30 Haziran 2013 Pazar

Ayakkabı Alışverişi


Geçenlerde ayakkabı alışverişine gittik Yoshi ile beraber.Hepsinin hikayesi var.Bu sebeple anlatmak istedim.
Bildiğiniz gibi Nisan (Mayıs mıydı yoksa) ayında Tokyo'ya televizyon çekimlerine gittim.Gitmeden önce 1 hafta kendime kıyafet ve ayakkabı aradım.Japonya'da aldığım kilolar sağ olsun hiçbir şey bulamadım/beğenemedim.Son gün Yoshi ile beraber tüm günümüzü alışveriş merkezinde geçirdik.Ortadaki topuklu ayakkabıya benzer bir ayakkabıya vuruldum.Burada bir açıklama yapmalıyım.
Japonya'da ayakkabılar genelde kalitesiz ve gereksiz pahalı.Deri bile olmayan,ben ucuzum diye bağıran bir ayakkabı 50 lira civarından başlar.Tabii indirim zamanı durum farklı ben genel fiyatlardan bahsediyorum.Aa bu güzelmiş dediğim ayakkabı en az 100 lira civarı oluyor.O zaman hemen Türk aklım devreye giriyor.Ben bu paraya İnci'den,Derimod'dan neler alırım ya diye ve hemen geri bırakıyorum.
Neyse,Tv öncesi alışveriş merkezi turunda bir ayakkabıya resmen vuruldum.Ne yazık ki numarası yoktu.Üzüldüm ama o günden beri benzerini bulabilir miyim diye bakınıyordum.Başka bir gün Yoshi'siz alışveriş merkezine gittiğimde ortadaki ayakkabıya göz koydum ama emin olamadım.İlk gördüğüm ayakkabıya tam benzemese de buna da vuruldum.Daha sonra Yoshi ile bu ayakkabıyı almaya gittik.O gün bu ayakkabıya bakarken,soldaki kahverengi babeti gördüm.Bildiğiniz gibi Türkçe öğretmenliği yapıyorum.Yeni bir öğrencim için Japonya'nın en büyük şirketlerinden birine ders vermeye gidiyorum haftada 1 gün.Oraya giderken de üstüme başıma daha da dikkat ediyorum.Yazlık ya da bu mevsimlerde çünkü burası hala serin ve yağışlı giyebileceğim bir ayakkabıya ihtiyacım vardı.Ve satın almak istedim.Ama Yoshi buna da burun kıvırınca ikisini de almadan döndük.
Yoshi'nin doğum günü için bu sene özel bir şey yapamadım.Onun verdiği parayla ona hediye almayı sevmediğim için her sene kendi maaşımla ona bir şeyler almaya çalışıyorum.Bu sene ne istediğini bilemediğim için parayı eline verip,dilediğin gibi harca dedim.O da ayakkabı istiyorum deyince yine alışveriş merkezine doğru yola çıktık.
Yoshi ayakkabı bakarken ben de göz koyduğum bu 2 çifti attım sepete :) Yaaa işte uzun hikaye budur.Ama ikimiz de severek giyiyoruz ayakkabılarımızı :)

6 yorum:

  1. lila&mavi olan ayakkabı hoş görünüyor gerçekten. Güle güle giy:)

    YanıtlaSil
  2. geri dondudugunde bulus olmana sevindim cunku gercekten cok guzeller. Ikiside her seyin altina yakisacak, kullanim alani oldukca genis ayakkabilar. bir de rahatlarsa yemede yaninda yat yada iyi gunler de giy. :) Bende ne zamandir o tarz bir seyler ariorum ama yanlis yerde aradigimdan midir nedir bulamadim.
    ayrica yoshi'nin ayakkabilari da guzel. gecen sonbaharda o tarz bir sey bende almistim. . her gun giye giye eskittim attim bile :) rocket dog'du benimkinin markasi. hani belki kari koca takim giymek isterseniz, bulabilesin die yazdim :)

    YanıtlaSil
  3. Ya o kahve bahte cok sırıtmış güle güle giy. Digeri ise tam is ayakkabısı gercekten. Yani ben olsaydım ayakkabı takintilisi olarak seve seve seninle gezerim bütün mağazaları. Yoshi nin ki de farklı bir tarz o da güle güle giysin

    YanıtlaSil
  4. İpadden yorum yazarken yaptıgım yazım hatalarını uc uca eklesem buradan Nagoya'ya bedava yol olur. Üzgünüm bir önceki yorumdaki hatalar için. Kahverengi babet cok güzel anlamında olmalıydi o garip sözcük dizisi:)

    YanıtlaSil
  5. Uzun zamandır gözüm vardı.
    Ayy fena güldüm :D
    Deri olan çoook güzell çok beğendim anneme gösterdim annemde beğendi..
    Ayrıca şemsiye çok sevimlii :) Özellikle minik kılıfının dış rengine bayıldım..Önce çoraba benzettim.
    Hayırlı olsun güle güle kullanırsın inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Bende ayakkabı tutkunuyumdur.Evde yer kalmadı bea :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül