26 Haziran 2013 Çarşamba

Öğle Yemeğim Onigiri

 Bloğumun eski yazılarında biri onigiri yapımı.Burada okuyabilirsiniz.Genelde hazır satılanlardan satın alsam da arada evde yapıyorum.İlerleyen günlerde Japon usulü pilav yapımını anlatacağım.Ama özet olarak 1 ölçü pirince 2 ölçü su :)
Malzemeler tamamen size kalmış.Ben sadece ton balıklı,mayonezli seviyorum.

 Ayrı bir kapta mayonez ve ton balığını karıştırıyorum.
 İsteğe bağlı tuz ekleyebilirsiniz.
 Bu noktada pirinç köftelerine elle de şekil verebilirsiniz.Ellerinizi önce suya sonra tuza bulayıp yapabilirsiniz ama ben hazır kalıplardan kullanmayı daha pratik buluyorum.Yoshi elle şekil vermeyi seviyor.Yani bu da kişiye bağlı.
 Kapağı kapatıp
 Bastırıyorum.Sonra kalıptan çıkarıp ortada yer alan boşluğu (kapakta boşluk açılmasını sağlayan bir çıkıntı var) ton balıklı karışımı ekleyip nori (kurutulmuş yosun) ile sarıyorum.
Sonra da kitabımı,yeşil çayımı ve onigirilerimi alıp afiyetle yiyorum.

Bir de videosu var.
İyi seyirler



2009 daki yazım için buraya tık tık

17 yorum:

  1. Ben de o yosunları çıtır çıtır yemeyi seviyorum :)) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli nori ise ben de seviyorum :D tesekkurler

      Sil
  2. Bu kadar çok pirinç olan bi ülkede yaşayınca otomatikman çok fazla pirinç tüketiyor olmalısın. peki nasıl bu kiloda kalabiliyosun ? ben bu kadar pirinç tüketsem herhalde bi 100 kilo olurum:) MAşallah diyelimde nazar değmesin...
    bu arada bu yemek nedense bana hiç cazip gelmedi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet burada pirinc cok onemli bir goun.Ben Japonya`da 17 kilo aldim :(
      Tesekkurler
      En basta bana da cazip gelmiyordu simdi cok seviyorum :D

      Sil
  3. Afiyet olsun, en sondaki fotoğraf gerçekten iç açıcı :-)

    YanıtlaSil
  4. hiç yemedim...
    ama güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  5. canım çekti yaw, yosun bulabilsek burda yaparız :))

    YanıtlaSil
  6. Yeni keşfettiğim bir markette suşi malzemeleri gördüm.Almaya heves ettim ama yapamam diye vazgeçtim.Bu da çok pratik ve lezzetli gözüküyor.Çok teşekkürler verdiğin tarif için.Ama ben birde bunun elle nasıl şekillendirildiğini merak ettim.Zahmet olmazsa bir ara Yoshi'den yapmasını,seninde yayınlamanı rica edeceğim.Eline sağlık bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki en kisa zamanda umarim burada olur ;)

      Sil
  7. Yeni keşfettiğim bir markette suşi malzemeleri gördüm.Almaya heves ettim ama yapamam diye vazgeçtim.Bu da çok pratik ve lezzetli gözüküyor.Çok teşekkürler verdiğin tarif için.Ama ben birde bunun elle nasıl şekillendirildiğini merak ettim.Zahmet olmazsa bir ara Yoshi'den yapmasını,seninde yayınlamanı rica edeceğim.Eline sağlık bu arada.Afiyet olmuştur sanırım :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül