17 Mart 2013 Pazar

Son Günlerde



Son günlerde bloğumu biraz boşladığımı farketmişsinizdir.Açıkçası Nagoya'ya taşındığımızdan beri tam anlamıyla dinlenebilmiş değilim.Taşınma,ablamı ağırlama,Bumerang ödülleri,okula başlama derken ne kendimle ne de evle ilgilenebildim.
Bloğum sayesinde Japonya'da da arkadaşlar edindim.Geçtiğimiz haftalarda Büşra ve Ayşe ile tanıştım.Onlarla dışarıda yemek yedik.Sonra başka bir gün Büşra'nın evinde kahvaltıya gittim.Tüm gün boyunca Türkçe sohbet ve Türk yemekleri olunca mutluluktan uçtum.
Sonra Neslihan ile tanıştım.O da eşinin okulu sebebi ile Nagoya'ya geldi.Ve aynı günlerde aynı okula gidiyoruz.Ortak zevklerimiz de fazla olunca birlikte çok vakit geçiriyoruz.
Sonrasında yine bloğum sayesinde Işıl ile tanıştım.Işıl da eşinin okulu sebebi ile burada.Ne yazık ki kısa bir süre sonra Kyoto'ya taşınıyorlar.Taşınmadan önce bana çok güzel bir hediye verdi.Kendisi burada bir dil okulunda Türkçe öğretmenliği yapıyordu.O gidince yerine benim ders verip veremeyeceğimi sordu.Ben de uça uça evet dedim.Geçen hafta iş görüşmesine gittim.İlk görüşme olumlu geçince benden demo ders vermemi istediler.Salı günü okulun iki çalışanına ders verdim.Bu arada okul müdürü de beni izledi.
Çok şükür ki beğendiler beni.Bir aksilik olmazsa Işıl'ın derslerini ben devralıyorum.
Sonrasında Japonca okulumda her Pazartesi Japonlarla konuşma saati var.Haftada 1 saat gelip öğrencilerle Japonca konuşuyorlar.Bizler için pratik oluyor.3-4 hafta önce çay saatine katıldığımda onlara Japonya'daki hayatımdan hikayeler anlattım.Bayıldılar sohbetime ve bana konuşma yapmamı teklif ettiler.Ben de seve seve yaparım dedim.
Bir sonraki hafta ciddisin değil mi diye sordular.Ben de tabii ki seve seve yapacağımı söyledim.Ve sonradan öğrendim ki bunun karşılığında para alacaktım.Tabii ki daha da sevindim.Yeni ev aldıktan sonra hayatımızda bütçe anlamında birçok şeyi değiştirmemiz gerekti.Bu sebeple iş bulmam gerekiyor.
Dün 1:30 saatlik konuşmamı yaptım.Mutluluktan,gururdan,huzurdan ve stresten ölebilirdim :)
Geçtiğim yolları düşününce gurur duydum kendimle.Ama daha da önemlisi konuşma bittikten sonra arabamıza dönerken Yoshi'nin bana dönüp 'Seninle gurur duyuyorum' demesi oldu.

Bütün bunlar olup biterken buralarda olamadım pek fazla.Ne kadar çaktırmamaya çalışsam da hem bedenen hem de zihnen pilim bitmeye yakın bir durumda.

Bu sebeple biraz ara vereceğim.Kendimi zorlayıp buraya bir şeyler yazmak istemiyorum.Yoğun tempoya alışkın olanlar beni merak edeceği için yazıyorum bu yazıyı.

Uzun bir ara vereceğimi sanmıyorum ama bloğunu her gün güncelleyen biri olarak birkaç günlük ara çok gelebilir sanki.

Teşekkür ederim bu satırları okuyan herkese.Benim yolculuğumda bana eşlik eden,kendi hayatlarına yoldaş eden herkese yürekten teşekkür ederim.

Dinlenip geleceğim :) (inşallah)


35 yorum:

  1. aha şimdi gördüm yeni yazıyı..
    süper haber..
    yogunluk boyle olursa güzeldir..


    kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  2. Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığım biri ile gurur duyacağım aklıma gelmezdi ama ben de seninle gurur duyuyorum. Orada tanıştığın insanların kafasındaki Türk imajı sensin. Tüm gayretlerin ve güçlü duruşun için seni tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  3. İşlerin yolunda gitmesi ne güzel. İyi dinlen, bol haberle dön :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim mis gibi bir yazı olmuş :)
    Bizi ne kadar önemsediğini, düşündüğünü bir kez daha anladım.
    Güzel güzel dinlen. Seni çok seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. Biz de seninle gurur duyuyoruz. :)
    Çok sevindim bu haberlere doğrusu. :)

    Tabii ara ara dinlenmek de lazım.

    YanıtlaSil
  6. Canim cok guzel haberler bunlar.gercekten gurur duyulacak seyler yapiyorsun.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel haberler bunlar :) Birkaç gün beklemekten kimse ölmez. :D Biz yeni yazıları heyecanla beklemeye devam edeceğiz. :)

    YanıtlaSil
  8. Çok sevindim çok güzel haberler bunlar.. :)
    Daha da mutlu olmanı dilerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. O kadar alışmışız ki her gün bir yazı görmeye, şahsen benim gözlerim çok aradı. Ama görüyorum ki çok güzel gelişmeler olmuş, tebrik ediyorum çok sevindim :) Başarılar şimdiden!

    YanıtlaSil
  10. bu senin yasam yolculuğun, biz tesekkur ederiz bizimle paylaştığın için. hayatının rutin işleyişi oturduktan sonra hala için istiyorsa biz burada seni Özlemle bekliyor olacağız. COK COK sevgiler, basarılar ve iyi dileklerimle....

    YanıtlaSil
  11. Sen hayallerinin peşinden giderken bize de desteklemek düşer. :) Bekliyoruz seni.

    YanıtlaSil
  12. gerçekten üzüldüm ama senin adına çok sevindim sergul abla :) hayatımda çok şeyi değiştirdin ve dediğin gibi inşallah dinlenip geri döner ve hayatımı değiştirmeye devam edersin :)

    YanıtlaSil
  13. Bunlar tatlı yorgunluklar bütün yorgunlukların böyle olsun :) Bİzlerde gurur duyuyoruz seninle nice işler başarırsın umarım :)

    YanıtlaSil
  14. Çokkkkkkkkk sevindim adınıza. Ya bana noluyorsa? Olsun yazmayın siz mutlu olun yeter ki:)

    YanıtlaSil
  15. Emeklerinin karsiligini almaya basladin degil mi? Kutlarim seni.:)))

    YanıtlaSil
  16. allah kolaylık versin canım güzel gelişmeler için çok sevindim inşallah daha güzel gelişmeler olur mutlu güzel haberlerini duyarız kolaylıklar dilliyorum ;)

    YanıtlaSil
  17. gerçekten yokluğun fark ediliyor. Yine de sağlık her şeyden önemli.

    YanıtlaSil
  18. Zorla yazacağına dinlen, tazelen, gel Sergül'cüm :) Özleyeceğim ama seni :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  19. Sizin adınıza çok sevindim. Maddi açıdanda önemli olmakla birlikte yabancı bir ülkede iş bulmuş olmak insanın kendine güvenini artırır. Size kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  20. Tam merak etmeye başladığım sırada geldi bu yazı :-) Tebrikler ve hayırlı olsun :-)

    YanıtlaSil
  21. Tebrikler...Gerçekten çok sevindim senin adına.Güzel yüreğinin ve iyi niyetinin karşılığını almaya başladın bence.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Güzel haberler bunlar. Sevindim adına hep böyle güzellikler olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  23. Hayırlı olsun. Senin için çok sevindim :) Çaucak dinlen :)

    YanıtlaSil
  24. Çok sevindim senin adına Sergül , dilerim her şey hayal edemeyeceğin kadar güzel olur , Kendim için hep ' Allah'ım beni ummadığım yerlerden de rızıklandır' diye dua ederim ,aynı duayı senin için de ediyor ve amin diyorum. Her şey gönlünce olsun. Ben bile gururlandım seninle. Bir bağımız olmasa da uzaktaki bir akrabammışsın gibi seviyorum,merak ediyorum seni. Karameli de ayrıca öpüyorum .

    YanıtlaSil
  25. Öncelikle bende seni canı gönülden kutlarım arkadaşım, umarım çabucak dinlenir toparlanır bloğuna dönüş yaparsın :) İyi istirahatler..

    YanıtlaSil
  26. tebrikler , çok sevindim senin adına , inşallah herşey daha da çok güzel olur :)

    YanıtlaSil
  27. çok sevindim açıkcası yokluğunu epey hissedeceğim. bol booolll başarılar :) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  28. Cok cok cok tebrik ediyorum. Ulkenden uzakta tamamen yabanci insanlarin icerisinde yasamak ne demek cok iyi biliyorum. Sen bu yalnizligin icerisinde kendine cok kalabalik ve guzel bir aile kurdun! Gercekten cok buyuk ve gurur duyulacak bir basari. Karamel'in fotografina da ayri bayildim!

    YanıtlaSil
  29. Sergül'cüm çok tebrik ederim, harika gelişmeler bunlar, devamını bekliyoruz, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  30. tebrik ederim sizi,iş hayatınızda başarılar dilerim,Allah işinizi rast getirsin,Japonya gibi bir yerde hem de bir yabancının iş bulması... her yiğidin harcı değil bence.

    YanıtlaSil
  31. HERŞEYİN YOLUNDA OLMASINA VE BU GÜZELLİKLERE ÇOK SEVİNDİM BENDE HEM SENİ TANIYAN BİRİ OLARAK HEMDE Bİ TÜRK OLARAK GURUR DUYDUM CANIM SENLE ,,,İYİCE DİNLEN AMA FAZLA ÖZLETME KENDİNİ :)

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. uzun zamandır bekliyordum bu yazıyı :)
    tahmin ediyordum yani. senin için hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  34. seni cook seviyorum sergulcum seninle gurur duyuyorum tabiki bizler gurbette yasayan turkler olarak ne kadar kendi kimligimizin ailemizin cocuklarimizin kisiligini durusunu karakterini durustlugunu tanitmak icin ugrasiyorsak bir o kadarda turkiyeyi temsil ediyoruz buralarda dolayisiyla belki bu zamana kadar olusmus tabulari yikmak biraz zor olsada biz turkuz turkun turkten baska dostu yok bu bilincle hepimiz birer nevheriz yeri gelince o yuzden birkez daha kutluyorum seni basarilarinin artarak devamini diliyorum saglik sihhat ve esinle mutluluklar senin olsun bizler hep seninle yuruyoruz yolun neresine olursa :)

    YanıtlaSil
  35. Ben de gurur duydum seninle, hayatın çok güzel bir yola girdi sanki taşınınca? Yorulacağın kesin ama eminim ki çok keyifli olacak, çok! Tebrik ediyorum seni, bloga yazamasan da twitterdan okuruz seni diye düşünüyorum?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül