım,çekindiğim bir konu değil.
Ama üzerine konuşacak çok şeyim olduğu için tercihen sustuğum bir konu :)

Not:Kimse üzerine alınıp,canımı sıkmaz umarım!

İmza:Babalı babasız Serrose :)


38 yorum:

  1. Ben senin bebeklik fotoğraflarına bayılıyorum yahu :)

    YanıtlaSil
  2. aglatmasaydın ıyıydı .s

    YanıtlaSil
  3. böyle düşünmen bir yandan beni üzdü sonuçta baban. ben babamsız 1 gün bile geçiremem sesini duymadan yapamam tek çocuk olmamdanmı bu kadar babama baglı kalmam ona bu kadar tapmam bilmiyorum ama bu benim düşüncem o senin düşüncen mutlaka birşeyler vardır senin içindede ama şundan eminimki kızım diyip gelip sana sarılsa sende sarılırsın :(:):(:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar kolay ve basıt degıl ne yazik ki ;)

      Sil
    2. sergül'ün anlattıklarına bak senin yorumuna bak. sende bir uçtasın moria kt tapmak kelimene takıldım sevgini daha farklı bir şekildede anlatabilirdin .

      Sil
    3. Ben de bloğumda kendi babamla olan hazin anılarımı yazmıştım :S Farklı boyutlarda da olsa ben de babasız babalılardanım , çok iyi anlıyorum seni.

      Sil
    4. Hayat o kadar kolay olmuyor maalesef bazı insanlar için özellikle babalarından şefkat görmemiş kızlar için..ben babamsız bir gün bile geçiremem sesini duymadan yapamam işte bu söz mıh gibi işliyor kalbimize canımız yanıyor yüzümüzde buruk bi tebessüm götürüyor geçmişe söylenmemiş sözler alınmayan- yapılmayan istekler en önemliside başını okşayp canım kızım dememesi gerçekten can yakıyor ..babalarından sevgi görmüş kızların anlamasını beklemiyoruz zaten..Babanızın ellerinden öpüyorum kızını sevdiği için

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bir de kayinbaba vardır belki?
    Bebeklik pozun da harika bayıldım

    YanıtlaSil
  6. Baba konusunda ahkam kesemem ama o fotoğraftaki tatlılığın nedir yahu, yazının içeriğini filan unuttum dönüp dönüp sana bakıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Parenthood diye eğlenceli bir film vardı. Orada Keanu Reeves'in karakteri şöyle bir cümle kurmuştu:

    - Köpek almak, araba kullanmak, balık tutmak için belgelere ihtiyacınız var. Ama isteyen her serseri baba olabiliyor.

    Bu cümle çok hoşuma gitmişti o zaman. Ben babamı geçen sene kaybettim, onunla 30 sene geçirdim, bir 30 seneye daha ihtiyacım vardı. Ama buna rağmen kendimi şanslı hissediyorum yazdıklarını okuduktan sonra.
    Ne yazık ki senin de kısmetine bu düşmüş. Neyse ki yalnız değilsin, çok güzel bir ailen var. Bazı babalar olmasa da oluyor hayatında insanın. Önemli olan kendine ders çıkarmak olabileceğin en iyi anne-baba olmak çocuklarına. Öyle değil mi?

    Sibel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sergulcuk herkesin bir hikayesi var degil mi.bende babami yillar once kaybettim ve buna alismak imkansiz.o nedenle biri baba dediginde icim gider.cok seyler yasanmis oldugu belli ve buna ragmen bu konudan olgunlukla bahsetmeni takdir ettim.yinede ikisjde hayatta.gun ne getirir bilinmez.elestirilere acik ol canim cunku hep moralini bozacak insanlar olacak.duymamayi basardiginda inan sen de mutlu olacaksin.kendine iyi bak.herkes yasadigini kendi bilir



      Sil
  8. Kayinbaba yok mu
    Kucuklugunde pozlarin yine cok guzel

    YanıtlaSil
  9. seni çok iyi anlıyorum.normalde canın ciğerin olması gerekirken o veya bu sebeple hep senden uzak.yanında olsa bile.ama seni daha güçlü yaptığına eminim.bende benzer durumdayım.olumlu tarafına bakmak en güzeli ;)

    YanıtlaSil
  10. Hayat... ben seni cok iyi anliyorum , bazen babali babasiz oluyoruz bu durumu cok icten hissediyoruz ama yasiyoruz yazindaki tavrini sevdim kararliligini sevdim sonucta herkes kendi hayati icin kendi dogrusunu yasamali :)

    YanıtlaSil
  11. İnsan olarak iyi niyetli ve de hoşgörülü olduğunu düşünüyorum. Herkes yaşadığını kedi bilir. Görüşmüyorsan haklı sebeplerin vardır. Sonuçta kimse öyle olsun istemez. Bu arada fotoğraf çok güzel. Özellikle dişlerine bayıldım :)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Sergül, sanırım birazda aynı duyguları yaşıyoruz. Bende de büyük kocaman bir "baba" boşluğu var. Ki bu bir bayan için çok kötü birşey. Çok iyi bilirim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Hayirlisi diyorum baba konusunda yorum yapmak istemiyorum. Beni senin hayatnda en cok boyle bi acayop yapan kardes konusudur. Hani su gecen yaz bahsettign karsesler vardi ya. Onlardan da bahsetsen ya

    YanıtlaSil
  14. Şu fotoğraftaki ağlayan kız çocuğu var ya, ısırmak istiyorum onu:)) Çok tatlısın yahu ve hiç değişmemişsin. Baba konusunda ise bir şey söylemeyişim umursamazlığımdan değil, benim de konuşmak anımsamak istemediklerim olduğundandır. Öpüyorum. Yok ısırıyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Evet yorumlarda herşey yazmışlar bana fazla söz kalmadı galiba yine boş gecmemek için yazım olsun dedim baba boşluğu nasıl dolarki hele baba hasreti ile yanan insanlar cok daha iyi anlıyor bu boşluğu. yazı için tşkrler..

    YanıtlaSil
  16. insanların her şeyi siyah beyaz diye kestirip atmalarına inanamıyorum, ne biliyorlar ne yaşadın , ne hissettin, bizde öğretmen kutsaldır, çoğu döver tramva yaratır ama olsun öğretmen haklıdır, her anne fedakardır süperdir ... yok öyle bir şey insan bu iyisi var, kötüsü var, bencili var, anne-baba var evladına canını veren anne-baba var küçük masum çocukları örseleyen....o yüzden kimse kimsenin hayatını bilmeden yorum yapmasın, kendim yaşama da çok yakınımdan biliyorum öyle bir sarılma bir el öpme yaraları kapamıyor, bende de bir ağabey var ki dostlar başına (!) herkes siz kardeşsiniz kırgınlık olmaz diyor, kimse sen neler çektin düşünmüyor, akrabanın akrabaya ettiğini akrep etmez demişler, en yakının canını daha çok acıtıyor, kan bağın olmayıp candan öte olabiliyor başkaları.... ezcümle Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bizi...ne doluymuşum be...

    YanıtlaSil
  17. inan bende babalı babasızlardan biriyim ve başım sıkışsa bile asla yardım etmeyeceğini bildiğim bir babam var..kötü bir durum..Allah yardımcımız olsun ne diyim...

    YanıtlaSil
  18. Bu ne tatliliktir yahu? Allahim bayildim masallah diyeyim kucukken de cok tatliymissin hala kalbi guzel kendisi guzel bir insansin. Bir de annanene cok benziyosun bilmiyorum ama bana oyle geldi...;)) bir de cok ozur dilerim ama herkes niye herseyi bu kadar merak eder anlamiyorum. Ama sabrina hayranim...cunku sabirla ve buyuk bir dikkatle anlatman cok zarif bir davranis seni mutlu etmeyen bir konu olsa bile... Allaha emanet ol guzel insan sevgiler...;)

    YanıtlaSil
  19. Yanında olduğu halde babalık yapmayanlar var birde Sergül Abla onlar da insanın canını yakıyor işte. Benimle konuşmasını, sevgi göstermesini isterdim ama annemle çekmediğimiz kalmadı. Zor tabi ama ileride çocuğuma neler yapmayacağımı çok iyi biliyorum. Bunları kazandırdı bana başka hiçbir şey değil..

    YanıtlaSil
  20. Ah baba konusu... Babana bile güvenme sözünün kanıtıyım ben :)

    YanıtlaSil
  21. kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez tahmni bile edemez akıl vermek kolaydır heleki o senin babndır laflarına hiç katılmam
    ben böyle birşey yaşadımmı yoo yaşamadım annemde babamda sağ ve birlikteler ama sanatçıları zorla biraraya getirip yada zorlaağlatırlarya ne kızarım ne üzülürüm anlatamam
    vardır bi bildiği detim uzakdan davulun sesi hoş gelir
    keşke herşey güülük glistanlık olsa sergülüm ama hayatda en önemlisi sağlık ve huzur japon balığınla bir ömür mutlu ol canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Benim ailem gibi. Ablam sen oluyor ben de Gülşah.

    YanıtlaSil
  24. Ağlattın sabah sabah kabuğumla oynadın kanattın acık .....

    YanıtlaSil
  25. Hiç kolay değil. İnsanın ruhunda açılan boşluk ve yaralar, bir el öpme bir sarılmayla geçmiyor. Yıllarca bunu denedim kırklı yaşıma geldim olmuyor. Yıllarca yeri boş kalmış birini sonradan o boşluğa eğsen büksen sıkıştırıp koysan da dolduramıyorsun. Onca yaşanmadan geçmiş yıllar kolay mı. Yirmili yaşlara kadar hep niye nedenlerle geçen bir zaman ve sonrasında unutmak. İnsan babasını unutur mu? Unutuyor, biri babamı sorarsa aklıma geliyor artık. Üzgünüm ama yapamıyorum yapabileceğim bir şey yok o kendini unutturmasaydı diyorum artık.

    YanıtlaSil
  26. Baba kimi için anneden daha değerli kimi için de sıradan bir insandan farksız sergül abla seni anlayabiliyorum diyemem ama bizde aynı evin içinde iki uzaylı gibiyiz ama içimde baba özlemi var arkadaşlarımın babasını görünce çok kötü oluyorum 20 yaşındayım ama babam bir kere bile kızım nasılsın demedi neysee çok konuştum galiba :(

    YanıtlaSil
  27. Daha yeni okudum ve gerçekten çok iyi anlıyorum.Benim annemle babamda tahmini ben4 yaşındayken boşandılar.Babamı ne severdim ne nefret ederdim.Ama gün geçtikçe ona karşı biraz öfkeleniyorum.Çünkü kendisi benimle yaklaşık 5 yıldır görüşmüyor.Ne aradı ne sordu.İşte bu yüzden öfkem var biraz. Ama ben de hiç çekinmiyorum babasızlıktan. Çünkü bu benim için Allah'ın bir lütfu.

    YanıtlaSil
  28. Daha yeni takip ettiğim için yeni yeni okuyorum yazılarını ben senin sayende bir haftadır kitap okumaya başladım kitap okumak bu kadarmi özendirilir senin yazdiklarini okurken yanimda anlatiyomussun gibi oluyorum hiç sıkılmadan okuyorum kelimeleri okadar güzel kullanıyosun hayatımda örnek aldığım üçüncü insansın içinden geçenleri hayatını senden daha iyi kimse bilemez her zman haklı olmakda gerekmez belki ama sen bu kadar bilinçli bi insanken basit hatalara takilmazsin mutlaka bir bildigin vardır tanimasamda seni çok sevdim örnek aldığım tatlı bayana selamlar

    YanıtlaSil
  29. Sergul ablam bendede boule ben tekim annem ikinciye evlendi uvey babami daha cok seviyorum oz babamla gorusmuyorum seni cok seviyorum ve bu arada kardes cok istiyorum ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

    YanıtlaSil
  30. Diğer babanızın amcanızın yanından beni evlatlarımla kabul edin yada hiç dediğini yazmışsınız
    Çok etkilendim
    Üvey babanız bu kadar iyi iken neden bir anda görüşmeme kararı aldınız
    Belli ki üzerinizde emeği çok
    Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez ama
    Merak ettim açıkçası
    İnşallah yanlış anlamazsınız

    YanıtlaSil
  31. sondaki imzayi cok sevdim dogrusu. beni anlatmis gibi. ben de babali babsizlardanim) ama ne yazik ki babamla hayatimda sadece 1 kez gorusme sansim oldu ve o gorusmemiz de hayatimdaki en berbat gundu diye bilirim. evet cok zor babasiz buyumek cok yalnizsinizdir bi tarafiniz eksikdir ama diger tarafinizdaki hayatini size adiyan kadin var ya iste o kadin butun zorluklara deyer. su an bi psikologum ama gelin gorun ki babasizligin verdigi guven sorunlariyla hala basa cikamadim

    YanıtlaSil
  32. Ne cok yaralar acıyorlar degilmi...bende babalı babasızlardanım.

    YanıtlaSil
  33. Aslında bu yazını defalarca okumama rağmen instagram storyde görüp gelmem ☺️

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül