21 Haziran 2013 Cuma

Bugün Çok Mutlu Oldum Ben


Bugün erkenden başladım güne.Çünkü yine konuşma yapacaktım.Mart ayında okulumda bir gruba konuşma yapmıştım üzerine bir de para almıştım.O gün konuşma bitiminde konuklardan biri benim bir grubum var bize de bir konuşma yapar mısın diye sormuştu.Ben de seve seve kabul etmiştim.
Sabah yine karnımda kelebeklerle düştüm yollara.
Bugünkü grup 25 yıldır aynı semtte oturan Japon bayanlardan oluşuyordu.Aslında 2 bey de varmış grupta ama biri yaşlılıktan diğeri de ayağından ameliyat olduğu için bırakmış.
Konuşma yapmamı isteyen bayan (65 yaş üzeri) istasyona karşılamaya geldi beni.Birlikte konuşma yapacağım yere gittik.Her ay Halk Eğitim binasında bir oda kiralayıp yabancı konuşmacılar davet edip onların kültürleri ve buradaki hayatları hakkında konuşuyorlarmış.Yıllar önce bir Türk konuşmacı olmuş.Ben ikinci oldum yani.
Elim ayağım titreyerek konuşmama başladım.Bu sefer yazılı metinden okumak yerine doğal konuşmayı tercih ettim.Japonya'ya gelme hikayem,burada başıma gelenler,bloğum ve ailemden bahsettim.Karşımda 8 kişi pür dikkat beni dinliyordu.Çok farklı ama çok güzel bir duyguydu.
Dinleyicilerden biri çok güzel konuşuyorsun,aksansız,teklemeden ve bizi sıkmadan deyince çok mutlu oldum.Bir dere gibi akıyorsun,anlatımına bayıldım dediğinde uçacaktım.Tam bu noktada yanındaki bayan çok şaşırdım bu sözleri bir uzmandan duyuyorsun dedi.Bana bunları söyleyen bayan konuşmacı eğitmeniymiş.
O anda ağlayabilirdim.Tarif etmesi çok zor bir duyguydu.Yorumlarını öylesine değil de uzman gözü ile yapmış olması benim için çok ama çok önemli.Bunca yıl kendi başıma burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Tabii ki Yoshi'nin desteği olmasa bunlar olmazdı.İşte böyle anlarda ve günlerde emeğimin karşılığını almış hissediyorum kendimi.
Konuşmanın sonunda hep birlikte bir cafeye gittik.Orada da beni konuşturdular.Hem benim hakkımda hem de ülkem hakkında iyi şeyler kaldı akıllarında.Ve bu benim için çok önemli hatta çok çok.
Yemekten sonra beni istasyona bıraktılar.Ben ağzım kulaklarımda eve döndüm.Az önce bu konuşmaya vesile olan bayan beni aradı ve benden sonra yapılan toplantıda hakkımda konuşmaya devam ettiklerini söyledi.Ve konuşanların iyi olması da benim şuanda bile  sırıtmama sebep oluyor.

Bugün gerçekten çok mutlu oldum.Zaman zaman gurbetin zorluklarından yakınmak için yazıyorum ya bugün de böyle güzel bir anımı sizinle paylaşmak istedim.
Çünkü aranızda benim mutluluğumla mutlu olabilen güzel insanların olduğunu biliyorum.
Dualarınızla,varlığınızla bana güç veriyorsunuz.
Bir kere daha teşekkür ederim hepinize :)
Umarım sizin için de güzel bir olur veya oluyordur.

22 yorum:

  1. çok güzel haberler bunlar, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim Sergül. Dişinle tırnağınla yaptıklarının, çektiğin zorlukların karşılığını alıyorsun. Ben de seninle ülkem adına gurur duydum.

    YanıtlaSil
  3. Cok sevindim. Inancini ve calisma azmini hic kaybetmemeni dilerim:)

    YanıtlaSil
  4. Hep mutlu olman dileğiyle canım...hakediyosun ...elbette dualarım seninle ...sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  5. inan ben de mutluym şu an senin adına

    YanıtlaSil
  6. Valla gurur duydum seninle. Yaptığın çok zor bir iş.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  7. Valla guru duydum seninle.Yaptığın bence çok zor bir iş.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  8. Emeklerinin karşılığını alıyorsun. Ne güzel. Senin adına çok mutluyum. :)

    YanıtlaSil
  9. Konuşmanın başarılı geçmesine çook sevindim Sergül :) Eminim daha güzellerini başaracaksın,her daim yanındayız:)

    YanıtlaSil
  10. Bu gün benim için çok kötü bir gündü :( İnanılmaz ağladığım bir gün oldu yazını okuduktan sonra en azından birazda olsa düşüncelerim değişti.. Çok sevindim mutlu olmana. :)

    YanıtlaSil
  11. tebrik ederim. onca sıkıntının meyvelerini şimdi alıyorsun. bence seni daha da iyi yerlerde göreceğiz. açıkcası seninle gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
  12. tebrik ederim. onca sıkıntının meyvelerini şimdi alıyorsun. bence seni daha da iyi yerlerde göreceğiz. açıkcası seninle gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
  13. Tebrikler. İlgiyle, merakla, hayranlıkla izlediğim bloglardansın.

    YanıtlaSil
  14. Harika bir haber, inşaAllah devamı gelir :-) Seviyoruz seni Sergül :-)

    YanıtlaSil
  15. tebrikler, ne güzel haberler bunlar böyle ülkemiz senin sayende belkide birkez daha yükseldi ne güzel:)

    YanıtlaSil
  16. Cok tebrik ediyorum ve senin icin cok sevindim sergulcum. Hayatta ugrastiklarinin karsiligini alabilmek ne guzel bur duygudur. Insani nasil da doyurur tahmib edebiliyorum. Daha pek cok guzel ani biriktirirsin insallah. Bunlarin hepsi sadece baslangic olsun, daha guzelleri gelsin inşallah diye dua ediyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Serrose, "kendi başıma bir şeyler yapmaya çalışıyorum" diyorsun ve bu belli. Fakat yabancı dil konusunda yetenekli bir insan olduğunu da düşünüyorum. Ne mutlu sana. Tebrik ediyorum seni.

    YanıtlaSil
  18. Puff:) bu gün duyduğum en güzel haber... En azından orda biri-sevdiğim bir blogger- mutlu:)))

    YanıtlaSil
  19. en kötü günün böyle olsun diyerek ve onlarında hatıralarına bizleri iyi yazdırdığın için sana teşekkür ederek seni selamlıyorum.. dünyanın bizi tanımasına ihtiyacımız var sende bu kültür elçilerinden biri oldun demek! sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Helal olsun sana, şu Japoncayı yaladın yuttun valla :) Ben alfabesine bakınca bile bayılacak gibi oluyorum darlanıyorum :D Hep böyle güzel haberlerini alalım canım..

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Sergül bu yazınla gerçekten mutlu oldum. Zira seni okudukça orada nasıl vatan/aile/yemek-içmek vb. hasreti çektiğini görüyorum. Bunlar kendi halime şükretmeme ve senin için hüzünlenmeme sebep oluyor. Böyle bir yazıyla da sevindim tabi ki =)

    YanıtlaSil
  22. Ya sergül okurken benim bile gözlerim dolu dolu oldu... Acayip gururlandım... Topu topu seni 1 aydır takip ediyorum. Arkadaş bir insan ancak bu kadar candan olabilir... İstanbul'dan sevgilerle... :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül