14 Haziran 2013 Cuma

Bu Ara Ben


Bu ara ben uzak kaldım buralardan ve sizlerden mailler,mesajlar gelmeye başladı.Merak eden herkese çok teşekkür ederim.
Türkiye'deki gündem ne yazık ki benim de neşemi kaçırdı.Günlerdir Türkiye saati ile yaşıyorum.Aklım hep oralarda.Mide ağrısı artık olmazsa olmazım oldu.Bu günler de geçecek inşallah!

Japonya gündeminde de zaman zaman Türkiye oluyor.Her haber programında birkaç dakika da olsa anlatılıyor.Böyle anılmak kötü ama umarım hayırlara vesile olur bu olay.
Nagoya yerel programı da haber yaptı Gezi Parkı'nı.Videosunu bugün youtube'a ekledim.Altyazı hazırlamaya ne niyetim ne de zamanım var.

Bu ara çok şükür yoğun geçiyor günlerim.Türkçe öğretmenliğinde 2 öğrencim vardı biliyorsunuz.1 öğrencim bu sonbaharda gelip gönüllü öğretmenlik yapacaktı Türkiye'de ama bu olaylar yüzünden bu planı rafa kaldırmış.Ve bu sebeple dersi bıraktı.Öğrenci kaybetmek pek hoşuma gitmese de hayır olsun diyorum her zaman ki gibi.
Yine bir dolu Japonca ödevim var ve elim hiç gitmiyor.Bunların yanında 3 adet Japonca konuşma ve 1 adet de gazete (okulda yayınlanan) yazısı yazmam lazım ama ne yazık ki elim gitmiyor.Sağ olsun yağmur ayı (tsuyu) da üzerine tuz biber ekiyor.Bu sene şansımıza az yağmurla atlattık ama feci bir sıcak var.Ne okul ne iş çekilmiyor.Kapalı alanlarda sorun yok ama gidip gelmek ölüm.

Bu ara bolca okuyoruz Yoshi ile.Bazen kafam almıyor o zaman da ipad oyunlarına sarıyorum.Çünkü moralimi yüksek tutmam gerekiyor.Gurbette daha kolay etkilenebiliyorsunuz çünkü.

İşte böyle kafam çok karışık.Umarım sıkıcı bir yazı olmamıştır.Alta Nagoya yerel kanalda yayınlanan programın videosunu ekliyorum.İyi seyirler!

Dualarım sizinle siz de beni eksik etmeyin dualarınızdan olur mu?



7 yorum:

  1. iyi olduğuna ve senden bir haber aldığıma sevindim.. bizde ordakilerle yatıp kalkıyoruz evlerimizde hatta hiç uyumadığım zamanlar oluyor iki gündür pert oldum 11 de sızıyorum gece 3 4 de uyanıyorum bu seferde nöbet sabaha kadar sürüyor tv ye haberlere duvarlara baka baka.. allah yardımcımız olsun..
    öptüm..

    (zahiri bir arkadaşım vermişti ama daha sıra ona gelmedi)

    YanıtlaSil
  2. Gönlünüzü ferah tutunn inşallah bitecek bu günler hıı uzakta üzmeyin kendinizi sizden bitane daha yokk
    Sevgilerr. .

    YanıtlaSil
  3. Sergül hanım merhaba;
    Gezi Parkı eylemleri hakkında youtube kanalınızda yayınladığınız videoyu sizin izniniz olmadan fakat sizden edindiğimin altını çizerek şahsi facebook sayfamda paylaştım. Paylaşımı yaptıktan sonra izin almak aklıma geldi. Üzgünüm...

    YanıtlaSil
  4. Umarım herşey yoluna girecek.Sen de oralarda üzme kendini. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. Siz taa oralardan üzüyorsunuz kendinizi, burada takmayan insanlar var, çok sinir bozucu....

    YanıtlaSil
  6. geziden islama oradan erdogana oradan olimpiyatlara oyle bir gectiler ki geziyle islam arasinda yapilan bagdastirmayi oturtamadim bir an, cok agir bir meseleyi cok kisa gecmisler ve biraz yalakalik sezdim de yanlis da anlamis olabilirim, adam cok hizli konusuyor.bir de her seyi lezzetli bulamlari, tv de deneyip begenmedikleri bir yemek daha gormedim, nezaketten midir nedir. sergul abla sen boyle paylasmasan bizi nasil algiliyorlar goremezdik. acikcasi haberin bazi noktalari hosuma gitti.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül