23 Ocak 2013 Çarşamba

YWCA Okulum



Okulum hakkında çok soru alıyorum.Umarım kafalardaki soru işaretlerini çözebilirim.

Tabii ki çok farklı sistemlerde ve çok farklı bütçelerde birçok okul var.Ben Nagoya merkezinde bulunan YWCA adlı okula gidiyorum.Daha önce burada 2 kur Japonca öğrenmiş ve çok memnun kalmıştım okuldan.

Okulun her günlük ve yarı zamanlı sınıfları var.Her günlük olan bizim bütçemizi aştığı için yarı zamanlı olana gidiyorum ben.Haftada 2 gün 3'er saat.Hem güzel öğretiyorlar hem de bir dünya ödev veriyorlar.Sınıftaki seviyeler farklı farklı olsa da herkesi önemsiyorlar.Tek tek ilgileniyorlar.Sınıfın içerisinde kesinlikle başka bir dil konuşmak yasak.Anlamayan olursa açıklama da Japonca yapılıyor.Bence bu çok önemli.
Bildiğim kadarıyla yarı zamanlı sınıflara hali hazırda vizesi olanlar gidebiliyor.Yani vizeniz yoksa bu sınıfa gelemezsiniz.Tam zamanlı sınıfları tercih ederseniz öğrenci vizesi alabilirsiniz.

Bu yarı zamanlı sınıflar sabah ve öğleden sonra saat seçenekleri var.Ben öğleden sonrayı seçtim.Daha verimli oluyor benim için.

Okulun ücreti 1 kur(3) 65,000 yen (peşin alınıyor) 1,300 lira civarı
8,000 yen -sınıfta dağıtılan fotokopiler için 160 lira
Bir de kitap ücreti var ben bu sene kitapların tamamını almadığım için toplam fiyatı bilmiyorum ama aşağı yukarı 8,000yen civarıdır o da sanırım.

Bunların haricinde bir ücret vermiyorsunuz.
Kur sonlarında sınav oluyorsunuz.Ama bunun ülke genelinde bir geçerliliği yok.Bildiğim kadarıyla bir belge almıyorsunuz.Yani 5 sene önce bana bir şey verilmedi.

Bu sefer beni mutlu eden şey sınıfımda Çinli yok.Hayır ırkçı falan değilim ama 5 sene önce sınıfın yarısı Çinli idi.Ve onlarla Kanji öğrenmek çok yorucu bir şey.Öğrenemiyorsunuz zaten.Sınıfta çoğunluk oldukları için onların temposunda gitmek zorunda kalmıştık.Ve dolayısı ile hiçbir şey anlayamıyorduk.
Bu sene hiç Çinli olmaması benim için büyük bir mutluluk.Sınıfım şimdilik 5 kişilik (ben dahil) 2 kişi de adı listede var ama henüz hiç gelmediler.
Gelenler arasında 3 Amerikalı,1 Koreli bir de ben varım işte.Utana sıkıla gitmiştim ilk gün 5 senedir buradasın ne işin var derler mi acaba diye.Ama ilk gün öğrendim ki Koreli 18 yıldır,Amerikalı 6 yıldır Japonya'da yaşıyor.Yani 3. sıraya düştüm birden :) Rahatladım açıkçası.Diğer 2 Amerikalı'nın işi zor açıkçası.Biri 5 diğeri  4 aydır burada.Ve anlayamıyorlar genellikle.Ama hepimiz birbirimize saygılı ve yardımcıyız.Umarım o 2 kişi de gelmez.Çünkü 5 kişi özel sınıf gibi bir şey oldu.Öğretmenin bizimle ilgilenecek bol vakti oluyor.

Okulun illa ki vize veren bir sistemi vardır ama inanın bilmiyorum.İsteyen olursa sorar,öğrenmeye çalışırım.

Hayalim,hedefim,niyetim Japoncamı en iyi seviyeye getirebilmek.Allah yardımcım olsun.
Hep dediğim gibi Japonca uzun bir yol ömür boyu yürünmesi gerekiyor.Ben gönüllüyüm bakalım nereye kadar :)



12 yorum:

  1. Allah muvaffak etsin. İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın.

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜRLER BU GÜZEL BİLGİLER İÇİN

    YanıtlaSil
  3. Sergulcum dualarim seninle. Bende su Hollandaciyi kivirmayi cok istiyorum.Bu arada vatandaslik sinavini verdim:)

    YanıtlaSil
  4. japonya öncelerden de sevdiğim merak ettiğim bir ülkeydi ama sayende günlük hayatlarından da bir çok şey öğrendim. sen bizim evin tüm bireyleri tarafından takip edilen sevilen kişisi oldun:) inşallah istediğin gibi geliştirirsin dilini ve hep daha güzel yılların olur orada. inşallah benim de bir gün oralara yolum düşer ve okula bile gitmeye fırsatım olur. mesleğim gereği (elektrik-elektronik mühendisiyim)japonyanın elektronik dünyasına aşinayım. oralara kadar gelip kültürünü öğrenmek, senin fotoğraflarınla güzel anlatımınla, gözünle gördüğüm dünyaya bir de yakından bakmak istiyorum. çok teşekkürler her şey için. o içi kötü gereksiz kişiliklere de sakın kafanı takma. seni şahsen tanımasak da bir çoğumuz seni çok sevdik. mutluluklar eşinle :)

    YanıtlaSil
  5. Çok başarılı olacağına eminim.
    Sendeki azim ve istek olduğu sürece önünde hiçbir şey duramaz :)
    Sınıf mevcudunun az olması gerçekten harika :)

    YanıtlaSil
  6. çok hoş bir açıklama olmuş ne yalan söyleyeyim bende merak edip sormaya çekiniyordum hislerime tercüman oldun teşekkür ederim=)))

    YanıtlaSil
  7. Ben inanıyorum sana. Çok iyi olacak Japoncan. :))

    YanıtlaSil
  8. Sergül abla seni çok seviyorum :D İnşallah bir gün tanışırız ve ne zamandır kırtasiye alışverişi veya başka alişveriş yapmamışsın her halde videolarını bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  9. Senin gibi azimli bir öğrencinin elinden bir şey kurtulmaz, başarılar:) Bu arada artık okullu da oldun daha çok kırtasiye yazısı bekliyoruz:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Allah kolaylık versin gülüm ..

    YanıtlaSil
  11. İstikrarlı olman nekadar güzel sergül, başarıcağına inanıyorum :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül