26 Mayıs 2013 Pazar

Bahçecilik

 Sonunda sürekli ertelediğimiz bir şeyler yetiştirme planımızı gerçekleştirdik.En azından bir adım attık.Geçenlerde bu hazır satılan yeşilliklerden aldık.
Ben İtalyan maydanozu,Yoshi ise kişniş aldı.Japonya'da bizim maydanoz İtalyan maydanozu diye geçiyor ve çok pahalı.2-3 dalı dikkat bağ demiyorum dal diyorum 2,5 lira civarından başlıyor.Bu yüzden Japonya'da maydanoz çok satın aldığım bir şey değil.

 Umarım bereketli olur :D Bir güzel yeriz taze taze.
 Paketin içerisinden sıkılaştırılmış toprak,tohum ve kullanma kılavuzu çıkıyor.Su eklediğinizde toprak kocaman oluyor.Bu işlemi yaklaşık 10 gün önce yaptık.Kişnişlerimiz filizlendi bile.
Aynı gün Yoshi bahçe temizliği de yaptı.Bizden önceki sahipleri bahçe ile çok ilgiliymiş bu sebeple bereketli bir toprağı var.Biz henüz değerlendirmedik ama en kısa zamanda inşallah.
Bir de güzel bir sürpriz oldu bize.
Yoshi'nin de benim de en sevdiğimiz çiçektir ortanca.Bu da büyük tesadüftür.Bahçedeki otları temizlerken bunun ortanca olabileceğini düşünmüş.İnternetten araştırdık ve bingooo bahçemizde ortanca var.
Üstelik o gün çiçekçiden az kalsın ortanca satın alıyorduk.İyi ki almamışız.
Bakalım ne renk çıkacak.

Açmış halini de paylaşırım ilerleyen günlerde.

Sizin en sevdiğiniz çiçek ne? Ben adımdan dolayı gülü de seviyorum :)

14 yorum:

  1. Abla birazdaha insanları uyandırıcı konularda paylaşım yapmanın zamanı gelmedimi.! Bence yeterince takipçin var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Blogda bugune kadar siyaset yapmadim,bundan sonra da yapmam.Bunun yeri burasi degil.Buna burada musade etmem.Siyaset ulke sinirlari icerisinde ve sandik basinda yapilmali.Herkes uzerine duseni orada yapsin.Anlatabildim mi?

      Sil
  2. Merhaba, bloğunuzu ilgiyle takip ediyorum. Yalnız kafama takılan bir konu var. Hemen hemen Türkiye'yle aynı enlemde olmasından dolayı benzer iklim koşullarına sahip olduğunu düşündüğüm bir ülkede maydanozun bu kadar pahalı olmasının sebebi nedir? Orada yetiştirilemediğinden dolayı mı yoksa Japonya'nın genel olarak pahalı bir ülke olmasından mı kaynaklanıyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toprak miktarı az olduğu için bütün tarım ürünleri pahalıdır bence. Maydanoz da toprakta yetiştiğinden pahalı olması mantıklı.

      Sil
  3. Merhaba, bloğunuzu ilgiyle takip ediyorum. Yalnız kafama takılan bir konu var. Hemen hemen Türkiye'yle aynı enlemde olmasından dolayı benzer iklim koşullarına sahip olduğunu düşündüğüm bir ülkede maydanozun bu kadar pahalı olmasının sebebi nedir? Orada yetiştirilemediğinden dolayı mı yoksa Japonya'nın genel olarak pahalı bir ülke olmasından mı kaynaklanıyor acaba?

    YanıtlaSil
  4. bende papatya ve kırmızı gülü çok severim :)

    YanıtlaSil
  5. ben menekşeyi severim :) evde bi sürü menekşem var. ayrıca gelin çiçegim var kaktüslerim var, türkçe ismini bilmedigim çok çiçeklerim var :) çiçeklere çok büyük sevgim var :) Sevgiler Azerbaycandan

    YanıtlaSil
  6. beyaz güle bayılırım.bide bizim oraların sulak çayırlarında tütiye diye bir çiçek var.harika kokar,mor renklidir,ama yalnızca bahar aylarında oda çok kısa bir süreliğine çıkıp kayboluyor.evinde bir dalını bile tutsan kokusu yayılır.

    YanıtlaSil
  7. beyaz güle bayılırım.birde bizim oraların sulak çayırlarında tütiye diye bir çiçek yetişir,yalnızca bahar aylarında kısa bir süreliğine çıkar.kokusu çok güzeldir,mor renklidir.bir dalını bile eve koysan kokusu heryere yayılır.

    YanıtlaSil
  8. Benim de ortanca favorilerim arasında ama en çok mum çiçeği seviyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ortancayı bende çok severim ..Annem İzmir Kemalpaşa lıdır çocukken çok giderdik tüm evlerde kireçle boyanmış kutularda ortanca çiçekleri rengarenk boy boy olurdu bayılırdım onlara bakmaya tablo gibi:)Tomurcuk az açılmış gül severim her rengini canım meraklar bekliyorum ne rank açıcak bakalım ..memleketini hatırlaran bi şey daha işte ne güzel....
    sevgiyle kal canım:)

    YanıtlaSil
  10. bizde bugün eşimle aynı işe başladık :D pencere önü bahçeciliği :D mayonoz, roka, dereotu ve tere aldık :D güzelce de ektik hepsini koyduk cam önüne :D çok keyifli bir iş :D

    YanıtlaSil
  11. Sanırım ben her çiçeği seviyorum, bahçe değişik değişik çiçeklerle dolu olsun bakayım içim açılsın isterim :)

    YanıtlaSil
  12. ben de ortancayı çok seviyorum ama şimdilik dedemlerin bahçesinde var ben de dikeceğim ama kışın çimleniyormuş :) Ama dün tam 19 saksı çiçek diktim bi anda 19 saksı oldu :D Aslanağzı, mudanya güzeli, kardeşkanı ve ebegümeci :) İnşallah tutar :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül