3 Ocak 2013 Perşembe

Japonya'da Kitaplar


Uzun zamandır bu konuda yazmak istiyordum.Bugüne kısmetmiş.Japonya'da kitapçılara gitmeyi hem çok seviyorum hem de hiç sevmiyorum.Seviyorum çünkü bir dünya kitap var,sevmiyorum çünkü ben okuyamıyorum onları.

Neyse Japonya'da benim dikkatimi çeken şu oldu.Bir 'şey' çıkıyor ve adamlar hemen onun hakkında onlarca kitap yayınlıyorlar.Bu bazen internet sitesi,bazen  pc oyunu,bazen yeni çıkan bir telefon olabiliyor.

Twitteri,instagramı,facebooku anlatan kitaplar var.Dikkatinizi çekerim 1 kitap değil.Farklı yazarlar tarafından yazılmış kitaplar var.

Diyelim balkonunuzda çiçek yetiştirmek istiyorsunuz.Önce gidip tohumu ya da saksıyı almazsınız burada.Önce gider hakkında yazılmış kitapları alırsınız.

Aklınıza gelebilecek her şey hakkında kitaplar var.Bu sisteme imreniyorum açıkçası.Bizde bu kadar detaylı yazılmadığı gibi bu kadar çok okunmuyor da.

Sanki çok okuyormuşuz gibi okuduklarımızı da yasaklar hale geldik.Durum giderek vahimleşiyor anladığım bu benim.

Neyse 2013'ün bol kitaplı ve bol okumasını dileyip,çekileyim buradan.

9 yorum:

  1. Çok güzel bir şey bu.. :)
    Biz burada aradığım bir konu hakkında kitap bulmakta sıkıntı çekerken Japonlarda sürüsüne bereket :) Kütüphanede bile kitap sıkıntısı yaşamışlığım vardır.. Türkiye'nin de böyle güzel bir özelliği olmasını çok isterdim :(

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bi millet onlar yahu. Okumayı seven insanlar oldukları için hayatın her anını okumaya endeksleyebilmişler. Valla helal olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel ve imrenilecek bir durum ya, hoş bizde olsa böyle kitaplar diğer güzelim kitaplar gibi okunmaz bence malum ülkemiz kitap okuma sırasında en gerilerden geliyor. Ama çok iyiymiş cidden keşke buralarda da olsa da böyle her şey hakkında yazan kitaplar arada alıp yeni şeyler öğrensek :)

    YanıtlaSil
  4. Haklısın bizde kitaplar bol bol yasaklanıyor .... Ben de sayende öğreniyorum Japon kültürünü ve İnan çok imreniyorum Japonların düzenli hallerine...

    YanıtlaSil
  5. Türkiye de salakmısın kştaba ne para veriyorsun diyenler azınsanmıyacak kadar çok var.

    YanıtlaSil
  6. facebook hakkında o kitapta neler yazıyor acaba? çok merak ettim :) uzun uzun kullanımı falan mı açıkladılar ki? ilginç gerçekten

    YanıtlaSil
  7. Ne harika bende imrendim Japonca ogrenesim daha da cok geldi T_T

    YanıtlaSil
  8. şimdi de şeker portakalına veda edicez çok müstehcen bulunmuş orda olduğun için şanslısın burada işler kötü..

    YanıtlaSil
  9. "Sanki çok okuyormuşuz gibi okuduklarımızı da yasaklar hale geldik." bayıldım bu cümlene...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül