19 Nisan 2013 Cuma

Günlük

Türkiye'de yaşarken sürekli gribe yakalanır yatak,döşek yatardım.Japonya'ya geldiğim ilk kış da böyle devam etti.Ama daha sonra bu değişti.Hep hafif griplerle atlatır oldum.
Benim bünyem psikolojik olarak çöktüğü zaman beden de mecbur ona uyuyor.
Bu sebeple sanırım 5,5 yıllık Japonya hayatımın en ağır griplerinden birini yaşıyorum.
Bir önceki yazıdan sonra nasıl bir geçiş yapmam gerektiğini bilemedim.Program henüz yayınlanmadı.Yayınlanınca kaydedeceğiz bir şekilde paylaşmaya çalışırım.Ama bu telif haklarına aykırı bir durum.Elimden geleni yapmaya çalışacağım yine de.
O programın amacı yurtdışında yaşayan Japonların o ülkelerde alışamadıkları,zorlandıkları şeyleri göstermek.Sonra stüdyoda o ülkenin kadınlarına siz de böyle düşünüyor musunuz diye sormak.Ama program yeni olduğu ve stüdyoda 28 yabancı kadın olduğu için henüz sistem tam oturmamış.Videodan sonra sadece o ülkenin kadınına sormuyorlar diğer yabancılara da soruyorlar.
Sadece Türkiye anlatılmadı yani.
Videodaki şeylerin varlığından,yorumlarda yazdığınız olaylardan haberim var.Ülkemin iyisini de kötüsünü de biliyorum.
Ben ne Japonları (ne de diğer ülkeleri) ne de Türkiye'yi övüyorum.Ne de gereksiz bir düşmanlık besliyorum.

Ben kendimce yurtdışında yaşayanların bireysel adım atmamaları gerektiğini düşünüyorum.Türkiye'de yanlış bir şey yapıldığında A yaptı oluyor.Ama Japonya'da ya da başka ülkede aynı yanlışı yaptığınızda Türk yaptı oluyor.Ben İsveç'teki ve Almanya'daki Türklerin anlatılış şekline daha çok üzüldüm.Duymadığım,bilmediğim şeylerdi.Anlatılanlardan daha sapık bir millet Japonlar ama biz oraya siz öylesiniz biz böyleyiz demek için gitmedik.

Stüdyoyu terk etseydiniz diyenler olmuş.Açıkçası bunu hiç düşünmedim kendi adıma.Çünkü videoda bunu gerektirecek bir durum yoktu.Yabancı konukların açtığı konular can sıkıcıydı sanırım ve umarım onlar yayınlanmaz.Zaten +18 konular olduğu için kesilecektir diye umuyorum.
Bir de çekip gitmek onları doğrulamak olurdu.Biz kalıp böyle şeylerin var olduğunu ama ülkenin genelinin böyle olmadığını anlatmaya çalıştık.

Bu arada Japon bayan ve Türk eşi Fatih semtinde oturuyorlar.Yani o bayanın orada mini etek giymeye çalışması da garip bir durum.Zaten bunu dile getirdim.
Japonlar her yere plaja,pikniğe,alışverişe ve dağın tepesindeki tapınağa bile mini etek ve topuklu ayakkabı ile gidiyorlar.Ben de bunu anlattım.Biz de mini etek giyiyoruz ama nerede,ne zaman ve neden giydiğimizi biliyoruz diye de ekledim.
O noktada Bebek şehrini seviyorum diyen Japon ünlü kadın bana hak verdi.Geçenlerde tapınakta minicik etek giyen Japon kızı gördüğünü ve ona kızdığını ekledi.

Yani elimizden geleni yaptık.Şimdi yayınlanacağı günü bekliyoruz.Diğer ülkeler için de olumsuz şeyler söylendi.Ya da tam tersi iyi yönleri tanıtıldı.
Bizim de yemeklerimiz ve meyve sebzenin ucuzluğu konuşuldu.

Benim önceki yazıda anlatmak istediğim.Japonlar neden bizi böyle anlattı değil.Neden böyle yapıyoruz.Neden böyle davranıyoruz.Yani bu açıdan anlatmak istemiştim.

Benim hala umudum var.Umarım bir şeyler değişecek.Ve bunda azıcık bir payım olursa ya da olduysa benden mutlusu yok.





18 yorum:

  1. Üzülme Sergül sen elinden geleni yapmışsın zaten.Lütfen çabucak iyileş üzme bizi olur mu? :(

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar ne kadar garip değil mi? bunu bir kez daha anladım Japon Doktor miyazaki van'a yardım için geldiğinde ve 5 şiddetinde depremde yarıdm için geldigi ülkede can verdiğinde ki diger japon kızda yaralanmıştı insanlar japonların ne kadar ahlaklı müslümanlardan daha çok müslüman olduğunu söylüyorlardı sonra japon çocukların türk elçiliklerine vede diger japonların deprem yardım için notlar ve zarfla paralar bıraktıkları haberlerde yayınlandıgında kendini japon olarak görenler ahlakın temsilcisidir japonlar diyenler şimdi daha deminki yazıda yorumlara bakıyorumda ne kadar sapıklarmış porno sektörü kumar şu bu insanlar yerlere göklere çıkardıklarını bir and yerin dibine sokabiliyorlamış o yerin dibinde gördüklerinide bir anda göklere çıkartabiliyorlarmış teşekkürler sergül bu iki yazın sayesinde hayatla ilgili çok büyük dersler aldım,iyi günler.

    YanıtlaSil
  3. Yorum yazmayacaktım ama bu haberi gördükten sonra yazmak istedim daha bugünkü haber bu İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde iki ay önce evlenen 19 yaşındaki Pınar Y., eşi ve kayınpederi tarafından dövülerek ve işkence edilerek öldürüldü http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23082735.asp
    sürekli japonları kötüleyip türk erkeklerini öven hanımlar bu haberdeki koca ve kayınpeder japon değil Türk izmir gibi gelişmiş bir şehirde bu oluyorsa diğer şehirlerde neler oluyordur kim bilir? Yabancılar bizim erkeklere hakaret etmemiş sadece nasıl olduklarını söylemiş. evet domates patlıcan ucuz Türkiye de ama daha ucuz olan bir şey daha var insan hayatı.

    YanıtlaSil
  4. blogda paylaşırsın umarım serrose

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Sergül, umarım herşey yoluna girer... :(

    YanıtlaSil
  6. Sıkma canını sen Sergül abla.Çbucak iyileş.Diğerlerinin hataları yüzünden vicdan sahibi kimselerin üzülmesi adil değil.Sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun zaten.İyi ki varsın. :)

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun.. kendine iyi bak, gerisi boş..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çokkkkkkkkkk geçmişler olsun canım kendine dikkat et bize lazımsın ;)

    YanıtlaSil
  9. Sen elinden geleni yapmışsın zaten. Üzme kendini. Bir an önce iyileşmen için dua ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. Bu devlet değişmediği , insanlar da bilinçlendirilmeyip cahil bırakıldığı sürece değişim olmayacak . Bu durumda bizede elimizden geleni yapmak , bilinçlendirebildiğimiz kadar kişiyi bilinçlendirmemiz lazım . Sen elinden geleni yapmışsın , çok geçmiş olsun umarım çabuk iyileşirsin , birkez daha gurur duydum çekip gitmediğin konuşabildiğin kadar konuştuğun için

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun, moral bozukluğu, yorgunluk üstüste gelmiş bünyeni de zayıflatmış sanırım.

    Kendini bu kadar üzme bence, sen ne kadar en iyi şekilde tanıtmaya kalksan da istedikleri gibi yorumlamaya devam edecekler zaten. Bırak bizim erkeklerimizi hala fes takıyor, kadınlarımızı da erkek görünce duvar dibinde yere çöküyor sansın diğer ülkelerde yaşayanlar. Önyargı dediğin şey kolay kolay yok olmuyor.

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun...o kadar şaşırdım ki yazıyı okuyunca hayır ben hayatımda yer sofrasında yemek yememişim yani. Elde bulaşık yıkamak falan ne biliyim iyi senaryo yazmışlar baya da gerçek dışı olmuş misafir ağırlamak yorucu bir şeydir elbette ama tek kişi yapmaz ki canım o işleri. Dayımın eski eşi japondu ve aralarında hiç öyle kıyafettir şunla konuştun bunla konuştun tartışması olmamıştır (ayrılma sebebi eşinin mesleğini türkiyede yapamayacak olması ve buraya yerleşmek istememesiydi o zamana kadar önce japonyasonra ingilterede yaşamışlardı orda yazılanlarla da hiç alakası yok) hatta ingilterede okuyorlardı ve dayım işi olduğunda tek gelirdi o isterse, dersi falan varsa orda kalırdı tek başına sen de geliceksin diretmesi yoktu. ve bir çok ülke gezmiştir dayım en yaşanılacak yer japonya der hep hatta abim master için avrupa ülkelerini düşünüyordu ama onun ısrarıyla japonyayı araştırdı ve japonyaya başvuracak şimdi. bizi böyle tanıtmalarına çok üzüldüm bir çok japon arkadaşı gelmiştir yengemin hepsi de kız hiç şikayetçi oldukları bir durum da olmadı yok laf atılıyor falan diye. dediğinde haklısın atanı da var ama hepsi değil. yayınlanan kısmı kaydetip koyarsan çok sevinirim. Umarım bir an önce iyileşirsin yeni işin hayırlı olsun :) (aceleyle yazdım düşük cümle varsa kusura bakmayın lütfen)

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun...o kadar şaşırdım ki yazıyı okuyunca hayır ben hayatımda yer sofrasında yemek yememişim yani. Elde bulaşık yıkamak falan ne biliyim iyi senaryo yazmışlar baya da gerçek dışı olmuş misafir ağırlamak yorucu bir şeydir elbette ama tek kişi yapmaz ki canım o işleri. Dayımın eski eşi japondu ve aralarında hiç öyle kıyafettir şunla konuştun bunla konuştun tartışması olmamıştır (ayrılma sebebi eşinin mesleğini türkiyede yapamayacak olması ve buraya yerleşmek istememesiydi o zamana kadar önce japonyasonra ingilterede yaşamışlardı orda yazılanlarla da hiç alakası yok) hatta ingilterede okuyorlardı ve dayım işi olduğunda tek gelirdi o isterse, dersi falan varsa orda kalırdı tek başına sen de geliceksin diretmesi yoktu. ve bir çok ülke gezmiştir dayım en yaşanılacak yer japonya der hep hatta abim master için avrupa ülkelerini düşünüyordu ama onun ısrarıyla japonyayı araştırdı ve japonyaya başvuracak şimdi. bizi böyle tanıtmalarına çok üzüldüm bir çok japon arkadaşı gelmiştir yengemin hepsi de kız hiç şikayetçi oldukları bir durum da olmadı yok laf atılıyor falan diye. dediğinde haklısın atanı da var ama hepsi değil. yayınlanan kısmı kaydetip koyarsan çok sevinirim. Umarım bir an önce iyileşirsin yeni işin hayırlı olsun :) (aceleyle yazdım düşük cümle varsa kusura bakmayın lütfen)

    YanıtlaSil
  14. Serrose Hanım çok geçmiş olsun. Sizi anlıyorum, önceki yazınızı okurken stres oldum, siz ne kadar zorlandınız kim bilir.

    "Japonlar neden bizi böyle anlattı değil.Neden böyle yapıyoruz."

    Bu sözünüze de katılıyorum.

    SORUM VAR: Bu programın günü, saati ve kanalı nedir acaba?

    Saati ve kanalı bana uyuyorsa kesin seyrederim ben. Fuji tv, Tv Asahi, TBS, Ntv, Nhk gibi popüler kanallardadır umarım.Japonya'da da Türkiye'deki gibi milyon tane tv kanalı varsa ve onlardan birindeyse, seyredemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda bahsi geçen bir şahsın Lilico olabileceğini düşündüm, salı yayınlandığından bahsettiğiniz için Lilico'nun salı günü katıldığı programlara baktım. En olabiliri Non-Stop gibi duruyor ama ona da canlı program diyor ja.wiki. Lilico değilse kim diye bir sürü melez araştırdım. Kanjiler arasında epey boğuldum bir sürü zaman harcadım ama bulamadım. Belki diğer yazılarınızda bilgisini verirsiniz diye hepsini okudum ama o da olmadı.

      Blogunuza çok yorum geliyor biliyorum ama bir ümit program adını yayından önce sizden öğrenmeyi bekliyorum...:)

      Sil
  15. http://www.ebay.com/itm/Peanuts-Snoopy-Shell-Jacket-Hard-Cover-Case-for-iPhone5-Red-Stripe-from-Japan-/251263431900?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a8077b4dc bak sana ne buldum )

    YanıtlaSil
  16. Canım, ne tatlısın.. Aslı, ne olursa olsun bizim oralardaki lobimiz... Ben kendimi yanlız hissediyodum, ama senin bize ihtiyacın var! Seninleyim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. bi etkileşim oluştu bende beynimde neler dönüyo bende anlamış değilim

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül