6 Mart 2013 Çarşamba

Mutfakta Neler Var? #9

 

Bu seriden anlaşılacağı üzere yeni tatlar içmeyi seviyorum.Ne yazık ki bu yemeklerde geçerli değil.Geçenlerde okula giderken bu çayı gördüm.Daha önce burada bahsettiğim çaya alternatif olarak çıktı sanırım.Çünkü bu çay da sıfır kalori iddiasıyla çıkmış.Yalnız bu çay da kafein var ne yazık ki.
İçerisinde fazlaca bitki ve çay çeşidi bulunuyor.Çayın adı 'karada meguri-cha' yani vücudu dolaşan gibi bir anlamı var.Yani çayın alt metni şu bu çayı için sonra bu çay vücudunuzda dolansın ve içinizi temizlesin.

16 çayın biraz buruk bir tadı vardı.Bu sebeple biraz korkarak aldım ilk yudumumu.Ve şok oldum.Acayip kolay içimi.Suya yakın bir tadı var bile diyebilirim.Severek içtim kendisini.
Tekrar alırım tabii ki de :)

Bu arada fotoğrafı arabada çekmek zorunda kaldım.Malum okul yolu :)

Bu bağlantıya tıklayarak diğer Mutfakta Neler Var yazılarıma gidebilirsiniz.

7 yorum:

  1. japonlar sanırım bitki çaylarına çok meraklı,antioksidan olduğu için mi içiniz temizlensin yazıyor,eğer öyleyse büyük bi ihtimalle fazla içince barsak çalıştırıyordur.

    YanıtlaSil
  2. markalardan ülkelere göre ürünler deneyimleyemiyoruz ne yazık ki!

    YanıtlaSil
  3. merhaba Segulcum.Seni cok begenerek izliyorum.Haata size bayılıyorum.Super eglenceli çiftsiniz.ha bu arada ben azeriyim o yüzden yazılarımda hata olması muhtemeldir.Af ola!Senden ilham aldim bu gun ben bir blog actim senin gibi olmasa boyle bir blog olsun istiyorum.Kendine iyi bak Yoshi ile olan videolari bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Sergül merhaba;

    ben sessiz sedası takipçilerindenim. Öncelikle güzel yazılar için teşekkür ediyorum. Eşinin makarnadan yaptığı cipsi denediğimiz günden beri favorilerimiz arasında bunu da belirtmeden geçmeyeyim. Gerçi bloğumda da yazmıştım. Şimdi gelelim soruma :D

    ben bir kahvesever olarak, bu yazındaki "kafein var ne yazık ki" sözünün nedenini merak ettim. Malum hani "kafein selülit yapar" gibi söylemlerden dolayı mı yoksa başka bir nedeni mi var. Kahveyi ve dolayısıyla kafeini o kadar seviyorum ki bunu sormadan gidemezdim :)

    sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir lezzete benziyor :))

    YanıtlaSil
  6. çayı sıcak sevenlerdeniz :)

    YanıtlaSil
  7. merhaba... chopsticks kullanmak istiyorum ama bi türlü anlayamadım...nasıl kullanır püf noktası nedir? Anlatan bir video yada yazı zaman bulup paylaşırsanız... çok memnun olurum...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül